Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Αν έρθουν αυτοί και διαπιστώσουν ότι δεν έχει πρόβλημα το μηχάνημα ή υπάρχει πρόβλημα λόγω μη σωστής εγκατάστασης θα πρέπει να πληρώσω... Αν έχεις μετρήσεις COP με κατεβασμένη την περσίδα (μετακίνησέ την με το χέρι, δεν θα πάθει κάτι αν το κάνεις μια-δυο φορές) και διαπιστώσεις ότι το μηχάνημα αποδίδει εντός των ορίων του COP/SCOP που αναφέρουν οι προδιαγραφές, τους φωνάζεις χωρίς φόβο ότι θα σε χρεώσουν. Μπορεί η λύση να είναι πολύ απλή και να μην φταίει ο προγραμματισμός, αλλά ο μηχανισμός των περσίδων. Το έχω πάθει σε τρεις μονάδες Fujitsu αυτό και μου αντικατέστησαν τον μηχανισμό με χρέωση, φυσικά, γιατί μετά από 3 χρόνια ήμουν εκτός εγγύησης. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:27 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ 43 λεπτά πριν, BrunoB είπε Τι εχω κανει? 🙄 Χίλια συγγνώμη, σε μπέρδεψα με τον @flampouras . 2
alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ 8 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν έχεις μετρήσεις COP με κατεβασμένη την περσίδα (μετακίνησέ την με το χέρι, δεν θα πάθει κάτι αν το κάνεις μια-δυο φορές) και διαπιστώσεις ότι το μηχάνημα αποδίδει εντός των ορίων του COP/SCOP που αναφέρουν οι προδιαγραφές, τους φωνάζεις χωρίς φόβο ότι θα σε χρεώσουν. Μπορεί η λύση να είναι πολύ απλή και να μην φταίει ο προγραμματισμός, αλλά ο μηχανισμός των περσίδων. Το έχω πάθει σε τρεις μονάδες Fujitsu αυτό και μου αντικατέστησαν τον μηχανισμό με χρέωση, φυσικά, γιατί μετά από 3 χρόνια ήμουν εκτός εγγύησης. Και το COP πως θα το βγάλω ; Η Midea δε δίνει μετρήσεις ταχύτητας ανεμιστήρα (όγκο αέρα κλπ) για το μοντέλο αυτό.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:37 πμ 4 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Και το COP πως θα το βγάλω ; Η Midea δε δίνει μετρήσεις ταχύτητας ανεμιστήρα (όγκο αέρα κλπ) για το μοντέλο αυτό. Εγώ θα έστελνα γραπτό μήνυμα με τα ευρήματά σου. Μη στείλεις τίποτα καμπύλες και διαγράμματα και τους κάψεις, απλά ότι βάζεις θέρμανση, βλέπεις watts, νιώθεις ζεστό αέρα αλλά οι περσίδες δεν κατεβαίνουν. Να σου πουν τι πρέπει να κάνεις και αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Δικό μου σχόλιο =-> δοκίμασε αντί για θέρμανση να βάλεις αυτόματη λειτουργία και τη θερμοκρασία που ζητάς. 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:53 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:53 πμ (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Η Midea δε δίνει μετρήσεις ταχύτητας ανεμιστήρα (όγκο αέρα κλπ) για το μοντέλο αυτό. Συμφωνώ με την παρατήρηση του Liakjim. Αυτές οι μετρήσεις έχουν νόημα για εσένα, ώστε να μην φοβάσαι ότι θα σε χρεώσουν, αν και η χρέωση είναι μικρή συνήθως, περίπου 20 ευρώ. Ωστόσο ψάχνοντας βρήκα κάτι ανησυχητικό: βρήκα τα στοιχεία σε μία και μόνο ιστοσελίδα και στο high, λέει, η παροχή αέρα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (166m3/h!).: https://www.applianceworld.co.nz/products/midea-gaia-series-2-6kw-heat-pump-air-conditioner-hi-wall-inverter-with-wifi-control-no-installation Νομίζω και ελπίζω να είναι λάθος τα στοιχεία, αλλά από την άλλη είναι ύποπτο ότι δεν παρέχονται στοιχεία σχεδόν πουθενά. Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι, είναι Breezeless και πράγματι, ακόμα και με κατεβασμένες περσίδες, θα ζεσταίνεις λίγο πιο κάτω από το ταβάνι. Ωστόσο και πάλι δεν εξηγείται το γεγονός ότι δεν κατεβαίνουν οι περσίδες. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:57 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 12:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:02 μμ 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Συμφωνώ με την παρατήρηση του Liakjim. Αυτές οι μετρήσεις έχουν νόημα για εσένα, ώστε να μην φοβάσαι ότι θα σε χρεώσουν, αν και η χρέωση είναι μικρή συνήθως, περίπου 20 ευρώ. Ωστόσο ψάχνοντας βρήκα κάτι ανησυχητικό: βρήκα τα στοιχεία σε μία και μόνο ιστοσελίδα και στο high, λέει, η παροχή αέρα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (166m3/h!).: https://www.applianceworld.co.nz/products/midea-gaia-series-2-6kw-heat-pump-air-conditioner-hi-wall-inverter-with-wifi-control-no-installation Νομίζω και ελπίζω να είναι λάθος τα στοιχεία, αλλά από την άλλη είναι ύποπτο ότι δεν παρέχονται στοιχεία σχεδόν πουθενά. Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι, είναι Breezeless και πράγματι, ακόμα και με κατεβασμένες περσίδες, θα ζεσταίνεις λίγο πιο κάτω από το ταβάνι. Ωστόσο και πάλι δεν εξηγείται το γεγονός ότι δεν κατεβαίνουν οι περσίδες. Μεγάλη "επιτυχία" να βγάζεις 97 κυβικά με 27dB και 200 με 39.5dB. Κάτι δεν συνδέεται. Μάλλον δεν θα ισχύουν τα κυβικά αυτά.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 01:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:06 μμ Έπεσε η εξωτερική. Αλλά ακόμη το astg24kmta βγάζει χαλαρά ~7 cop επίσης το carrier μία κάνει το ψευδο-df , μία όχι 2
GEORGES81 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ 16 ώρες πριν, ritualistic είπε Καλησπερα σε ολους Σορρυ αν ειναι ασχετο το νημα απλα ξερω οτι το παρον το παρακολουθουν διαφοροι γνωστες σε αντιθεση με το αντιστοιχο των αντλιων που ειναι πιο νεα τεχνολογια. Ξερουμε αν υπαρχει καποιος που να κανει εγκατασταση wifi module που παρακολουθει ολα τα δεδομενα, την λειτουργια κ την καταναλωση σε αντλια θερμοτητας daikin ? οι νεωτερες τουλαιστον τα εουν αυτα στο πινακακι τους δν χρειαζεται κατι αλλο. η EBLA τουλαχιστον εχει αναφορα καταναλωσης θερμικη παραγωμενη και αλλα
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 02:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:14 μμ (επεξεργασμένο) Στο Πλαίσιο Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:14 μμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 02:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:24 μμ 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε Στο Πλαίσιο Μακάρι να είχε και την εγκατάσταση στη τιμή αλλά και έτσι είναι μια χαρά. 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 03:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:26 μμ 3 ώρες πριν, alexdeskas είπε Η Midea δε δίνει μετρήσεις ταχύτητας ανεμιστήρα (όγκο αέρα κλπ) για το μοντέλο αυτό. Έλα, το βρήκα (maximum και minimum): https://www.midea.com.ua/en/products/residential-ac/split-type-dc-inverter/msfa-09n8d6e-i-msfa-09n8d6e-o Έχει άλλον κωδικό στο site που παραπέμπτω, αλλά είναι το Gaia, το 9άρι. 1 1
amotida Δημοσ. Δευτέρα στις 03:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:43 μμ 17 minutes ago, Pan_K said: Έλα, το βρήκα (maximum και minimum) Και από άλλα μέρη βρίσκουμε επίσης 444 στο Fan med (μάλλον) 2 1
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 06:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:14 μμ 2 ώρες πριν, amotida είπε Και από άλλα μέρη βρίσκουμε επίσης 444 στο Fan med (μάλλον) Μάλλον αυτό θα είδες ; https://tempex.bg/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=520 Πιο λογικοφανή τα νούμερα, αλλά δεν μου αρέσει που 9άρι και 12άρι τα δίνει ίδια κυβικά.
alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ 26 λεπτά πριν, liakjim είπε Μάλλον αυτό θα είδες ; https://tempex.bg/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=520 Πιο λογικοφανή τα νούμερα, αλλά δεν μου αρέσει που 9άρι και 12άρι τα δίνει ίδια κυβικά. Στο ενεργειακό ταμπελακι του Eurovent τα δίνει ίδια ισχύ στη θέρμανση 9αρι και 12αρι... Μόνο στην ψύξη αλλάζουν. 33 λεπτά πριν, liakjim είπε Μάλλον αυτό θα είδες ; https://tempex.bg/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=520 Πιο λογικοφανή τα νούμερα, αλλά δεν μου αρέσει που 9άρι και 12άρι τα δίνει ίδια κυβικά. Στα διάφορα site ακόμα και της midea δίνουν όμως αλλά νούμερα για ισχύ θέρμανσης ... Ποιος ξέρει όμως τι είναι αλήθεια ;;; !!! Μπορεί ακόμα και το Eurovent να είναι λάθος τα νούμερα; 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 09:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:09 μμ Τι έπαθε το Toshiba Edge (μπλε γραμμή) σήμερα; Σύγκριση με το Inventor Omnia Eco 9k. Μήπως είναι αποτέλεσμα του δυνατού βοριά σήμερα που χτυπάει πλευρικά την εξωτερική μονάδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα