Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, flampouras είπε

Σκεφτόμουν το εξής. Αφού δεν ισχύει το  V*I = W, σε ένα 24αρι κλιματιστικό, που θεωρητικά δεν μπορούμε να βάλουμε p110 γιατί πρέπει να έρθει γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα, πως μετράμε κατανάλωση; Το να πάρουμε ένα shelly και ένα clamp σαν και αυτό https://www.shelly.com/en-gr/products/product-overview/current-transformer-120-a/ct50ax1 , θα μας δώσει λάθος αποτελέσματα;

Μπορείς με ασφάλεια να υποθέσεις power factor 0,9 και να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Εκτός αν έχεις κανένα πανάρχαιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, doomnx είπε

Πόσο; kWh. Καταφέρνει να ινβερτάρει μες στη μέρα ή είναι μία ή άλλη με τα συμβατικά κλιματιστικά;

Ε κάτι καταφέρνουν , αν κι εγω δε τα ζορίζω μόνο 26 έχω μέσα στο σπίτι 

IMG_0532.jpeg

IMG_0531.jpeg

IMG_0530.jpeg

Επεξ/σία από dimostr

8 λεπτά πριν, doomnx είπε

Μπορείς με ασφάλεια να υποθέσεις power factor 0,9 και να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Εκτός αν έχεις κανένα πανάρχαιο.

Μπα.

32 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ε κάτι καταφέρνουν , αν κι εγω δε τα ζορίζω μόνο 26 έχω μέσα στο σπίτι 

Μια χαρά! Ε πόσο ήθελες να έχεις; Πιο κάτω εγώ ξεπαγιάζω 😂

Αλλά εσύ είσαι Λαμία, κλέβεις 😜

29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπα.

Εξηγήσου. Άσε που το Shelly EM μια χαρά μετράει και power factor και reactive και δεν θα χρειαστεί να μετατρέψει τίποτα.

10 λεπτά πριν, doomnx είπε

Μια χαρά! Ε πόσο ήθελες να έχεις; Πιο κάτω εγώ ξεπαγιάζω 😂

Αλλά εσύ είσαι Λαμία, κλέβεις 😜

Εξηγήσου. Άσε που το Shelly EM μια χαρά μετράει και power factor και reactive και δεν θα χρειαστεί να μετατρέψει τίποτα.

Κάνε την πράξη

image.png?ex=669a1737&is=6698c5b7&hm=bea

20 ώρες πριν, dimostr είπε

Ζόρικες μέρες για τα κλιματιστικά ,με 26 ζήτηση ,

το Shorai με ανεμιστήρα στον τέρμα και τα δυο μικρά με ανεμιστήρα στο auto 

Shorai & daikin δυτικό μπαλκόνι κάτω από τέντα βεβαια αλλα φούρνος η βεράντα 

IMG_0524.png

IMG_0523.png

IMG_0522.png

Άρα μες στο νερό κι εσύ 20 kWh/μέρα για ψύξη

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Άρα μες στο νερό κι εσύ 20 kWh/μέρα για ψύξη

Ναι με τέτοιες θερμοκρασίες την θεωρώ μια λογική κατανάλωση για τα 100 τμ που καλύπτω 

• Thanks 1

Μια τελευταια ερωτηση,ανεξαρτητως του θα γινει με το erai(ειτε εχει θεμα,ειτε παρω αλλο)εβαλα σε ενα σχεδιο της κακιας ωρας μια ιδεα να μπει το a/c επανω απο την πορτα του σαλονιου που θα χτυπαει διαδρομο,κουζινα κ τα αλλα 2 δωματια,επειδη εκει που σκεφτηκα να βαλω το a/c μεχρι το μπαλκονι θα χρειαστουν 15 μετρα χαλκοσωληνα κ θα κοστισει αρκετα θα εχει καμια επιπτωση στην αποδοση του a/c η απλα το κοστος κ μονο δεν συμφερει,στο σαλονι(που εχεις κ τις πιο πολλες απωλειες) καθομαι σπανια γι αυτο το σκεφτηκα να μπει εκει?

χαζομαρα σαν ιδεα η φαινεται οτι μπορει να κανει δουλεια;

Screenshot_17.jpg

Screenshot_16.jpg

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κάνε την πράξη

image.png?ex=669a1737&is=6698c5b7&hm=bea

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Τα δικά μου με τον κομπρέσσορα σε λειτουργία βγάζουν 0,9. Μόνο όταν δουλεύει solo ο ανεμιστήρας στα 50 W βγάζει 0,5. Εν πάσει περιπτώσει, το Shelly EM μετράει πραγματική κατανάλωση και power factor, γιατί του είπες ότι δεν είναι καλή ιδέα;

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Τα δικά μου με τον κομπρέσσορα σε λειτουργία βγάζουν 0,9. Μόνο όταν δουλεύει solo ο ανεμιστήρας στα 50 W βγάζει 0,5. Εν πάσει περιπτώσει, το Shelly EM μετράει πραγματική κατανάλωση και power factor, γιατί του είπες ότι δεν είναι καλή ιδέα;

Τί εννοείς κάτι δεν πάει καλά; Συνηθισμένη εικόνα για inverter κλιματιστικό.

Δεν το ήξερα ότι μετράει αεργη το em, αλλά τώρα που το σκέφτομαι αρκεί μια διαφορά φάσης μεταξύ τάσης και έντασης, σωστά; Οπότε λάθος μου.

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Παντως για να σου φύγει η απορία στο Shorai που έχει δικη του γραμμή έχω μετρητή ράγας για κατανάλωση και έχω και πριζα στην οποια έχω βάλει και hs110 και Tapo 110 και τα τρία μετράνε την ίδια κατανάλωση 

14 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Μια τελευταια ερωτηση,ανεξαρτητως του θα γινει με το erai(ειτε εχει θεμα,ειτε παρω αλλο)εβαλα σε ενα σχεδιο της κακιας ωρας μια ιδεα να μπει το a/c επανω απο την πορτα του σαλονιου που θα χτυπαει διαδρομο,κουζινα κ τα αλλα 2 δωματια,επειδη εκει που σκεφτηκα να βαλω το a/c μεχρι το μπαλκονι θα χρειαστουν 15 μετρα χαλκοσωληνα κ θα κοστισει αρκετα θα εχει καμια επιπτωση στην αποδοση του a/c η απλα το κοστος κ μονο δεν συμφερει,στο σαλονι(που εχεις κ τις πιο πολλες απωλειες) καθομαι σπανια γι αυτο το σκεφτηκα να μπει εκει?

χαζομαρα σαν ιδεα η φαινεται οτι μπορει να κανει δουλεια;

Screenshot_17.jpg

Screenshot_16.jpg

Αντί να κανεις τέτοιες αλχημείες που θα έχουν αβέβαιο αποτέλεσμα και δαπανηρό γιατί σιγά μη βρεις μάστορα να σου συμπληρώσει και φρέον στα τόσα μέτρα οποτε θα είναι μια εγκατάσταση γαμησε τα , θα σου πρότεινα να βρεις καμία προσφορά με δωρεάν εγκατάσταση και να βάλεις δυο-τρία μικρότερα κλιματιστικά καλύπτοντας περισσότερους χώρους 

• Like 3

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τί εννοείς κάτι δεν πάει καλά; Συνηθισμένη εικόνα για inverter κλιματιστικό.

Δεν το ήξερα ότι μετράει αεργη το em, αλλά τώρα που το σκέφτομαι αρκεί μια διαφορά φάσης μεταξύ τάσης και έντασης, σωστά; Οπότε λάθος μου.

Ναι μια χαρά θα είναι. Με MQTT τα δίνει όλα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, doomnx said:

Πόσο; kWh. Καταφέρνει να ινβερτάρει μες στη μέρα ή είναι μία ή άλλη με τα συμβατικά κλιματιστικά;

Εξαρταται απο τη ζητουμενη εσωτερικη.

Οσο το εχω 27-28 μεσα ινβερταρει μια χαρα και ριχνει στροφες (καποιες ελαχιστες φασεις σταματαει για λιγο και ο εσωτερικος ανεμιστηρας). 26 δεν την παλευω ετσι και αλλιως γιατι το κανει ψυγειο και δεν ειναι ευχαριστο παρα ειναι κρυο.

Τωρα το εχω 29 εδω και λιγη ωρα με εξωτερικη 44,7 (εκει που ειναι ο εξωτερικος αισθητηρας του μετεωρολογικου ο χωρος μαζευει και μερος του ζεστου αερα της εξωτερικης μοναδας αρα η εξωτερικη θα ειναι λιγο χαμηλοτερη μαλλον) ισα που δουλευε, τωρα ακουστηκε αμυδρα να παιρνει μπρος ο ανεμιστηρας της εξωτερικης αλλα θα το ξαναπαω 28 γιατι αρχισε η ατμοσφαιρα να γινεται βαρια.

Με το που ζητησα 28 αμεσως πηρε ενα τσικ επανω ο ανεμιστηρας της εσωτερικης.

Επεξ/σία από Sebu

22 λεπτά πριν, Sebu είπε

Εξαρταται απο τη ζητουμενη εσωτερικη.

Οσο το εχω 27-28 μεσα ινβερταρει μια χαρα και ριχνει στροφες (καποιες ελαχιστες φασεις σταματαει για λιγο και ο εσωτερικος ανεμιστηρας). 26 δεν την παλευω ετσι και αλλιως γιατι το κανει ψυγειο και δεν ειναι ευχαριστο παρα ειναι κρυο.

Τωρα το εχω 29 εδω και λιγη ωρα με εξωτερικη 44,7 (εκει που ειναι ο εξωτερικος αισθητηρας του μετεωρολογικου ο χωρος μαζευει και μερος του ζεστου αερα της εξωτερικης μοναδας αρα η εξωτερικη θα ειναι λιγο χαμηλοτερη μαλλον) ισα που δουλευε, τωρα ακουστηκε αμυδρα να παιρνει μπρος ο ανεμιστηρας της εξωτερικης αλλα θα το ξαναπαω 28 γιατι αρχισε η ατμοσφαιρα να γινεται βαρια.

Με το που ζητησα 28 αμεσως πηρε ενα τσικ επανω ο ανεμιστηρας της εσωτερικης.

Άρα συνολικά πόσες kWh/μέρα;

3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Άρα συνολικά πόσες kWh/μέρα;

Αυτές έχω την τρέχουσα εβδομάδα σε 120τμ σπίτι, παντού 26C, 15KW θερμικές απώλειες ( δεν ξέρω σε ψύξη ).

Έκανα hover πάνω από τη χθεσινή ημέρα για να φανεί η ανάλυση.

Αλλά πως θα σου χρησιμεύσει η πληροφορία; Το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και σε διαφορετικό μέρος.

image.png.74e46b4f86789f1398ed18c893d47880.png

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...