Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, GiannisSol είπε

@liakjim update το χθεσινό ερωτημα γιατί μάλλον χάθηκε στη ροή.  

Μην περιμένεις changelog, αλλά συνήθως αυτά τα update αφορούν stability/security στο ίδιο το wifi module. Και σε μένα είχε κάνει όταν το πήρα.

• Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Specs είπε

Γραψε λιγο πως ακριβως θα λειτουργει, ποσες ωρες, σε τι χωρο, εκει που θα χτυπαει θα εχει ανθρωπους κλπ για να καταλαβω τι σε βολευει ακριβως.

Ο χώρος είναι η μικρή σαλοκουζίνα (14τμ) της κάτοψης που παραθέτω.  Ένα 9άρι on-off με COP 2,3. Στην κάτοψη έχω και την θέση του άλλου κλιματιστικού, ένα Leon 9Κ, από το οποίο δεν έχω κάποιο παράπονο, για να είμαι ειλικρινής.

Spoiler

image.png.b6a31b3d5901c7c258fdbea82e4ac109.png

Το ανάβω 1-2 μέρες πριν φτάσω, ώστε να έχουν ζεσταθεί τα δομικά στοιχεία (οπότε δεν με νοιάζει η γρήγορη θέρμανση). Συνήθως αποφεύγω να πηγαίνω όταν έχει πολύ κρύο, δηλαδή κάτω του μηδενός (κίνδυνος διακοπών ρεύματος), και προτιμώ μέσες εξωτερικές θερμοκρασίες τον χειμώνα γύρω στους 7 (1-15 βαθμούς), που, όπως καταλαβαίνεις, ισοδυναμούν με την μέση εσωτερική. Τον χειμώνα πηγαίνω 1-2 φορές από 5 μέρες, μία φορά το Πάσχα 5 μέρες, ενώ το καλοκαίρι το σπίτι κατοικείται για 1 μήνα περίπου, όπου οι θερμοκρασίες το μεσημέρι φτάνουν και τους 40 βαθμούς και το βράδυ τους 20. Το Φθινόπωρο ίσως για κανένα τριήμερο.

Η θέρμανση δουλεύει συνεχόμενα, με ζήτηση 21-22 βαθμούς.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Pan_K said:

Ο χώρος είναι η μικρή σαλοκουζίνα (14τμ) της κάτοψης που παραθέτω. Εκεί φαίνεται και η θέση του παλιού κλιματιστικού.  Ένα 9άρι on-off με COP 2,3. Στην κάτοψη έχω και την θέση του άλλου κλιματιστικού, ένα Leon 9Κ, από το οποίο δεν έχω κάποιο παράπονο, για να είμαι ειλικρινής.

Hide contents

image.png.b6a31b3d5901c7c258fdbea82e4ac109.png

Το ανάβω 1-2 μέρες πριν φτάσω, ώστε να έχουν ζεσταθεί τα δομικά στοιχεία (οπότε δεν με νοιάζει η γρήγορη θέρμανση). Συνήθως αποφεύγω να πηγαίνω όταν έχει πολύ κρύο, δηλαδή κάτω του μηδενός (κίνδυνος διακοπών ρεύματος), και προτιμώ μέσες εξωτερικές θερμοκρασίες τον χειμώνα γύρω στους 7 (1-15 βαθμούς), που, όπως καταλαβαίνεις, ισοδυναμούν με την μέση εσωτερική. Τον χειμώνα πηγαίνω 1-2 φορές από 5 μέρες, μία φορά το Πάσχα 5 μέρες, ενώ το καλοκαίρι το σπίτι κατοικείται για 1 μήνα περίπου, όπου οι θερμοκρασίες το μεσημέρι φτάνουν και τους 40 βαθμούς και το βράδυ τους 20. Το Φθινόπωρο ίσως για κανένα τριήμερο.

Η θέρμανση δουλεύει συνεχόμενα, με ζήτηση 21-22 βαθμούς.

Αν προεχει η καταναλωση, σαφως Yukai. Επισης Yukai ΑΝ κλεινει τον μεσα ανεμιστηρα, οταν σταματησει ο συμπιεστης πραγμα ουσιας για το καλοκαιρι. Η καταναλωση βεβαια μπορει να ειναι μεγαλη σαν διαφορα απο το Seiya στο Yukai , αλλα μην ξεχνας οτι με κλιματιστικα μιλαμε για λιγα παντα χρηματα παρα το ψυχολογικο που δημιουργουν οι kwh !

Αν το ανοιγεις απο πριν, θα χρειαστεις κ στικ για το Seiya, το Yukai μηπως εχει εξ αρχης? Εκτος αν το κανεις ηδη με αυτοματισμους, οποτε δεν σε πειραζει ποιο εχει.

Για την θερμανση το πλακωνεις σε φουλ ανεμιστηρα με αρxικη ζητηση 2-3 βαθμους επανω απο τον χωρο κ μετα σταδιακη αυξηση ζητησης για οικονομια κ το βρισκεις ετοιμο το χειμωνα και μετα συντηρηση. Οταν φτασεις απλα κατεβαζεις ταχυτητα ανεμιστηρα η οποια ειναι ο καθοριστικος παραγοντας της θερμοκρασιας αερα που θα βγαζουν οι περσιδες, αυτα τα 20w που εχουν διαφορα στο ρελαντι δεν κανουν την διαφορα σε αισθηση.Τοτε γυριζεις τις περσιδες τερμα κατω η τερμα πανω , οτι βολευει για αποφυγη αερα ασχετως θερμοκρασιας μιας κ θα θερμαινεσαι απο το σπιτι κ οχι απο τον αερα τον απευθειας.

Ας μας πουν οι κατοχοι Yukai αν κοβει ο μεσα ανεμιστηρας στην ψυξη.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Ναι Shelly EM

Νομίζω ότι υπάρχει ένα ακόμη μίνι σκαλοπατάκι στους 7C. Πάνω στις θερμοκρασίες που μετράει το πρότυπο. Τυχαίο;

Πάντως είναι τόσο μικρά που δεν καταλαβαίνεις τίποτα (εκτός αν κάνει on-off, σήμερα πχ δεν έκανε)

image.png.84309a9093f7715cf978eccd99eb4f8a.png

Από την άλλη (όπως το έχουμε ξαναδεί 1 εκατομμύριο φορές), το 80άρι heavy πάει από τα 500 στα 900

image.png.6efc0ac0fb6b16dfcb4c3627bb2046b0.png

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Specs είπε

Yukai ΑΝ κλεινει τον μεσα ανεμιστηρα, οταν σταματησει ο συμπιεστης πραγμα ουσιας για το καλοκαιρι.

Αυτήν την λεπτομέρεια την είχα ξεχάσει. Το καλοκαίρι, το βράδυ, η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να είναι 28 όταν η εξωτερική είναι 20. Και δεν παίζει να ανοίξω τα παράθυρα ούτε με κλειστές σίτες, γιατί... σκορπιοί + μικρό παιδί = κακός συνδυασμός. Επίσης κλιματιστικό + αφυγραντήρας (μόνιμα 290 watt) = η χαρά της ΔΕΗ. Οπότε έχω το πρόβλημα της αύξησης υγρασίας σε τέτοιες συνθήκες όταν δεν σταματάει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας.

Έχω το Broadlink IR blaster που δουλεύει καλά με Toshiba, οπότε είμαι ΟΚ με απομακρυσμένο έλεγχο.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτήν την λεπτομέρεια την είχα ξεχάσει. Το καλοκαίρι, το βράδυ, η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να είναι 28 όταν η εξωτερική είναι 20. Και δεν παίζει να ανοίξω τα παράθυρα ούτε με κλειστές σίτες, γιατί... σκορπιοί + μικρό παιδί = κακός συνδυασμός. Επίσης κλιματιστικό + αφυγραντήρας (μόνιμα 290 watt) = η χαρά της ΔΕΗ. Οπότε έχω το πρόβλημα της αύξησης υγρασίας σε τέτοιες συνθήκες όταν δεν σταματάει ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας.

Έχω το Broadlink IR blaster που δουλεύει καλά με Toshiba, οπότε είμαι ΟΚ με απομακρυσμένο έλεγχο.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Το καλοκαίρι θα πρότεινα να το δουλεύεις σε λειτουργία αφύγρανσης.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μενα. Έλειπα αρκετές μέρες και σήμερα έβαλα το aseg24kmte μπροστά σε ζήτηση 22.5 στο auto. Το σαλόνι βέβαια είναι περίεργο με δοκάρια και η θέση του κλιματιστικού φυσάει την μικρή πλευρά του σαλονιού. Το κοκκινο στο γράφημα ειναι η θερμοκρασία πανω στην είσοδο του κλιματιστικού στα φίλτρα, και οι υπόλοιπες θερμοκρασίες σε διάφορα σημεία του σαλονιού που δεν βαράει ο αέρας. Τα 3 on off στην αρχή να με προβληματίσουν; Θα το αφήσω 48 ωρες και βλέπουμε.

IMG_0520.jpeg

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το καλοκαίρι θα πρότεινα να το δουλεύεις σε λειτουργία αφύγρανσης.

Αλήθεια, η αφύγρανση πώς δουλεύει στα Toshiba; Στα Fujitsu η αφύγρανση είναι ουσιαστικά λειτουργία ψύξης με κατώτερο όριο την ζητούμενη θερμοκρασία και με τον ανεμιστήρα στην πιο χαμηλή ταχύτητα (που δεν είναι και τόοοσο χαμηλή στα fujitsu). Οπότε έχω και πάλι το ίδιο πρόβλημα όταν σταματήσει ο συμπιεστής, μιας και ο ανεμιστήρας (τουλάχιστον στα δικά μου) συνεχίζει να λειτουργεί. Στα Midea & co η αφύγρανση είναι το ίδιο, αλλά χωρίς σταματημό (δεν κόβει όταν επιτευχθεί η ζητούμενη θερμοκρασία).

Νομίζω ότι το σημαντικό εδώ είναι να κόβει τελείως ο ανεμιστήρας λίγο αφού επιτευχθεί η ζητούμενη θερμοκρασία, έστω και στην λειτουργία αφύγρανσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Τα 3 on off στην αρχή να με προβληματίσουν;

Παρατηρώ ότι κάνουν off στους 21 βαθμούς επάνω στην μονάδα, αλλά μόνο στην αρχή. Προφανώς η μονάδα διαβάζει παραπάνω και κόβει. Υπάρχει δηλαδή ένα offset στο κλιματιστικό σου και δεν ξέρω αν ρυθμίζεται όπως ας πούμε στα Midea με το Hotel Menu, αλλά νομίζω πως δεν το χρειάζεσαι, γιατί μετά στρώνει. Αλλιώς μπορείς για την αρχή να αυξήσεις την ζητούμενη.

Εικάζω ότι ο αισθητήρας, επειδή είναι μέσα στην μονάδα, διαβάζει αρχικά μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγω των αυξημένων watt και της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται ως εκ τούτου στο σημείο που βρίσκεται ο αισθητήρας. Μόλις πέφτουν τα watt, το φαινόμενο του offset εκλείπει.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GiannisSol είπε

Όχι δεν βρίσκω κάπου log αλλαγών. 

¯\_(ツ)_/¯

5 λεπτά πριν, Pan_K είπε

που δεν είναι και τόοοσο χαμηλή στα fujitsu

Και όμως, γίνεται σούπερ χαμηλή που δεν ακούς τίποτα.

7 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Τα 3 on off στην αρχή να με προβληματίσουν;

Πιθανώς επηρεάζεται από τη διάταξη του σαλονιού όπως την περιέγραψες αλλά δεν θα ανησυχούσα. 

ΥΓ Εσύ ποιον μετρητή έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Pan_K said:

Παρατηρώ ότι κάνουν off στους 21 βαθμούς επάνω στην μονάδα. Προφανώς η μονάδα διαβάζει παραπάνω και κόβει. Υπάρχει δηλαδή ένα offset στο κλιματιστικό σου και δεν ξέρω αν ρυθμίζεται όπως ας πούμε στα Midea με το Hotel Menu. Αλλιώς μπορείς για την αρχή να αυξήσεις την ζητούμενη.

Στα φίλτρα είναι η μέτρηση αυτή, λογικά η μονάδα θα διαβάζει μικρότερη θερμοκρασία. Θα πάρω το wifi module που σου δείχνει τι διαβάζει νομίζω.

3 minutes ago, liakjim said:

ΥΓ Εσύ ποιον μετρητή έχεις;

Tapo p110. On off κανει συνηθως οταν περνάει τους 12 η εξωτερική απ οτι ειδα σε γραφηματά σου;

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

λογικά η μονάδα θα διαβάζει μικρότερη θερμοκρασία

Συνήθως οι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στα φίλτρα μεν, πίσω από το κλειστό καπάκι της πρόσοψης δε. Οπότε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη εισροή αέρα στο συγκεκριμένο σημείο, όπως θα υπήρχε στο πάνω μέρος της μονάδας, και ο αισθητήρας επηρεάζεται περισσότερο από την θερμοκρασία εξόδου, ειδικά όταν αυτή είναι πολύ αυξημένη. Αυτό τουλάχιστον μου εξήγησαν κάποιοι τεχνικοί σε ένα θέμα που αντιμετώπιζα πρόσφατα, εξαιτίας του οποίου μου άλλαξαν την θέση του αισθητήρα.

Αφού στρώνει μετά, νομίζω ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...