Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Specs είπε

το δελτιο προιοντος η οπως αλλιως το λενε. Κατι σαν το Eurovent που το δηλωνουν ειναι.

Εννοώ ότι στο δελτίο αυτό φαίνεται πως η δηλωμένη απόδοση είναι μεγαλύτερη στους - 7 βαθμούς από ότι στους +12. Είναι ποτέ δυνατόν; Ή κατάλαβα κάτι λάθος;

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 minutes ago, Pan_K said:

Εννοώ ότι στο δελτίο αυτό φαίνεται πως η δηλωμένη απόδοση είναι μεγαλύτερη στους - 7 βαθμούς από ότι στους +12. Είναι ποτέ δυνατόν; Ή κατάλαβα κάτι λάθος;

Ειναι αλλο αυτο, οχι οπως αυτο που φωναζει ο dimostr να μην εχει στο θερμο μεγαλυτερη ισχυ απο το μεσαιο, στα ταμπελακια τα ενεργειακα.

• Like 1
Δημοσ.

Spoiler

Από χθες στις 14:00 η μία η Tapo στο μεγάλο κλιματιστικό δεν έχει καταγράψει Energy usage, ενώ φαίνεται πως το power usage έχει εγγραφές.

Screenshot2025-01-05at9_27_09PM.png.f799ae4c90d70732354a5e926937fd52.png

Για την Tapo στο μικρό δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον είναι οκ.

Τις έβγαλα μία απ την πρίζα και τις δύο να δούμε αν θα το ξανακάνει.

Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο;

Υ.Γ. Αν έχει κάποιος την φόρμουλα για Energy usage σε grafana (HA) αν μπορούσε να μου την δώσει για να μη βασίζομαι στους υπολογισμούς της Tapo.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Νομίζω ότι επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου ότι το asyg24kmta έχει ένα σκαλοπατάκι για θερμοκρασίες πάνω από 12C. Δεν είναι μεγάλο, από τα 170W πήγε στα 230W αλλά φαίνεται ότι υπάρχει.

image.png.cca08c712bd057355d5d197204885afd.png

@BrunoB το κάνει και το aseg24kmte αυτό έτσι;

Για 24 ειναι μια χαρά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dalai1 είπε

Εχω ενα παλιο 12αρι κλιματιστικο που κυριολεκτικα βρηκα πεταμενο και αποφασισα να ασχοληθω. Πηρα λοιπον τον σχετικο εξοπλισμο (αντλια κενου , εκχειλωτη, δυναμομετρο , χαλκοσωληνες κλπ ) και ξεκινησα να το φτιαξω και κατοπιν να το εγκαταστησω μονο μου . Στο θεμα των βλαβων αρχικα ειχε χαλασμενο εσωτεκο ανεμιστηρα (μαλον γιαυτο πεταχτηκε) και χαλασμενο θερμοστατη εσωτερικου στοιχειου . Αφου επισκευασα αυτα τα δυο επιτελους ξεκινησε να λειτουργει στη θερμανση .Ομως αρχισε να σηκωνει πιεση και θερμοκρασια πανω απο τα επιτρεπτα ορια οποτε η αντλια περιοδικα σταματαει και περιμενει να κρυωσει . Εχω βασιμη υποψια οτι του λειπουν και υγρα αλλα θελω να ρωτησω και εδω αν καποιος ξερει κατι παραπανω να με διαφωτησει βλεπωντας το πινακακι που εχω κανει . Δοκιμασα και στη ψυξη αλλα με τοσο κρυο δεν ξερω αν οι μετρησεις ειναι χρησιμες. θα ηθελα τις αποψεις σας.

υ.γ.1 Γενικα ειναι ενα πειραμα απο μεριας μου με σκοπο να μαθω.Το εχω βαλει στο εργαστηριο οποτε και δεν θα ζεστενει περιστασιακα .Σκοπος μου ειναι να βαλω αργοτερα μονος μου σε ενα υπνοδωματιο  του σπιτιου ενα ινβερτερ.Οποτε ξερω οτι δεν επρεπε να ασχοληθω και τζαπα κοπος ,αλλα δεν θα τολμουσα να βαλω χερι σε καινουργιο και να πεταξω 500 ευρω σε περιπτωση βλακειας.Αλλωστε τα περισσοτερα θα μεινουν οπως εχουν (ηλεκτρολογικα,τρυπες ,βασεις,χαλκοσωληνες)

υγ.2 η εγκατασταση εγινε προσεκτικα με κενο , δοκιμη πιεσης/δυαρροων στα 250PSI με σαπουνονερο .Εβαλα μεν κανονικο αερα στην δοκιμη(με αντλια απο ψυγειο) ,αλλα μετα κρατησα παλι κενο για 20 λεπτα και ξανα δοκιμη δυαρροων (με το μανομετρο)  πριν ανοιξω τις βαλβιδες .Δεν ξερω αν αυτο προκαλεσε καποια βλαβη ,αλλα δε νομιζω οτι το εσωτερικο στοιχειο εχει κατι παραπανω απο σωληνες.

temp.jpg.811fb76962a6f62e1130e75bc2a7c550.jpg

Για αρχή προσοχή με τα μανόμετρα ειδικά όταν είναι στην θέρμανση αν πας να τα βγάλεις ενώ έχει 200+ psi και πάει στα χέρια σου το ψυκτικό υγρό θα πάθεις σοβαρό έγκαυμα.

Αν δουλεύουν και οι δύο ανεμιστήρες τότε το πιο πιθανό είναι τσάκισμα. Δεν ξέρω πως ακριβώς έβαλες αέρα αλλά αν έφυγε προς το κύκλωμα είναι σοβαρό και αν δεν κάνεις ανάκτηση - κενό - πλήρωση δεν θα βγάλεις άκρη, πρέπει όμως πρώτα να σιγουρέψεις ότι δεν υπάρχει θέμα στην εγκατάσταση.

Αν θες ανεβάζεις φώτο μέσα / έξω μήπως φαίνεται κάτι.

Επεξ/σία από Klausx
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, liakjim said:

Νομίζω ότι επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου ότι το asyg24kmta έχει ένα σκαλοπατάκι για θερμοκρασίες πάνω από 12C. Δεν είναι μεγάλο, από τα 170W πήγε στα 230W αλλά φαίνεται ότι υπάρχει.

image.png.cca08c712bd057355d5d197204885afd.png

@BrunoB το κάνει και το aseg24kmte αυτό έτσι;

Κάτσε βρε, εγώ γιατί βλέπω ότι πέφτει οταν είναι πάνω από 12?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, νομίζω ότι θα προτιμήσω το παλιότερο Seiya από το Yukai, αν και νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσουν πολλοί με το σκεπτικό μου. Κατ' αρχήν τα δύο μοντέλα είναι ολόιδια, με μόνη διαφορά τον προγραμματισμό. Το Yukai στην θέρμανση  κατεβαίνει στα 180 watt, ενώ το Seiya στα 200. Αυτό φαίνεται πως είναι η ειδοποιός διαφορά που κάνει το Yukai πιο αποδοτικό. Παραθέτω και εξελάκι με τα χαρακτηριστικά, για του λόγου το αληθές.

Spoiler

image.png.59055419d702460376f5a702a6ca4654.png

Έχοντας δοκιμάσει το Edge που κατεβαίνει στην θέρμανση στα 160 watt, έχω παρατηρήσει ότι ένα μέρος του δωματίου  έχει αίσθηση θερμοκρασίας 2 βαθμούς πιο κάτω από το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτό δεν διορθώνεται, παρά μόνο μερικώς και με τρόπους που αυξάνουν την κατανάλωση. Δυστυχώς τα θερμόμετρα/υγρασιόμετρα που χρησιμοποιούμε δεν πιάνουν αυτήν την υποκειμενική αίσθηση, διότι δεν μετρούν την ταχύτητα του αέρα και δεν μπορούμε να καταγράψουμε το φαινόμενο λεπτομερώς, εκτός κι αν χρησιμοποιήσουμε πλήρη μετεωρολογικό σταθμό (βάζω ιδέες; 😁).

Προτιμώ, λοιπόν, ένα αξιοπρεπές on-off από ένα σημείο και πέρα, παρά να με φυσάει χλιαρός αέρας στο κέντρο του δωματίου που υποτίθεται πως πρέπει να φυσάει η εσωτερική μονάδα για να έχω την μέγιστη απόδοση. Κοινώς, προτιμώ ένα καλό ισοζύγιο θερμικής άνεσης/κατανάλωσης, με την έννοια ότι προτιμώ να έχω μία διακύμανση μεταξύ 19,5 και 20,5 βαθμούς σε ολόκληρο το δωμάτιο, από το να έχω στο μισό δωμάτιο σταθερή αίσθηση θερμοκρασίας 19 και στο άλλο μισό 21.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που επιλέγω πλέον Toshiba: διότι δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά όπως τα Daikin και Fujitsu που βγάζουν χλιαρό αέρα, ούτε και σταματούν τόσο ψηλά όπως τα περισσότερα κινέζικα, που κάνουν αυτά τα πολύ άσχημα on-off. Για εμένα τα Toshiba έχουν την χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και κατανάλωσης.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Klausx είπε

Για αρχή προσοχή με τα μανόμετρα ειδικά όταν είναι στην θέρμανση αν πας να τα βγάλεις ενώ έχει 200+ psi και πάει στα χέρια σου το ψυκτικό υγρό θα πάθεις σοβαρό έγκαυμα.

Αν δουλεύουν και οι δύο ανεμιστήρες τότε το πιο πιθανό είναι τσάκισμα. Δεν ξέρω πως ακριβώς έβαλες αέρα αλλά αν έφυγε προς το κύκλωμα είναι σοβαρό και αν δεν κάνεις ανάκτηση - κενό - πλήρωση δεν θα βγάλεις άκρη, πρέπει όμως πρώτα να σιγουρέψεις ότι δεν υπάρχει θέμα στην εγκατάσταση.

Αν θες ανεβάζεις φώτο μέσα / έξω μήπως φαίνεται κάτι.

Το μανομετρο το εβγαλα αφου το εβαλα στο κρυο και επεσε η πιεση στα 60ps

Πιεση με αερα εκανα οταν βιδωσα τα πρωτα ρακορ πισω απο την εσω μοναδα .Τα αλλα τα τσεκαρα με κενο και αργοτερα με σαπουνονερο, οποτε σιγουρα δεν μπηκε αερας .

Οι σωληνες ηταν καινουργοι και τσακιστικαν με κουρμπαδορο που πηρα για αυτο το λογο.ναι οι ανεμιστηρες δουλευουν μεχρι να  ανεβασει θερμοκρασια

Τωρα  ψαχνω τροπο να βρω υγρα αλλα δυσκολα χωρις αδεια και σε μικρη ποσοτητα ...

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,καλη χρονια κιολας. Μια ερωτηση γιατι παω να τρελαθω βραδιατικα..Πριν 20 ημερες μετακομισα σε αλλο σπιτι(ενοικιο)εχει ενα κλιματιστικο στο υπνοδωματιο απο Praktiker κινεζικο και επειδη εχω ενα tapo p110 ηθελα να μετρησω καταναλωση,ελα που τοσες ημερες δεν ειχα τσεκαρει οτι δεν εχει μπριζα του κλιματιστικου μεσα στο δωματιο..Απο οσο μπορεσα να δω ακολουθωντας τα καλωδια απο εξω,εχουν βγαλει το καλωδιο τροφοδοσιας απ'εξω και το εχουν ενωσει με τον αποροφητηρα στην κουζινα,εκει καταληγει,ειναι σιγουρο. Μπορει καποιος να εξηγησει τι παιζει εδω περα?Εχω καλεσει ηλεκτρολογο την Τριτη,απλα ρωταω αν εχει ακουσει καποιος κατι τετοιο ξανα,ευχαριστω

• Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά κλιματιστικών για συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων (12 στον αριθμό), 24τ.μ. το καθένα (λιγότερο από 19τ.μ. ενιαίος χώρος εάν αφαιρέσεις το μπάνιο).

Χρήση αποκλειστικά για ψύξη, καθώς θα ήθελα τη δυνατότητα να ''κλειδώνει'' μόνο η ψύξη και ο καθορισμός κατώτατης θερμοκρασίας (το αναφέρουν σαν HOTEL MODE - MENU).

Πιστεύω τα 12.000BTU είναι μονόδρομος.

Ποσό.... πάντα κυνηγάμε το value for money αλλά ταβάνι έχουμε τα 750€.

Από το διαδικτυακό μου search μέχρι στιγμής κλίνω προς Midea All Easy Pro (μου φάνηκε ενδιαφέρων η ευκολία στο λύσιμο για καθαρισμό)  και στο  TCL BREEZEIN

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

συγγνώμη μία διευκρίνηση ήθελα, αυτές οι γωνίες συνδέονται απευθείας σε λάστιχο με σφιγκτήρα ? μήπως χρειάζεται κάποιου είδους πιστόλι ? η σε κάποιο σύνδεσμο στο λάστιχο το έχετε βάλει ?

Επίσης, μπορεί να προτείνει κανείς αντλία για καθαρισμό (εσωτερικό και εξωτερικό) νομίζω 3 bar χρειάζεται ?

Ναι απευθείας σε λάστιχο κήπου με σφικτήρα. Δίνουν ικανοποιητική πίεση σε σχήμα βεντάλιας. Κανονικά είναι για πιστόλι πιεστικού να κουμπωνουν σε ταχυσυνδεσμο. 

Αυτό εδώ χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες . Δουλειά κάνεις και με πιεστικό χειρόκινητο για την μέσα μονάδα, αν δεν θες να μπεις σε έξοδα. 

Στις 4/1/2025 στις 10:19 ΜΜ, GiannisSol είπε

@liakjimΣημερα πηγα στο φιλο με τα fujitsu, συγκεκριμενα ανακαλυψα οτι το ASEH09KGTG εχει wifi , νομιζα οτι ηταν ready σαν το 24KMTE. Το συνδεσαμε λοιπον με το airstage app και εκανε 2 updates , στη μεσα μοναδα και στο wifi module. Τι λογης αναβαθμισεις ειναι αυτες , μηπως ξερεις; 

@liakjim update το χθεσινό ερωτημα γιατί μάλλον χάθηκε στη ροή.  

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, BrunoB είπε

Κάτσε βρε, εγώ γιατί βλέπω ότι πέφτει οταν είναι πάνω από 12?

Ναι αυτό έγραψα (ή αν δεν το έγραψα καλά, εννοούσα ) . Εσένα το κάνει;

10 ώρες πριν, MiJ16 είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Υ.Γ. Αν έχει κάποιος την φόρμουλα για Energy usage σε grafana (HA) αν μπορούσε να μου την δώσει για να μη βασίζομαι στους υπολογισμούς της Tapo.

clima watts-1736144485172.json

5 ώρες πριν, Peris125 είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά κλιματιστικών για συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων (12 στον αριθμό), 24τ.μ. το καθένα (λιγότερο από 19τ.μ. ενιαίος χώρος εάν αφαιρέσεις το μπάνιο).

Χρήση αποκλειστικά για ψύξη, καθώς θα ήθελα τη δυνατότητα να ''κλειδώνει'' μόνο η ψύξη και ο καθορισμός κατώτατης θερμοκρασίας (το αναφέρουν σαν HOTEL MODE - MENU).

Πιστεύω τα 12.000BTU είναι μονόδρομος.

Ποσό.... πάντα κυνηγάμε το value for money αλλά ταβάνι έχουμε τα 750€.

Από το διαδικτυακό μου search μέχρι στιγμής κλίνω προς Midea All Easy Pro (μου φάνηκε ενδιαφέρων η ευκολία στο λύσιμο για καθαρισμό)  και στο  TCL BREEZEIN

Ευχαριστώ!

Όπως το λες, κάτι με hotel menu.

5 ώρες πριν, GiannisSol είπε

@liakjim update το χθεσινό ερωτημα γιατί μάλλον χάθηκε στη ροή.  

Δεν χάθηκε. Δεν ξέρω. Δεν λέει κάτι στο app;

Δημοσ.
9 hours ago, Pan_K said:

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που επιλέγω πλέον Toshiba

Γραψε λιγο πως ακριβως θα λειτουργει, ποσες ωρες, σε τι χωρο, εκει που θα χτυπαει θα εχει ανθρωπους κλπ για να καταλαβω τι σε βολευει ακριβως.

Δημοσ.
1 hour ago, liakjim said:

Ναι αυτό έγραψα (ή αν δεν το έγραψα καλά, εννοούσα ) . Εσένα το κάνει;

Ναι, και απ'οσο εχω δει σε meteo , καπου εκει στους 12 ειναι. Τις περισσοτερες φορες με 1 μονο off. Υπ’ όψιν, ζητουμενη ειμαι 24 και fan Quiet μονιμα.

Spoiler

Screenshot2025-01-06at10-01-08InfluxDBHomeAssistant.png.d6b06882de51ec0888bc3b0315d6cc44.png

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Ναι, και απ'οσο εχω δει σε meteo , καπου εκει στους 12 ειναι. Τις περισσοτερες φορες με 1 μονο off. Υπ’ όψιν, ζητουμενη ειμαι 24 και fan Quiet μονιμα.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot2025-01-06at10-01-08InfluxDBHomeAssistant.png.d6b06882de51ec0888bc3b0315d6cc44.png

Τι μετρητή έχεις ; Shelly;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...