Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, nimik είπε

Στους 21 δουλεύει συνεχώς στα ~550w με σίγουρα υψηλότερη θερμική άνεση αλλά και κατανάλωση ..

στους 20 τα peaks σε κάθε on διαρκούν ελάχιστα λιγότερο από 1λεπτό (~1,1kw) κι επιστρέφει πάλι στην γνωστή κατανάλωση ~550w έως να κάνει ξανά off σε ~10 λεπτά περίπου ..

Σίγουρα στους 21 βαθμούς είναι όλα καλύτερα εκτός από την κατανάλωση🤑 ..εντάξει κάπου γίνεται συμβιβασμός καταλαβαίνεις ..

Με τετοιες καταναλωσεις παρε λεμε ενα αρκουδακι κ εσυ... ενα 14ωρο smooth λειτουργιας με ζητηση 23, διχως on/off, κ θ° εσωτερικη στους 22.4... εξωτερικες εκει μεταξυ 6-9°. Το τσαρδί τσίτσιδο, οπότε τουρτουράει αβέρτα...

Screenshot_20250104_135410_Shelly Smart Control.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mdkamael είπε

Με τετοιες καταναλωσεις παρε λεμε ενα αρκουδακι κ εσυ... ενα 14ωρο smooth λειτουργια με ζητηση 23, διχως on/off, κ θ° εσωτερικη στους 22.4... 

Από λιοντάρι σε αρκούδα χαχαχα ..τίγρης η λεοπάρδαλη καλύτερα που είναι τα αγαπημένα μου 😅...

άσε να δούμε πως θα συμμορφώσουμε το λιοντάρι (Inventor Leon) κι όταν έρθει η ώρα της αλλαγής θα δούμε τις επιλογές μας από το ζωικό βασίλειο και μη ....😎

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Με τετοιες καταναλωσεις παρε λεμε ενα αρκουδακι κ εσυ... ενα 14ωρο smooth λειτουργιας με ζητηση 23, διχως on/off, κ θ° εσωτερικη στους 22.4... εξωτερικες εκει μεταξυ 6-9°. Το τσαρδί τσίτσιδο, οπότε τουρτουράει αβέρτα...

Εγώ με το 71 χθες και σήμερα που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες πάνω από 12 παλεύω με τα on/off και τις καταναλωσεις..εξωτερική 13 με ζήτηση εσωτερική 22..λειτουργία 3d auto..αλλά και με την eco σχεδόν τα ίδια..όταν πιάνουν τα κρύα έχει σχεδόν την μισή κατανάλωση κάτω επειδή βγαίνει η ασφάλεια και σταματάνε και τα on/off..μπορείς να μου πεις πως το δουλεύεις εσύ όταν έχει τέτοιες θερμοκρασίες γιατί την επίτευξη χαμηλωτερων καταναλωσεων; οι χαμηλότερες καταναλωσεις είναι της νύχτας που το κατεβάζω στους 19.δες και στην δεύτερη φώτο 24ωρη ομαλή λειτουργία με εξωτερική 8 βαθμούς και ζήτηση 22.

IMG_4492.png

IMG_4493.png

Επεξ/σία από Georpap1987
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mdkamael είπε

Τα αρκούδια θέλουν βουνά. Στις θάλασσες αγκομαχάνε.

Τα ZR/ZSX δεν κάνουν για ήπια κλιματα. Ο φίλος είναι στο Ρέθυμνο. Edge/KMTE είναι μια χαρά.

3 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

Εγώ με το 71 χθες και σήμερα που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες πάνω από 12 παλεύω με τα on/off και τις καταναλωσεις..εξωτερική 13 με ζήτηση εσωτερική 22..λειτουργία 3d auto..αλλά και με την eco σχεδόν τα ίδια..όταν πιάνουν τα κρύα έχει σχεδόν την μισή κατανάλωση κάτω επειδή βγαίνει η ασφάλεια και σταματάνε και τα on/off..μπορείς να μου πεις πως το δουλεύεις εσύ όταν έχει τέτοιες θερμοκρασίες γιατί την επίτευξη χαμηλωτερων καταναλωσεων; οι χαμηλότερες καταναλωσεις είναι της νύχτας που το κατεβάζω στους 19

IMG_4492.png

Ο φίλος είναι στα Ιωάννινα. Δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω απο 13 για να αρχίσουν οι προστασίες.

Το 3D Auto βοηθάει λίγο γιατί ανεβάζει το offset, πχ στο δικό μου κάθεται 0.7 πάνω με 3D Auto και 0.5 κάτω από το offset χωρίς 3D Auto.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανεβάσεις κανέναν βαθμό τη ζητούμενη ώστε να επαρκούν τα ελάχιστα που ανεβάζει με την προστασία και να κάνει λιγότερα on off.

Εγώ το κλείνω με HA και αφήνω το καλοριφέρ να κρατήσει θερμοκρασία πάνω από τους 13 και το ξανανοίγω κάτω από 11,2.

Επεξ/σία από cmaniac
set, όχι offset
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Τα αρκούδια θέλουν βουνά. Στις θάλασσες αγκομαχάνε.

Τα ZR/ZSX δεν κάνουν για ήπια κλιματα. Ο φίλος είναι στο Ρέθυμνο. Edge/KMTE είναι μια χαρά.

Ο φίλος είναι στα Ιωάννινα. Δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω απο 13 για να αρχίσουν οι προστασίες.

Το 3D Auto βοηθάει λίγο γιατί ανεβάζει το offset, πχ στο δικό μου κάθεται 0.7 πάνω με 3D Auto και 0.5 κάτω από το offset χωρίς 3D Auto.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανεβάσεις κανέναν βαθμό τη ζητούμενη ώστε να επαρκούν τα ελάχιστα που ανεβάζει με την προστασία και να κάνει λιγότερα on off.

Εγώ το κλείνω με HA και αφήνω το καλοριφέρ να κρατήσει θερμοκρασία πάνω από τους 13 και το ξανανοίγω κάτω από 11,2.

Καλή η σκέψη σου..η ασφάλεια στους πόσους μπαινει σύμφωνα με γραφόμενα και τις δικές σου παρατηρήσεις; δυστυχώς η μοναδική πηγή θέρμανσης μου είναι το ac..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Καλή η σκέψη σου..η ασφάλεια στους πόσους μπαινει σύμφωνα με γραφόμενα και τις δικές σου παρατηρήσεις; δυστυχώς η μοναδική πηγή θέρμανσης μου είναι το ac..

Το λέει το technical manual. Ενεργοποιείται > 13 και απενεργοποιείται <11.

SRK-T-362 αν έχεις το "Β" ή το "WF"

SRK-T-253 αν έχεις το "Α" (το λέει επάνω στην εσωτερική μονάδα)

Τα έχω γράψει κι εδώ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Georpap1987 όπως ΑΚΡΙΒΩΣ τα εθεσε ο @cmaniac. Με ανω των 13 ως τους 15 βαρια 16 το το βαζω στους 21 κ τρωω στη μουρη τα on-off λογω προστασιας αναγκαστικα. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mdkamael είπε

@Georpap1987 όπως ΑΚΡΙΒΩΣ τα εθεσε ο @cmaniac. Με ανω των 13 ως τους 15 βαρια 16 το το βαζω στους 21 κ τρωω στη μουρη τα on-off λογω προστασιας αναγκαστικα. 

Το δουλεύεις σε κανονική λειτουργία γενικά ή eco?Οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει λύση στο εύρος αυτών των θερμοκρασιών για τα συγκεκριμένα μοντέλα..μακάρι να μπορουσαμε να βγάλουμε τουλάχιστον την μια ασφάλεια στο εύρος των 11με13..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Το δουλεύεις σε κανονική λειτουργία γενικά ή eco?Οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει λύση στο εύρος αυτών των θερμοκρασιών για τα συγκεκριμένα μοντέλα..μακάρι να μπορουσαμε να βγάλουμε τουλάχιστον την μια ασφάλεια στο εύρος των 11με13..

μέχρι στιγμής κανονική, με το eco θα παίξω όταν θα είναι λίγο πιο σταθερή η θερμοκρασία σ αυτό το εύρος για να έχω μια πιο σαφή εικόνα και άποψη. Είναι προγραμματισμός στη μητρική ... τώρα αν ξέρεις τροπο να το κανείς bypass θα είναι ένα ωραίο diy project. Aλλα κατι παραπανω θα ξέρει ο κατασκευαστής ... απόλαυσε το και μην σκας. Στην ανάγκη το πουλάς και πας σε ένα fujitsu που ειναι χιλιοτεσταρισμενο στο φορουμ, μιας και είσαι Ρέθυμνο, και θα απολαμβάνεις χαμηλοτατα ελάχιστα watts δίχως onoff.

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mdkamael είπε

μέχρι στιγμής κανονική, με το eco θα παίξω όταν θα είναι λίγο πιο σταθερή η θερμοκρασία σ αυτό το εύρος για να έχω μια πιο σαφή εικόνα και άποψη. Είναι προγραμματισμός στη μητρική ... τώρα αν ξέρεις τροπο να το κανείς bypass θα είναι ένα ωραίο diy project. Aλλα κατι παραπανω θα ξέρει ο κατασκευαστής ... απόλαυσε το και μην σκας. Στην ανάγκη το πουλάς και πας σε ένα fujitsu που ειναι χιλιοτεσταρισμενο στο φορουμ, μιας και είσαι Ρέθυμνο, και θα απολαμβάνεις χαμηλοτατα ελάχιστα watts δίχως onoff.

Μπέρδεψες τους ανθρώπους. Ο άλλος είναι Ρέθυμνο :P

15 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι τουλάχιστον το μηχάνημα έξω να διαβάζει πραγματική θερμοκρασία και όχι πλασματική. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν έχει ήλιο έξω αλλά έχει κρύο. Εγώ έχω πρόβλημα (το οποίο ψάχνω να λύσω), γιατί χτυπάει το αισθητήριο ο ήλιος και μπαίνει εύκολα στην προστασία για τη λίγη ώρα που το χτυπάει, αλλά μετά δεν βγαίνει γιατί για να πέσει η θερμοκρασία κάτω από 11 που απενεργοποιείται, πιάνει νύχτα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nimik είπε

Στους 21 δουλεύει συνεχώς στα ~550w με σίγουρα υψηλότερη θερμική άνεση αλλά και κατανάλωση ..

στους 20 τα peaks σε κάθε on διαρκούν ελάχιστα λιγότερο από 1λεπτό (~1,1kw) κι επιστρέφει πάλι στην γνωστή κατανάλωση ~550w έως να κάνει ξανά off σε ~10 λεπτά περίπου ..

Σίγουρα στους 21 βαθμούς είναι όλα καλύτερα εκτός από την κατανάλωση🤑 ..εντάξει κάπου γίνεται συμβιβασμός καταλαβαίνεις ..

εμένα με προβληματίζει που κατέβασες το CH12 και δεν άλλαξε συμπεριφορά , αν τα κατεβάσεις τέρμα (10 αν θυμάμαι) , συνεχίζει να μην κατεβαίνει κάτω απο 550w ?

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι τουλάχιστον το μηχάνημα έξω να διαβάζει πραγματική θερμοκρασία και όχι πλασματική. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν έχει ήλιο έξω αλλά έχει κρύο. Εγώ έχω πρόβλημα (το οποίο ψάχνω να λύσω), γιατί χτυπάει το αισθητήριο ο ήλιος και μπαίνει εύκολα στην προστασία για τη λίγη ώρα που το χτυπάει, αλλά μετά δεν βγαίνει γιατί για να πέσει η θερμοκρασία κάτω από 11 που απενεργοποιείται, πιάνει νύχτα.

τι Ρέθυμνο τι Χαλκιδική;!😂παραθαλάσσια και τα δύο!ευτυχώς το χειμώνα δεν το βαραει σχεδόν καθόλου ο ήλιος οπότε πιάνει πραγματικές θερμοκρασίες υποθέτω..

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εγώ έχω πρόβλημα (το οποίο ψάχνω να λύσω), γιατί χτυπάει το αισθητήριο ο ήλιος και μπαίνει εύκολα στην προστασία για τη λίγη ώρα που το χτυπάει, αλλά μετά δεν βγαίνει γιατί για να πέσει η θερμοκρασία κάτω από 11 που απενεργοποιείται, πιάνει νύχτα.

Ooops... my bad 😛

Κατι σαν αυτοσχεδια μινι περγκολα με το πλαινο και την οροφη να καλυπτεται απο εκεινο το αντανκλαστικο ηλιακης ακτιβολιας που βαζουμε στα παρπριζ των αυτοκινητων ισως?! 

Ή κατι τετοιο?! Με αντιστοιχη τροποποιηση στην επιστρωση απο πανω και στο πλαι?!

Screenshot_20250104_162153_Google.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Ooops... my bad 😛

Κατι σαν αυτοσχεδια μινι περγκολα με το πλαινο και την οροφη να καλυπτεται απο εκεινο το αντανκλαστικο ηλιακης ακτιβολιας που βαζουμε στα παρπριζ των αυτοκινητων ισως?! 

Λίγο off topic αλλά στον κάτω όροφο εξωτερικα που έχω το yukai χτυπάει συνέχεια όταν φυσάει η βροχή και φυσικά η υγρασία στην εξωτερική μονάδα..υπαρχει κάποια δοκιμασμένη λύση σε στυλ προστατευτικου κουκούλας; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Λίγο off topic αλλά στον κάτω όροφο εξωτερικα που έχω το yukai χτυπάει συνέχεια όταν φυσάει η βροχή και φυσικά η υγρασία στην εξωτερική μονάδα..υπαρχει κάποια δοκιμασμένη λύση σε στυλ προστατευτικου κουκούλας; 

Η κουκουλα σε λειτουργια το "πνιγει" και δεν το αφηνει να αναπνευσει οποτε ειναι καπως no-go.. αλλα ναι υπαρχουν διαφορα, περισσοτερο για storage ομως. Κατα τ αλλα, μπορεις να περιορισεις την βροχη και το χιονι με σκεπαστρα οπως τα ανω στη φωτο. Για την υγρασια δεν μπορεις να κανεις κατι. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...