flampouras Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 13/7/2024 στις 4:09 ΜΜ, liakjim είπε Τα 9Α είναι όντως πολλά σε συνεχή λειτουργία. Το μόνο που είπα είναι ότι στα κλιματιστικά ΔΕΝ ισχύει το V*I = W . Πιο πίσω σου έχουν ζητηθεί κάποια έξτρα στοιχεία που ίσως σε βοηθήσουν μέσα από το φόρουμ. Αν θέλεις και μπορείς, πες τα, αν όχι, κάνε όπως καταλαβαίνεις, εδώ πάντως υπάρχει μόνο θετική διάθεση για βοήθεια. Σκεφτόμουν το εξής. Αφού δεν ισχύει το V*I = W, σε ένα 24αρι κλιματιστικό, που θεωρητικά δεν μπορούμε να βάλουμε p110 γιατί πρέπει να έρθει γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα, πως μετράμε κατανάλωση; Το να πάρουμε ένα shelly και ένα clamp σαν και αυτό https://www.shelly.com/en-gr/products/product-overview/current-transformer-120-a/ct50ax1 , θα μας δώσει λάθος αποτελέσματα; Επεξ/σία 18 Ιουλίου από flampouras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, flampouras είπε θεωρητικά δεν μπορούμε να βάλουμε p110 γιατί πρέπει να έρθει γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα Ποιος σου απαγορεύει σε αυτή τη γραμμή να βάλεις την Tapo 110 που έχει 16A? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, flampouras είπε Σκεφτόμουν το εξής. Αφού δεν ισχύει το V*I = W, σε ένα 24αρι κλιματιστικό, που θεωρητικά δεν μπορούμε να βάλουμε p110 γιατί πρέπει να έρθει γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα, πως μετράμε κατανάλωση; Το να πάρουμε ένα shelly και ένα clamp σαν και αυτό https://www.shelly.com/en-gr/products/product-overview/current-transformer-120-a/ct50ax1 , θα μας δώσει λάθος αποτελέσματα; Ναι, θα πάρεις λάθος μέτρηση. Μπορείς να πας σε λύση τύπου sonoff elite pow r3 20A. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marinna Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση στους γνώστες: έχω στη σαλονοκουζίνα ένα 11ρι toyotomi hiro eco. Ακόμα κι όταν το βάζω στην ανώτερη δυνατή θερμοκρασία για ψύξη, δηλαδή στους 30 βαθμούς, κατεβάζει στους 27 τον χώρο. Αν το βάλω στους 29 πάει προς 26,5 (κι εγώ κρυώνω ). Τι είναι καλύτερο από οικονομικής απόψεως, να το έχω στους 30 συνεχώς ή να το ανοιγοκλείνω -δηλαδή να κατεβάζει στους 26 και να το ξανανοίγω όταν ο χώρος πάει στους 29 που είναι το σημείο που αρχίζει να με ενοχλεί η ζέστη; Εντωμεταξύ το ίδιο θεωρεί ότι ο χώρος έχει θερμοκρασία 30 (αυτό δείχνει δηλαδή η ένδειξη πάνω στη μονάδα όταν ζητάω να μου το δείξει) και δεν σταματάει ποτέ να βγάζει αέρα. Εξωτερική θερμοκρασία αυτή τη στιγμή 39.5. (δεν έχω τρόπο να μετρήσω κατανάλωση) Επεξ/σία 18 Ιουλίου από marinna Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, marinna είπε Μια ερώτηση στους γνώστες: έχω στη σαλονοκουζίνα ένα toyotomi hiro eco. Ακόμα κι όταν το βάζω στην ανώτερη δυνατή θερμοκρασία για ψύξη, δηλαδή στους 30 βαθμούς, κατεβάζει στους 27 τον χώρο. Αν το βάλω στους 29 πάει προς 26,5 (κι εγώ κρυώνω ). Τι είναι καλύτερο από οικονομικής απόψεως, να το έχω στους 30 συνεχώς ή να το ανοιγοκλείνω -δηλαδή να κατεβάζει στους 26 και να το ξανανοίγω όταν ο χώρος πάει στους 29 που είναι το σημείο που αρχίζει να με ενοχλεί η ζέστη; Εντωμεταξύ το ίδιο θεωρεί ότι ο χώρος έχει θερμοκρασία 30 (αυτό δείχνει δηλαδή η ένδειξη πάνω στη μονάδα όταν ζητάω να μου το δείξει) και δεν σταματάει ποτέ να βγάζει αέρα. Εξωτερική θερμοκρασία αυτή τη στιγμή 39.5. Να αλλάξεις σε πρώτη φάση ρύθμιση στον ανεμιστήρα βάλτο χειροκίνητα όσο ποιο χαμηλά μπορείς Επεξ/σία 18 Ιουλίου από dimostr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marinna Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου Είχα μείνει με την αίσθηση ότι το ανάποδο ήταν το οικονομικότερο, αλλά μάλλον ισχύει για τη θέρμανση μόνο! Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, marinna είπε Είχα μείνει με την αίσθηση ότι το ανάποδο ήταν το οικονομικότερο, αλλά μάλλον ισχύει για τη θέρμανση μόνο! Ευχαριστώ! Το θέμα είναι ότι δε μπορείς να κάθεσαι με το χειριστήριο στο χέρι ανοιγοκλείνοντας το κλιματιστικό , αυτό είναι πολύ αντιοικονομικο και για να μη κρυώνεις , οποτε δοκίμασε αυτή τη λύση και μας λες το αποτέλεσμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 1 ώρα πριν, netmin909 είπε Σε αναζήτηση κλιματιστικού για το παιδικό. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :650 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αντικατάσταση Κλιματιστικου 25 ετών toshiba 9.000 btu. Επαρκές. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 99% Ψύξη/ 1% Θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. λέβητας πετρελαίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Σε χωριό κοντά στην πόλη της Ρόδου. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Μου αρέσει η αποφυγή ανθρώπου που έχει daikin στο perfera αλλά δεν ειναι υποχρωτικό/ σχετικά αθόρυβο Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Χωρίς καμία μόνωση , ύψος δωματίου 2,90μ / 12τμ Τέλος για να δοθεί μια αίσηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου Θερμικές Απώλειες Να πω οτι γλυκοκοιτάζω το midea all easy pro στην προσφορά του πλαισιου. Καλή επιλογή το all easy pro. Προσωπικά εκεί θα σε κατεύθυνα για το μπάτζετ σου. 36 λεπτά πριν, marinna είπε Μια ερώτηση στους γνώστες: έχω στη σαλονοκουζίνα ένα 11ρι toyotomi hiro eco. Ακόμα κι όταν το βάζω στην ανώτερη δυνατή θερμοκρασία για ψύξη, δηλαδή στους 30 βαθμούς, κατεβάζει στους 27 τον χώρο. Αν το βάλω στους 29 πάει προς 26,5 (κι εγώ κρυώνω ). Τι είναι καλύτερο από οικονομικής απόψεως, να το έχω στους 30 συνεχώς ή να το ανοιγοκλείνω -δηλαδή να κατεβάζει στους 26 και να το ξανανοίγω όταν ο χώρος πάει στους 29 που είναι το σημείο που αρχίζει να με ενοχλεί η ζέστη; Εντωμεταξύ το ίδιο θεωρεί ότι ο χώρος έχει θερμοκρασία 30 (αυτό δείχνει δηλαδή η ένδειξη πάνω στη μονάδα όταν ζητάω να μου το δείξει) και δεν σταματάει ποτέ να βγάζει αέρα. Εξωτερική θερμοκρασία αυτή τη στιγμή 39.5. (δεν έχω τρόπο να μετρήσω κατανάλωση) Σκέψου ότι ο αισθητήρας του είναι εκεί ψηλά κοντά στο ταβάνι οπότε μιας και ο θερμός αέρας πάει ψηλά, εσύ κάτω έχεις 26-27 αλλά αυτό διαβάζει 30. Και αν έχεις τίποτα αμονωτη ταράτσα από πάνω, το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο. Λύσεις. Α. Το καταλαβαίνεις οπότε αφήνεις το τηλεκοντρόλ εκεί που θέλεις. Δλδ με 30 είσαι τελικά οκ μιας και πιάνει 27; Το αφήνεις εκεί. Β. Πειραματίζεσαι με το isense ( αν έχει) αφήνοντας το τηλεκοντρόλ σε κατάλληλη θέση και πάντα να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα. Όταν λέω κατάλληλη εννοώ σε τέτοια απόσταση και ύψος ώστε στο τέλος να έχεις αυτό που θέλεις λαμβάνοντας υπόψη ότι όσο πιο κοντά και πιο χαμηλά θα το έχεις, τόσο πιο νωρίς θα κόβει αφού θα διαβάζει γρήγορα χαμηλή θερμοκρασία ( και το αντίθετο αν το βάλεις μακριά και ψηλά). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ωραια κ ομορφα τα οσα λετε καποιοι,πως θα συνδεσω το tapo που το εχω 2 ημερες στα χερια μου απο την στγμη που η γραμμη παει απευθειας στον πινακα κ δεν εχει φις,εκτος εαν εννοειτε να φερουμε ηλεκτρολογο να βαλει φις. Επεξ/σία 18 Ιουλίου από akiskar123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 34 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Ωραια κ ομορφα τα οσα λετε καποιοι,πως θα συνδεσω το tapo που το εχω 2 ημερες στα χερια μου απο την στγμη που η γραμμη παει απευθειας στον πινακα κ δεν εχει φις,εκτος εαν εννοειτε να φερουμε ηλεκτρολογο να βαλει φις. Όπως το είπες. Θα πεις στον ηλεκτρολόγο σου να κόψει το καλώδιο που τροφοδοτεί την εξωτερική μονάδα, να το φέρει σε σούκο πρίζα στον τοίχο και εκεί πάνω να βάλεις την tapo με φις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου Για πείτε ρε Αθηναίοι, πόσο καίει το inverter σας στην Αθήνα αυτές τις μέρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, doomnx είπε Για πείτε ρε Αθηναίοι, πόσο καίει το inverter σας στην Αθήνα αυτές τις μέρες; Όσο χρειάζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nimik Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akiskar123 είπε Ωραια κ ομορφα τα οσα λετε καποιοι,πως θα συνδεσω το tapo που το εχω 2 ημερες στα χερια μου απο την στγμη που η γραμμη παει απευθειας στον πινακα κ δεν εχει φις,εκτος εαν εννοειτε να φερουμε ηλεκτρολογο να βαλει φις. https://www.google.com/search?q=Shelly+PM+Mini+Gen3&source=lmns&bih=893&biw=1836&client=firefox-b-d&hl=en-US&sa=X&ved=2ahUKEwiB_J675PKGAxVm5bsIHds1DVkQ0pQJKAB6BAgBEAI#ip=1 Υπάρχει κι αυτή η λύση που μπορείς να το βάλεις στον πίνακα και το Tapo το βάζεις σε άλλη συσκευή ,για να μην χρειαστεί να κάνεις όλη αυτήν την ιστορία με καλώδια σούκο ,φις κτλ ..16Ε κάνει ,βέβαια πάλι ηλεκτρολόγο θα χρειαστείς .. Επεξ/σία 18 Ιουλίου από nimik 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Όσο χρειάζεται. Πόσο; kWh. Καταφέρνει να ινβερτάρει μες στη μέρα ή είναι μία ή άλλη με τα συμβατικά κλιματιστικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2 ώρες πριν, dimostr είπε Ποιος σου απαγορεύει σε αυτή τη γραμμή να βάλεις την Tapo 110 που έχει 16A? Φανταζόμουν ότι τα 24αρια πάνε πάνω από 16Α. Π.χ το Midea all easy pro αναφέρει "Ονομαστική ένταση ρεύματος: 19Α" & "Ονομαστική ισχύς εισόδου: 3700W". Οπότε εδώ δεν ξέρω κατά ποσό είναι ασφαλές να μπει σε μια p110. Από την άλλη το Inventor Legend αναφέρει "Ρεύμα Λειτουργίας - Ψύξη 7.70 (1.8-13.9) Α". Εδώ λογικά θα μπορεί να μπεί. 2 ώρες πριν, liakjim είπε Ναι, θα πάρεις λάθος μέτρηση. Μπορείς να πας σε λύση τύπου sonoff elite pow r3 20A. Ναι εκεί όμως θέλει δουλειά στον πίνακα. Δεν το συνεχίζω, γιατί νομίζω θα βγούμε εκτός θέματος. Επίσης μπορεί κάποιος να εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται τι είναι αυτό το 0,6cosφ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα