Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, liakjim said:

Μεγαλοφυές!

μαγνητακι νεοδυμιου στην πλατη του θερμομετρου, λαμακι λεπτο με 3m διπλης αφρωδη ταινια στην περσιδα κ οκ απο δυναμη αερα,(σιγα τα ωα)αλλα κυριως απο υψηλες θερμοκρασιες(Haier το ξεκολλησε με ανωνυμη ταινια διπλης  μιας κ βγαζει 55 βαθμους , σαν on-off! ) αλλα κ χαμηλες πχ Haier κατεβαινει μεχρι 4-6  βαθμους Κελσιου στην ψυξη!

Επισης με το μαγνητακι που εχω σε ολα, με ενα κλικ στις εξωτερικες στην πλατη η κ απο κατω στο Toshiba που βρεχεται εισαι οκ.

IMG_0156.jpg

IMG_0158.jpg

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, silencer181 είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους μετα την αγορά το καλοκαίρι του Midea AEP2-12NXD6 το οποίο δούλεψε άψογα στη ψύξη ακομα και στο αθόρυβο με βαση το καλοκαίρι και τις θερμοκρασίες που ειχαμε στην Ρόδο. 

Τωρα που το ρύθμισα για να βγάλει ζέστη εαν το βάλω στο 25 σε 5-10 λεπτα γραφει οτι το δωμάτιο εχει 27-28 εσωτερική θερμοκρασία και σταματάει εχω δοκιμάσει τα παντα από ρυθμίσεις σε γρίλιες και ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Τα φιλτρα ειναι καθαρά.

Δοκίμασα ανοιχτό το δωμάτιο να μπει δηλαδή ο εξωτερικός αερας και το θερμόμετρο έδειχνε τα ίδια μεσα έξω. 

Δοκίμασα και να δίνει θερμοκρασία το χειριστήριο αλλά δεν εχω καπου να το βαλω για να βλέπει το ac για να στέλνει το σήμα.

Ο τοίχος απέναντι απο το ac ειναι στα 2.5 μετρα.

Το κρύο ξεκίνημα είναι δύσκολο για τα midea, εγώ το έβαζα super και μόλις υπήρχε άνεση στον χώρο ρύθμιζα τον θερμοστάτη ανάλογα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update Leon 18 (last 24 hours) ,ωριαίες καταναλώσεις με 20 ζητούμενη (Follow me) και αρκετά on/off ,στους 21 δουλεύει συνεχόμενα στα 540w +- ..θερμοκρασία του χώρου σταθερά 20.7-21.5 ,αν μπορούσε χωρίς τα on/off να μείνει σε αυτές τις καταναλώσεις θα ήταν τέλεια ..

Screenshot 2025-01-03 at 22-09-52 Shelly Control.png

Επεξ/σία από nimik
  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nimik είπε

Update Leon 18 (last 24 hours) ,ωριαίες καταναλώσεις με 20 ζητούμενη (Follow me) και αρκετά on/off ,στους 21 δουλεύει συνεχόμενα στα 540w +- ..θερμοκρασία του χώρου σταθερά 20.7-21.5 ,αν μπορούσε χωρίς τα on/off να μείνει σε αυτές τις καταναλώσεις θα ήταν τέλεια ..

Screenshot 2025-01-03 at 22-09-52 Shelly Control.png

Shelly είναι αυτό;

Άρα έχεις 7.6KWh το 24ωρο με 20C ζητούμενη με τι εξωτερικές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Shelly είναι αυτό;

Άρα έχεις 7.6KWh το 24ωρο με 20C ζητούμενη με τι εξωτερικές;

Shelly ναι ,~17 ημερήσια ,~13 τώρα ,χτες βράδυ είχε ~8.9 ..

Επεξ/σία από nimik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nimik είπε

Shelly ναι ,~17 ημερήσια ,~13 τώρα

Αυτές εδώ είναι 7.8KWh στο asyg24kmta, με 22C ζήτηση (και χώρο) , 15 μέγιστη, κάτω από 5 μέσα στη νύχτα και 8C τώρα σε χώρο 60τμ των ~6500W απωλειών.

Κάνε κλικ εδώ να το δεις καλύτερα -> https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/FrKJo5y17mYUye6Hn0kEUsYXerMvST7r

image.png

Δεν πιστεύω ότι έχει κάτι το leon σου, παίζει στις δυνατότητες του, είναι δλδ μέτρια επιλογή για θέρμανση. Μας χρωστάς και φωτογραφίες από την εξωτερική μονάδα, αλλά βλέποντας αυτά που μας έχει δείξει και το χθεσινό τεστ προσωπικά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό (για μιντεοειδές). Πιθανώς μια επέμβαση τύπου άδεισμα φρέον, κενό, νέο φρέον με ζυγαριά θα βελτίωνε κάπως την κατάσταση εφόσον αρχικά δεν είχε γίνει κενό αλλά βλέπεις τι μπορεί να κάνει ένα καλό επώνυμο οπότε αν το κλιματιστικό είναι η κύρια πηγή θέρμανσης και θα παίζει πολλές ώρες και ανάλογα με το τι τιμή κιλοβατώρας πληρώνεις πιθανώς να άξιζε μια αντικατάσταση. Το βλέπεις.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτές εδώ είναι 7.8KWh στο asyg24kmta, με 22C ζήτηση (και χώρο) , 15 μέγιστη, κάτω από 5 μέσα στη νύχτα και 8C τώρα σε χώρο 60τμ των ~6500W απωλειών.

Κάνε κλικ εδώ να το δεις καλύτερα -> https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/FrKJo5y17mYUye6Hn0kEUsYXerMvST7r

Δεν πιστεύω ότι έχει κάτι το leon σου, παίζει στις δυνατότητες του, είναι δλδ μέτρια επιλογή για θέρμανση. Μας χρωστάς και φωτογραφίες από την εξωτερική μονάδα, αλλά βλέποντας αυτά που μας έχει δείξει και το χθεσινό τεστ προσωπικά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό (για μιντεοειδές). Πιθανώς μια επέμβαση τύπου άδεισμα φρέον, κενό, νέο φρέον με ζυγαριά θα βελτίωνε κάπως την κατάσταση εφόσον αρχικά δεν είχε γίνει κενό αλλά βλέπεις τι μπορεί να κάνει ένα καλό επώνυμο οπότε αν το κλιματιστικό είναι η κύρια πηγή θέρμανσης και θα παίζει πολλές ώρες και ανάλογα με το τι τιμή κιλοβατώρας πληρώνεις πιθανώς να άξιζε μια αντικατάσταση. Το βλέπεις.

Οκ ,αύριο θα βγάλω και φώτο την εξωτερική ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα ..

θα σκεφτώ την επόμενη κίνηση ,πάντως θα το αφήσω να δουλεύει συνεχόμενα ,ξυπνάω το πρωί κι είναι ωραία αίσθηση επίσης όταν επιστρέφω σπίτι είναι ζεστά και χωρίς υγρασία ..αν λείπανε τα on/off θα ήταν τέλεια αλλά οκ ..

Να σε ρωτήσω το Fujitsu σου κάνει κι αυτό συχνά on/off ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Specs είπε

Mιας και εληξε ο Δεκεμβρης

Ας δείξω και τα δικά μου:

image.png.cb77bec06304aae346d33e1c51c839be.png

Σύνολο 313KWh ή ~78€ .

4 λεπτά πριν, nimik είπε

Να σε ρωτήσω το Fujitsu σου κάνει κι αυτό συχνά on/off ?

Σχεδόν ποτέ μιας και πέφτει στα 150-160W σε θέρμανση.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ιδανικό ! δηλ λειτουργεί κανονικά (χωρίς on/off )με τέτοιες καταναλώσεις ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ας δείξω και τα δικά μου:

image.png.cb77bec06304aae346d33e1c51c839be.png

Σύνολο 313KWh ή ~78€ .

Spoiler

Δεν επαιξες με ζενιθ μπλε αρχες Σεπτεβρη ε;  0.15 καθαρο κοστος kwh .

26 λεπτά πριν, liakjim είπε

image.png

11.30 η ωρα περιπου τι κανει; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nimik είπε

Ιδανικό ! δηλ λειτουργεί κανονικά (χωρίς on/off )με τέτοιες καταναλώσεις ?

Ε ναι, δες το διάγραμμα πιο πάνω (πάτα το λινκ στο grafana ).

Το aseg24kmte πάει κάτω από τα 120W.

Το aseg18kmte πάει στα 90W.

3 λεπτά πριν, GiannisSol είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν επαιξες με ζενιθ μπλε αρχες Σεπτεβρη ε;  0.15 καθαρο κοστος kwh .

11.30 η ωρα περιπου τι κανει; 

Έκανε ένα on-off. Νομίζω ότι στους 12C αλλάζει προγραμματισμό σε λίγο χαμηλότερα watts (και αντίστροφα όταν πέφτει η εξωτερική κάτω από τους 12 )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε ναι, δες το διάγραμμα πιο πάνω (πάτα το λινκ στο grafana ).

Το aseg24kmte πάει κάτω από τα 120W.

Το aseg18kmte πάει στα 90W.

F@ck 😵‍💫,

όπως είπα θα σκεφτώ τι θα κάνω ,προς το παρόν θα μείνω έτσι ,

thanks to @korakios !
είμαι ακόμη πιστωτικός στον πάροχο ,και μόλις κλείσει επιτέλους και το Εξοικονομώ 21 ,σύντομα θέλω να πιστεύω θα αναβαθμίσω την κατάσταση !

Ας δούμε και τις φώτο αύριο από την εξωτερική και τα ξαναλέμε !

Επεξ/σία από nimik
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις τελικα το εβαλα να δινει σήμα το τηλεκοντρόλ και το τοποθέτησα ακριβώς κατω απο το ac σε ενα τραπεζάκι και δούλεψε στους 23 χωρίς να δείχνει οτι νάνε θερμοκρασίες. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nimik είπε

F@ck 😵‍💫,

όπως είπα θα σκεφτώ τι θα κάνω ,προς το παρόν θα μείνω έτσι ,

thanks to @korakios !
είμαι ακόμη πιστωτικός στον πάροχο ,και μόλις κλείσει επιτέλους και το Εξοικονομώ 21 ,σύντομα θέλω να πιστεύω θα αναβαθμίσω την κατάσταση !

Ας δούμε και τις φώτο αύριο από την εξωτερική και τα ξαναλέμε !

Επειδή σε κάθε on έχεις αναπόφευκτα peaks, υπάρχει πιθανότητα ανεβάζοντας έναν βαθμό τη ζητούμενη (άρα και μειώνοντας τα on-off) να κατεβάσεις ελάχιστα την κατανάλωση αλλά να έχεις ακόμα υψηλότερη θερμική άνεση.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Επειδή σε κάθε on έχεις αναπόφευκτα peaks, υπάρχει πιθανότητα ανεβάζοντας έναν βαθμό τη ζητούμενη (άρα και μειώνοντας τα on-off) να κατεβάσεις ελάχιστα την κατανάλωση αλλά να έχεις ακόμα υψηλότερη θερμική άνεση.

Στους 21 δουλεύει συνεχώς στα ~550w με σίγουρα υψηλότερη θερμική άνεση αλλά και κατανάλωση ..

στους 20 τα peaks σε κάθε on διαρκούν ελάχιστα λιγότερο από 1λεπτό (~1,1kw) κι επιστρέφει πάλι στην γνωστή κατανάλωση ~550w έως να κάνει ξανά off σε ~10 λεπτά περίπου ..

Σίγουρα στους 21 βαθμούς είναι όλα καλύτερα εκτός από την κατανάλωση🤑 ..εντάξει κάπου γίνεται συμβιβασμός καταλαβαίνεις ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...