Pan_K Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Midea Gaia 9αρι και 12αρι. Δείτε τι αναφέρει στο site η FG Europe και δείτε και τα ενεργειακά ταμπελακια... στη θέρμανση... Αυτό έχει ξεπεράσει και την δική μου περίπτωση. Πέραν των ταυτόσημων διαστάσεων εσωτερικής/εξωτερικής μονάδας (πιθανώς και περιεκτικότητας ψυκτικού υγρού) δηλώνουν ακριβώς ίδιο φορτίο και SCOP στην μεσαία και θερμή ζώνη, πράγμα που είναι δύσκολα πιστευτό. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Pan_K
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 42 λεπτά πριν, Specs είπε Γιατι μιλουσα με εξωτερικο εκεινη την ωρα κ μπες βγες στο μπαλκονι, αφου ο βοηθος εξω το Sensira το καθαρισε πρωτο, σχετικα καλα, παντως οχι βλαβη στα φυλλαρακια, λεω ενταξει κ επεβλεπα μεσα τον ψυκτικο να κανει καλη δουλεια στο μεσα.Οταν εφευγαν ηταν κ λογω ομιχλης μη αντιληπτο αμεσα κ εφυγα κι εγω την ιδια ωρα γιατι ειχα αργησει σε ραντεβου. Το βραδυ με ζωσαν τα φιδια...το πρωι επαθα σοκ για το Perfera. Πηγα στο αφεντικο τους, μου λεει αποκλειεται να το εκαναν οι δικοι μου, ειναι σε εναν καυστηρα, θα τους μιλησω οταν γυρισουν.Μηπως προυπηρχε κ δεν το ειδατε απο καινουργιο(το ειχα αγορασει-τοποθετησει απο αλλον μη blue dealer). Περασα ξανα απο εκει κ μολις επεστρεφαν. Ο διαλογος ηταν : Ψυκτικος σε βοηθο: πιεσες πολυ με το πινελο και εγιναν ετσι? Βοηθος: μα δεν εβαλα πινελο για το φαρμακο, απο μακρια ψεκασα. Ψυκτικος: και πως ξεπλυνες? απο μακρια? Bοηθος: με το πιστολι (εχουν ενα Bosch Fontus), απο μισο με ενα μετρο. Αφεντικο:δεν κανει ζημια αυτο με τιποτε, εχουμε πλυνει εκατονταδες τοσα χρονια. Εγω: αυτη η φωτο ειναι λιγο πριν ερθει το συνεργειο επειδη ηθελα να δω διαφορα (ηθελα να δω γιατι ηταν μουσκεμα και τα δυο κλιματιστικα ΣΑΝ να ειχαν κανει αποψυξη , αλλα οπως ειδατε ηταν η ομιχλη και 100% σχεδον υγρασια η αιτια) Ψυκτικος:μηπως πειραξες την ρυθμιση στο πλυστικο? Βοηθος:ναι στο τερμα, γιατι δεν καθαριζε αλλιως... Εγω: ποσο ειναι στο τερμα? Ψυκτικος: 20 Bar ... Ακρα του ταφου σιωπη...το αφεντικο μου ειπε θα τους στειλω με το κτενακι να τα ισιωσουν κλπ εγω ειπα τα λεμε αλλη ωρα και εφυγα... Πωπω τώρα είδα τα λαμακια....🫣
BrunoB Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 53 minutes ago, Specs said: Εγω: αυτη η φωτο ειναι λιγο πριν ερθει το συνεργειο Σωστος που εχεις φωτο ,, ελεος δλδ τι αλλο πρεπει να κανουμε! Θα ειχα σαλταρει ... ocd στα κοκκινα!
Specs Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Just now, liakjim said: Πωπω τώρα είδα τα λαμακια....🫣 Μ αρεσει που ειχα κανει κ μετρησεις για να δω πριν κ μετα το καθαρισμα διαφορες στην αποδοση!!! Μιας και ουδεν κακον αμιγες καλουτουλαχιστον απο αυτο ολο θα γλιτωσουν καποιοι εδω μεσα αντιστοιχα "εγκληματα". Η αληθεια ειναι τωρα ψυχραιμα, οτι η πιο μεγαλη διαφορα που ειδα ειναι πριν κ μετα το καθαρισμα των φιλτρων του Sensira, προχτες, διαφορα στο οτι αλλαξε ο ηχος , μειωθηκε οπως επισης κ μακρυναν τα διαστηματα που οταν το αφηνω στο νυχτερινο με high speed στον ανεμιστηρα , κανει μονο του πτωση στο Medium και μετα απο ωρα ξαναγκαζωνει κοκ. Επισης , μου επιβεβαιωσε ο ψυκτικος, οτι την περσιδα μπορεις να την πας με το χερι κ πιο κατω κ πιο πανω, αρκει να ειναι σε καποιο απο τα σημεια στα οποια "περναει" οταν ανοιγεις το κλιματιστικο κ πως φυσικα καθε φορα που κλεινει, θα χανει αυτη την θεση. Εμενα αυτο δεν με πειραζει καθως δεν τα κλεινω ποτε, ετσι απο χτες οι περσιδες ειναι παραλληλα με το ταβανι κ δεν χτυπανε κανενα! Και για να προλαβω επειδη εχει αναφερθει, ΟΧΙ , ο ανεμιστηρας οροφης με την ανοδικη/καθοδικη επιλογη στην ροη του αερα, ΔΕΝ λυνει κανενα προβλημα καθως ουτως η αλλως ο αερας συνεχως αναδευεται λογω του ανεμιστηρα κλιματιστικου και εν πασει περιπτωσει, αν υποθεσουμε οτι τωρα τον χειμωνα που θελουμε να μας "κατεβαζει" απο το ταβανι τον ελαφρυτερο κ ζεστοτερο αερα, μετα απο ελαχιστο χρονικο διαστημα θα εχει αναδευτει με τον κατω κ θαναι το ιδιο. Αλλωστε εγω με χρηση 24/7 δεν ζεσταινομαι απο τον αερα , αλλα απο τα δομικα στοιχεια, τον αερα δεν τον θελω πουθενα να εμφανιζεται με ροη προς ανθρωπους, χειμωνα καλοκαιρι. 1
cmaniac Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 54 λεπτά πριν, Specs είπε Ψυκτικος: 20 Bar ... Άφησε μου ένα τηλέφωνο, τους θέλω να μου πλύνουν μια ταράτσα και την αυλή. 1 2
Specs Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 minute ago, BrunoB said: Σωστος που εχεις φωτο ,, ελεος δλδ τι αλλο πρεπει να κανουμε! Θα ειχα σαλταρει ... ocd στα κοκκινα! Ναι κ ειχα κ μια παλιοτερη που ειχα ποσταρει εδω και ο @Klausx ειχε δει την βρωμα...καλυτερα να πληρωνω για την εγγυηση κ να εχω αποδειξη, αλλα να τα κανω ολα μονος μου παρα ετσι!
Klausx Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, liakjim είπε Όχι με 12 εξωτερική. Παίζουν πολλά ρόλο και όχι μόνο η εξωτερική θερμοκρασία αέρα. Το εξωτερικό του στοιχείο τι θερμοκρασία είχε με 9 βαθμούς; 26 λεπτά πριν, Specs είπε Ετησιο "service" Daikin. Μετα απο καθυστερηση (Sensira επρεπε τελη Αυγουστου και Perfera Φεβρουαριο που μας ερχεται, ζητησα να ερχονται μια φορα τον χρονο ταυτοχρονα κ για τα δυο, αρχες χειμωνα το πολυ Νοεμβριο, αλλα επειδη πνιγοταν για ετησιους καθαρισμους καυστηρων κλπ , συμφωνησα να ερθουν οταν μπορουν κ μετα κρυωσε ο καιρος κ για να μην παγωσουν πρωι, δεχτηκα να ερθουν οποιο μεσημερι εχουν χρονο , ηρθε επιτελους χτες αφου υπενθυμισα οτι περιμενω ακομη και οτι θα τελειωσει ο χειμωνας, "σφηνα" μια ωρα υποθεση, το συνεργειο για τον ετησιο καθαρισμο των δυο Daikin.Perfera 9 και Sensira 12. Ηταν η δευτερη φορα που ερχοταν κ σαν τα παιδικα αυγα κιντερ καθε φορα και μια διαφορετικη "εκπληξη" . Χαλάστηκα...απογοητευτηκα κ οτι αλλο κολλαει βαλτε το διπλα, θα με εκφρασει σιγουρα. Πριν Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μετα Απόκρυψη περιεχομένων Κάνει μπαμ ότι έγινε λάθος χρήση πιεστικού, μάλλον δεν έχουν καλό καθαριστικό ή δεν το άφησαν να μαλακώσει, αν έχεις και γείτονες που καίνε ξύλα..... Όσα χτενάκια και να βάλουν δεν θα γίνει όπως πριν, τώρα αφού έγινε από άπειρο βοηθό είναι στο χέρι σου πόσο θα το τραβήξεις. 12 λεπτά πριν, Specs είπε Επισης , μου επιβεβαιωσε ο ψυκτικος, οτι την περσιδα μπορεις να την πας με το χερι κ πιο κατω κ πιο πανω, αρκει να ειναι σε καποιο απο τα σημεια στα οποια "περναει" οταν ανοιγεις το κλιματιστικο κ πως φυσικα καθε φορα που κλεινει, θα χανει αυτη την θεση. Πουλάνε και περσίδες / μοτεράκια να φανταστώ; 2
cmaniac Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 14 λεπτά πριν, Klausx είπε Πουλάνε και περσίδες / μοτεράκια να φανταστώ; Όχι μόνο! Και γρανάζια! 1
Grim Ripper Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Τελικά με αυτά που έκαναν στον Specs λέω να πάρω το κιτ καθαρισμού από το aliexpress (όχι καθαριστικά αλλά τα εργαλεία, κυρίως το ελεφαντάκι/μουσαμά για τα νερά της εσωτερικής μονάδας). Η αλήθεια είναι ότι το Sensira στο σαλόνι θέλει καλό καθαρισμό στην φτερωτή της εσωτερικής μονάδας. 1
meletis_m Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 19 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Τελικά με αυτά που έκαναν στον Specs λέω να πάρω το κιτ καθαρισμού από το aliexpress (όχι καθαριστικά αλλά τα εργαλεία, κυρίως το ελεφαντάκι/μουσαμά για τα νερά της εσωτερικής μονάδας). Η αλήθεια είναι ότι το Sensira στο σαλόνι θέλει καλό καθαρισμό στην φτερωτή της εσωτερικής μονάδας. Δέν ειναι και επιστήμη . Στο εξοχικό ενα Aux το έκανα μόνος . Πήρα τον εξοπλισμό απο aliexpress απλώς μου εφαγε παραπάνω ωρα . Πήγαινα βημα βημα και με προσοχη τα κλιπς . 1
Specs Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 minute ago, meletis_m said: Δέν ειναι και επιστήμη Οχι δεν ειναι, αλλα εχω επεκταση εγγυησης για 10 χρονια με υποχρεωση ετησιας συντηρησης, οποτε ελεγα γιατι να ασχοληθω?
Grim Ripper Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 13 λεπτά πριν, Specs είπε Οχι δεν ειναι, αλλα εχω επεκταση εγγυησης για 10 χρονια με υποχρεωση ετησιας συντηρησης, οποτε ελεγα γιατι να ασχοληθω? Γι'αυτό θα το κάνω στη μονάδα του σαλονιού που δεν είχα βάλει την επέκταση εγγύησης. 😛 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα