Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Το edge δεν ηταν αυτο που πριν μερικα ποστ το ανεβαζαμε ως η καλυτερη λυση μιας και στα χαμηλα δεν βγαζει κρυο αερα?! 

Ναι, αλλά μάλλον θα αναθεωρήσω. Φανταζόμουν τι θα γινόταν με 100 watt που κατεβαίνουν κάποια άλλα και σκεφτόμουν ότι και πάλι καλά είμαι. Βλέπω τώρα και το δικό σου που δεν βγάζει κρύα ρεύματα και διαπιστώνω πως είσαι αρκετά καλά. Ίσως τελικά να είναι μία καλή λύση το on-off που κάνουν τα Mitsubishi από ένα σημείο και πέρα.

Σήμερα υπολόγιζα με το ChatGPT ότι η αισθητή θερμοκρασία όταν βρίσκεσαι σε χώρο 21 βαθμών και υγρασίας 45% που σε φυσάει αέρας 5km/h είναι περίπου 19,7.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ναι, αλλά μάλλον θα αναθεωρήσω. Φανταζόμουν τι θα γινόταν με 100 watt που κατεβαίνουν κάποια άλλα και σκεφτόμουν ότι είμαι καλά. Βλέπω τώρα και το δικό σου που δεν βγάζει κρύα ρεύματα και διαπιστώνω πως είσαι αρκετά καλά. Ίσως τελικά να είναι μία καλή λύση το on-off που κάνουν τα Mitsubishi από ένα σημείο και πέρα.

Τόσο χαμηλά, θέλεις καλά μελετημένη θέση να μην χτυπάει κόσμο (όσο πιο κάτω γίνεται οι περσίδες για να ζεσταίνεται ο αέρας / χώρος από κάτω προς τα πάνω). Εγώ με τα 140W δεν έχω κανένα θέμα.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Τόσο χαμηλά, θέλεις καλά μελετημένη θέση να μην χτυπάει κόσμο (όσο πιο κάτω γίνεται οι περσίδες για να ζεσταίνεται ο αέρας / χώρος από κάτω προς τα πάνω). Εγώ με τα 140W δεν έχω κανένα θέμα.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μείωσα την κλίση στο σχεδόν κάθετο, αύξησα την ζήτηση και μείωσα την παροχή αέρα, για να μην φυσάει τόσο κρύος αέρας. Αυτή η αλλαγή έφερε, ωστόσο, αντίθετα αποτελέσματα, γιατί ο αέρας φυσάει πλέον εκεί που κάθεται κόσμος. Καλύτερη θέση στην περίπτωσή μου φαίνεται να είναι η πιο οριζόντια. Σε αυτήν την περίπτωση αισθάνεσαι το κρύο αεράκι να σε φυσάει απαλά μόλις μπαίνεις στον χώρο, αλλά με το που κάθεσαι δεν νιώθεις κάτι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pan_K είπε

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μείωσα την κλίση στο σχεδόν κάθετο, αύξησα την ζήτηση και μείωσα την παροχή αέρα, για να μην φυσάει τόσο κρύος αέρας. Αυτή η αλλαγή έφερε, ωστόσο, αντίθετα αποτελέσματα, γιατί ο αέρας φυσάει πλέον εκεί που κάθεται κόσμος. Καλύτερη θέση στην περίπτωσή μου φαίνεται να είναι η πιο οριζόντια. Σε αυτήν την περίπτωση αισθάνεσαι το κρύο αεράκι να σε φυσάει απαλά μόλις μπαίνεις στον χώρο, αλλά με το που κάθεσαι δεν νιώθεις κάτι.

Το έχεις καταλάβει σωστά. Κι εμένα αν το βάλω στο τελείως κάθετο (γι' αυτό έγραψα όσο πιο κάθετα γίνεται), επειδή είναι πάνω απ τον καναπέ, χτυπάει στο τραπεζάκι του σαλονιού και γυρίζει πίσω. Ένα-δύο κλικ παραπάνω, χτυπάει μετά το τραπεζάκι και πάει στο πάτωμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ο κρύος αέρας είναι ένα θεματάκι που προκύπτει όταν ο χώρος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία για να μη ζεστάνει άλλο να μη σταματήσει και να δουλεύει ή δεν έχω καταλάβει καλά; 

Δημοσ.

Απλά ανεβάζεις τη θερμοκρασία αν σε χτυπά το ac και θεωρείς κρύο τον αέρα , δεν είναι κβαντική φυσική ...

4 λεπτά πριν, Alexx8 είπε

Ο κρύος αέρας είναι ένα θεματάκι που προκύπτει όταν ο χώρος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία για να μη ζεστάνει άλλο να μη σταματήσει και να δουλεύει ή δεν έχω καταλάβει καλά; 

δεν είναι κρύος , απλά όχι τόσο ζεστός όταν ένα inverter κατεβάζει χαμηλά τα watt όταν φτάνει την επιθυμητή . Τα άλλα είναι "σαν" inverter που δουλεύουν on/off απλά έχουν σκάλες λειτουργίας .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ανεμιστηρα οροφης και ανεστραμμενα τα πτερυγια ( winter mode )  δεν θα μπορουσε δυνητικα να αποφευχθει αυτη η "δροσερη" αυρα κατα το ινβερταρισμα σε χαμηλα watts, εστω κ εμμεσα?! Εχουμε κανενα field test?!

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Alexx8 είπε

Το δικό μου Edge 10k, για να διατηρήσει τον χώρο σταθερά στους 20 βαθμούς σε ύψος 60 cm δουλεύει στα 190 watt με θερμοκρασία εξόδου 28,5 watt και παροχή αέρα στα 600 m3/h (=16km/h). Αυτό το αεράκι στα 3 μέτρα σε κάνει να έχεις μία αίσθηση περίπου 1,5 -2 βαθμών λιγότερο.

Το Omnia eco 9άρι στα 250 watt και παροχή 466m3/h βγάζει αέρα θερμοκρασίας 31,5 βαθμών και δεν αισθάνεσαι πουθενά να κρυώνεις. Ωστόσο, σταματάει κάποια στιγμή και επανέρχεται ενώ το Toshiba συνεχίζει σταθερά έχοντας συνολικά λιγότερη κατανάλωση.

Τώρα αν χαμηλώσω την παροχή του Edge στο χαμηλό (περίπου 450m3/h), τότε κλείνει και αυτό τελείως κάνοντας on/off, αν και σε πιο αραιά διαστήματα από το inventor. Οπότε...

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mdkamael είπε

Με ανεμιστηρα οροφης και ανεστραμμενα τα πτερυγια ( winter mode )  δεν θα μπορουσε δυνητικα να αποφευχθει αυτη η "δροσερη" αυρα κατα το ινβερταρισμα σε χαμηλα watts?! 

μπα ,παίζει και χειρότερα , θα το αισθανόταν πιο δροσερό απο τη στιγμή που ο αέρας είναι λίγο πάνω απο την επιθυμητή και όχι ~30C

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Με ανεμιστηρα οροφης και ανεστραμμενα τα πτερυγια ( winter mode )  δεν θα μπορουσε δυνητικα να αποφευχθει αυτη η "δροσερη" αυρα κατα το ινβερταρισμα σε χαμηλα watts?! 

Έχω ανεμιστήρα στο σπίτι σε winter mode. Αυτό έχει νόημα όταν ο αέρας επάνω έχει πολύ μεγάλη διαφορά (>4 βαθμούς) με τον αέρα χαμηλά. Είχα κάποτε υπολογίσει ότι σε τέτοιες συνθήκες σε ένα δωμάτιο ύψους 2,7m η ενεργοποίηση του ανεμιστήρα και μόνο αυξάνει την θερμοκρασία χαμηλά κατά 0,5 βαθμούς. ΑΛΛΑ! μπορεί να φυσάει με φορά αντίθετη με την παροχή του αέρα του κλιματισιτκού και να στέλνει τον ζεστό αέρα πίσω στο κλιματιστικό! Στην δική μου περίπτωση αυτό συμβαίνει δυστυχώς το καλοκαίρι, οπότε ο συνδυασμός ανεμιστήρα και κλιματιστικού φέρνει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχω ανεμιστήρα στο σπίτι σε winter mode. Αυτό έχει νόημα όταν ο αέρας επάνω έχει πολύ μεγάλη διαφορά (>4 βαθμούς) με τον αέρα χαμηλά. 

Κοινως δλδ οταν το μηχανημα σου επιτρεπει να θεσεις αυξημενο offset θερμοκρασιας ή το χει απο μονο του ( MHI, iam looking at you ) ....

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
7 hours ago, Pan_K said:

Κοιτάξτε εδώ διαφορά που έχουν 3 μηχανήματα: Κόκκινη γραμμή Inventor Omnia eco 9k, μπλε Inventor Supreme 9k και η flat κίτρινη γραμμή Toshiba Edge 10k. Όμως το πρόβλημα σήμερα το είχα με το Edge. Μία αρχιτέκτονας που περίμενε στον χώρο αναμονής έψαχνε την μπαλκονόπορτα για να βρει από πού της έρχεται ο κρύος αέρας (με το Edge στα 190 watt, εντελώς αθόρυβο). Ρεζίλι γίναμε. Το Supreme (μπλε γραμμή), παρόλα τα spikes διατηρούσε τον χώρο στους 21 βαθμούς (+/- 0,2).

InventorSupreme.png.5b32d989f1caed880309ebc56f1c9c47.png

καλημέρα

μπορείς να δωσεις συνολικες καταναλωσεις των μηχανηματων για το παραπανω διαγραμμα?

Ποιο απο τα τρια ειχε τελικα το καλυτερο αποτελεσμα στο χωρο?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chemkyr είπε

Ποιο απο τα τρια ειχε τελικα το καλυτερο αποτελεσμα στο χωρο?

Από τα διαγράμματα φαίνεται ότι έχουν πάνω-κάτω την ίδια κατανάλωση. Ως προς το θέμα απόδοσης για αυτήν την μιάμιση ώρα έχουμε: Edge  0,291Kw/h σε 30τμ με διατήρηση θερμοκρασίας στους 20 βαθμούς, Omnia 0,273, 24 τμ, 22 βαθμοί, Supreme 0,275, 10τμ, 21 βαθμοί.

Πιο καλό αποτέλεσμα είχα εχτές με το Omnia, διότι σε χώρο με τις ίδιες περίπου απώλειες με το Edge (αν και μικρότερος σε διάσταση) διατηρούσα σταθερή θερμοκρασία 22 βαθμούς και δεν είχα κρύα ρεύματα. Το μακράν χειρότερο είναι το Supreme, που ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι ελαττωματικό με τέτοια διαγράμματα και καταναλώσεις.

Με το Edge θα είχα καλύτερες καταναλώσεις αν επέτρεπα να υπάρχει το φαινόμενο των κρύων ρευμάτων. Αυτό έγινε εχτές ιδιαίτερα αισθητό και για τον λόγο ότι τα δομικά στοιχεία είχαν μία θερμοκρασία 16-17 βαθμούς.

Δημοσ.
Spoiler
54 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Με το Edge θα είχα καλύτερες καταναλώσεις αν επέτρεπα να υπάρχει το φαινόμενο των κρύων ρευμάτων. Αυτό έγινε εχτές ιδιαίτερα αισθητό και για τον λόγο ότι τα δομικά στοιχεία είχαν μία θερμοκρασία 16-17 βαθμούς.

@Pan_KΑν κατάλαβα σωστά χρησιμοποιείτε το home assistant. Αν έχετε  wifi module ή ir blaster στο a/c ίσως θα μπορούσατε να υλοποιήσετε έναν αυτοματισμό του τύπου: όταν το a/c "ινβετάρει" κάτω από συγκεκριμένα watts οι περσίδες να σηκώνονται ώστε οι καθήμενοι να μην αισθάνονται το "κρύο" ρεύμα και ενδεχομένως να αλλάζατε και το Fan speed σε χαμηλότερο επίπεδο. Αντιστρόφως, όταν "ανεβάζει" watt να επανέρχονται οι περσίδες στη χαμηλότερη θέση τους και να αυξάνατε και το επίπεδο του Fan speed. Μία περίπου τέτοια υλοποίηση έχω κάνει στο σπίτι μου με ένα MSZ-AP71VGK, για διαφορετικό όμως σκοπό και αιτία.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Από τα διαγράμματα φαίνεται ότι έχουν πάνω-κάτω την ίδια κατανάλωση. Ως προς το θέμα απόδοσης για αυτήν την μιάμιση ώρα έχουμε: Edge  0,291Kw/h σε 30τμ με διατήρηση θερμοκρασίας στους 20 βαθμούς, Omnia 0,273, 24 τμ, 22 βαθμοί, Supreme 0,275, 10τμ, 21 βαθμοί.

Πιο καλό αποτέλεσμα είχα εχτές με το Omnia, διότι σε χώρο με τις ίδιες περίπου απώλειες με το Edge (αν και μικρότερος σε διάσταση) διατηρούσα σταθερή θερμοκρασία 22 βαθμούς και δεν είχα κρύα ρεύματα. Το μακράν χειρότερο είναι το Supreme, που ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι ελαττωματικό με τέτοια διαγράμματα και καταναλώσεις.

Μήπως έχεις τον ανεμιστήρα του Omnia στο αθόρυβο;

Τα Midea δεν κάνουν spikes όταν ο ανεμιστήρας είναι στο αθόρυβο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...