Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, darkef είπε

Ναι του κλιματιστικου και τωρα επεσε στα 1100W, μαλλον οντως λογο ξεπαγωματος πηγε τοσο

Με το ίδιο ακριβώς μοντέλο ειδικά σήμερα με τα κρύα ινβερταρει άψογα..εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμοί και εσωτερική ζήτηση 22.Χαλκιδική Ελάνη με ψιλοταβανο και τυπική μόνωση..

IMG_4569.png

Επεξ/σία από Georpap1987
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Georpap1987 said:

Με το ίδιο ακριβώς μοντέλο ειδικά σήμερα με τα κρύα ινβερταρει άψογα..εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμοί και εσωτερική ζήτηση 22.Χαλκιδική Ελάνη με ψιλοταβανο και τυπική μόνωση..

IMG_4569.png

Τι μετρητη εχεις;
Επισης για ποσα τμ μιλαμε συνολικα και χωρου κλιματιστικου;
(μου φαινεται εισαι σε καλυτερη κατασταση απο γραφημα που εχω στο κεντρικο )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, darkef είπε

Τι μετρητη εχεις;
Επισης για ποσα τμ μιλαμε συνολικα και χωρου κλιματιστικου;
(μου φαινεται εισαι σε καλυτερη κατασταση απο γραφημα που εχω στο κεντρικο )

Έχω smart μετρητή ασφάλειας για το συγκεκριμένο..είναι σαλονοκουζινα 45τμ αλλά το μισό μέγεθος του έχει και 5μ ταβάνι οπότε καταλαβαινεις..επίσης έχω πάνω όροφο 25τμ και άλλα τόσα κάτω..απλά στον κάτω όροφο έχω και ένα yukai 13αρη με ζήτηση 22 και αυτές τις καταναλωσεις(σβήνει μόνο το βράδυ)..

IMG_4575.png

Επεξ/σία από Georpap1987
Δημοσ.
25 minutes ago, Georpap1987 said:

Έχω smart μετρητή ασφάλειας για το συγκεκριμένο..είναι σαλονοκουζινα 45τμ αλλά το μισό μέγεθος του έχει και 5μ ταβάνι οπότε καταλαβαινεις..επίσης έχω πάνω όροφο 25τμ και άλλα τόσα κάτω..απλά στον κάτω όροφο έχω και ένα yukai 13αρη με ζήτηση 22 και αυτές τις καταναλωσεις(σβήνει μόνο το βράδυ)..

IMG_4575.png

Ποιας εταιρείας ειναι ο μετρητης ασφαλειας;

Εγώ για κεντρικό μετρητη έχω ένας της geyer ER160WM, που και που κάνει αποσυνδέσεις, και όταν το ανοίγω μαζεύει όλες τις μετρήσεις που έχασε στη μέρα της επανασύνδεση.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, darkef είπε

Ποιας εταιρείας ειναι ο μετρητης ασφαλειας;

Εγώ για κεντρικό μετρητη έχω ένας της geyer ER160WM, που και που κάνει αποσυνδέσεις, και όταν το ανοίγω μαζεύει όλες τις μετρήσεις που έχασε στη μέρα της επανασύνδεση.

Αυτόν έχω και δουλεύει με το app της tuya..δεν έχω ποτέ αποσυνδεσεις..μόνο σε καμία διακοπή ίσως να χρειαστεί να ανοιγοκλεισω τον γενικό..

IMG_4576.png

• Like 1
Δημοσ.

Άλλη μια καταγραφή για το Daikin Ururu Sarara.

Εσωτερική θερμοκρασία στην εκκίνηση: 17 και 62% υγρασία.

Εξωτερική: 8.

Ζητούμενη: 23, 5η σκάλα ανεμιστήρα.

Κατανάλωση την πρώτη ώρα: 422W.

Κατανάλωση την δεύτερη ώρα: 147W.

Λειτουργεί συνεχώς, χωρίς on/off, τόσο καιρό που το έχω, δεν έχω δει να κόψει ποτέ.

Πολύ ευχαριστημένος από το κλίμα που δημιουργεί, ούτε σκας ούτε κρυώνεις.

Η λειτουργία έξυπνου ματιού είναι απενεργοποιημένη.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Κατάφερε να ανεβάσει τη θερμοκρασία εξόδου στις περσίδες στους 34.8 βαθμούς (χωρίς να κατεβάσει περσίδα).

Καλημέρα. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, ακόμα και για Midea. Συνήθως όταν ξεκινάει ο συμπιεστής, μετά από λίγο κατεβαίνουν οι περσίδες, εκτός και αν έχεις ορίσει από πριν την εντελώς οριζόντια θέση ή αν έχει προηγηθεί μετακίνηση με το χέρι της οριζόντιας περσίδας.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Καλημέρα. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, ακόμα και για Midea. Συνήθως όταν ξεκινάει ο συμπιεστής κατεβαίνουν οι περσίδες, εκτός και αν έχεις ορίσει από πριν την εντελώς οριζόντια θέση ή αν έχει προηγηθεί μετακίνηση με το χέρι της οριζόντιας περσίδας.

Το ζήτημα του είναι ότι μάλλον υπο-αποδίδει η εξωτερική μονάδα σε μερικό φορτίο με αποτέλεσμα να μην φτάνει στην κρίσιμη θερμοκρασία το στοιχείο στην οποία κατεβαίνουν οι περσίδες. Το παρακολουθεί αρκετό καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cmaniac είπε

να μην φτάνει στην κρίσιμη θερμοκρασία το στοιχείο στην οποία κατεβαίνουν οι περσίδες

Παραθέτω εικόνα από εξελάκι από μετρήσεις σε 3 μιντεοειδή μου. Η περσίδα ήταν κατεβασμένη και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες εξόδου (T.out). Αλλά δεν είχα αντιληφθεί ότι υπο-αποδίδει σε τέτοιον βαθμό το μηχάνημά του. Αυτό είναι ακόμα περισσότερο ένδειξη δυσλειτουργίας της μονάδας. Αλλά εφόσον έχει ο Φουρλής το after sales, καληνύχτα. Εγώ πιέζω πάντως μέχρι εκεί που δεν πάει. Ενίοτε βάζω και δικηγόρο (φίλο) να τους μιλήσει ή και συνήγορο του καταναλωτή. Πάντα είχα αποτέλεσμα και δεν με πείραζε που θα έχανα χρόνο. Μόνο έτσι στρώνουν τα λαμόγια.

Spoiler

image.png.375109499d1a882e1f780e69fb3a6373.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Το ζήτημα του είναι ότι μάλλον υπο-αποδίδει η εξωτερική μονάδα σε μερικό φορτίο με αποτέλεσμα να μην φτάνει στην κρίσιμη θερμοκρασία το στοιχείο στην οποία κατεβαίνουν οι περσίδες. Το παρακολουθεί αρκετό καιρό.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Όσα τεστ και δοκιμές μετρήσεων με οποιονδήποτε τρόπο υπάρχει έχω κάνει , δεν έχει κάνει ούτε το εργοστάσιο... Χαχα

Και έχω καταλήξει στο εξής ...

ή θα το δουλεύω πειραγμενο μέσω engineering mode (από χτες το βράδυ το δουλεύω έτσι σε συνεργασία με καμία 20αρια αυτοματισμούς στο HA που ελέγχουν και ρυθμίζουν από ταχύτητα ανεμιστήρα, κατανάλωση, θερμοκρασία στις περσίδες κλπ κλπ).

ή θα πρέπει να βρω τρόπο η περσίδα να είναι συνεχώς κάτω. Σκέφτηκα ακόμα και να ανοίξω το μηχάνημα όταν είναι η περσίδα κάτω και να αποδευσμευσω τα καλώδια που δίνουν την κίνηση... οπότε να μείνει κάτω.

Μετά θα τα ξαναβάλω όταν τελειώσουμε με τη θέρμανση...

ή κάποιος γατονι τεχνικός (που μάλλον δε θα υπάρχει στην εταιρεία που έχει την υποστήριξη) με πατέντα μετατροπής της πλακέτας να το κάνει να κατεβαζει περσίδα κάτω μόλις μπει σε θέρμανση.

Επεξ/σία από alexdeskas
Δημοσ.

Οπότε, για να συνοψίσουμε, είναι ελαττωματική η μονάδα και η αντιπροσωπεία, παρόλο που έχεις περιγράψει με σαφήνεια το πρόβλημα (ότι στην θέρμανση δεν κατεβαίνει η περσίδα) δεν αναλαμβάνει να το φτιάξει. Σωστά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Οπότε, για να συνοψίσουμε, είναι ελαττωματική η μονάδα και η αντιπροσωπεία, παρόλο που έχεις περιγράψει με σαφήνεια το πρόβλημα (ότι στην θέρμανση δεν κατεβαίνει η περσίδα) δεν αναλαμβάνει να το φτιάξει. Σωστά;

Κάπως έτσι.

Μου είπε ότι ο τεχνικός ότι δεν κατεβαίνει γιατί μάλλον ο χώρος έχει τη θερμοκρασία που θέλω.

Φοβερό ... !!!

Και ότι πρέπει πρώτα να το δει αυτός που έκανε την εγκατάσταση μήπως έκανε αυτός κάποιο λάθος στην εγκατάσταση.

Αν έρθουν αυτοί και διαπιστώσουν ότι δεν έχει πρόβλημα το μηχάνημα ή υπάρχει πρόβλημα λόγω μη σωστής εγκατάστασης θα πρέπει να πληρώσω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετρησεις toshiba edge 24 .....σε υπερδιαστασιολογηση(εν μερει)....παρατηρουσα οτι στις προηγουμενες μερες κρυου, το κλιματιστικο λειτουργουσε σε πανω απο 12 βαθμους εξωτερικη και ζητηση 21 βαθμους ,πανω απο 400W ελαχιστα......σε 8 βαθμους εξωτερικη 360w .....ετσι λοιπον σε αυτα τα κρυα ζητηση 20.....θερμοκρασια δωματιων.....στο χωρο που βρισκεται το Toshiba (σαλονοκουζινα) περιπου 25 με 30τμ. θερμοκρασια δωματιου 22(ιδια με πριν που ζητουσα 21).....τα υπολοιπα δωματια του σπιτιου χωρις βοηθεια απο αλλα κλιματιστικα 20 βαθμους ολες οι πορτες ανοιχτες....καταναλωση ......340-360w ευθεια γραμμη του νεκρου.....ΘΗΡΙΟ!!!!τις γριλλιες του ανεμιστηρα τις εχω ακρα δεξια,ανεμιστηρας full....

Spoiler

Screenshot_20250113-104548.png

Spoiler

Screenshot_20250113-104556.png

Spoiler

Screenshot_20250113-104605.png

Spoiler
Spoiler

Screenshot_20250113-104648.png

Spoiler

IMG_20250113_111513_532.jpg

Spoiler

Screenshot_20250113-104537.png

Επεξ/σία από marmaris
παλευω να κρυψω τις φωτο.....
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...