rkb Δημοσ. Τρίτη στις 02:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:01 μμ Π.χ. μπέρδεμα στην σύνδεση των ηλεκτροβανων ή των αισθητήρων. Αν ανοίξουν όλες οι εσωτερικές μονάδες στην ίδια θερμοκρασία ή για λίγο όλα θα δουλεύουν μια χαρά. Αν όμως επιλέξεις διαφορετική θερμοκρασία ή απλά το ένα δωμάτιο ψυχθεί π.χ. πιο γρήγορα από το άλλο (κάτι πολύ πιθανό) τότε με λάθος συνδεσμολογια το ένα δωμάτιο θα είναι ψυγείο και το άλλο φούρνος! 1
Jiakometi Δημοσ. Τρίτη στις 02:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:06 μμ 2 λεπτά πριν, rkb είπε Π.χ. μπέρδεμα στην σύνδεση των ηλεκτροβανων ή των αισθητήρων. Αν ανοίξουν όλες οι εσωτερικές μονάδες στην ίδια θερμοκρασία ή για λίγο όλα θα δουλεύουν μια χαρά. Αν όμως επιλέξεις διαφορετική θερμοκρασία ή απλά το ένα δωμάτιο ψυχθεί π.χ. πιο γρήγορα από το άλλο (κάτι πολύ πιθανό) τότε με λάθος συνδεσμολογια το ένα δωμάτιο θα είναι ψυγείο και το άλλο φούρνος! Σ ευχαριστώ πολύ. Επειδή δεν κατοικώ μόνιμα εκεί, αλλά και έχω σε κάποια υπόληψη την ψυχική μου, ηρεμία θα πάω μάλλον σε ξεχωριστές μονάδες. Άλλωστε, είναι άγνωστο αν ο τοπικός εγκαταστάτης, μπορεί πραγματικά να το υποστηρίξει αυτό και σε επίπεδο εγκαταστάσεως αλλά και συντηρήσεως. 3
rkb Δημοσ. Τρίτη στις 02:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:10 μμ 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Οι multi έχουν σχεδόν πάντα χειρότερους δείκτες απόδοσης ( seer, cop ) και σε περίπτωση βλάβης χάνεις παραπάνω από έναν χώρο. Προσωπικά θα τις απέφευγα. Δεν κάνεις όμως ένα παλιότερο σπίτι (που δεν είχε πρόβλεψη για κλιματισμο )τσίρκο με τις πολλές εξωτερικές μοναδες και για εξοχικό όπως είπα μια χαρά απόδοση έχουν. Για σπίτι 180 τ.μ. με μέτρια μόνωση και χάλια παράθυρα δώσαμε σε ρεύμα κάτω από 400 ευρώ για 3 μήνες το καλοκαίρι και 9 άτομα. Ο κλιματισμός είναι κλάσμα αυτού αφού το σπιτο δεν έχει ουτε καν ηλιακό θερμοσίφωνα. Το να βάζαμε ακριβότερες μονάδες δεν θα έκαναν απόσβεση ούτε στη 10ετια. Επίσης σε περίπτωση βλάβης εφόσον είναι εξοχικό πάλι δεν επηρεάζει σημαντικά όπως θα συνέβαινε σε μόνιμη κατοικία και ειδικά στην περίπτωση θέρμανσης. Όλα έχουν υπέρ και κατά, τα ζυγίζεις ανά περίπτωση και αποφασίζεις. 2
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 02:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:12 μμ 1 λεπτό πριν, rkb είπε Όλα έχουν υπέρ και κατά, τα ζυγίζεις ανά περίπτωση και αποφασίζεις. Πολύ σωστά!
26ska Δημοσ. Τρίτη στις 03:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:11 μμ (επεξεργασμένο) Καλά τα tapo έχουν τρελαθεί τελείως....μηδενίζουν κατανάλωση οπότε τους καπνίσει μέσα στη μέρα κ μετράνε πάλι από την αρχή. Ελπίζω να το φτιάξουν γιατί ο ψυχαναγκασμός χτυπάει κόκκινο. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:40 μμ από 26ska
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 03:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:19 μμ (επεξεργασμένο) Deleted Επεξ/σία Τρίτη στις 03:22 μμ από mdkamael
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, 26ska είπε Καλά τα tapo έχουν τρελαθεί τελείως....μηδενίζουν κατανάλωση οπότε τους καπνίσει μέσα στη μέρα κ μετράνε πάλι από την αρχή. Ελπίζω να το φτιάξουν γιατί ο ψυχαναγκασμός χτυπάει κόκκινο. Μιλήστε με την υποστήριξη , γιατί εμένα μου απάντησαν και ψάχνουν το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο δηλαδή μήπως έχουν πρόβλημα οι συσκευές μου . Τους εξήγησα ότι είναι γενικο πρόβλημα . Ελπίζω να κατάλαβαν. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:01 μμ από GiannisSol 1
26ska Δημοσ. Τρίτη στις 04:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:34 μμ 32 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Μιλήστε με την υποστήριξη , γιατί εμένα μου απάντησαν και ψάχνουν το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο δηλαδή μήπως έχουν πρόβλημα οι συσκευές μου . Τους εξήγησα ότι είναι γενικο πρόβλημα . Ελπίζω να κατάλαβαν. Που μιλάμε με την υποστήριξη;
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 06:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:23 μμ 1 ώρα πριν, 26ska είπε Που μιλάμε με την υποστήριξη; Στο site της tp link στην επικοινωνία όπως γίνεται παντού. 1
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ (επεξεργασμένο) Τρενο πηγαινε ο Moș Martin μεχρι πριν λιγο για ενα 20ωρο...βεβαια κατι δεκατα στην εξωτερικη ητανε αρκετα ωστε να τον ξυπνησουν απο τη βραχεια χειμερινη ναρκη του κ τωρα ζηταει τροφη... Edit: Ενα 24ωρο στη ζωη ενος αρκουδιου .... με το παραδοξο να ανεβαινει η εξωτερικη θ° τωρα το βραδυ σε σχεση με το μεσημερι - Ιωαννινα μαγκες μου, never ceases to amaze...εξω στο μπαλκονι με tapo thermometer 12.1°, 00.05, και το αρκουδι να ειναι ανησυχο ... Επεξ/σία χθες στις 12:08 πμ από mdkamael 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:10 πμ Δημοσ. χθες στις 12:10 πμ 3 ώρες πριν, mdkamael είπε Ενα 24ωρο στη ζωη ενος αρκουδιου Πόσα τμ είπαμε ότι είναι ο χώρος που θερμαίνεις με το αρκούδι;
mdkamael Δημοσ. χθες στις 12:17 πμ Δημοσ. χθες στις 12:17 πμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Pan_K είπε Πόσα τμ είπαμε ότι είναι ο χώρος που θερμαίνεις με το αρκούδι; Σαλονοκουζινα των 54τ.μ. κυριως ( που χωριζεται και με πορτα )... και μετα οτι παει απο το χωλ προς τα υπολοιπα δωματια... αλλα δεν ειναι τοσο το εμβαδο που καλυπτει οσο οι απωλειες. Επεξ/σία χθες στις 12:19 πμ από mdkamael 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ (επεξεργασμένο) Κοιτάξτε εδώ διαφορά που έχουν 3 μηχανήματα: Κόκκινη γραμμή Inventor Omnia eco 9k, μπλε Inventor Supreme 9k και η flat κίτρινη γραμμή Toshiba Edge 10k. Όμως το πρόβλημα σήμερα το είχα με το Edge. Μία αρχιτέκτονας που περίμενε στον χώρο αναμονής έψαχνε την μπαλκονόπορτα για να βρει από πού της έρχεται ο κρύος αέρας (με το Edge στα 190 watt, εντελώς αθόρυβο). Ρεζίλι γίναμε. Το Supreme (μπλε γραμμή), παρόλα τα spikes διατηρούσε τον χώρο στους 21 βαθμούς (+/- 0,2). Επεξ/σία χθες στις 12:22 πμ από Pan_K 1
mdkamael Δημοσ. χθες στις 12:24 πμ Δημοσ. χθες στις 12:24 πμ 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε Κοιτάξτε εδώ διαφορά που έχουν 3 μηχανήματα: Κόκκινη γραμμή Inventor Omnia eco 9k, μπλε Inventor Supreme 9k και η flat κίτρινη γραμμή Toshiba Edge 10k. Όμως το πρόβλημα σήμερα το είχα με το Edge. Μία αρχιτέκτονας που περίμενε στον χώρο αναμονής έψαχνε την μπαλκονόπορτα για να βρει από πού της έρχεται ο κρύος αέρας (με το Edge στα 190 watt). Ρεζίλι γίναμε. Το Supreme (μπλε γραμμή), παρόλα τα spikes διατηρούσε τον χώρο στους 21 βαθμούς (+/- 0,2). Το edge δεν ηταν αυτο που πριν μερικα ποστ το ανεβαζαμε ως η καλυτερη λυση μιας και στα χαμηλα δεν βγαζει κρυο αερα?!
liakjim Δημοσ. χθες στις 12:29 πμ Δημοσ. χθες στις 12:29 πμ 1 λεπτό πριν, mdkamael είπε στα χαμηλα δεν βγαζει κρυο αερα?! Αυτό το κάνουν μόνο τα Mitsubishi electric. Έχοντας όμως άλλα μειονεκτήματα. Στη εφαρμοσμένη μηχανική/μηχανολογία τα πάντα είναι συμβιβασμός και βελτιστοποίηση σε συγκεκριμένους τομείς εις βάρος κάποιων άλλων by design. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα