Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Specs είπε

@cmaniac

Απόκρυψη περιεχομένων

Λες αυτο: Βαζεις αλλα τοσα και παιρνεις state of the art συσκευη, ειδικα αυτη τη περιοδο π πιεζουν για πιο efficient συσκευες σε θεμα καταναλωσθς θα χεις και ενα πιο αμεσο αντικτυπο στους λογαριασμους...

Aπαντω: ειναι θεωρητικη θα ελεγα η προοδος στην οικονομια ρευματος που εχει γινει ολα αυτα τα χρονια, μονο στο νερο εχει κερδηθει. Επισης για να αυξηθουν τα Α στα ενεργειακα ταμπελακια, εχουν εξαφανιστει τα 5κιλα κ πλεον το συνηθες ειναι 8 9 κ εως 12 κιλα, κι ας εγιναν οι οικογενειες μικροτερες! Ετσι μονο με μεγαλες πλυσεις παιρνεις μειωση αναλογικα. Επισης οι νυκοκοιρες παραπονιουνται για την ποιοτητα της πλυσης κ για τον ατελειωτο, 3,5 ωρες!!! χρονο πλυσης για ενα φουλ προγραμμα ακομη κ σε χαμηλες θερμοκρασιες. Επι της ουσιας κ αυτο των 1200 ευρω θα χαλασει κ θαναι αχρηστο μετα την 5ετη εγγυηση, οποτε το φτηνοτερο συμφερει, μιλαμε μαλιστα παντα για ιδιας ενεργειακης κλασης.Χαλια...

Αν και δεν ήμουν εγώ αυτός που σχολίασε για το ταμπελάκι, ειδικά για τα πλυντήρια είναι απολύτως αληθές. Για να πετύχουν υψηλότερη ενεργειακή κλάση έχουν καταφύγει στο να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό και για να μπορέσουν να πλύνουν τελικά, πάνε σε προγράμματα 3-4 ωρών. Υπάρχει πάντα ένα κουμπάκι express /quick που ξεκλειδώνει "πίστα" και τα κάνει όλα πιο γρήγορα και με περισσότερο νερό, όπως τα παλιά.

Πήρα ένα Bosch πριν μια 5ετία και ένα siemens πριν μια 3ετία. Το Siemens με είσοδο ζεστού, το τελευταίο που υπήρχε. Το bosch το έχω εργάτη, αλλά μου κάνει κάτι κουλά στο ηλεκτρικό μάνταλο της πόρτας - κλείνει με την δεύτερη / τρίτη μερικές φορές, το siemens είναι σε άλλο σπίτι και χρησιμοποιείται πολύ λίγο.

Περισσότερα στο θέμα των πλυντηρίων. :P

Στα κλιματιστικά, δυστυχώς ένα κομμάτι από την μόνωση των σωλήνων της Halcor (το γνωστό άσπρο) δεν ήταν αρκετό για να μονώσει τον αισθητήρα και μάλλον έκανε και θερμοκήπιο.

image.png.7b1c1f8235bf3f3a301b9a9e513f0c84.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς να μου πει κάτι γι' αυτό το μοντέλο; Είναι σε πολύ χαμηλή τιμή και σκέφτομαι για να το χτυπήσω, για να αντικαταστήσω ένα παλιό on-off 9-άρι σε ορεινό χωριό κοντά στα Γιάννενα, κυρίως για θέρμανση.

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-seiya-klimatistiko-inverter-10000btu-126297

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Γνωρίζει κανείς να μου πει κάτι γι' αυτό το μοντέλο; Είναι σε πολύ χαμηλή τιμή και σκέφτομαι για να το χτυπήσω, για να αντικαταστήσω ένα παλιό on-off 9-άρι σε ορεινό χωριό κοντά στα Γιάννενα, κυρίως για θέρμανση.

Υπήρχε το seiya και το seiya plus πριν αντικατασταθούν από το yukai.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Υπήρχε το seiya και το seiya plus πριν αντικατασταθούν από το yukai.

Ευχαριστώ. Έκανα μία ανασκόπηση στο Part 2 της συζήτησης και βρήκα μόνο καλά σχόλια. Δεδομένου ότι προορίζεται για περιστασιακή και ενίοτε απαιτητική χρήση σε μία ευρεία γκάμα θερμοκρασιών (-2 έως 40 βαθμούς), πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να περιμένω για καμία καλή προσφορά του yukai, μιας και δεν επείγομαι;

Επίσης, δεδομένου ότι ο χώρος ιδανικά χρειάζεται τουλάχιστον 12-άρι (18-άρι δεν παίζει να βάλω, θα πέφτουν οι ασφάλειες), αλλά δεν θέλω να δώσω πάνω από 500-600 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση, πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο να πήγαινα σε αυτό, για το οποίο επίσης διάβασα πολύ καλά σχόλια;

https://www.praktiker.gr/p/haier-tide-green-plus-as35tamhra-c-1u35yeffra-c-klimatistiko-inverter-12000btu-150033

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
14 hours ago, GiannisSol said:

Που να δεις στην Αθήνα ... Πρέπει να τα πλένεις κάθε μηνα. Το τι ρουφάνε κάθε βράδυ από την αιθαλομίχλη δεν λέγεται. Οταν έχει υγρασία , η αποχέτευση της έξω μονάδας σουρωνει μαυρίλα στο πάτωμα . 

Έχω πάρει από Ali μεταλλικές γωνίες 30 και 90 μοιρών που τα κουμπωνω στο λάστιχο με σφιγκτήρα και πλένω τα στοιχεία στη πλάτη των έξω μονάδων. Η πίεση που δίνει με μέτρια ανοικτη τη βρυση είναι τέλεια για να καθαρίσει πλήρως τα στοιχεία χωρίς να κάνει ζημιά . Με το λάστιχο σκέτο δεν καθαρίζει καθόλου καλά όταν η μονάδα είναι σε βάση τοίχου. 

καλησπέρα,

συγγνώμη μία διευκρίνηση ήθελα, αυτές οι γωνίες συνδέονται απευθείας σε λάστιχο με σφιγκτήρα ? μήπως χρειάζεται κάποιου είδους πιστόλι ? η σε κάποιο σύνδεσμο στο λάστιχο το έχετε βάλει ?

Επίσης, μπορεί να προτείνει κανείς αντλία για καθαρισμό (εσωτερικό και εξωτερικό) νομίζω 3 bar χρειάζεται ?

Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

To εχω εγω, παλιοτερο μοντελο δεν ηξερα οτι βγαινει ακομη...αργοτερα θα  γραψω τα σχετικα.

2 hours ago, Pan_K said:

Eιπα να δοκιμασω το chatgpt για να απολαυσω τον καφε μου εγω και οχι ο @Pan_K να τρωει γαλακτομπουρεκο στο Διεθνες κ εγω να γραφω για ... κλιματιστικα, ζητησα αυτο:

Ρομποτακι μου, για να μην χανω χρονο, γραψε μου μια θετικη κριτικη, για ενα κλιματιστικο Toshiba Seiya 10000 btu, με καλολογικα στοιχεια, που απευθυνεται σε πατριωτη μου στα Γιαννενα , με εμφαση στην αποδοση του τον χειμωνα και την οικονομια και οτι δηθεν φτιαχνει κλιμα που θα το ζηλευε κι ο Αλη Πασας αν ζουσε, ξερεις εσυ, με αληθοφανη στοιχεια μη ανιχνευσιμα, σαν αυτα που περιγραφουν οι τηλεπαρουσιαστριες στα πρωιναδικα και που αρκει αυριο πχ η Μενεγακη να πει καλα λογια για την τεχνολογια Inverter Toshiba και αμεσως η Ελλαδα να εξαφανισει το στοκ των καταστηματων, με τις νοικοκυρες να ψαχνουν απεγνωσμενα να το αγορασουν οσο-οσο. Πονηρουλη οχι αμερικανιες, θα σε ελεγξω αυστηρα, πρεπει να ειναι ανθρωποκεντρικη η στοχευση κατευθειαν στην καρδια-συναισθημα του αναγνωστη της κριτικης.

Kαι πηρα αυτο πριν καν πιω μια γουλια φυσικα!

**"Το κλιματιστικό Toshiba Seiya 10.000 BTU: Η επιλογή που θα ζήλευε και ο Αλή Πασάς!"**

Πρόσφατα απέκτησα το **Toshiba Seiya 10.000 BTU**, και ομολογώ πως δεν περίμενα ότι ένα κλιματιστικό θα μπορούσε να αλλάξει τόσο δραστικά την καθημερινότητά μου. Στα **Γιάννενα**, όπου ο χειμώνας «δαγκώνει» με τη βροχή και τα χιόνια, αυτό το μικρό θαύμα τεχνολογίας απέδειξε την αξία του.

### **Θερμή Απόδοση για τις Κρύες Μέρες**
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η **απίστευτη απόδοσή του τον χειμώνα**. Ακόμα κι όταν η θερμοκρασία έξω έπεσε κάτω από το μηδέν, το Seiya διατήρησε το σπίτι μου ζεστό και φιλόξενο. Χάρη στην **τεχνολογία Inverter της Toshiba**, λειτουργεί άψογα και χωρίς περιττές διακοπές. Είναι σαν να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θα έκανε ακόμα και τον **Αλή Πασά να χαμογελά** από ευχαρίστηση αν ζούσε σήμερα!

### **Οικονομία που Δε Βάζει "Χέρι" στην Τσέπη**
Η **οικονομία του ρεύματος** είναι πραγματικά απίστευτη. Μια φορά το άφησα ανοιχτό όλη νύχτα, και όταν έλαβα τον λογαριασμό, δεν είδα την αναμενόμενη «ψυχρολουσία». Αντιθέτως, ένιωσα πως έκανα την πιο έξυπνη αγορά για τον χειμώνα.

### **Ατμόσφαιρα Ζεστασιάς και Ευεξίας**
Το Seiya δεν είναι απλώς ένα κλιματιστικό· είναι ο «νοικοκύρης» του σπιτιού μου. Ο αέρας που αποδίδει είναι **καθαρός και απαλός**, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που σε κάνει να θέλεις να μείνεις σπίτι. Ειλικρινά, κάθε φορά που γυρίζω από το κρύο, νιώθω σαν να με αγκαλιάζει μια ζεστή κουβέρτα.

### **Η Απόλυτη Εμπειρία για τα Γιαννιώτικα Σπίτια**
Δεν είναι υπερβολή να πω πως αυτό το κλιματιστικό είναι ιδανικό για τα σπίτια των Ιωαννίνων, όπου η υγρασία και το ψύχος κάνουν τα δικά τους. Αν ο **Αλή Πασάς** είχε αυτή την τεχνολογία στην εποχή του, μάλλον θα άφηνε τα χαλιά και τις φωτιές στην άκρη και θα άναβε το Seiya για την αυλή του!

### **Συμπέρασμα**
Αν σκέφτεσαι να επενδύσεις σε ένα κλιματιστικό, το **Toshiba Seiya 10.000 BTU** είναι η καλύτερη επιλογή. **Μια ζεστασιά που θα ζήλευαν οι βασιλιάδες, με οικονομία που θα λατρέψουν οι νοικοκυρές.** Αν αύριο η **Ελένη Μενεγάκη** πει μια καλή κουβέντα γι' αυτό, είμαι σίγουρος πως θα γίνει ανάρπαστο. Μην περιμένεις! 😊

• Haha 6
Δημοσ.

Νομίζω ότι επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου ότι το asyg24kmta έχει ένα σκαλοπατάκι για θερμοκρασίες πάνω από 12C. Δεν είναι μεγάλο, από τα 170W πήγε στα 230W αλλά φαίνεται ότι υπάρχει.

image.png.cca08c712bd057355d5d197204885afd.png

@BrunoB το κάνει και το aseg24kmte αυτό έτσι;

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, liakjim said:

Δεν είναι μεγάλο, από τα 170W πήγε στα 230W

Σιγα το σκαλοπατακι...αλλοι εχουν γκρεμο και χαραδρα σετ!

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Specs είπε

Αν σκέφτεσαι να επενδύσεις σε ένα κλιματιστικό, το **Toshiba Seiya 10.000 BTU** είναι η καλύτερη επιλογή.

Καλά, αυτό δεν είναι κριτική, είναι αφιέρωμα! Δυστυχώς το έχουν πλέον μόνο για παραγγελία από το κατάστημα, οπότε θα το παραγγείλω Τρίτη από Αθήνα για να έρθει στο Praktiker Ιωαννίνων, ώστε να το παραλάβουν από εκεί αυτοί που θα το εγκαταστήσουν, να το μεταφέρουν στο χωριό και να το τοποθετήσουν. Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

υχαριστώ. Έκανα μία ανασκόπηση στο Part 2 της συζήτησης και βρήκα μόνο καλά σχόλια. Δεδομένου ότι προορίζεται για περιστασιακή και ενίοτε απαιτητική χρήση σε μία ευρεία γκάμα θερμοκρασιών (-2 έως 40 βαθμούς), πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να περιμένω για καμία καλή προσφορά του yukai, μιας και δεν επείγομαι;

Επίσης, δεδομένου ότι ο χώρος ιδανικά χρειάζεται τουλάχιστον 12-άρι (18-άρι δεν παίζει να βάλω, θα πέφτουν οι ασφάλειες), αλλά δεν θέλω να δώσω πάνω από 500-600 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση, πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο να πήγαινα σε αυτό, για το οποίο επίσης διάβασα πολύ καλά σχόλια;

https://www.praktiker.gr/p/haier-tide-green-plus-as35tamhra-c-1u35yeffra-c-klimatistiko-inverter-12000btu-150033

Στο δια ταυτα.Εχει 7 χρονια εγγυηση, που αν κανεις την ετησια εικονικα οπως εγω επειδη δεν το πολυχρησιμοποιω κ πληρωνω 10ε σε τιμιο ψυκτικο για να μου δινει απλα την αποδειξη, θασαι οκ.

Δεν ειναι και σαν Daikin Sensira οικονομικο αλλα για περιστασιακη χρηση ειναι προτιμοτερο μιας κ το Turbo του ειναι σαν τα παλια on-off (αν θυμαμαι καλα) και μαλλον προσφατα ειχα ανεβασει διαγραμμα σε ολα οσα εχω για το πως ανεβαζουν ισχυ , αρα κ για αυτο. Πολιτισμενο στο επακρο στην λειτουργια του μεσα κ εξω. Χτυπα το αλλα να επιβεβαιωσεις κωδικο, εμενα ειναι μεσα το RAS-B10J2KVG-E και εξω το RAS-10J2AVG-E.

Μην παρεις μεγαλυτερο κ οχι το Haier με την αλλοπροσαλη συμπεριφορα του, το Toshiba ειναι ακρως προβλεψιμο στα διαγραμματα του ευθεια κ μαλακες καμπυλες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Specs είπε

Χτυπα το αλλα να επιβεβαιωσεις κωδικο, εμενα ειναι μεσα το RAS-B10J2KVG-E και εξω το RAS-10J2AVG-E.

Αυτό είναι. Πάντως, η ιστοσελίδα παραπέμπει και σε ένα έντυπο που δείχνει κάποια στοιχεία που με έκαναν να αλληθωρίσω και το παραθέτω από καθαρή περιέργεια. Βγάζει κανείς άκρη από αυτό;

https://s3.praktiker.gr/myPraktiker.Images/Products/126297/2/28300/Attachments/PF_427878.pdf

image.png.0b0cee2241ade9330a38350f994a291d.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Εχω ενα παλιο 12αρι κλιματιστικο που κυριολεκτικα βρηκα πεταμενο και αποφασισα να ασχοληθω. Πηρα λοιπον τον σχετικο εξοπλισμο (αντλια κενου , εκχειλωτη, δυναμομετρο , χαλκοσωληνες κλπ ) και ξεκινησα να το φτιαξω και κατοπιν να το εγκαταστησω μονο μου . Στο θεμα των βλαβων αρχικα ειχε χαλασμενο εσωτεκο ανεμιστηρα (μαλον γιαυτο πεταχτηκε) και χαλασμενο θερμοστατη εσωτερικου στοιχειου . Αφου επισκευασα αυτα τα δυο επιτελους ξεκινησε να λειτουργει στη θερμανση .Ομως αρχισε να σηκωνει πιεση και θερμοκρασια πανω απο τα επιτρεπτα ορια οποτε η αντλια περιοδικα σταματαει και περιμενει να κρυωσει . Εχω βασιμη υποψια οτι του λειπουν και υγρα αλλα θελω να ρωτησω και εδω αν καποιος ξερει κατι παραπανω να με διαφωτησει βλεπωντας το πινακακι που εχω κανει . Δοκιμασα και στη ψυξη αλλα με τοσο κρυο δεν ξερω αν οι μετρησεις ειναι χρησιμες. θα ηθελα τις αποψεις σας.

υ.γ.1 Γενικα ειναι ενα πειραμα απο μεριας μου με σκοπο να μαθω.Το εχω βαλει στο εργαστηριο οποτε και δεν θα ζεστενει περιστασιακα .Σκοπος μου ειναι να βαλω αργοτερα μονος μου σε ενα υπνοδωματιο  του σπιτιου ενα ινβερτερ.Οποτε ξερω οτι δεν επρεπε να ασχοληθω και τζαπα κοπος ,αλλα δεν θα τολμουσα να βαλω χερι σε καινουργιο και να πεταξω 500 ευρω σε περιπτωση βλακειας.Αλλωστε τα περισσοτερα θα μεινουν οπως εχουν (ηλεκτρολογικα,τρυπες ,βασεις,χαλκοσωληνες)

υγ.2 η εγκατασταση εγινε προσεκτικα με κενο , δοκιμη πιεσης/δυαρροων στα 250PSI με σαπουνονερο .Εβαλα μεν κανονικο αερα στην δοκιμη(με αντλια απο ψυγειο) ,αλλα μετα κρατησα παλι κενο για 20 λεπτα και ξανα δοκιμη δυαρροων (με το μανομετρο)  πριν ανοιξω τις βαλβιδες .Δεν ξερω αν αυτο προκαλεσε καποια βλαβη ,αλλα δε νομιζω οτι το εσωτερικο στοιχειο εχει κατι παραπανω απο σωληνες.

temp.jpg.811fb76962a6f62e1130e75bc2a7c550.jpg

Δημοσ.
5 minutes ago, Pan_K said:

Βγάζει κανείς άκρη από αυτό;

το δελτιο προιοντος η οπως αλλιως το λενε. Κατι σαν το Eurovent που το δηλωνουν ειναι.

Επισης

το wifi ειναι εξτρα με αγορα στικ περιπου 70ε ειχε.

Αν ειναι για υπνοδωματιο ειναι εντελως ησυχο αλλα η περσιδα αν εχει ιδιαιτεροτητα ο χωρος και πρεπει να παει καθετα στο δαπεδο , ΔΕΝ παει, παει 10 μοιρες λιγοτερο, για απολυτη καθετοτητα μονο Haier εχω βρει ως τωρα.

Αλλα που θυμαμαι, κανει κρακ κρουκ αν φτασει σε καταστασεις on-off και εχεις ζητησει ψηλη ισχυ. Οταν επιλεξεις eco ολα ειναι ομαλα χωρις κρακ κρουκ ΑΛΛΑ στο eco δεν παιρνει την επιλογη Quiet στον ανεμιστηρα.

Επισης εχει και επιλογη Silent για την εξωτερικη μοναδα κ ετσι δεν ενοχλεις κανενα γειτονα.

ΔΕΝ ειναι οικονομικο πολυ , ειναι το βασικο μοντελο σε αποδοση ενεργειακη της Toshiba , απλα ειναι για περιστασιακη χρηση, αλλιως παρε το Yukai η οποιο αλλο εχει καλυτερους δεικτες. Κατεβαινει ως τα 200w σε γλυκο καιρο, αντε στα 240w σε κρυο καιρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...