Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnnyman είπε

Δεν εχει κραδασμούς απο ότι μου είπε σα να μην έγινε τπτ. 

Ούτε στην ροή του αερα φαινεται να έχει θέμα. 

Νομίζω toshiba είναι το air condition και το εχει 2-3 χρόνια. 

Δεν έχει θέμα να το δουλέψει έτσι?

Μονο air condition εχει για θέρμανση...

Ε αν δεν έχει, τι να πω, ας το δουλέψει αλλά ίσως είναι ρίσκο αν το αφήσει έτσι. 

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Ε αν δεν έχει, τι να πω, ας το δουλέψει αλλά ίσως είναι ρίσκο αν το αφήσει έτσι. 

Όταν λες ρίσκο? 

Να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μηχάνημα? 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Όταν λες ρίσκο? 

Να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μηχάνημα? 

Κοίτα. Στη δουλειά πάμε σε επισκευή ή αντικατάσταση ενός περιστρεφόμενου μηχανήματος με περιοδική μέτρηση των αρμονικών από τους κραδασμούς βάσει κάποιων ορίων από τον κατασκευαστή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο για τα σπλιτακια, απλά το αλλάζουν γιατί το κόστος είναι μικρό συγκριτικά. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα σου προβλέψει αν θα δουλέψει έτσι εσαεί ή αν κάποια αρμονική που δεν πιάνεις σιγά σιγά θα προκαλέσει ζημιά σε κάνα έδρανο/μοτέρ. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Κοίτα. Στη δουλειά πάμε σε επισκευή ή αντικατάσταση ενός περιστρεφόμενου μηχανήματος με περιοδική μέτρηση των αρμονικών από τους κραδασμούς βάσει κάποιων ορίων από τον κατασκευαστή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο για τα σπλιτακια, απλά το αλλάζουν γιατί το κόστος είναι μικρό συγκριτικά. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα σου προβλέψει αν θα δουλέψει έτσι εσαεί ή αν κάποια αρμονική που δεν πιάνεις σιγά σιγά θα προκαλέσει ζημιά σε κάνα έδρανο/μοτέρ. 

Οπότε προτείνεις να πάρει τηλέφωνο την toshiba να αλλαξει όλο τον ανεμιστήρα ?

Ενδεικτικό κόστος?

Δεν θα χαθεί η εγγύηση? 

Τι να τον πω τώρα πραγματικά...

Εκεί που δεν τον σπέρνει...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Οπότε προτείνεις να πάρει τηλέφωνο την toshiba να αλλαξει όλο τον ανεμιστήρα ?

Ενδεικτικό κόστος?

Δεν θα χαθεί η εγγύηση? 

Τι να τον πω τώρα πραγματικά...

Εκεί που δεν τον σπέρνει...

Προσωπικά αυτό θα έκανα. Δεν ξέρω κόστος. Η εγγύηση δεν χάνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά αυτό θα έκανα. Δεν ξέρω κόστος. Η εγγύηση δεν χάνεται. 

Οκ θα τον πω εαν είναι.

Ευχαριστώ πολύ. 

Πάντως απο ότι μου είπε τα πτερύγιακια δεν είναι 4 συνεχόμενα σπασμένα αλλα μοιρασμένα στο ίδιο σημείο.

Πχ 1 σπασμένο 5 καλα 1 σπασμένο 4 καλα στο ίδιο κυκλικό σημείο. 

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Οκ θα τον πω εαν είναι.

Ευχαριστώ πολύ. 

Πάντως απο ότι μου είπε τα πτερύγιακια δεν είναι 4 συνεχόμενα σπασμένα αλλα μοιρασμένα στο ίδιο σημείο.

Πχ 1 σπασμένο 5 καλα 1 σπασμένο 4 καλα στο ίδιο κυκλικό σημείο. 

τα είχα σπάσει και εγώ . Το θέμα είναι να μην έμεινε πουθενά μέσα κανα ρετάλι και πάρει σβάρνα τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα είναι οτι θα αρχίσει να τζογάρει με τον καιρό και θα τρέμει.

Να ξεχάσει την επισκευή , μόνο αν βρει την ίδια μονάδα με καμμένη πλακέτα που και πάλι πάνω απο 100ρικο θα τον χρεώσουν

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, korakios είπε

τα είχα σπάσει και εγώ . Το 1ο θέμα είναι να μην έμεινε πουθενά μέσα κανα ρετάλι και πάρει σβάρνα τα υπόλοιπα. Το 2ο πρόβλημα είναι οτι θα   αρχίσει να τζογάρει με τον καιρό και θα τρέμει.

Να ξεχάσει την επισκευή , μόνο αν βρει την ίδια μονάδα με καμμένη πλακέτα που και πάλι πάνω απο 100ρικο θα τον χρεώσουν

Δεν γίνεται απλά να αλλάξουν τον ανεμιστήρα?

Είναι δυνατόν? 

Το θέμα είναι τι να τους πει έβαλα καταλαθος το δάχτυλο κ σπάσανε, θα γελάνε χαχα. 

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ.

Δεν γίνεται απλά να αλλάξουν τον ανεμιστήρα?

Είναι δυνατόν? 

μπορούν αλλά ας πάρει υπογλώσσιο  😛,  να κοιτά απο τώρα καμια εσωτερική με καμμένη πλακέτα ή να ζητήσει part number μπας και βρει απο εξωτερικό . Σε καλό fujitsu πριν ~7 χρόνια είχε πάρει μέντα και ακουγόταν τρίξιμο ανυπόφορο , ευτυχώς με μικρή κλίση σταμάτησε να το κάνει αλλά τιμές ήταν : μτχ απο 80€ συν περαστικά έως 220 χωρίς ΦΠΑ συν περαστικά . Σε arrielli (αυτό που έχω σπάσει) , μτχ 130€ με περαστικά (δεν ασχολήθηκα , εβαλα ελαστικό φελιζόλ σε κάποια σημεία, απλά να μην κοπανάει το πλαστικό στον τοίχο) και απλά τρέμει εδώ και κάποια χρόνια ....

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

μπορούν αλλά ας πάρει υπογλώσσιο  😛,  να κοιτά απο τώρα καμια εσωτερική με καμμένη πλακέτα ή να ζητήσει part number μπας και βρει απο εξωτερικό . Σε καλό fujitsu πριν ~7 χρόνια είχε πάρει μέντα και ακουγόταν τρίξιμο ανυπόφορο , ευτυχώς με μικρή κλίση σταμάτησε να το κάνει αλλά τιμές ήταν : μτχ απο 80€ συν περαστικά έως 220 χωρίς ΦΠΑ συν περαστικά . Σε arrielli (αυτό που έχω σπάσει) , μτχ 130€ με περαστικά (δεν ασχολήθηκα , εβαλα ελαστικό φελιζόλ σε κάποια σημεία, απλά να μην κοπανάει το πλαστικό στον τοίχο) και απλά τρέμει εδώ και κάποια χρόνια ....

Υπάρχει περίπτωση να ήταν να γίνει κ να μην ακούμπησε τον δάχτυλο του?

Γιατί αυτός τα κάνει κ λίγο τραγικά..

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να ήταν να γίνει κ να μην ακούμπησε τον δάχτυλο του?

Γιατί αυτός τα κάνει κ λίγο τραγικά..

μπα , χλωμό να σπάσει έτσι χωρίς λόγο . Είναι τόσο λεπτά (ούτε χιλιοστό) που θέλει μεγάλη προσοχή και στο καθάρισμα . Βάλε και το οτι γύριζαν σε πολλές στροφές μπορεί να σπάσουν και με πλαστικό καλαμάκι ... Λογικά δούλευε όταν πείραζε τις περσίδες έτσι ? Εγώ έτσι την πάτησα , έστριψα τις περσίδες και λόγω ψευτοκατασκευής ξεκούμπωσαν και πήγα να τις κουμπώσω όταν δούλευε γιατί βαριόμουν ...

Πες του να μην πετάξει τα ρετάλια για να τα δεις και να καταλάβεις .

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

μπα , χλωμό να σπάσει έτσι χωρίς λόγο . Είναι τόσο λεπτά (ούτε χιλιοστό) που θέλει μεγάλη προσοχή και στο καθάρισμα . Βάλε και το οτι γύριζαν σε πολλές στροφές μπορεί να σπάσουν και με πλαστικό καλαμάκι ... Λογικά δούλευε όταν πείραζε τις περσίδες έτσι ? Εγώ έτσι την πάτησα , έστριψα τις περσίδες και λόγω ψευτοκατασκευής ξεκούμπωσαν και πήγα να τις κουμπώσω όταν δούλευε γιατί βαριόμουν ...

Πες του να μην πετάξει τα ρετάλια για να τα δεις και να καταλάβεις .

Ναι δούλευε αλλα χαμηλά...

Το θέμα είναι τι να τους πει στην toshiba..

Εαν στείλουν τεχνικό τους για να το δουν λογικά θα τον χρεώσουν..

Έμπλεξε τώρα..

Το πολύ πολυ να το αφήσει έτσι κ ότι γίνει. 

Πάντως μου είπε σα να μην έφυγε τπτ. 

Δεν κάνει θόρυβο η κάτι άλλο.

Δημοσ.

Πάντως μου είπε σα να μην έφυγε τπτ. 

Δεν κάνει θόρυβο η κάτι άλλο.

Θόρυβο μπορεί να μην έχει τώρα αλλά μπορεί να γίνει με τον καιρό , ας πιάσει την μονάδα αν έχει τρέμουλο

2 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Ναι δούλευε αλλα χαμηλά...

χαμηλά ή ψηλά ή και ακίνητη να ήταν ,είναι πολύ λεπτά τα φύλλα , θέλει προσοχή (και εννοείται πάντα κλειστή η μονάδα)

3 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Το θέμα είναι τι να τους πει στην toshiba..

Εαν στείλουν τεχνικό τους για να το δουν λογικά θα τον χρεώσουν..

Έμπλεξε τώρα..

Προφανώς και θα τον χρεώσουν , το θέμα είναι πόσο .

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, korakios είπε

Θόρυβο μπορεί να μην έχει τώρα αλλά μπορεί να γίνει με τον καιρό , ας πιάσει την μονάδα αν έχει τρέμουλο

χαμηλά ή ψηλά ή και ακίνητη να ήταν ,είναι πολύ λεπτά τα φύλλα , θέλει προσοχή (και εννοείται πάντα κλειστή η μονάδα)

Προφανώς και θα τον χρεώσουν , το θέμα είναι πόσο .

Αυτό που έσπασες εσυ το άφησες έτσι να δουλεύει?

Μετά άρχισε να τρέμει ή από την αρχή? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που έσπασες εσυ το άφησες έτσι να δουλεύει?

ναι , βέβαια το έκλεισα όσο πιο γρήγορα μπορούσα να δω μην έμειναν μέσα ρετάλια και έσπαγαν μετά άλλα και γινόταν μύλος ...

Μετά άρχισε να τρέμει ή από την αρχή? 

Δεν το πολυδούλευα στις αρχές , σκέψου κανα μήνα max το καλοκαίρι και απλά έτρεμε απο την 1η ώρα χωρίς όμως θόρυβο. Απο πέρυσι που δούλευε όλα τα καλοκαίρια και φέτος χειμώνα , όλο και χειροτέρευε . Ειδικά σε κάποιες θέσεις της περσίδας που πάει πάνω-κάτω σε συνδυασμό μεσαίας ταχύητηας χτυπούσε απο το συντονισμό . Για φραπεδιέρα καλό είναι 😛

Επεξ/σία από korakios
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...