alexdeskas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, Pan_K είπε Άλλη μία ένδειξη ότι το Supreme 9K και 12Κ είναι ουσιαστικά τα ίδια μοντέλα με μόνη διαφορά την αλλαγή του software. Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική μονάδα έχουν τις ίδιες διαστάσεις με την ίδια ποσότητα ψυκτικού υγρού. Και αυτό συμβαίνει πιθανότατα και σε πολλά άλλα μοντέλα. Επικοινώνησα μαζί τους ξανά, στέλνοντάς τους τα διαγράμματα από το Home Assistant και μου είπαν ότι έστειλαν mail στην κατασκευαστική εταιρία και αναμένουν απάντηση. Αυτήν την φορά φαίνεται να ασχολήθηκαν πιο σοβαρά. Μιας που συζητάτε για Midea 9αρια και 12αρι δείτε και το παρακάτω θέμα... Midea Gaia 9αρι και 12αρι. Δείτε τι αναφέρει στο site η FG Europe και δείτε και τα ενεργειακά ταμπελακια... στη θέρμανση... Ποια είναι η αλήθεια ;
Klausx Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 18 ώρες πριν, liakjim είπε ? 18 ώρες πριν, nimik είπε Ναι έχει πολύ υγρασία ..τώρα του αύξησα λίγο την ζητούμενη και ξεκίνησε αμέσως αλλά ήταν για 30+ λεπτά με ανεβασμένες τις περσίδες .. Είναι φυσιολογικό να κάνει πιο πολλά defrost me 99% υγρασία, μάλλον από θερμοστάτη είχε κόψει εκτός και αν έβλεπες 30 λεπτά dF... 1
nimik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, Klausx είπε Είναι φυσιολογικό να κάνει πιο πολλά defrost me 99% υγρασία, μάλλον από θερμοστάτη είχε κόψει εκτός και αν έβλεπες 30 λεπτά dF... Nαι κάπως έτσι όπως τα γράφει ..έκανε και πάνω από 30' διάρκεια σε df με τις περσίδες πάνω ,σήμερα καθόλου ως τώρα ευχαριστώ!
liakjim Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, Klausx είπε Είναι φυσιολογικό να κάνει πιο πολλά defrost me 99% υγρασία, μάλλον από θερμοστάτη είχε κόψει εκτός και αν έβλεπες 30 λεπτά dF... Όχι με 12 εξωτερική.
nimik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Όχι με 12 εξωτερική. Δεν την είχα μετρήσει με θερμόμετρο από εφαρμογή την είδα ,στην πραγματικότητα πρέπει να ήταν γύρω στους 9
liakjim Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, nimik είπε Δεν την είχα μετρήσει με θερμόμετρο από εφαρμογή την είδα ,στην πραγματικότητα πρέπει να ήταν γύρω στους 9 Παγοποιηση θα πρέπει να βλέπει κάποιος κάτω από 3-4C. Και πολύ λέω. Το δικό μου το 9αρι το Carrier ( φασόν midea , παρόμοιο με το inventor aria ) , δεν το έχω δει ποτέ εδώ και 4 χρόνια που το έχω να κάνει ούτε ένα defrost. Και μένω σε γενικά κρύο μέρος, με 100% υγρασία, που είναι όλα κόκκαλο έξω, με όλα τα άλλα κλιματιστικά να κάνουν defrost κάθε μία ώρα . Δεν καταλαβαίνει τίποτα. 1
Pan_K Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, mdkamael είπε αν με ανεμιστηρακι στο σημειο μπορει να ''ξεγελαστει'' η αισθητηρας και να πεσει η αναγνωσμενη εξωτερικη θερμοκρασια ?! Σε πρόλαβα! Το έχω ήδη δοκιμάσει, αλλά δεν πέφτει η θερμοκρασία όταν είναι ήδη χαμηλή. Το μόνο που κατάφερα είναι από 18 να το κατεβάσω σε 16. Αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να του κρεμάσεις έναν ορό να στάζει αργά στον αισθητήρα την ώρα που φυσάει ο ανεμιστήρας, ώστε να εξατμίζεται το νερό και να πέφτει η θερμοκρασία. Και μετά είμαστε όλοι για αναγκαστική νοσηλεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο 😷🤪. 2
nimik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Παγοποιηση θα πρέπει να βλέπει κάποιος κάτω από 3-4C. Και πολύ λέω. Το δικό μου το 9αρι το Carrier ( φασόν midea , παρόμοιο με το inventor aria ) , δεν το έχω δει ποτέ εδώ και 4 χρόνια που το έχω να κάνει ούτε ένα defrost. Και μένω σε γενικά κρύο μέρος, με 100% υγρασία, που είναι όλα κόκκαλο έξω, με όλα τα άλλα κλιματιστικά να κάνουν defrost κάθε μία ώρα . Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οκ τι να πω ..μάλλον κάτι με τις χτεσινές καιρικές συνθήκες ενεργοποίησαν το df ,αλλά είπαμε ότι στην ουσία δεν είναι defrost σωστά ?
liakjim Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου @nimik συγγνώμη ψέματα. Από το 2020 που έψαξα το grafana, το carrier έκανε 1 defrost. Κράτησε 2 λεπτά.
sap00 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, mdkamael είπε με ανεμιστηρακι στο σημειο μπορει να ''ξεγελαστει'' η αισθητηρας και να πεσει η αναγνωσμενη εξωτερικη θερμοκρασια ?! βάλε τον αισθητήρα σε παγουρίνο με παγάκια. 🙂 2
liakjim Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, nimik είπε Οκ τι να πω ..μάλλον κάτι με τις χτεσινές καιρικές συνθήκες ενεργοποίησαν το df ,αλλά είπαμε ότι στην ουσία δεν είναι defrost σωστά ? Όχι δεν είναι. Defrost γίνεται για να σπάσει ο πάγος που συσσωρεύεται στην εξωτερική μονάδα. Δεν φταις εσύ. Θα έπρεπε να δείχνει κάτι άλλο όταν κάνει το άλλο σκηνικό. Όχι dF. Μπερδεύουν τον κόσμο. 1
Specs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Ετησιο "service" Daikin. Μετα απο καθυστερηση (Sensira επρεπε τελη Αυγουστου και Perfera Φεβρουαριο που μας ερχεται, ζητησα να ερχονται μια φορα τον χρονο ταυτοχρονα κ για τα δυο, αρχες χειμωνα το πολυ Νοεμβριο, αλλα επειδη πνιγοταν για ετησιους καθαρισμους καυστηρων κλπ , συμφωνησα να ερθουν οταν μπορουν κ μετα κρυωσε ο καιρος κ για να μην παγωσουν πρωι, δεχτηκα να ερθουν οποιο μεσημερι εχουν χρονο , ηρθε επιτελους χτες αφου υπενθυμισα οτι περιμενω ακομη και οτι θα τελειωσει ο χειμωνας, "σφηνα" μια ωρα υποθεση, το συνεργειο για τον ετησιο καθαρισμο των δυο Daikin.Perfera 9 και Sensira 12. Ηταν η δευτερη φορα που ερχοταν κ σαν τα παιδικα αυγα κιντερ καθε φορα και μια διαφορετικη "εκπληξη" . Χαλάστηκα...απογοητευτηκα κ οτι αλλο κολλαει βαλτε το διπλα, θα με εκφρασει σιγουρα. Πριν Spoiler Μετα Spoiler 1 6
liakjim Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, Specs είπε Ετησιο "service" Daikin. Μετα απο καθυστερηση (Sensira επρεπε τελη Αυγουστου και Perfera Φεβρουαριο που μας ερχεται, ζητησα να ερχονται μια φορα τον χρονο ταυτοχρονα κ για τα δυο, αρχες χειμωνα το πολυ Νοεμβριο, αλλα επειδη πνιγοταν για ετησιους καθαρισμους καυστηρων κλπ , συμφωνησα να ερθουν οταν μπορουν κ μετα κρυωσε ο καιρος κ για να μην παγωσουν πρωι, δεχτηκα να ερθουν οποιο μεσημερι εχουν χρονο , ηρθε επιτελους χτες αφου υπενθυμισα οτι περιμενω ακομη και οτι θα τελειωσει ο χειμωνας, "σφηνα" μια ωρα υποθεση, το συνεργειο για τον ετησιο καθαρισμο των δυο Daikin.Perfera 9 και Sensira 12. Ηταν η δευτερη φορα που ερχοταν κ σαν τα παιδικα αυγα κιντερ καθε φορα και μια διαφορετικη "εκπληξη" . Χαλάστηκα...απογοητευτηκα κ οτι αλλο κολλαει βαλτε το διπλα, θα με εκφρασει σιγουρα. Πριν Απόκρυψη περιεχομένων Μετα Απόκρυψη περιεχομένων Όσα βλέπει η πεθερά; Και γιατί τους άφησες να φύγουν;
Pan_K Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, Specs είπε Χαλάστηκα...απογοητευτηκα κ οτι αλλο κολλαει βαλτε το διπλα, θα με εκφρασει σιγουρα. Σου λύγισαν και τις γρίλιες ή μου φαίνεται; Ψέκασαν μάλλον με υπερβολική πίεση. 1
Specs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Just now, liakjim said: Όσα βλέπει η πεθερά; Και γιατί τους άφησες να φύγουν; Γιατι μιλουσα με εξωτερικο εκεινη την ωρα κ μπες βγες στο μπαλκονι, αφου ο βοηθος εξω το Sensira το καθαρισε πρωτο, σχετικα καλα, παντως οχι βλαβη στα φυλλαρακια, λεω ενταξει κ επεβλεπα μεσα τον ψυκτικο να κανει καλη δουλεια στο μεσα.Οταν εφευγαν ηταν κ λογω ομιχλης μη αντιληπτο αμεσα κ εφυγα κι εγω την ιδια ωρα γιατι ειχα αργησει σε ραντεβου. Το βραδυ με ζωσαν τα φιδια...το πρωι επαθα σοκ για το Perfera. Πηγα στο αφεντικο τους, μου λεει αποκλειεται να το εκαναν οι δικοι μου, ειναι σε εναν καυστηρα, θα τους μιλησω οταν γυρισουν.Μηπως προυπηρχε κ δεν το ειδατε απο καινουργιο(το ειχα αγορασει-τοποθετησει απο αλλον μη blue dealer). Περασα ξανα απο εκει κ μολις επεστρεφαν. Ο διαλογος ηταν : Ψυκτικος σε βοηθο: πιεσες πολυ με το πινελο και εγιναν ετσι? Βοηθος: μα δεν εβαλα πινελο για το φαρμακο, απο μακρια ψεκασα. Ψυκτικος: και πως ξεπλυνες? απο μακρια? Bοηθος: με το πιστολι (εχουν ενα Bosch Fontus), απο μισο με ενα μετρο. Αφεντικο:δεν κανει ζημια αυτο με τιποτε, εχουμε πλυνει εκατονταδες τοσα χρονια. Εγω: αυτη η φωτο ειναι λιγο πριν ερθει το συνεργειο επειδη ηθελα να δω διαφορα (ηθελα να δω γιατι ηταν μουσκεμα και τα δυο κλιματιστικα ΣΑΝ να ειχαν κανει αποψυξη , αλλα οπως ειδατε ηταν η ομιχλη και 100% σχεδον υγρασια η αιτια) Ψυκτικος:μηπως πειραξες την ρυθμιση στο πλυστικο? Βοηθος:ναι στο τερμα, γιατι δεν καθαριζε αλλιως... Εγω: ποσο ειναι στο τερμα? Ψυκτικος: 20 Bar ... Ακρα του ταφου σιωπη...το αφεντικο μου ειπε θα τους στειλω με το κτενακι να τα ισιωσουν κλπ εγω ειπα τα λεμε αλλη ωρα και εφυγα... 1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα