johnnyman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, korakios είπε ναι , βέβαια το έκλεισα όσο πιο γρήγορα μπορούσα να δω μην έμειναν μέσα ρετάλια και έσπαγαν μετά άλλα και γινόταν μύλος ... Δεν το πολυδούλευα στις αρχές , σκέψου κανα μήνα max το καλοκαίρι και απλά έτρεμε απο την 1η ώρα χωρίς όμως θόρυβο. Απο πέρυσι που δούλευε όλα τα καλοκαίρια και φέτος χειμώνα , όλο και χειροτέρευε . Ειδικά σε κάποιες θέσεις της περσίδας που πάει πάνω-κάτω σε συνδυασμό μεσαίας ταχύητηας χτυπούσε απο το συντονισμό . Για φραπεδιέρα καλό είναι 😛 Πω ρε φίλε... Εσένα σου έσπασαν πολλά κομμάτια? Τελευταίο μνμ μην σπαμαρουμε το νήμα.! Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από johnnyman
korakios Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, johnnyman είπε Πω ρε φίλε... Εσένα σου έσπασαν πολλά κομμάτια? 4-5 αν θυμάμαι καλά , απο 3 έως 7 εκατοστά η "φέτα" 1 ώρα πριν, johnnyman είπε Τελευταίο μνμ μην σπαμαρουμε το νήμα.! για κλιματιστικά λέμε 😛 Εγώ λέω να το αφήσει όπως είναι ,ειδικά αν πιάνοντας το κλιματιστικό δεν αισθάνεται τρέμουλο . Αν χειροτερεύσει , το ψάχνει μετά ... 1
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, johnnyman είπε Δεν γίνεται απλά να αλλάξουν τον ανεμιστήρα? Είναι δυνατόν? Το θέμα είναι τι να τους πει έβαλα καταλαθος το δάχτυλο κ σπάσανε, θα γελάνε χαχα. Ναι βρε, ανεμιστήρα θα αλλάξουν. Πολύ το βασανίζουμε. Ας πάρει ο φίλος και να πει παιδιά έκανα λάθος χειρισμό στις περσίδες και κατά λάθος έσπασε η φτερωτή. Θα έρθουν, θα το αλλάξουν, θα τους πληρώσει και τέλος. 2
popopo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Έχει νόημα εκτός των όσων συζητάμε, να βάζουμε σαν παράμετρο επιλογής και σε ποιό ποσοστό την ονομαστικής απόδοσης θα προτιμούσαμε να ινβερτάρει ένα κλιματιστικό; Υπάρχει ουσιώδης διαφοροποίηση των δεικτών (COP κτλ) άραγε αν δουλεύει υπό φορτίο π.χ. 20% ή 40% ;
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, popopo είπε Έχει νόημα εκτός των όσων συζητάμε, να βάζουμε σαν παράμετρο επιλογής και σε ποιό ποσοστό την ονομαστικής απόδοσης θα προτιμούσαμε να ινβερτάρει ένα κλιματιστικό; Υπάρχει ουσιώδης διαφοροποίηση των δεικτών (COP κτλ) άραγε αν δουλεύει υπό φορτίο π.χ. 20% ή 40% ; Αν όλα τα κλιματιστικά είναι σαν τα Toshiba, το μέγιστο cop είναι στο 40% του φορτίου. Δυστυχώς μόνο από αυτά έχουμε πινακακια με input/output ανά φορτίο και ανά θερμοκρασία οπότε δεν ξέρουμε για τις άλλες μάρκες τι παίζει οπότε και αν η τιμή αυτή είναι καθολική ανάμεσα στα inverter ή μόνο τα Toshiba είναι έτσι. Πάντως κάπου θυμάμαι ότι κάποιος είχε ανεβάσει μια καμπύλη από μια αναφορά ( ή μελέτη; ) , όπου φαινόταν αυτό το νούμερο ( βασικά γύρω στο 30-40% αν θυμάμαι καλά) αλλά δεν το βρίσκω τώρα. 1
Georpap1987 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, liakjim είπε Θα μπορούσε. Αν και μεταξύ μας, δεν είναι και κάτι το φοβερό σαν καμπύλες, απλά για toshiba είναι κάπως περίεργη. πχ το yukai 24K των πεθερικών σήμερα πήγε έτσι και βασικά πάντα έτσι είναι. Αλλά εσύ έχεις μικρό edge σωστά; Δεν θυμάμαι να έχουμε δει πολλές καμπύλες από homeassistant από αυτό. Ρίξε ένα search. Μπορεί να είναι έτσι αυτό. Μου θυμίζει λίγο ένα shorai 18άρι ενός φίλου που παρακολουθώ (το παλιό το ορθόδοξο ) Με εξωτερική γύρω στους 4 το mhi 71zr ινβερταρει στα 800w μ 900w..αυτό δεν πρέπει να το πάρω ως κακό σε σχέση με το γράφημα του yukai που ανέβασες;
sap00 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Πάντως κάπου θυμάμαι ότι κάποιος είχε ανεβάσει μια καμπύλη από μια αναφορά ( ή μελέτη; ) , όπου φαινόταν αυτό το νούμερο ( βασικά γύρω στο 30-40% αν θυμάμαι καλά) αλλά δεν το βρίσκω τώρα. ναι εγώ. https://www.mdpi.com/2071-1050/15/3/1880 3
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε Με εξωτερική γύρω στους 4 το mhi 71zr ινβερταρει στα 800w μ 900w..αυτό δεν πρέπει να το πάρω ως κακό σε σχέση με το γράφημα του yukai που ανέβασες; Αν κάνω λάθος, το heavy έχει προστασία όπου κάτω από τους 4C ανεβάζει τα ελάχιστα watts ( στροφές συμπιεστή). Είμαι στον δρόμο και δεν μπορώ να το ψάξω τώρα, θα το βρεις εύκολα στο service manual. 1 λεπτό πριν, sap00 είπε ναι εγώ. https://www.mdpi.com/2071-1050/15/3/1880 Ωραία, αν και θα προτιμούσα διάγραμμα από αντλία αέρα αέρα ( όπως είναι τα κλιματιστικά μας) , όχι αέρα νερού ( όπως είναι οι αντλίες θερμότητας που αναφέρεται η μελέτη). Μπορεί να αλλάζει κάτι.
mindreader Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μου ειχατε πει εδω, το ποσο οικονομικη μπορει να ειναι η θερμανση σε ενα δωματιο, με ενα καλο κλιματιστικο inverter. Εχοντας την κακη εμπειρια απο κλιματιστικο On/off, που εκαιγε ακατεβατα 1100watt επι ωρες, δεν το πιστευα. Αλλα φετος το χειμωνα βλεπω οτι ειχατε δικιο για θερμανση με a/c inverter. Βεβαια, ειμαι και εγω συντηρητικος στο τι ζηταω σε θερμανση. Πχ βαζω οτι θελω 18 βαθμους στο δωματιο. Λοιπον, αφου δουλεψει κανα μισαωρω στα 450w, επειτα λειτουργει ως συντηρηση, στα 180w! Το παρακολουθω μεσω tapo. Οντως οικονομικη θερμανση! 1
popopo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Κάτι σχετικό βρίσκω εδώ: https://www.researchgate.net/publication/331472214_Study_on_Power_Consumption_and_Energy_Performance_of_Split-Type_Air-Conditioners
sap00 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Ωραία, αν και θα προτιμούσα διάγραμμα από αντλία αέρα αέρα ( όπως είναι τα κλιματιστικά μας) , όχι αέρα νερού ( όπως είναι οι αντλίες θερμότητας που αναφέρεται η μελέτη) αέρα - αέρα αναφέρει η μελέτη. (Fujitsu Daikin Panasonic) ... 1
Georpap1987 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 36 λεπτά πριν, liakjim είπε Αν κάνω λάθος, το heavy έχει προστασία όπου κάτω από τους 4C ανεβάζει τα ελάχιστα watts ( στροφές συμπιεστή). Είμαι στον δρόμο και δεν μπορώ να το ψάξω τώρα, θα το βρεις εύκολα στο service manual. Ωραία, αν και θα προτιμούσα διάγραμμα από αντλία αέρα αέρα ( όπως είναι τα κλιματιστικά μας) , όχι αέρα νερού ( όπως είναι οι αντλίες θερμότητας που αναφέρεται η μελέτη). Μπορεί να αλλάζει κάτι. Μάλλον λες γιαυτό στο manual..οπότε από 4 και κάτω είναι στις διπλασιες καταναλωσεις από το yukai που ανέβασες..σωστά;
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 29 λεπτά πριν, sap00 είπε αέρα - αέρα αναφέρει η μελέτη. (Fujitsu Daikin Panasonic) ... Τέλεια! 7 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε Μάλλον λες γιαυτό στο manual..οπότε από 4 και κάτω είναι στις διπλασιες καταναλωσεις από το yukai που ανέβασες..σωστά; Δεν ξέρω σε πόσα watts αντιστοιχεί αυτό το 35 rps του συμπιεστή, αλλά ναι θα πρέπει να βλέπεις να κόβει από υψηλότερα watts για Τ<4C ( αν οι απώλειες επιτρέπουν να κατέβει εκεί, όπου είναι αυτό το νούμερο) .
alexdeskas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Αν όλα τα κλιματιστικά είναι σαν τα Toshiba, το μέγιστο cop είναι στο 40% του φορτίου. Δυστυχώς μόνο από αυτά έχουμε πινακακια με input/output ανά φορτίο και ανά θερμοκρασία οπότε δεν ξέρουμε για τις άλλες μάρκες τι παίζει οπότε και αν η τιμή αυτή είναι καθολική ανάμεσα στα inverter ή μόνο τα Toshiba είναι έτσι. Πάντως κάπου θυμάμαι ότι κάποιος είχε ανεβάσει μια καμπύλη από μια αναφορά ( ή μελέτη; ) , όπου φαινόταν αυτό το νούμερο ( βασικά γύρω στο 30-40% αν θυμάμαι καλά) αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Αν όντως το μεγαλύτερο cop είναι όπως φαίνεται και στις καμπύλες από 40-60% τότε ένα κλιματιστικό που κατεβαίνει πολύ χαμηλά πχ στα 150W σε τέτοια κατανάλωση δεν έχει καλό cop , οπότε λέω εγώ τώρα , μήπως για αυτό τα midea δουλεύουν σε ανεβασμένα ελάχιστα watt ώστε να δουλεύουν γύρω από το καλύτερο cop ;
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Εδώ λέει ότι το cop μεγιστοποιείται στο μικρό φορτίο https://www.nrel.gov/docs/fy11osti/52175.pdf 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα