flampouras Δημοσ. Δευτέρα στις 11:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:45 μμ 19 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Aseg24kmte, φαίνεται μετα τα 4 on off να μην ξανάκανε κάποιο και να σταθεροποιήθηκε η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού στα 18.7 με ζήτηση 22.5. Θα το αφήσω μέχρι αύριο βράδυ και μετά θα παίξω με κάποιο offset μάλλον. 'Εχεις κάποιο μετρητή εξωτερικής θερμοκρασίας;
Peris125 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:55 μμ 21 ώρες πριν, Peris125 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά! Θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά κλιματιστικών για συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων (12 στον αριθμό), 24τ.μ. το καθένα (λιγότερο από 19τ.μ. ενιαίος χώρος εάν αφαιρέσεις το μπάνιο). Χρήση αποκλειστικά για ψύξη, καθώς θα ήθελα τη δυνατότητα να ''κλειδώνει'' μόνο η ψύξη και ο καθορισμός κατώτατης θερμοκρασίας (το αναφέρουν σαν HOTEL MODE - MENU). Πιστεύω τα 12.000BTU είναι μονόδρομος. Ποσό.... πάντα κυνηγάμε το value for money αλλά ταβάνι έχουμε τα 750€. Από το διαδικτυακό μου search μέχρι στιγμής κλίνω προς Midea All Easy Pro (μου φάνηκε ενδιαφέρων η ευκολία στο λύσιμο για καθαρισμό) και στο TCL BREEZEIN. Ευχαριστώ! Έχετε κάποια εμπειρία στα Hotel menu ή συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρω παραπάνω και στο φασόν Midea το Inventor Legend ;
_^ThEo^_ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 μμ 11 minutes ago, GiannisSol said: Την περσιδα την εχεις τερμα κατω ? αν ναι σηκωσε την ενα κλικ. Μου το ειχε πει ο liakjim για το μηχανημα αυτο και μεταμορφωθηκε η διανομη θερμανσης στο χωρο και η συμπεριφορα του κλιματιστικου βελτιωθηκε γιατι δεν διαβαζε πλεον την ανερχομενη ζεστη που το ιδιο εβγαζε ακριβως απο κατω του.. Την είχα σε swing να κάνω πάνω κάτω αλλα την έβαλα τώρα στη δεύτερη σκάλα από κάτω όπως λες. Ισως πρέπει να παίξω και με ταχύτητα ανεμιστήρα να είναι μεγαλύτερη απ ότι ειναι στο auto γιατι εκει που ειναι το A/C έχει δοκάρια και μπορεί να εγκλωβίζει τον αέρα. 10 minutes ago, flampouras said: 'Εχεις κάποιο μετρητή εξωτερικής θερμοκρασίας; Όχι, σκέφτομαι να πάρω απο το meteo που έχει τοπική θερμοκρασία στην περιοχή. Αν ξέρει κάποιος πως το κάνω στο home assistant ας μου πεί. Οι 4 θερμοκρασίες που παίρνω ειναι με το xiaomi monitor 2 sensors.
flampouras Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 πμ 6 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Την είχα σε swing να κάνω πάνω κάτω αλλα την έβαλα τώρα στη δεύτερη σκάλα από κάτω όπως λες. Ισως πρέπει να παίξω και με ταχύτητα ανεμιστήρα να είναι μεγαλύτερη απ ότι ειναι στο auto γιατι εκει που ειναι το A/C έχει δοκάρια και μπορεί να εγκλωβίζει τον αέρα. Όχι, σκέφτομαι να πάρω απο το meteo που έχει τοπική θερμοκρασία στην περιοχή. Αν ξέρει κάποιος πως το κάνω στο home assistant ας μου πεί. Οι 4 θερμοκρασίες που παίρνω ειναι με το xiaomi monitor 2 sensors. Γιατί δεν βγάζεις ένα από τα 4 έξω;
GiannisSol Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 πμ 18 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Την είχα σε swing να κάνω πάνω κάτω αλλα την έβαλα τώρα στη δεύτερη σκάλα από κάτω όπως λες. Ισως πρέπει να παίξω και με ταχύτητα ανεμιστήρα να είναι μεγαλύτερη απ ότι ειναι στο auto γιατι εκει που ειναι το A/C έχει δοκάρια και μπορεί να εγκλωβίζει τον αέρα. Νομιζω δεν ανεβαζει χειροκινητα ενταση ανεμιστηρα εαν διαβαζει οτι ειναι κοντα στο setpoint. Πρεπει να ανεβαζεις και το setpoint για να ανεβει ο ανεμιστηρας.
_^ThEo^_ Δημοσ. Τρίτη στις 12:27 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:27 πμ 18 minutes ago, flampouras said: Γιατί δεν βγάζεις ένα από τα 4 έξω; Θα αγορασω κι αλλα και θα βαλω. 6 minutes ago, GiannisSol said: Νομιζω δεν ανεβαζει χειροκινητα ενταση ανεμιστηρα εαν διαβαζει οτι ειναι κοντα στο setpoint. Πρεπει να ανεβαζεις και το setpoint για να ανεβει ο ανεμιστηρας. Αν το είχα ξεκινήσει με δυνατο ανεμιστήρα δεν θα έφτανε κοντά στο setpoint μεχρι να αυξηθεί κι άλλο η θερμοκρασία του υπόλοιπου σαλονιού μαλλον αφου θα φυσουσε πιο μακριά απο τα δοκάρια αλλα ναι, θα περιμενω ως αυριο βραδυ και μετα θα ξεκινησω δοκιμές.
efib Δημοσ. Τρίτη στις 12:42 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:42 πμ Η tapo p110 μου έχασε 2 ώρες χθες, και τώρα είδα ότι σβήστηκε 5/1 και 6/1... Από το κακό στο χειρότερο!
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 09:34 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:34 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Peris125 είπε Έχετε κάποια εμπειρία στα Hotel menu ή συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρω παραπάνω και στο φασόν Midea το Inventor Legend ; Καλημέρα. Έχω χρησιμοποιήσει το Hotel Μenu για να ρυθμίσω κάποιες παραμέτρους. Εκτός από το να αποσυνδέσει κανείς την μονάδα από το ρεύμα, θα πρέπει να αφαιρέσει και τις μπαταρίες από το τηλεχειριστήριο για να μπορέσει να εισέλθει στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Εγώ έχω στην κατοχή μου το Leon, που είναι ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του. Αρκετά ευχαριστημένος στην θέρμανση για την περιστασιακή, αλλά εντατική χρήση που του κάνω. Στην ψύξη, να ξέρεις, δεν τηρεί όσα υπόσχεται σε ό,τι αφορά την κατανάλωση (υπάρχουν αναφορές εδώ που το επαληθεύουν), αλλά αφού θες hotel menu, νομίζω ότι τα μοντέλα που αναφέρεις είναι τα πιο αποδοτικά. Υπ' όψιν, σχεδόν σε όλα τα συγκριτικά που έχουν γίνει εδώ στην ομάδα μεταξύ μοντέλων, οι συνθήκες που επιλέγονται για σύγκριση είναι η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε παρόμοιες εξωτερικές/ εσωτερικές συνθήκες. Ωστόσο η χρήση αυτών των μονάδων από τους επισκέπτες θα είναι διαφορετική. Θα θέλουν ταχεία ψύξη όταν επιστρέφουν στον χώρο, οπότε εκεί ίσως το All Easy Pro και τα συναφή να είναι όντως αρκετά αποδοτικά. Θα σου πρότεινα Inventor Legend και όχι Midea All Easy Pro πάντως, διότι γενικά για το σέρβις της Inventor (πέραν της σχετικά μεγάλης αναμονής στο τηλέφωνο) έχουν υπάρξει θετικές αναφορές, ενώ για το σέρβις του Φειδάκη (Midea) υπάρχουν αρκετές αρνητικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης και μίας δικής μου, αρκετά σοβαρής. Υ.Γ.: Φρόντισε να καθαρίζεις κάθε μήνα τα φίλτρα, γιατί, με τα μελτέμια που σηκώνουν σκόνη το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα, λερώνονται πολύ γρήγορα και τα κλιματιστικά χάνουν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Πέραν των αρνητικών συνεπειών στην υγεία των επισκεπτών, που συνεπάγεται κακή ποιότητα ύπνου, αλλεργίες κλπ. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:37 πμ από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 10:31 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:31 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, GiannisSol είπε Την περσιδα την εχεις τερμα κατω ? αν ναι σηκωσε την ενα κλικ. Μου το ειχε πει ο liakjim για το μηχανημα αυτο και μεταμορφωθηκε η διανομη θερμανσης στο χωρο και η συμπεριφορα του κλιματιστικου βελτιωθηκε γιατι δεν διαβαζε πλεον την ανερχομενη ζεστη που το ιδιο εβγαζε ακριβως απο κατω του.. Εν τω μεταξύ το ίδιο είχα παρατηρήσει να γίνεται και στο asyg24klca. 10 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε Αν ξέρει κάποιος πως το κάνω στο home assistant ας μου πεί. 10 ώρες πριν, flampouras είπε Γιατί δεν βγάζεις ένα από τα 4 έξω; Δεν θα έβαζα xiaomi , χάνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες. Έφτιαξα με d1mini και bme280. Μειονέκτημα ότι ο ίδιος ο αισθητήρας ζεσταίνεται κατά τη λειτουργία του οπότε πρέπει να είναι στον αέρα. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:32 πμ από liakjim 1
_^ThEo^_ Δημοσ. Τρίτη στις 11:24 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:24 πμ Απ ότι βλέπω και στο φουλ να έχω τον ανεμιστήρα, αν έχει πιάσει θερμοκρασία, θα ρίξει την ταχύτητα του σε χαμηλότερη σκάλα.
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 11:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:38 πμ 13 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Απ ότι βλέπω και στο φουλ να έχω τον ανεμιστήρα, αν έχει πιάσει θερμοκρασία, θα ρίξει την ταχύτητα του σε χαμηλότερη σκάλα. Σωστά, θα μένει στο low.
flampouras Δημοσ. Τρίτη στις 12:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:34 μμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε Όχι, σκέφτομαι να πάρω απο το meteo που έχει τοπική θερμοκρασία στην περιοχή. Αν ξέρει κάποιος πως το κάνω στο home assistant ας μου πεί. Με έβαλες σε σκέψεις χθες βράδυ, και δεν είχα ύπνο, οπότε με την βοήθεια του chatgpt ιδού: vlychada_temperature.zip Βάζεις στο configuration.yaml αυτό και στο /custom_components/ τον φάκελο από το συμπιεσμένο Τώρα όπου vlychada_temperature είναι το όνομα του σταθμού που παίρνω εγω. Αν θες το αλλάζεις με τα δικά σου. Μην ξεχάσεις να αλλάξεις την σελίδα με τις θερμοκρασίες του δικού σου σταθμού! Τελικό αποτέλεσμα: Επεξ/σία Τρίτη στις 12:44 μμ από flampouras 1
rkb Δημοσ. Τρίτη στις 01:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:30 μμ 20 ώρες πριν, Jiakometi είπε Καλησπέρα σας, Σε μονοκατοικία σε νησί, θα εγκατασταθούν 5 μονάδες A/C ως αποκλειστικό μέσο θέρμανσης - ψύξης. Θα εξυπηρετούν 5 δωμάτια με συνολικό εμβαδόν 110 τ.μ. Οι μονάδες θα είναι ως εξής 1 x 9.000 BTU 2 x 12.000 BTU 1 x 18.000 BTU 1 x 24.000 BTU Επειδή και οι πέντε (5) εξωτερικές μονάδες θα μπουν στον ίδιο τοίχο σκεφτόμουν μήπως προχωρήσω σε μονάδες multi split και με κάποιο συνδυασμό μπορέσω να μειώσω τον αριθμό των εξωτερικών μονάδων από πέντε σε τρεις ή ακόμη καλύτερα σε δύο. Οι λόγοι είναι προφανείς Αισθητικοί Θόρυβος Πρακτικότητα. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητος είναι εκτός συζητήσεως, αν και πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη λύση συνολικά. Κοιτάζοντας την αγορά βλέπω ότι είναι ελάχιστες οι επιλογές σε τέτοια συστήματα και βρίσκονται συνήθως στα δύο άκρα. No Name ή πολύ ακριβές. Καθώς ψάχνω για mid tier συστηματα έχει κάποιος κάποια άποψη - συμβουλή - πρόταση σε σχέση με αυτό ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Έκανα κάτι παρόμοιο πέρσι την άνοιξη βάζοντας μια εξωτερική μονάδα 27 kbtu με 3 εσωτερικές 9 kbtu για υπνοδωμάτια και άλλη μια 18kbtu με μία 12kbtu και μία 9kbtu εσωτερικά για συγκεκριμένο λόγο που δεν χρειάζεται ανάλυση εδώ. Καθως ήταν για εξοχική κατοικία και κυρίως για ψύξη επέλεξα Inventor. Αλλά υπάρχουν και Midea, Toshiba Futjitsu κτλ αν ψάξεις. Προσοχή στην εγκατάσταση!!! Υπάρχουν περισσότερα περιθώρια λάθους σε σχέση με τα απλά split. Αν το αποφασίσεις στείλε μου pm να σου πω κάτι σημαντικό να ελέγξεις όταν τελειώσει η εγκατάσταση. 2 1
turbat0s Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ 5 λεπτά πριν, rkb είπε Προσοχή στην εγκατάσταση!!! Υπάρχουν περισσότερα περιθώρια λάθους σε σχέση με τα απλά split. Αν το αποφασίσεις στείλε μου pm να σου πω κάτι σημαντικό να ελέγξεις όταν τελειώσει η εγκατάσταση. E αυτά τα θέλουμε και μεις για εγκυκλοπαιδική γνώση! 2
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 02:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:00 μμ Οι multi έχουν σχεδόν πάντα χειρότερους δείκτες απόδοσης ( seer, cop ) και σε περίπτωση βλάβης χάνεις παραπάνω από έναν χώρο. Προσωπικά θα τις απέφευγα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα