Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skoil_elikikou είπε

@liakjim στη 1η το λες γιατι τα toshiba δεν πεφτουν και τοσο χαμηλα στα βατ  ? 

To daikin αυτό είναι στους δικούς μου οπότε δεν είναι τελείως στο ΄χερι μου ..υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να το έχει ξηλώσει ο πάτέρας μου ηδη και να το έχει βάλει στο κέντρο του σαλονιού , χορεύοντας γύρω του, όποτε εκει φαντάζει εύκολη η αλλαγή σε toshiba 😄

Στη 2η περίπτωση φανταζόμουν οτι στο χαμηλό δεν 'φευγει' μακριά ο αέρας και άρα θα μένει πιο κοντά να επηρεάσει τον θερμοστάτη και να 'σταματήσει΄ τη ζέστη ; το σκεφτόμαι λάθος ε; 

Έχω πάει σε σπίτι με toshiba και πραγματικά είναι σαν να υπάρχει μια αόρατη πηγή θέρμανσης. Δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο.

Για τον ανεμιστήρα απλά όσο πέφτουν τα κυβικά τόσο λιγότερο ενοχλούν.

• Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Έχω πάει σε σπίτι με toshiba και πραγματικά είναι σαν να υπάρχει μια αόρατη πηγή θέρμανσης. Δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο.

Για τον ανεμιστήρα απλά όσο πέφτουν τα κυβικά τόσο λιγότερο ενοχλούν.

Οκ. κατανοητό.
Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα και σε χαμηλό ανεμιστήρα ..και άλλες κλίσεις στη περσίδα (η οποία δεν το λες και ότι έχει και τίποτα decent γωνίες..το αντίθετο δηλαδη...). 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Guys να σας ρωτησω... τη δωροεπιταγη ανακυκλωσης που εχετε παρει απο Πλαισιο ( οσοι αγορασατε απ εκει) σας την εστειλαν κανονικα ?! Περιμενατε?! Απευθυνθηκατε καπου?! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, skoil_elikikou said:

@Specs  το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με ένα DAIKIN ftxn50lv1B. 
Ανέβαζα ζήτηση σε θερμοκρασία ψηλά , πάλι σταματούσε και έδινε cold draft. Ολοι έψαχναν να αλλάξουν θέσεις. Σαν μουσικές καρέκλες ένα πραγμα. 

Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με αυτό ; γιατί το βλέπω να τρώει ψύχραιμη βαριοπουλιά στις γρίλιες 

Αφου βασανιστηκα αρκετα κατεφυγα στην εξης λυση. Επειδη στο τερμα κατω οσο παει, (παει ευκολα με ενα κουμπι που λεγεται Ροη Αερα Δροσισμου, το εκανα μαλιστα αθορυβα μεσω της εφαρμογης),εχω απο κατω απο το κλιματοστικο ενα πασο που ειναι πανω απο τον νεροχυτη κ ενωνει οπτικα τα μτουλαπια, με σποτ προς νεροχυτη, αφηνοντας το εκει στελνει αερα μονο σε οποιον ειναι μπροστα στον νεροχυτη ακριβως. Επελεξα ζητουμενη 30 κ επειδη δημιουργει μικροκλιμα λογω εμποδιου φτανει το πολυ 30-31 να διαβαζει ο θερμοστατης του αρα δεν κλεινει κ ειναι ζεστο αερακι 35-40 βαθμων. Ομως αν και η ταχυτητα ανεμιστηρα ειναι τερμα ψηλα το λογισμικο την κανει χαμηλη λογω μικρης διαφορας με τον στοχο. Επισης εχω βαλει silent εξωτερικης μοναδας κ ετσι οτι κ να ζητας μεσα , δεν αφηνει πανω απο 220w να ανεβει,ακομη κ με εξωτερικη 0 που επεσε την νυχτα. Ετσι ολοι εμειναν ευχαριστημενοι κυριως στο τραπεζι της κουζινας. Βεβαια λογω silent στην εξωτερικη, δεν θα σε καλυψει η δυναμη του στα κρυα τα πολλα μιας κ δεν θα φτανουν τα 220w. Ετσι το ζορι το τραβαει οταν παμε για υπνο την νυχτα το Sensira σε υψηλη ταχυτητα κ μειωμενο λογω ΥΚΩ νυχτερινου κοστος ως το πρωι. Αν δεν αυτοσχεδιασουμε κ λιγο δεν βγαινει ακρη.                                                           

Spoiler

IMG_0148.png.d4a2e3faac156c836942ffac7eea6d1c.pngIMG_0149.png.d8878b640ec39a22d7d44caa0dcb5daa.png

IMG_0146.png.ea93e7105f66516784cbfdf25b261af7.pngIMG_0150.png.8d3499d2c456a097e15f4da669209595.png

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Specs είπε

Αφου βασανιστηκα αρκετα κατεφυγα στην εξης λυση. Επειδη στο τερμα κατω οσο παει, (παει ευκολα με ενα κουμπι που λεγεται Ροη Αερα Δροσισμου, το εκανα μαλιστα αθορυβα μεσω της εφαρμογης),εχω απο κατω απο το κλιματοστικο ενα πασο που ειναι πανω απο τον νεροχυτη κ ενωνει οπτικα τα μτουλαπια, με σποτ προς νεροχυτη, αφηνοντας το εκει στελνει αερα μονο σε οποιον ειναι μπροστα στον νεροχυτη ακριβως. Επελεξα ζητουμενη 30 κ επειδη δημιουργει μικροκλιμα λογω εμποδιου φτανει το πολυ 30-31 να διαβαζει ο θερμοστατης του αρα δεν κλεινει κ ειναι ζεστο αερακι 35-40 βαθμων. Ομως αν και η ταχυτητα ανεμιστηρα ειναι τερμα ψηλα το λογισμικο την κανει χαμηλη λογω μικρης διαφορας με τον στοχο. Επισης εχω βαλει silent εξωτερικης μοναδας κ ετσι οτι κ να ζητας μεσα , δεν αφηνει πανω απο 220w να ανεβει,ακομη κ με εξωτερικη 0 που επεσε την νυχτα. Ετσι ολοι εμειναν ευχαριστημενοι κυριως στο τραπεζι της κουζινας. Βεβαια λογω silent στην εξωτερικη, δεν θα σε καλυψει η δυναμη του στα κρυα τα πολλα μιας κ δεν θα φτανουν τα 220w. Ετσι το ζορι το τραβαει οταν παμε για υπνο την νυχτα το Sensira σε υψηλη ταχυτητα κ μειωμενο λογω ΥΚΩ νυχτερινου κοστος ως το πρωι. Αν δεν αυτοσχεδιασουμε κ λιγο δεν βγαινει ακρη.                                                            

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_0148.png.d4a2e3faac156c836942ffac7eea6d1c.pngIMG_0149.png.d8878b640ec39a22d7d44caa0dcb5daa.png

IMG_0146.pngIMG_0150.png.8d3499d2c456a097e15f4da669209595.png

Μας έκαψες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μας έκαψες!

κυριολεκτικά!😄

37 λεπτά πριν, Specs είπε

Επειδη στο τερμα κατω οσο παει, (παει ευκολα με ενα κουμπι που λεγεται Ροη Αερα Δροσισμου, το εκανα μαλιστα αθορυβα μεσω της εφαρμογης

@Specs Αυτή η 'ροή αέρα δροσισμού΄ μας έχει κάψει😄.. το δικό σου είναι σύγχρονο .. εκει στο 'αθόρυβα μέσω της εφαρμογής' κατάλαβα ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το δικό μου και θα βάζω ζακέτα και κασκόλ όταν το πλησιάζω .😄  Να φανταστείς δεν έχει ούτε silent εμενα.

Μιλάμε όντως βασανίστηκες αλλά μια λύση τη βρήκες!

Επεξ/σία από skoil_elikikou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, skoil_elikikou είπε

κυριολεκτικά!😄

@Specs Αυτή η 'ροή αέρα δροσισμού΄ μας έχει κάψει😄.. το δικό σου είναι σύγχρονο .. εκει στο 'αθόρυβα μέσω της εφαρμογής' κατάλαβα ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το δικό μου και θα βάζω ζακέτα και κασκόλ όταν το πλησιάζω .😄  Να φανταστείς δεν έχει ούτε silent εμενα.

Μιλάμε όντως βασανίστηκες αλλά μια λύση τη βρήκες!

Δε μπορείς με το χέρι να σηκώσεις λίγο ακόμα τη περσιδα ή από την τέρμα κάτω θέση να τη γυρίσεις λίγο ακόμα ?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε μπορείς με το χέρι να σηκώσεις λίγο ακόμα τη περσιδα ή από την τέρμα κάτω θέση να τη γυρίσεις λίγο ακόμα ?

@dimostr το δοκίμασα προς τα πάνω και φανηκε να μένει εκει ..αλλά μετά στο τελικό shut down /powering off , ήθελε βοήθεια γιατι δεν επανήλθε τελείως στη σωστή θεση. Το κούνησα ξανα πάνω κάτω, κάτι κλικ -κλακ ακούστηκαν , σα  να ξανακούμπωσε κάπου και επανήλθε. 

Επεξ/σία από skoil_elikikou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λέτε?! Απο αποψη οικονομιας θα τα αλλαζατε?! Η καταναλωση αφορα 2 ιδια AC τοποθετημενα σε 2 Υ/Δ, με ζητηση 25 ωστε να παψουν τα ον/οφφ με θερμοκρασία  χωρου 22.4 κ εξωτερικη 9°.  Πορτες ανοιχτες ωστε να διαχεεται η ζεστη προς το υπολοιπο μισο του διαμερισματος που δεν αναλαμβανει ο "Mos Martin" (srk80).

Screenshot_20250103_175614_Shelly Smart Control.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Guys να σας ρωτησω... τη δωροεπιταγη ανακυκλωσης που εχετε παρει απο Πλαισιο ( οσοι αγορασατε απ εκει) σας την εστειλαν κανονικα ?! Περιμενατε?! Απευθυνθηκατε καπου?! 

ηρθαν μετα απο 3-4 μερες που πηραν την παλια συσκευη.Ηρθε στο μειλ μου.

δεν απευθυνθηκα καπου.

Επεξ/σία από dimviii
  • Like 1
Δημοσ.

Mιας και εληξε ο Δεκεμβρης, κοιτω τα στατιστικα μου και εχουμε:

Δεκεμβρης 2023 , αναγκες θερμανσης σε βαθμοημερες για 22οC στον χωρο , 375, ητοι  μεση εξωτερικη θερμοκρασια ολου του μηνα 9,5 βαθμους και καταναλωση 331 Kwh.

Δεκεμβρης 2024 , αναγκες θερμανσης σε βαθμοημερες για 22οC στον χωρο , 419, ητοι μεση εξωτερικη θερμοκρασια ολου του μηνα 8,5 βαθμους και καταναλωση 331 Kwh!

Για 1 βαθμο χαμηλοτερη εξωτερικη, κατα συμπτωση ακριβως ιδιες kwh φετος και περισυ.

Αρα μαθαινουμε οπως ειπε κ ο @alexdeskas μιας κ εκανα χρηση high στον ανεμιστηρα οταν μπορουσα.

Ολα αυτα με ασταματητη λειτουργια 24/7 παντα κ 22,00  βαθμους πραγματικη μεσα στα δομικα στοιχεια του καθιστικου.

Αορατη θερμανση κ απιστευτη θερμικη ανεση.

Spoiler

31202563314_bmp.jpg.254196d102e0990aff938d3663a21d61.jpg31202563325_bmp.jpg.22dcb254164997ec66ffb43afe06f912.jpg31202563536_bmp.jpg.0cd887e21edde49d6b2bf1f40f26d88c.jpg31202563545_bmp.jpg.8b196752cbe87236706c0761e7a479b6.jpg

Επειδη μια εικονα χιλιες λεξεις, αυτο το σημειο που περιεγραψα πριν για το Perfera ειναι ετσι(ναι το θερμομετρο εξοδου ειναι στην περσιδα, Xiaomi) :

Spoiler

IMG_0151.jpg.f535e325e9e279620c32e2f6ce11c855.jpg

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoil_elikikou είπε

αλλά μετά στο τελικό shut down /powering off , ήθελε βοήθεια γιατι δεν επανήλθ

Εάν το ανοίξεις και το κλείσεις κάνα δυο φορές επανέρχεται χωρίς να βάλεις χέρι 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, skoil_elikikou said:

@Specs Αυτή η 'ροή αέρα δροσισμού΄ μας έχει κάψει😄..

Μαλλον μας τρολλαρει ο μεταφραστης στα ελληνικα της Daikin.

5.5 Λειτουργία ροής αέρα δροσισμού
και έξυπνου αισθητήρα
Τις λειτουργίες δροσισμού και έξυπνου αισθητήρα μπορείτε να τις
χρησιμοποιήσετε χωριστά ή να τις συνδυάσετε.
5.5.1 Λειτουργία ροής αέρα Comfort
Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία
θέρμανσης ή ψύξης. Προσφέρει ένα ευχάριστο ρεύμα αέρα που
ΔΕΝ έρχεται σε επαφή με τα άτομα. Το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα
τη θέση σταθερής ροής αέρα προς τα πάνω σε λειτουργία Ψύξης και
προς τα κάτω σε λειτουργία Θέρμανσης.

Στο αγγλικο εγχειριδιο, δεν μιλαει για "ροη αερα δροσισμου" αλλα απλα το λεει ως "λειτουργια ανετης ροης αερα"

Comfort airflow operation
This operation can be used in heating or cooling operation mode. It
will provide a comfortable wind that will NOT come in direct contact
with people. The system automatically sets the fixed airflow position
upward in Cooling and downward in Heating operation mode.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mdkamael είπε

Σήμερα παρέλαβαν το δικό μου. Όταν παραλάβω θα σε ενημερώσω. Απ' οτι μου είπε ο οδηγός έρχεται στο email.

Επεξ/σία από flampouras
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...