Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, cmaniac είπε

Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια.

Τα 9ρια είναι "κομμένα" 12ρια, ή τα 12ρια είναι πιεσμένα 9ρια. Όλα είναι θέμα software.

Άλλη μία ένδειξη ότι το Supreme 9K και 12Κ είναι ουσιαστικά τα ίδια μοντέλα με μόνη διαφορά την αλλαγή του software. Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική μονάδα έχουν τις ίδιες διαστάσεις με την ίδια ποσότητα ψυκτικού υγρού. Και αυτό συμβαίνει πιθανότατα και σε πολλά άλλα μοντέλα.

image.png.3ce074c7d272e2e29c5a4d53c8b6969d.png

Επικοινώνησα μαζί τους ξανά, στέλνοντάς τους τα διαγράμματα από το Home Assistant και μου είπαν ότι έστειλαν mail στην κατασκευαστική εταιρία και αναμένουν απάντηση. Αυτήν την φορά φαίνεται να ασχολήθηκαν πιο σοβαρά.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Haha 1
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχει κάποιος χρόνο και διάθεση να βοηθήσει.

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικών για το σπίτι τα οποία θα αναλάβουν την ψύξη αλλά και την θέρμανση της οικίας.

Ψάχνω ένα 18αρι για σαλοτραπεζαρία και δύο 9ρια για τα δωμάτια (έχουν διαστασιολογηθεί).

Έχετε να μου προτείνετε 2-3 μοντέλα (κοιτάζω σε συγκεκριμένο κατάστημα λόγω προγράμματος και δεν ξέρω αν τα έχει όλα) για να πάρω προσφορές;

Θα ήθελα αν γίνεται και προτάσεις σε οικονομικά μοντέλα (πχ TCL) και μια μικρή ανάλυση υπέρ - κατά έναντι ακριβότερων επωνύμων αν έχετε τον χρόνο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικών για το σπίτι τα οποία θα αναλάβουν την ψύξη αλλά και την θέρμανση της οικίας.

Ψάχνω ένα 18αρι για σαλοτραπεζαρία και δύο 9ρια για τα δωμάτια (έχουν διαστασιολογηθεί).

Έχετε να μου προτείνετε 2-3 μοντέλα (κοιτάζω σε συγκεκριμένο κατάστημα λόγω προγράμματος και δεν ξέρω αν τα έχει όλα) για να πάρω προσφορές;

Θα ήθελα αν γίνεται και προτάσεις σε οικονομικά μοντέλα (πχ TCL) και μια μικρή ανάλυση υπέρ - κατά έναντι ακριβότερων επωνύμων αν έχετε τον χρόνο.

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=23190454%2C40601068%2C35888017
δεν έχεις κανένα λόγο να μην πας σε επώνυμο που άλλωστε εδώ μέσα εάν κάνεις μια αναζήτησή θα βρεις χίλιους λόγους να μην πάρεις ένα κινέζικο για θέρμανση ειδικά , το ίδιο ισχύει και για τα 9 αρι , φιλική παρότρυνση , πάρε τα yukai (arata σε Κωτσόβολο) 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, flampouras είπε

Δεν είναι tapo. Μετράει επαγωγικά...

Το ξέρω, για να το διατυπώσω καλύτερα, δεν μου αρέσει η μέτρηση που παίρνει, σίγουρα έχει επαγωγικες παρεμβολές. 

1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Άλλη μία ένδειξη ότι το Supreme 9K και 12Κ είναι ουσιαστικά τα ίδια μοντέλα με μόνη διαφορά την αλλαγή του software. Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική μονάδα έχουν τις ίδιες διαστάσεις με την ίδια ποσότητα ψυκτικού υγρού. Και αυτό συμβαίνει πιθανότατα και σε πολλά άλλα μοντέλα.

image.png.3ce074c7d272e2e29c5a4d53c8b6969d.png

Επικοινώνησα μαζί τους ξανά, στέλνοντάς τους τα διαγράμματα από το Home Assistant και μου είπαν ότι έστειλαν mail στην κατασκευαστική εταιρία και αναμένουν απάντηση. Αυτήν την φορά φαίνεται να ασχολήθηκαν πιο σοβαρά.

Συγγνώμη για το γέλιο αλλά δεν άντεξα όταν διάβασα την τελευταία σου πρόταση. Το εύχομαι πάντως, μακάρι έστω να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να σου κάνουν αντικατάσταση με ένα νεότερο μοντέλο. Αν επιμείνεις μπορεί να το πετύχεις. Το έχουμε ξαναδεί. 

38 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ερωτηματολόγιο Χ3. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, darkef είπε

Καλημέρα παιδια, καλη χρονια,

υπάρχουν γνώμες για το Module  Mitsubishi Heavy WF-RAC, αξιζει να το παρει κανεις (δεν ειναι και φτηνο), η εγκατασταση ειναι ευκολη;

καλώς τον ... η απάντηση είναι ναι και όχι. Θες εξ αρχής απομακρυσμένη χρήση ?! τότε ναι! Συμβιβάζεσαι με πολυ απλές λειτουργίες όπως πχ mode, fan speed, ρυθμιση T, schedules , τοτε OXI,  καθως υπαρχουν πολυ φτηνοτερα third party μαραφετια να παιξεις ( βλ. broadlink rm4 , nedis ). Θα σου πει κανεις οκ εχουν δυνατοτητα εκμαθησης υπολοιπων λειτουργιων απο κουμπια ( been there done that δεν το κανει τουλαχισοτν σε μενα το nedis που ηθελα λειτουργια 3d auto, και υψος περσιδων οποτε το αφησα εκει ). Επισης δεν θα εχεις ενδειξη αναγνωσης θερμοκρασιων απο τη μοναδα αυτη καθ αυτη στον χωρο ( μεσα εξω ), αν αυτο σε ενδιαφερει το ζυγιζεις μεσα στις επιλογες σου. Ο cmaniac επισης ανακαλυψε οτι στα revision μοντελα των zr ( W/Β )  εχει ενα heating function 10-17 degree celsius μεσω του module.

Σαφως τσιμπημενη αρκετα η τιμη του ( 140 ευρω ) , οποτε αν εχεις καμια δωροεπιταγη απο Πλαισιο θα βοηθαγε ή αν το επαιρνες ας πουμε καποια στιγμη σε 2ο χρονο με εκεινα τα ωραια 20% επιστροφη που σου δινουν αγοραζοντας και αλλη συσκευη μαζι.

Η τοποθετηση ειναι απλο plug-n-play, δλδ δεν χρειαζεται να φερεις ηλεκτρολογο/ψυκτικο και να πληρωσεις υπηρεσιακη ταριφα. 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το ξέρω, για να το διατυπώσω καλύτερα, δεν μου αρέσει η μέτρηση που παίρνει, σίγουρα έχει επαγωγικες παρεμβολές. 

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτε εμένα μου αρέσει. Αλλά πλέον δεν έχω επιλογές..

Επεξ/σία από flampouras
Δημοσ.
Μόλις τώρα, flampouras είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτε εμένα μου αρέσει. Αλλά πλέον δεν έχω επιλογές..

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να ζητήσεις την συμβουλή του κατασκευαστή. Επίσης παίζει το διπλανό θέμα smarthome με κόσμο με γνώσεις. Έχω δει και ομάδες στο Facebook με Shelly. Αν όλα αποτύχουν μπορείς να ζητήσεις επιστροφή. Είτε το δεχτούν είτε όχι, βάζεις μια άλλη λύση πχ sonoff power elite 20A. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη για το γέλιο αλλά δεν άντεξα όταν διάβασα την τελευταία σου πρόταση. Το εύχομαι πάντως, μακάρι έστω να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να σου κάνουν αντικατάσταση με ένα νεότερο μοντέλο. Αν επιμείνεις μπορεί να το πετύχεις. Το έχουμε ξαναδεί. 

Δεν έχεις άδικο που γελάς με όλα αυτά που έχουμε δει και ακούσει (και εσύ προφανώς ακόμα περισσότερα). Πρόσφατα άκουσα ότι ένας ψυκτικός δικαιολόγησε το ότι δεν χρησιμοποιεί αντλία κενού, λέγοντας: "αυτές (οι αντλίες) αφαιρούν και το φρέον και το κλιματιστικό δεν θα δουλεύει σωστά".

Αν βρεθεί το λάθος και αποκατασταθεί, τουλάχιστον θα είμαι ήσυχος ότι δεν έδωσα σε κάποιον άλλον ελαττωματικό προϊόν, μιας και το βλέπω αρκετά πιθανό να δώσω/πουλήσω ακόμα και το νέο κλιματιστικό που θα μου φέρουν.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Pan_K είπε

"αυτές (οι αντλίες) αφαιρούν και το φρέον και το κλιματιστικό δεν θα δουλεύει σωστά".

Σοβαρά τώρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σοβαρά τώρα;

Σοβαρότατα. Και φυσικά ο πελάτης τον άφησε να προχωρήσει στην εγκατάσταση. Και αυτό καλό, ε;

Επεξ/σία από Pan_K
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σοβαρότατα. Και φυσικά ο πελάτης τον άφησε να προχωρήσει στην εγκατάσταση. Και αυτό καλό, ε;

Ατομικη ευθυνη λεγεται. Ας διαβαζε insomnia κ liakmjim...

Η απορία μου θα ητανε αν ο συγκεκριμενος εγκαταστατης πιστευε οτι μας κυβερνουν κ ανθρωπομορφα ερπητοειδη απο την Ανδρομεδα... αυτο θα ειχε ενδιαφερον....

Μιλαμε για επιπεδο trust me bro over 9000....

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Ατομικη ευθυνη λεγεται. Ας διαβαζε insomnia κ liakmjim...

Η απορία μου θα ητανε αν ο συγκεκριμενος εγκαταστατης πιστευε οτι μας κυβερνουν κ ανθρωπομορφα ερπητοειδη απο την Ανδρομεδα... αυτο θα ειχε ενδιαφερον....

Μιλαμε για επιπεδο trust me bro over 9000....

Ψέματα είπε στον πελάτη του για να τον ξεπεταξει με μια εκδίωξη ( και κάνα μέτρο σωλήνες ). 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ψέματα είπε στον πελάτη του για να τον ξεπεταξει με μια εκδίωξη ( και κάνα μέτρο σωλήνες ). 

Του είχα πει να ρωτήσει αν θα χρησιμοποιήσει αντλία κενού και μόνο τότε να προχωρήσει με την εγκατάσταση. Αυτός έλαβε την διαβεβαίωση από τον εγκαταστάτη τηλεφωνικά, αλλά όταν έφτασε του είπε ότι δεν την έφερε γιατί ... την συνέχεια την ξέρετε.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Του είχα πει να ρωτήσει αν θα χρησιμοποιήσει αντλία κενού και μόνο τότε να προχωρήσει με την εγκατάσταση. Αυτός έλαβε την διαβεβαίωση από τον εγκαταστάτη τηλεφωνικά, αλλά όταν έφτασε του είπε ότι δεν την έφερε γιατί ... την συνέχεια την ξέρετε.

Οσο παει γινεται πιο ωραιο το στορυ...

Ρε 'σείς, έτσι από περιέργεια και επειδή μου την έσπασε ο πλέον γνωστός προγραμματισμός των MHI με τα on-off ασφαλειας πανω απο 11 βαθμους. Καποιος που εχει το wf-rac μπορει να τσεκαρει ( κ αφου εχει και την ορεξη ) αν με ανεμιστηρακι στο σημειο μπορει να ''ξεγελαστει'' η αισθητηρας και να πεσει η αναγνωσμενη εξωτερικη θερμοκρασια ?! 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, flampouras said:

Αν και θα περιμένω και τα παιδία γιατί δεν έχουμε ακριβώς το ίδιο μοντέλο.

Mode Fan. Fan HIGH. ASEG24KMTE. Με Shelly

Screenshot2025-01-10at18-30-53InfluxDBHomeAssistant.png.e70e1b25993a78bab429128908ec5250.png

Επεξ/σία από BrunoB
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...