chemkyr Δημοσ. Σάββατο στις 10:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:35 μμ 1 hour ago, mdkamael said: Βαλε και κανενα mitsubishi electric μεσα... δεν χαλασε ο κοσμος... τλχςτν εκει δεν παιζουν οι θερμοκρασιες-ασφαλεια οπως στα MHI. καλα, πληρωνετε ενα καρο λεφτα και εχετε συμπεριφορα gree? πως το δεχεστε αυτο?
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 μμ 2 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Άρα ποιος είναι υπεύθυνος για σχεδιασμό και παραγωγή; Προς το παρόν, είναι όλα άγνωστα. Καταλαβαίνω ότι ό,τι υπάρχει και ό,τι βγαίνει νέο αυτή τη στιγμή είναι ό,τι είχε προλάβει να σχεδιαστεί από πριν. Το πρώτο που έκανε η Carrier πάντως είναι να εξαφανίσει το όνομα της Toshiba από όλες τις εταιρείες. Τα δικά της (τέλος πάντων, γελάω, φασόναρε midea) δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε στο EPREL (έχω την εντύπωση ότι δεν τα έβαλε ποτέ). Η Toshiba Carrier Japan υπάρχει ακόμα, πέρασε στην JIT και σ'αυτό ελπίζουμε για την συνέχεια. Αλλίως, ετοιμαστείτε για φασονάρισμα από Midea. 1
Specs Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 μμ 8 minutes ago, MARIOSNURSE said: Άρα ποιος είναι υπεύθυνος για σχεδιασμό και παραγωγή; Γιατι σε προβληματιζουν ολα αυτα κ οχι απλα το τελικο προιον πως συμπεριφερεται?
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 10:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:42 μμ 22 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το 35ρι LN, μετά το revision έχει πολύ ενδιαφέρον. Το EF επίσης δεν το έχουμε δει και έχω απορία, παρ'όλο που έχει ελάχιστα 4400 BTU. Μπορεί να το κάνει όπως η Daikin, που στα perfera μέχρι το R, τρόμαζες απ'τα specs (το ίδιο έπαθα κι εγώ). Μμμμ... οποτε ισως με μια lege artis μονωση οικιας ισως και να εχουν νοημα εν τελει. Μου φαινεται θα πεσει αβερτα χρηση google translate στα σουηδικα σαιτ.
nimik Δημοσ. Σάββατο στις 10:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:42 μμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Θελω να πιστευω οτι το κανανε. Τα συμπτωματα θα ειναι βλαβη του συμπιεστη . Επειδη στην οικιακη χρηση τα μηχανηματα δουλευουν ελαχιστα, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων που τα δουλευουν 24/7 , οι βλαβες αργουν να φανουν. Ενδεχομενως και ποτέ σε μια 10-15 ετη ζωη του μηχανήματος με περιστασιακή χρηση. Οκ κατάλαβα ευχαριστώ 12 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ακόμα κι αν δεν είναι γνωστές οι συνέπειες άμεσα, είναι μακροπρόθεσμες. Επίσης ακόμα κι αν δεν ξέρουμε τον προγραμματισμό και πόσο επηρεάζει, θα έκανα κάτι για να μην χτυπάει το αισθητήριο θερμοκρασίας άερα ο ήλιος. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις εξωτερικές συνθήκες στην ταράτσα ,θα πρέπει να είναι μια κατασκευή πολύ μελετημένη και υπόψιν αν πιάσει νοτιάς και δεν είναι καλά στερεωμένο θα το πάει στην Σαντορίνη ταξιδάκι ,θα βρω και κανά μπελά ... Πάμε στο θέμα ,θεωρώ όπως είπε κι ο GiannisSol ότι θα έχει γίνει η διαδικασία ,οπότε εντάξει τι να κάνω έτσι δουλεύει ,το mode δεν φέρνει αποτέλεσμα .. μου φαίνεται καλύτερα να περιμένω και να το αλλάξω με την πρώτη ευκαρία παρά να κάνω επιδιορθώσεις κι έξοδα με αμφίβολα αποτελέσματα ,μια και καλή στο καινούργιο να γίνουν όλα σωστά εξαρχής ! Επεξ/σία Σάββατο στις 10:45 μμ από nimik
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 10:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:47 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mdkamael είπε Βαλε και κανενα mitsubishi electric μεσα... δεν χαλασε ο κοσμος... τλχςτν εκει δεν παιζουν οι θερμοκρασιες-ασφαλεια οπως στα MHI. Ένα MSZ/MUZ-SF50VE πάντως που υπάρχει στο παραδιπλανό σπίτι από εμένα ( Οι χώροι που είναι το fujitsu και το Mitsubishi είναι καθρεπτικοί, με ίδια τετραγωνικά, ίδια ανοίγματα, ίδια σκάλα που πάει πάνω κτλ , ίδια όλα, οι εσωτερικές μονάδες στους ίδιους τοίχους (καθρεπτικά), οι μονάδες στα αντίστοιχα μπαλκόνια, βόρειος προσανατολισμός, απλά το ένα κοιτάει ανατολικά και το άλλο δυτικά. Ενδιάμεσα θερμαινόμενος χώρος με το yukai των πεθερικών), κάνει ακριβώς το αντίθετο από τα heavy. Πάνω από τους 12C έχει ελάχιστα περίπου 250-270W αλλά κάτω από τους 12C, πάει ελάχιστα πάνω από 900W Ως αποτέλεσμα έβλεπα να έχει σχεδόν τις διπλάσιες καταναλώσεις από το παλιό μου asyg24klca παρόλο που το είχαν 21C ζήτηση αντί για 22C εγώ και παρόλο που όπως είπα οι χώροι είναι ολόδιοι. Μετά από αυτό το παράδειγμα, δεν θα πρότεινα ποτέ electric τουλάχιστον μέχρι να έρθει κάποιο άλλο feedback που δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχουμε. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:50 μμ από liakjim 1
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ 8 λεπτά πριν, Specs είπε Γιατι σε προβληματιζουν ολα αυτα κ οχι απλα το τελικο προιον πως συμπεριφερεται? Γιατί προβλήματα παραγωγής, ανταλλακτικά, υποστήριξη.. 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Ένα MSZ/MUZ-SF50VE πάντως που υπάρχει στο παραδιπλανό σπίτι από εμένα ( Οι χώροι που είναι το fujitsu και το Mitsubishi είναι καθρεπτικοί, με ίδια τετραγωνικά, ίδια ανοίγματα, ίδια σκάλα που πάει πάνω κτλ , ίδια όλα, οι εσωτερικές μονάδες στους ίδιους τοίχους (καθρεπτικά), οι μονάδες στα αντίστοιχα μπαλκόνια, βόρειος προσανατολισμός, απλά το ένα κοιτάει ανατολικά και το άλλο δυτικά. Ενδιάμεσα θερμαινόμενος χώρος με το yukai των πεθερικών), κάνει ακριβώς το αντίθετο από τα heavy. Πάνω από τους 12C έχει ελάχιστα περίπου 250-270W αλλά κάτω από τους 12C, πάει ελάχιστα πάνω από 900W Ως αποτέλεσμα έβλεπα να έχει τις διπλάσιες καταναλώσεις από το παλιό μου asyg24klca παρόλο που το είχαν 21C ζήτηση αντί για 22C εγώ και παρόλο που όπως είπα οι χώροι είναι ολόδιοι. Μετά από αυτό το παράδειγμα, δεν θα πρότεινα ποτέ electric τουλάχιστον μέχρι να έρθει κάποιο άλλο feedback που δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχουμε. Ζει ακόμα το SF? Πίστευα ότι τόσα χρόνια μετά θα είχαν πειστεί ότι ο χώρος είναι για 24ρι.. 10 λεπτά πριν, nimik είπε Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις εξωτερικές συνθήκες στην ταράτσα ,θα πρέπει να είναι μια κατασκευή πολύ μελετημένη και υπόψιν αν πιάσει νοτιάς και δεν είναι καλά στερεωμένο θα το πάει στην Σαντορίνη ταξιδάκι ,θα βρω και κανά μπελά ... Σκέψου κάποια λύση partial covering με κάποιον ξυλουργό. Εγώ αυτό σκέφτομαι για μένα. Είτε ακρυλικό είτε κόντρα πλακέ θαλάσσης.
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Ένα πάντως που υπάρχει στο παραδιπλανό σπίτι από εμένα ( Οι χώροι που είναι το fujitsu και το Mitsubishi είναι καθρεπτικοί, με ίδια τετραγωνικά, ίδια ανοίγματα, ίδια σκάλα που πάει πάνω κτλ , ίδια όλα, οι εσωτερικές μονάδες στους ίδιους τοίχους (καθρεπτικά), οι μονάδες στα αντίστοιχα μπαλκόνια, βόρειος προσανατολισμός, απλά το ένα κοιτάει ανατολικά και το άλλο δυτικά. Ενδιάμεσα θερμαινόμενος χώρος με το yukai των πεθερικών), κάνει ακριβώς το αντίθετο από τα heavy. Πάνω από τους 12C έχει ελάχιστα περίπου 250-270W αλλά κάτω από τους 12C, πάει ελάχιστα πάνω από 900W Ως αποτέλεσμα έβλεπα να έχει τις διπλάσιες καταναλώσεις από το παλιό μου asyg24klca παρόλο που το είχαν 21C ζήτηση αντί για 22C εγώ και παρόλο που όπως είπα οι χώροι είναι ολόδιοι. Μετά από αυτό το παράδειγμα, δεν θα πρότεινα ποτέ electric τουλάχιστον μέχρι να έρθει κάποιο άλλο feedback που δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχουμε. Αουτςςςςς... αυτο πονεσε... δεν θα ξαναμιλησω για τα δικα μου MHI 9αρια που στο ρελαντι ισσοροπουνε στις 350wh Επεξ/σία Σάββατο στις 10:55 μμ από mdkamael
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 10:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:57 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ζει ακόμα το SF? Πίστευα ότι τόσα χρόνια μετά θα είχαν πειστεί ότι ο χώρος είναι για 24ρι.. Σου έχει τύχει ποτέ να πέσεις σε άνθρωπο-τοίχο; Για αυτό δεν έχω πλέον πρόσβαση στο smart πριζάκι του να βλέπουμε κανά διάγραμμα. Από τότε που ήθελα να του εξηγήσω αλλά νόμιζε ότι κατηγορούσα την επιλογή του. Όταν βλέπω τοξικότητα, στρίβω. Άστον να πληρώνει. Φαντάσου προτίμησε να πάρει σόμπα υγραερίου 🤣 Επεξ/σία Σάββατο στις 10:58 μμ από liakjim 3
GiannisSol Δημοσ. Σάββατο στις 11:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:04 μμ (επεξεργασμένο) Σομπα υγραεριου , μια απο τις χειροτερες θερμανσεις.....γεμιζει το χωρο υγρασια απο τα καυσαερια. Την εχει συγγενης σαν μονιμη θερμανση και σουρωνουν οι τοιχοι και τα αλουμινια νερο απο μεσα. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:26 μμ από GiannisSol 1
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 μμ 27 λεπτά πριν, chemkyr είπε καλα, πληρωνετε ενα καρο λεφτα και εχετε συμπεριφορα gree? πως το δεχεστε αυτο? πες το και τοξικη σχεση 😛 1
nimik Δημοσ. Σάββατο στις 11:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:07 μμ 9 λεπτά πριν, cmaniac είπε Σκέψου κάποια λύση partial covering με κάποιον ξυλουργό. Εγώ αυτό σκέφτομαι για μένα. Είτε ακρυλικό είτε κόντρα πλακέ θαλάσσης. Η όποια κατασκευή θα πρέπει να βιδωθεί στο δώμα και μιλάμε για 3 κλιματιστικά ,δεν είναι κι ότι καλύτερο για την μόνωση που έχει ,αρκετά έχω ξοδέψει να συνεφέρω την κατάσταση
Klausx Δημοσ. Σάββατο στις 11:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:20 μμ 1 ώρα πριν, nimik είπε Οι φώτο από την εξωτερική ..ξέχασα να αναφέρω ότι στην θέση του πριν ήταν ένα Mitsubishi Heavy 18 του 2004 μοντέλο το οποίο ανακυκλώθηκε ,για να μην ξανατρυπάμε την ταράτσα μπήκε από την μια πλευρα στην βάση του παλιού κι υπάρχει μια διαφορά όπως φαίνεται .. Καθαρισμός έπρεπε να γίνει. Λογικά το Mitsubishi ήταν R407C, αν έχεις το μοντέλο του κάνε μία επαλήθευση ότι έχει ίδιες διατομές με το Inventor. Αν το παλιό ήταν σε λειτουργία και έβαλαν μανόμετρα μαζεύοντας σωστά το ψυκτικό υγρό η μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού επέστρεψε πίσω στην εξωτερική μονάδα. Στη πράξη όμως μερικοί απλά κλείνουν βάνες χωρίς όργανα και ότι γίνει / όσο χάσει. Είναι ξεκάθαρα θέμα προγραμματισμού, ο συμπιεστής σίγουρα μπορεί να πέσει κάτω από 500w αλλά δεν το αφήνει, ίσως έχει προστασία να μην πέφτει η έξοδο του αέρα κάτω από 30 βαθμούς π.χ. για να αποφύγουν τα κρύα ρεύματα και σε αυτήν την λογική στηρίζουν και την περσίδα που πάει πάνω κάτω. Τρία Midea Prime (18k, 9k, 9k) το ένα 9αρι το άλλαξα με fujitsu KG πρόσφατα. Τότε τα Midea έφευγαν με το "κιλό".....δεν έχω καταφέρει να τα στρώσω στην θέρμανση και έχω δοκιμάσει πολλά. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι αλλαγή θέσης του αισθητηρίου (προέκταση του εργοστασιακού και με σωστή θέση στον χώρο και προσθήκη dimmer για δοκιμές αν δεν πάει καλά, το follow me είναι αργό) Εμείς βλέπουμε καταναλώσεις / διαγράμματα και γινόμαστε οι "περίεργοι" αλλά ο περισσότερος κόσμος απλά κοιτάει την απόδοση και εκεί τα Midea και φασόν τα πάνε πολύ καλά, φυσικά μιλάω για εποχές 2018-20 που τα κλιματιστικά στην τιμή του Midea ήταν μικρογραφίες μπροστά του με λιγότερα κυβικά αέρα. Πλέον με τις τιμές που έχουν δεν αξίζει, δίνεις 200 ευρώ παραπάνω... 1
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, nimik είπε Η όποια κατασκευή θα πρέπει να βιδωθεί στο δώμα και μιλάμε για 3 κλιματιστικά ,δεν είναι κι ότι καλύτερο για την μόνωση που έχει ,αρκετά έχω ξοδέψει να συνεφέρω την κατάσταση Τύλιξε το αισθητήριο με αρμαφλέξ και ασ'το να αναπνέει από κάτω, για να έρχεται φρέσκος αέρας. Εϊναι κι αυτό μια ιδέα. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:33 μμ από cmaniac
nimik Δημοσ. Σάββατο στις 11:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:38 μμ (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Klausx είπε Καθαρισμός έπρεπε να γίνει. Λογικά το Mitsubishi ήταν R407C, αν έχεις το μοντέλο του κάνε μία επαλήθευση ότι έχει ίδιες διατομές με το Inventor. Αν το παλιό ήταν σε λειτουργία και έβαλαν μανόμετρα μαζεύοντας σωστά το ψυκτικό υγρό η μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού επέστρεψε πίσω στην εξωτερική μονάδα. Στη πράξη όμως μερικοί απλά κλείνουν βάνες χωρίς όργανα και ότι γίνει / όσο χάσει. Είναι ξεκάθαρα θέμα προγραμματισμού, ο συμπιεστής σίγουρα μπορεί να πέσει κάτω από 500w αλλά δεν το αφήνει, ίσως έχει προστασία να μην πέφτει η έξοδο του αέρα κάτω από 30 βαθμούς π.χ. για να αποφύγουν τα κρύα ρεύματα και σε αυτήν την λογική στηρίζουν και την περσίδα που πάει πάνω κάτω. Τρία Midea Prime (18k, 9k, 9k) το ένα 9αρι το άλλαξα με fujitsu KG πρόσφατα. Τότε τα Midea έφευγαν με το "κιλό".....δεν έχω καταφέρει να τα στρώσω στην θέρμανση και έχω δοκιμάσει πολλά. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι αλλαγή θέσης του αισθητηρίου (προέκταση του εργοστασιακού και με σωστή θέση στον χώρο και προσθήκη dimmer για δοκιμές αν δεν πάει καλά, το follow me είναι αργό) Εμείς βλέπουμε καταναλώσεις / διαγράμματα και γινόμαστε οι "περίεργοι" αλλά ο περισσότερος κόσμος απλά κοιτάει την απόδοση και εκεί τα Midea και φασόν τα πάνε πολύ καλά, φυσικά μιλάω για εποχές 2018-20 που τα κλιματιστικά στην τιμή του Midea ήταν μικρογραφίες μπροστά του με λιγότερα κυβικά αέρα. Πλέον με τις τιμές που έχουν δεν αξίζει, δίνεις 200 ευρώ παραπάνω... Δυστυχώς δεν έχω το μοντέλο του κάπου ,αν και 18άρι ήταν πάντως πολύ μαζεμένο σε διαστάσεις σαν 12άρι ,ακριβώς σαν αυτό εμφανισιακά άσχετα που είναι LG αυτό 10 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τύλιξε το με αρμαφλέξ και ασ'το να αναπνέει από κάτω, για να έρχεται φρέσκος αέρας. Εϊναι κι αυτό μια ιδέα. Τους σωλήνες εννοείς ? https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=αρμαφλέξ Οκ κατάλαβα ! Επεξ/σία Σάββατο στις 11:41 μμ από nimik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα