BigBlack Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 minutes ago, nickol-us said: Ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια. Θέλετε επιγραμματικά να πείτε γιατί κάνετε αυτές τις προτάσεις; Δοκίμασα να "ξεφυλλίσω" το νήμα μα είναι τεράστιο. Τα νούμερα που δίνουν είναι αναληθή; Τα άλλα δείχνουν καλύτερα σε ονομαστικά χαρακτηριστικά. Χάνω κάτι κάπου προφανώς, βοηθήστε με να το βρω. Ευχαριστώ και πάλι. Τα ονομαστικά χαρακτηριστικά είναι ακριβώς αυτό, ονομαστικά. Στην ψύξη όλα τα "κινέζικα" (midea και οι παραφυάδες αυτού, TCL, AUX, Toyotomi κλπ) είναι λίγο πολύ ας πούμε συνεπή προς τα ονομαστικά τους χαρακτηριστικά και μερικά τοπ από κάθε εταιρεία είναι όντως πάρα πολύ καλά και σε οικονομία ρεύματος. Στη θέρμανση όμως κάνουν πάρα πολλά "νερά" δεν συμπεριφέρονται πολιτισμένα ας το πούμε, οι δε επιδόσεις τους στο θέμα της οικονομίας είναι από μετριότατες ως τραγικές. Αν κοιτάξεις και τα ενεργειακά τους ταμπελάκια, αυτό διακρίνεται πανεύκολα όταν βλέπεις πως στη θέρμανση, στο θερμό κλίμα έχουν μεγαλύτερη ισχύ (kW) από ότι για το ηπειρωτικό (ψυχρότερο) κλίμα. Όχι όλα βέβαια. Στον τρόπο λειτουργίας είναι που διαφέρουν τα "ιαπωνικά" και στη σημαντικά μεγαλύτερη οικονομία σε λειτουργία θέρμανσης. Ειδικά τα Toshiba που σου προτείνει και ο φίλος liakjim είναι και αθόρυβα σαν μονάδες μέσα έξω, με διαφορά από τη συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων κατασκευαστών. Για μένα έχουν πολύ καλό value τα edge αλλά και τα Yukai/Arata αν το budget είναι τόσο σφιχτό 4 1
mdkamael Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 15 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια. Θέλετε επιγραμματικά να πείτε γιατί κάνετε αυτές τις προτάσεις; Δοκίμασα να "ξεφυλλίσω" το νήμα μα είναι τεράστιο. Τα νούμερα που δίνουν είναι αναληθή; Τα άλλα δείχνουν καλύτερα σε ονομαστικά χαρακτηριστικά. Χάνω κάτι κάπου προφανώς, βοηθήστε με να το βρω. Ευχαριστώ και πάλι. Μην το πολυψαχνεις. Μην κανεις τον... Κινεζο απεναντι στον Ιαπωνεζο, κ ας "πονεσει" λιγακι η τσεπη, ειδικα αν θες θερμανση. Δλδ καλυτερα να μπεις στον κοπο και να παρεις 2 επωνυμα μηχανηματα αποδεδειγμενα σκυλια σε διαφορετικο χρονο, παρα ταυτοχρονα φασονοειδη. Ακου τα παιδια. Θα κερδισεις σε βαθος χρονου και σε ανεση και σε φραγκα. 5
GEORGES81 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Πάντως απ το inventor pro2 to 12αρι είμαι ικανοποιηένος πιάνει γρήγορα θερμοκρασία κ μετά δουλέυει χαλαρά με 1,5 πρπ Α ήτοι 330watt ίσως κ λιγότερο λίγο αλλά δεν εχω μπριζάκι να το διαπιστώσω. το ΝΕΟ2 που πήρα το 9 αρι είναι οικτρό. έει μεγάλη κατανάλωση κ συμπεριφέρεται σαν on-off Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από GEORGES81
Klausx Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 ώρες πριν, alexdeskas είπε Αυτό είναι το καλύτερο κλιματιστικό ΕΑΝ θέλετε να ζεστάνετε το ταβάνι σας. Midea Gaia 9αρι. Κατάφερε σε 15 λεπτά να ολοκληρώσει έναν κύκλο θέρμανσης και να ανεβάσει τη θερμοκρασία του όπως είναι προγραμματισμένο τόσο ώστε να σταματήσει γιατί νόμιζε ότι έπιασε θερμοκρασία. Κατάφερε να ανεβάσει τη θερμοκρασία εξόδου στις περσίδες στους 34.8 βαθμούς (χωρίς να κατεβάσει περσίδα). Κατάφερε να μην κατεβάσει περσίδα οπότε ζέστανε το ταβάνι. Κατάφερε να ανεβάσει κι όλας την ταχύτητα ανεμιστήρα του (ενώ η περσίδα ήταν επάνω) λες και όλα ήταν νορμάλ. Κατάφερε να μην κατεβάσει κατανάλωση κάτω από 350W. Κατάφερε να καταναλώσει ενέργεια και να ρίξει τη θερμοκρασία του χώρου. Θέλετε κι άλλα ;;; !!! Μόνο το 18αρι μπορεί να ρίξει σχετικά χαμηλά watt και να τα κρατήσει....στα μικρά δωμάτια δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις σταθερή λειτουργία στην θέρμανση χωρίς πατέντες αφού μετά από κάθε on/off φτάνει 1200w και διαβάζει ο αισθητήρας ότι νάνε. Όταν βρω χρόνο θα προεκτείνω το αισθητήριο μήπως έχει διαφορετική λειτουργία από το follow-me που και αυτό τρώει τις kwh σαν καραμέλες.
BigBlack Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Παίρνοντας και ως δεδομένα τα εξής (έστω ότι, μη με βαράτε! ), για όλα τα μηχανήματα, "κινέζικα" και "ιαπωνικά": 1)Μέσο χρόνο ζωής ενός μηχανήματος ας πούμε συντηρητικά μια 10ετία 2) Απαραίτητη μιά ετήσια πολύ καλή συντήρηση (λύσιμο των πλαστικών της εσωτερικής μονάδας, σχολαστικός καθαρισμός φτερωτής και στοιχείων, σχολαστικός καθαρισμός και της έξω με πλυστικά χαμηλής πίεσης, φάρμακο κλπ) που το κόστος της είναι 40-50 ευρώ (όχι φστ - φστ ξεπέτα) 😂, 3) Σταθερό το κόστος της (σωστής) εγκατάστασης, ας πούμε 120 ευρώ Έχουμε στη δεκαετία 400-500 ευρώ συντήρηση, 120 ευρώ εγκατάσταση. Πρόσθεσε τώρα το κόστος μιάς οικονομικής μονάδας με 450 ευρώ και δες τη διαφορά με μιά ακριβότερη μονάδα των 650 ευρώ στη δεκαετία και στο χρόνο: 970 ως 1070 η οικονομική μονάδα, δηλαδή 97 ως 107 ευρώ το χρόνο 1170 ως 1270 η ακριβή μονάδα, δηλαδή 117 ως 127 ευρώ το χρόνο. Διαφορά δηλαδή ένα 20ευρο το χρόνο/ανά μονάδα υπέρ της "κινεζικης/οικονομικής" μονάδας. Το χειμώνα, αν έχεις μόνο κλιματισμό ως πηγή θέρμανσης, θα έχεις ένα (με δικούς μου υπολογισμούς) -30% σε κατανάλωση ρεύματος στην ακριβή "ιαπωνική" μονάδα απ' ότι στην φτηνότερη "κινέζικη". Πιθανά το καλοκαίρι η "ιαπωνική" να σε βάλει μέσα ένα 10% σε σχέση με μιά τοπ "κινέζικη". Δηλαδή στο χρόνο θα έχεις ένα 20% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος υπέρ της "ιαπωνικής" μονάδας. Επαναλαμβάνω, δική μου εκτίμηση με βάση τα όσα είδα όσο λειτουργούσαν τα Tapo 110. Δεν υπολογίζω το θέμα θόρυβος, πολιτισμένη/προβλέψιμη λειτουργία κλπ γιατί ως ποιοτικά χαρακτηριστικά ο καθένας τα αποτιμά όσο νομίζει. Πιστεύω όμως πως είναι ξεκάθαρο το που γέρνει η πλάστιγγα, τουλάχιστον στο οικονομικό σκέλος. 1 hour ago, nickol-us said: Ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια. Θέλετε επιγραμματικά να πείτε γιατί κάνετε αυτές τις προτάσεις; Δοκίμασα να "ξεφυλλίσω" το νήμα μα είναι τεράστιο. Τα νούμερα που δίνουν είναι αναληθή; Τα άλλα δείχνουν καλύτερα σε ονομαστικά χαρακτηριστικά. Χάνω κάτι κάπου προφανώς, βοηθήστε με να το βρω. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από BigBlack 1
nickol-us Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Υπέρ-ευχαριστώ και πάλι. Αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρο. Προφανώς υπάρχουν παράγοντες που δεν γνώριζα και δεν καταλάβαινα την επιλογή σας. Νομίζω το toshiba έχει συνολικά τα καλύτερα στοιχεία και θα κινηθώ προς τα εκεί. Θα λάβω στα υπόψιν όσα είπατε και πιθανώς να επεκτείνω την έρευνα πιο στοχευμένα. Προερχόμενος από κακά μονωμένο και ελεύθερο σε αέρα σπίτι, με βασική πηγή θέρμανσης κλιματιστικά aux, δεν νομίζω ότι θα έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Ψάχνω να αξιοποιήσω τα χρήματα μου στο μέγιστο και να έχω το καλύτερα δυνατό αποτέλεσμα βάσει αυτών. Νομίζω ότι με την βοήθεια σας θα το πετύχω. Ευχαριστώ θερμά και πάλι. 1
popopo Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες On 11/01/2025 at 10:37, Grim Ripper said: Για 10€ και μία φορά να το χρησιμοποιήσω καλά είναι. 😛 https://vi.aliexpress.com/item/1005005655391105.html Το έχει πάρει κάποιος να μας πει το πλάτος από το ελεφαντάκι; Δε μπορώ να βρω στοιχεία στη σελίδα του πωλητή.
Alexx8 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Υπέρ-ευχαριστώ και πάλι. Αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρο. Προφανώς υπάρχουν παράγοντες που δεν γνώριζα και δεν καταλάβαινα την επιλογή σας. Νομίζω το toshiba έχει συνολικά τα καλύτερα στοιχεία και θα κινηθώ προς τα εκεί. Θα λάβω στα υπόψιν όσα είπατε και πιθανώς να επεκτείνω την έρευνα πιο στοχευμένα. Προερχόμενος από κακά μονωμένο και ελεύθερο σε αέρα σπίτι, με βασική πηγή θέρμανσης κλιματιστικά aux, δεν νομίζω ότι θα έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Ψάχνω να αξιοποιήσω τα χρήματα μου στο μέγιστο και να έχω το καλύτερα δυνατό αποτέλεσμα βάσει αυτών. Νομίζω ότι με την βοήθεια σας θα το πετύχω. Ευχαριστώ θερμά και πάλι. Λοιπόν, επειδή κ εγώ θέλω να βάλω κλιματιστικό για θέρμανση και ψύξη και έχω πολύ σφιχτό μπάτζετ θα σου πω πως αφού συμβουλεύτηκα το φόρουμ εδώ κ διάβασα πάρα πολλές σελίδες, αποφάσισα να πάω σε toshiba edge και να αφήσω άλλα πράγματα που χρειάζομαι για το σπίτι για το μέλλον... προτιμώ να μη ρισκάρω επιλέγοντας κάτι πιο οικονομικό που ίσως δε δουλέψει σωστά τις κρύες μέρες του χρόνου. Επίσης, μπορώ να επιβεβαιώσω πως όντως ένα κινέζικο μηχάνημα που έχει ικανοποιητική λειτουργία στην ψύξη και χαμηλή κατανάλωση με μοναδικό αρνητικό το θόρυβο και τα τριξίματα, δεν αποδίδει ανάλογα στη θέρμανση. Στο σπίτι που έμεινα τα τελευταία χρόνια είχα inventor dark. Δούλευε όλο το καλοκαίρι 24/7 και ήμουν ευχαριστημένη.. Είπα φέτος να το δοκιμάσω λίγες μέρες στη θέρμανση (ενώ έχω αέριο σε εκείνο το διαμέρισμα) ε, δεν... Χωρίς να έχει πολύ κρύο, παρατήρησα πως ζέσταινε το χώρο απότομα, μετά έσβηνε και για να δώσει πάλι θέρμανση έπρεπε να κρυώσω...Επίσης έβγαζε κατι DF χωρίς να έχει πολύ κρύο και δεν ήξερα τι είναι (από το φόρουμ έμαθα). Όσο για την κατανάλωση στη θέρμανση δεν μπορώ να πω, δεν έχω πάρει λογαριασμό ακόμα. 2
ritualistic Δημοσ. πριν από 28 λεπτά Δημοσ. πριν από 28 λεπτά Καλησπερα σε ολους Σορρυ αν ειναι ασχετο το νημα απλα ξερω οτι το παρον το παρακολουθουν διαφοροι γνωστες σε αντιθεση με το αντιστοιχο των αντλιων που ειναι πιο νεα τεχνολογια. Ξερουμε αν υπαρχει καποιος που να κανει εγκατασταση wifi module που παρακολουθει ολα τα δεδομενα, την λειτουργια κ την καταναλωση σε αντλια θερμοτητας daikin ?
mdkamael Δημοσ. πριν από 8 λεπτά Δημοσ. πριν από 8 λεπτά (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, ritualistic είπε Καλησπερα σε ολους Σορρυ αν ειναι ασχετο το νημα απλα ξερω οτι το παρον το παρακολουθουν διαφοροι γνωστες σε αντιθεση με το αντιστοιχο των αντλιων που ειναι πιο νεα τεχνολογια. Ξερουμε αν υπαρχει καποιος που να κανει εγκατασταση wifi module που παρακολουθει ολα τα δεδομενα, την λειτουργια κ την καταναλωση σε αντλια θερμοτητας daikin ? Καλως τον. Τα AC's ειναι Αντλιες Θερμοτητας. Οι αντλιες θερμοτητας ΔΕΝ ειναι νεα τεχνολογια, ανεξαρτητα αν στον μικροκοσμο του Ελληνα κανανε ξαφνικα εμφανιση λογω των χρηματοδοτικων προγραμματων. Εδω θα βρεις πληροφοριες για αντλιες θερμοτητας αερα-αερα. Γι αυτο υπαρχει και νημα ξεχωριστο για Α/Θ αερα-νερου. Τωρα, για καταναλωση θα κουμπωσεις μετρητη ενεργειας κ θα σαι good to go. Για μοντουλια κλπ ρωτας σαφως daikin. Δεν παιζουν σε after market, αν ειναι αυτη η απορια σου. Ελπιζω να πηρες altherma 4. Επεξ/σία πριν από 3 λεπτά από mdkamael
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα