Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nimik είπε

Ναι οκ ..αλλά το έχει κάνει αρκετές φορές σήμερα με μικρή διάρκεια αλλά την τελευταία έμεινε εκεί για μισή ώρα + και ξύπνησε αμέσως όταν του αύξησα την ζητούμενη κι όπως έγραψα και πριν πρώτη φορά το παρατήρησα σήμερα ,

αλλά όντως έχει πολύ υγρασία έξω ,το μεσημέρι κάποια στιγμή δεν είχε καθόλου ορατότητα στην θάλασσα ,ένα με τον ουρανό ,και τώρα το meteo δείχνει 100% υγρασία στην περιοχή ..μακάρι να είναι αυτό ..

Δεν διαβάζουν υγρασία τα κλιματιστικά. 

Αν με follow me έχεις τη θερμοκρασία που του ζητάς, το κλιματιστικό σου είναι οκ . Τα df θα τα εμφανίζει γιατί έτσι είναι από το εργοστάσιο. Κακώς το βάζουν σαν ένδειξη και μπερδεύουν τους κατόχους. 

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν διαβάζουν υγρασία τα κλιματιστικά. 

Αν με follow me έχεις τη θερμοκρασία που του ζητάς, το κλιματιστικό σου είναι οκ . Τα df θα τα εμφανίζει γιατί έτσι είναι από το εργοστάσιο. Κακώς το βάζουν σαν ένδειξη και μπερδεύουν τους κατόχους. 

Τι εννοείς δεν διαβάζουν υγρασία ,με γρίφους μιλάς 😀..

εδώ και μια βδομάδα που δουλεύει συνέχεια μόνο σήμερα συνέβη αυτό κι αρκετά συχνά και με μεγάλη παύση την τελευταία φορά ,τι να πω μακάρι να είναι οκ ..

Δημοσ.
12 ώρες πριν, flampouras είπε

Χθες το εγκατέστησα και εγώ! Επειδή έχω shelly pro em-50 και μου δείχνει αρνητικές τιμές όταν είναι κλειστό, θέλω την βοήθειά σου στο εξής, αν μπορείς: Θέλω να βάλεις mode fan στο τέρμα (ή ότι άλλο προτιμάς εκτός από auto) και να μου πεις πόση κατανάλωση βλέπεις από Tapo ώστε να καλιμπράρω τις ενδείξεις στο Grafana.

ΥΓ. Δεν έχεις home assistant ε;

_^ThEo^_ Θα μπορούσες και εσύ για επιβεβαίωση; Απλά για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αν μπορείτε βάλτε και οι δυο το fan στο τέρμα. Ευχαριστώ!

Δεν ειναι δικο μου το fujitsu , ειναι φιλου που το παρακολουθω εγω. Οταν παω θα το δοκιμασω αυτο που λες. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 7/1/2025 στις 9:34 ΠΜ, Pan_K είπε

Καλημέρα. Έχω χρησιμοποιήσει το Hotel Μenu για να ρυθμίσω κάποιες παραμέτρους. Εκτός από το να αποσυνδέσει κανείς την μονάδα από το ρεύμα, θα πρέπει να αφαιρέσει και τις μπαταρίες από το τηλεχειριστήριο για να μπορέσει να εισέλθει στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Εγώ έχω στην κατοχή μου το Leon, που είναι ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του. Αρκετά ευχαριστημένος στην θέρμανση για την περιστασιακή, αλλά εντατική χρήση που του κάνω. Στην ψύξη, να ξέρεις, δεν τηρεί όσα υπόσχεται σε ό,τι αφορά την κατανάλωση (υπάρχουν αναφορές εδώ που το επαληθεύουν), αλλά αφού θες hotel menu, νομίζω ότι τα μοντέλα που αναφέρεις είναι τα πιο αποδοτικά.

Υπ' όψιν, σχεδόν σε όλα τα συγκριτικά που έχουν γίνει εδώ στην ομάδα μεταξύ μοντέλων, οι συνθήκες που επιλέγονται για σύγκριση είναι η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε παρόμοιες εξωτερικές/ εσωτερικές συνθήκες. Ωστόσο η χρήση αυτών των μονάδων από τους επισκέπτες θα είναι διαφορετική. Θα θέλουν ταχεία ψύξη όταν επιστρέφουν στον χώρο, οπότε εκεί ίσως το All Easy Pro και τα συναφή να είναι όντως αρκετά αποδοτικά.

Θα σου πρότεινα Inventor Legend και όχι Midea All Easy Pro πάντως, διότι γενικά για το σέρβις της Inventor (πέραν της σχετικά μεγάλης αναμονής στο τηλέφωνο) έχουν υπάρξει θετικές αναφορές, ενώ για το σέρβις του Φειδάκη (Midea) υπάρχουν αρκετές αρνητικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης και μίας δικής μου, αρκετά σοβαρής.

Υ.Γ.: Φρόντισε να καθαρίζεις κάθε μήνα τα φίλτρα, γιατί, με τα μελτέμια που σηκώνουν σκόνη το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα, λερώνονται πολύ γρήγορα και τα κλιματιστικά χάνουν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Πέραν των αρνητικών συνεπειών στην υγεία των επισκεπτών, που συνεπάγεται κακή ποιότητα ύπνου, αλλεργίες κλπ.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Σε τοπικό κατάστημα μου έκαναν προσφορά για τα Inventort Vero στα 430 και Nobu (Φασόν Inventor) στα 370.
Καλές τιμές δεν λέω αλλά δεν με ενθουσίασαν τα χαρακτηριστικά τους. Το Σ/Κ πιθανόν θα τα έχει σαν δείγμα να δω ποιότητα πλαστικών κτλ.

Ακόμη μου απαντήσανε από την AUX ότι και στην γκάμα τους έχουν κλιματιστικά με την δυνατότητα Hotel menu.
Έχετε εικόνα για την ποιότητα κατασκευής τους κτλ;  Γιατί είναι δύσκολο να τα βρω να δω από κοντά στην περιοχή που είμαι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nimik είπε

Τι εννοείς δεν διαβάζουν υγρασία ,με γρίφους μιλάς 😀..

εδώ και μια βδομάδα που δουλεύει συνέχεια μόνο σήμερα συνέβη αυτό κι αρκετά συχνά και με μεγάλη παύση την τελευταία φορά ,τι να πω μακάρι να είναι οκ ..

Τα κλιματιστικά έχουν μόνο θερμόμετρα. Στην εξωτερική έχουν 2. Ένα εξωτερικού χώρου και ένα του στοιχείου. Δεν ξέρουν πόση υγρασία έχουν. Και στους 12C είναι αδύνατο να έχεις παγοποίηση.

Όπως θα διάβασες και στο λινκ, πριν ξεκινήσει ο συμπιεστής και ανάλογα με κάποιον αλγόριθμο που τρέχει στο πρόγραμμα από το εργοστάσιο, μπορεί να κάνει αυτή τη σύντομη αλλαγή κύκλου σε ψύξη ( όπως γίνεται και στα defrost) ώστε το ζεστό φρέον να οδηγηθεί στην εξωτερική μονάδα και να ζεστάνει τα λάδια του συμπιεστή ( ή να λιώσει τον πάγο όταν κάνει defrost).

Δημοσ.

Ω φασόν 🥲

18 ώρες πριν, flampouras είπε

Χθες το εγκατέστησα και εγώ! Επειδή έχω shelly pro em-50 και μου δείχνει αρνητικές τιμές όταν είναι κλειστό, θέλω την βοήθειά σου στο εξής, αν μπορείς: Θέλω να βάλεις mode fan στο τέρμα (ή ότι άλλο προτιμάς εκτός από auto) και να μου πεις πόση κατανάλωση βλέπεις από Tapo ώστε να καλιμπράρω τις ενδείξεις στο Grafana.

ΥΓ. Δεν έχεις home assistant ε;

_^ThEo^_ Θα μπορούσες και εσύ για επιβεβαίωση; Απλά για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αν μπορείτε βάλτε και οι δυο το fan στο τέρμα. Ευχαριστώ!

Εννοείς σε λειτουργία fan έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...