dimostr Δημοσ. Δευτέρα στις 06:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:05 μμ 49 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Οι μονάδες θα είναι ως εξής 1 x 9.000 BTU 2 x 12.000 BTU 1 x 18.000 BTU 1 x 24.000 BTU Αυτά τα btu είναι αποτελέσματα μελέτης απωλειών ή απλά λες θέλω αυτά κατά προσέγγιση , σε ρωτάω γιατί στα multi πρέπει να υπολογισθεί το σύνολο των btu των μονάδων που θα συνδεθούν στην εξωτερική
Jiakometi Δημοσ. Δευτέρα στις 06:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:09 μμ Μόλις τώρα, dimostr είπε Αυτά τα btu είναι αποτελέσματα μελέτης απωλειών ή απλά λες θέλω αυτά κατά προσέγγιση , σε ρωτάω γιατί στα multi πρέπει να υπολογισθεί το σύνολο των btu των μονάδων που θα συνδεθούν στην εξωτερική Είναι ελαφρά υπέρ - διαστασιολογημένα σε σχέση με την μελέτη απωλειών, με την λογική ότι δεν θέλω να δουλεύουν τα μηχανήματα στο 90% -100%. Ναι το γνωρίζω ότι προστίθενται τα BTU και μάλιστα λόγω του ότι δεν ταιριάζουν απόλυτα μένει και κάποιο headroom στην εξωτερική (πχ 1 χ 18.000 + 1χ 12.000 = 30.000 σε μονάδα 33.000 BTU)
dimostr Δημοσ. Δευτέρα στις 06:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:19 μμ 4 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Είναι ελαφρά υπέρ - διαστασιολογημένα σε σχέση με την μελέτη απωλειών, με την λογική ότι δεν θέλω να δουλεύουν τα μηχανήματα στο 90% -100%. Ναι το γνωρίζω ότι προστίθενται τα BTU και μάλιστα λόγω του ότι δεν ταιριάζουν απόλυτα μένει και κάποιο headroom στην εξωτερική (πχ 1 χ 18.000 + 1χ 12.000 = 30.000 σε μονάδα 33.000 BTU) Αν σε βοηθάει η διάταξη των χωρών ,ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία , θα σου έλεγα να βάλεις 2 εξωτερικές μοιράζοντας τους χώρους έτσι ώστε σε μια ενδεχόμενη βλάβη της εξωτερικής να μην μείνεις εντελώς από θ/ψ , τώρα όπως είναι γνωστό θα έχεις μικρότερες αποδόσεις , το θέμα κόστους πάντως με τόσα πολλά μηχανήματα θα είναι αλμυρό
Jiakometi Δημοσ. Δευτέρα στις 06:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:23 μμ 2 λεπτά πριν, dimostr είπε Αν σε βοηθάει η διάταξη των χωρών ,ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία , θα σου έλεγα να βάλεις 2 εξωτερικές μοιράζοντας τους χώρους έτσι ώστε σε μια ενδεχόμενη βλάβη της εξωτερικής να μην μείνεις εντελώς από θ/ψ , τώρα όπως είναι γνωστό θα έχεις μικρότερες αποδόσεις , το θέμα κόστους πάντως με τόσα πολλά μηχανήματα θα είναι αλμυρό Το κόστος είναι περίπου το μισό από προμήθεια - εγκατάσταση αντλίας θερμότητος και fan coils.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 06:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:43 μμ 2 ώρες πριν, Dimitrisner13 είπε Καλησπέρα..έβαλα σήμερα σε λειτουργία το self clean στο a/c και όταν τελείωσε και έκλεισε το ξανά άνοιξα να το βάλω στο ζεστό ..μου έβγαλε κάποια στιγμή Df πάνω στην οθόνη και απλά φέρνει ελάχιστο έως και καθόλου αέρα ...Το έκλεισα κάποια στιγμή και το ξανά άνοιξα και από το διάβασα όταν μπει σε λειτουργία DF (κάτι που δεν ήξερα)δεν πρέπει να το κλείσεις,το έχω ανοιχτό σχεδόν 2 ώρες και δεν έχει αλλάξει κάτι...έχετε κάποια λύση σε αυτό? ευχαριστώ Μοντέλο; Πάντως τέτοια σκηνικά πολλές φορές επιλύονται με το να το βγάλεις από το ρεύμα για κανά 10λεπτο. 1 ώρα πριν, Jiakometi είπε Καλησπέρα σας, Σε μονοκατοικία σε νησί, θα εγκατασταθούν 5 μονάδες A/C ως αποκλειστικό μέσο θέρμανσης - ψύξης. Θα εξυπηρετούν 5 δωμάτια με συνολικό εμβαδόν 110 τ.μ. Οι μονάδες θα είναι ως εξής 1 x 9.000 BTU 2 x 12.000 BTU 1 x 18.000 BTU 1 x 24.000 BTU Επειδή και οι πέντε (5) εξωτερικές μονάδες θα μπουν στον ίδιο τοίχο σκεφτόμουν μήπως προχωρήσω σε μονάδες multi split και με κάποιο συνδυασμό μπορέσω να μειώσω τον αριθμό των εξωτερικών μονάδων από πέντε σε τρεις ή ακόμη καλύτερα σε δύο. Οι λόγοι είναι προφανείς Αισθητικοί Θόρυβος Πρακτικότητα. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητος είναι εκτός συζητήσεως, αν και πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη λύση συνολικά. Κοιτάζοντας την αγορά βλέπω ότι είναι ελάχιστες οι επιλογές σε τέτοια συστήματα και βρίσκονται συνήθως στα δύο άκρα. No Name ή πολύ ακριβές. Καθώς ψάχνω για mid tier συστηματα έχει κάποιος κάποια άποψη - συμβουλή - πρόταση σε σχέση με αυτό ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Ίσως να ρώταγες κάποιον μηχανικό, δεν νομίζω ότι θα βρεις τέτοια πληροφορία εδώ μέσα. Υπάρχουν split units, multi-split units, vrv και φυσικά αντλίες θερμότητας και έναν σκασμό μοντέλα. Σε split-units μπορούμε να σου πούμε πάνω κάτω, ως εκεί.
Jiakometi Δημοσ. Δευτέρα στις 06:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:46 μμ 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Σε split-units μπορούμε να σου πούμε πάνω κάτω, ως εκεί. Κατανοητό. Ευχαριστώ πολύ.
26ska Δημοσ. Δευτέρα στις 06:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:55 μμ Κατι παίζει με τα tappo από χθες.Χανονται τα δεδομένα,δεν καταγράφει,καμία ιδέα τι παίζει;
Dimitrisner13 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:56 μμ 2 ώρες πριν, Dimitrisner13 είπε Καλησπέρα..έβαλα σήμερα σε λειτουργία το self clean στο a/c και όταν τελείωσε και έκλεισε το ξανά άνοιξα να το βάλω στο ζεστό ..μου έβγαλε κάποια στιγμή Df πάνω στην οθόνη και απλά φέρνει ελάχιστο έως και καθόλου αέρα ...Το έκλεισα κάποια στιγμή και το ξανά άνοιξα και από το διάβασα όταν μπει σε λειτουργία DF (κάτι που δεν ήξερα)δεν πρέπει να το κλείσεις,το έχω ανοιχτό σχεδόν 2 ώρες και δεν έχει αλλάξει κάτι...έχετε κάποια λύση σε αυτό? ευχαριστώ Είναι Eskimo... πάντως πριν πατήσω την συγκεκριμένη επιλογή self clean δούλευε τέλεια
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 07:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:01 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dimitrisner13 είπε Είναι Eskimo... πάντως πριν πατήσω την συγκεκριμένη επιλογή self clean δούλευε τέλεια Αυτά τα προγράμματα κρατάνε 1-1μιση ώρα και ανάλογα την περίπτωση κάνουν κύκλους θέρμανσης ψύξης για να καθαρίσει το εσωτερικό στοιχείο. Τον χειμώνα δεν πολυέχει νόημα. Τέλος πάντων συνήθως τα κόβεις με ένα off από το τηλεχειριστήριο. Βγάλε ρεύμα απ το μηχάνημα και μπαταρίες απ το τηλεχειριστήριο, ξαναβάλτα και δες μπας και. Αλλιώς κάτι ήταν στα τελευταία του και αποτελειώθηκε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:02 μμ από cmaniac
sap00 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:06 μμ 9 λεπτά πριν, 26ska είπε Κατι παίζει με τα tappo από χθες.Χανονται τα δεδομένα,δεν καταγράφει και εγώ σε tapo έχω ένα κενό 42 ωρών στις μπάρες, αλλά στο διάγραμμα φαίνονται όλα οκ. Bug?
26ska Δημοσ. Δευτέρα στις 07:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:14 μμ 6 λεπτά πριν, sap00 είπε και εγώ σε tapo έχω ένα κενό 42 ωρών στις μπάρες, αλλά στο διάγραμμα φαίνονται όλα οκ. Bug? Ναι στο διάγραμμα είναι όλα οκ,αλλά ώρες λειτουργίας και κατανάλωση κάνει τα δικά του.
MiJ16 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, 26ska said: Κατι παίζει με τα tappo από χθες.Χανονται τα δεδομένα,δεν καταγράφει,καμία ιδέα τι παίζει; 1 hour ago, sap00 said: και εγώ σε tapo έχω ένα κενό 42 ωρών στις μπάρες, αλλά στο διάγραμμα φαίνονται όλα οκ. Bug? 1 hour ago, 26ska said: Ναι στο διάγραμμα είναι όλα οκ,αλλά ώρες λειτουργίας και κατανάλωση κάνει τα δικά του. Από τις 4/1 έχουν ξεκινήσει τα νερά. Σήμερα μου το ξαναέκανε και εμένα. Το power το βγάζει κανονικά. Στο Energy είναι που δεν κάνει υπολογισμούς. Δεν βρήκα πάντως να το έχουν αναφέρει ακόμα σε κάποιο forum στα εξωτερικά. Με το πάνελ που μου έστειλε ο @liakjim μετριέται τώρα το Energy με υπολογισμούς από το power στο Grafana. Οπότε δεν βασίζομαι στις αστάθειες που έχει η πρίζα. EDIT: Έχει αναφερθεί τελικά το πρόβλημα στο community της Tapo plug. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:27 μμ από MiJ16 1
GiannisSol Δημοσ. Δευτέρα στις 09:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:04 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MiJ16 είπε Από τις 4/1 έχουν ξεκινήσει τα νερά. Σήμερα μου το ξαναέκανε και εμένα. Το power το βγάζει κανονικά. Στο Energy είναι που δεν κάνει υπολογισμούς. Δεν βρήκα πάντως να το έχουν αναφέρει ακόμα σε κάποιο forum στα εξωτερικά. Με το πάνελ που μου έστειλε ο @liakjim μετριέται τώρα το Energy με υπολογισμούς από το power στο Grafana. Οπότε δεν βασίζομαι στις αστάθειες που έχει η πρίζα. EDIT: Έχει αναφερθεί τελικά το πρόβλημα στο community της Tapo plug. Εγώ είμαι που το έγραψα στο community. Επίσης το έστειλα και στην υποστήριξη. Δεν έχω καμία απάντηση ακόμη. Γενικά και εγω δεν έχω βρει αναφορά για το πρόβλημα. Edit Στο λινκ που παραπέμπει το μέλος που απαντάει έγινε ακριβώς το ίδιο και περισυ τέτοια εποχή λέει. Μετά από λίγες μέρες αναφέρει ότι επέστρεψαν οι χαμένες μετρησεις κανονικά. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:40 μμ από GiannisSol 2
_^ThEo^_ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:25 μμ Aseg24kmte, φαίνεται μετα τα 4 on off να μην ξανάκανε κάποιο και να σταθεροποιήθηκε η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού στα 18.7 με ζήτηση 22.5. Θα το αφήσω μέχρι αύριο βράδυ και μετά θα παίξω με κάποιο offset μάλλον.
GiannisSol Δημοσ. Δευτέρα στις 11:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:44 μμ 15 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Aseg24kmte, φαίνεται μετα τα 4 on off να μην ξανάκανε κάποιο και να σταθεροποιήθηκε η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού στα 18.7 με ζήτηση 22.5. Θα το αφήσω μέχρι αύριο βράδυ και μετά θα παίξω με κάποιο offset μάλλον. Την περσιδα την εχεις τερμα κατω ? αν ναι σηκωσε την ενα κλικ. Μου το ειχε πει ο liakjim για το μηχανημα αυτο και μεταμορφωθηκε η διανομη θερμανσης στο χωρο και η συμπεριφορα του κλιματιστικου βελτιωθηκε γιατι δεν διαβαζε πλεον την ανερχομενη ζεστη που το ιδιο εβγαζε ακριβως απο κατω του.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα