Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το Coandă effect υπάρχει και είναι ένα καλά μελετημένο φαινόμενο.

Και βλέποντας την κατανομή της ταχύτητας του αέρα σε θέρμανση θα έλεγα ότι δουλεύει αρκετά καλά ( εδώ το toshiba edge 24K )

άρα σε απόσταση 7-8μ από το κλιματιστικό μετράς υψηλότερη θερμοκρασία στο δάπεδο από ότι σε ύψος 2,50μ? Στην πράξη τα έπιπλα και τα εμπόδια του χώρου δεν έχουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα νομίζω.. 

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sap00 είπε

άρα σε απόσταση 7-8μ από το κλιματιστικό μετράς υψηλότερη θερμοκρασία στο δάπεδο από ότι σε ύψος 2,50μ? Στην πράξη τα έπιπλα και τα εμπόδια του χώρου δεν έχουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα νομίζω.. 

Ειναι δεδομένο ότι το φαινόμενο θα έχει  διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα τον εκάστοτε χώρο. Όχι όμως ότι δεν υπάρχει. 

Δημοσ.

Εάν πιστεύετε ότι οι εργοστασιακές μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα έχουν καμία αξία και ρεαλιστική εφαρμογή στη πραγματική ζωή μάλλον αυταπατάστε , παράδειγμα τα καταπληκτικά νούμερα scop seer που βλέπετε στις μετρήσεις eurovent στα καταπληκτικά κινέζικα κλιματιστικά πχ midea 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

παράδειγμα τα καταπληκτικά νούμερα scop seer που βλέπετε στις μετρήσεις eurovent στα καταπληκτικά κινέζικα κλιματιστικά πχ midea 

Άσχετο παράδειγμα. 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εάν πιστεύετε ότι οι εργοστασιακές μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα έχουν καμία αξία και ρεαλιστική εφαρμογή στη πραγματική ζωή μάλλον αυταπατάστε , παράδειγμα τα καταπληκτικά νούμερα scop seer που βλέπετε στις μετρήσεις eurovent στα καταπληκτικά κινέζικα κλιματιστικά πχ midea 

Το γεγονός ότι τα νούμερα των εργοστασιακών μετρήσεων πάνε περίπατο στην πραγματική ζωή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και δεν είναι μόνο θέμα το αν είναι κινεζικό πχ Midea.

Σχεδόν κάθε μέρα βλέπουμε εδώ μέσα απαράδεκτες εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος που το  λειτουργούμε το κλιματιστικό.

Ακόμα ακόμα και το πώς είναι φτιαγμένα τα σπίτια μας είτε σαν σχέδιο ο κάθε χώρος είτε και ακόμα σαν μονώσεις.

Με κάθε κλιματιστικό, ψάχνοντας και παίζοντας με τις ρυθμίσεις ο καθένας μας μπορεί να βρει μια χρυσή τομή λειτουργικότητας και οικονομίας.

Το θέμα είναι όμως ότι δεν το κάνει ή δεν ξέρει να το κάνει ο καθένας μας.

Δεν έχουμε μάθει ακόμα να ζούμε το χειμώνα με κλιματιστικά.

Έχουμε ακόμα οι περισσότεροι την παλιά νοοτροπία ότι το ανάβω όταν κρυώνω ή μόνο όταν είμαι σπίτι. Και μετά λέμε ότι μόλις το κλείσω κρυώνει αμέσως ο χώρος, άρα δεν κρατάει η ζέστη του κλιματιστικού.

Σιγά σιγά θα μάθουμε...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2024 στις 11:49 ΜΜ, Specs είπε

Εχοντας επισκεψεις, ΟΛΟΙ ενοχλουνταν απο το Perfera στην κουζινα γιατι το "κρυο" αερακι χτυπαει το τραπεζι και την ωρα του φαγητου φρικαρουν.! Μου ζητηθηκε να του ανεβασω θερμοκρασια μιας και οι περσιδες ΔΕΝ πανε παραλληλα με το δαπεδο να φευγει μακρυα ο αερας.

@Specs  το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με ένα DAIKIN ftxn50lv1B. 
Ανέβαζα ζήτηση σε θερμοκρασία ψηλά , πάλι σταματούσε και έδινε cold draft. Ολοι έψαχναν να αλλάξουν θέσεις. Σαν μουσικές καρέκλες ένα πραγμα. 

Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με αυτό ; γιατί το βλέπω να τρώει ψύχραιμη βαριοπουλιά στις γρίλιες 

Επεξ/σία από skoil_elikikou
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, skoil_elikikou είπε

το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με ένα DAIKIN ftxn50lv1B. 
Ανέβαζα ζήτηση σε θερμοκρασία ψηλά , πάλι σταματούσε και έδινε cold draft. 

Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει με αυτό ; γιατί το βλέπω να τρώει ψύχραιμη βαριοπουλιά στις γρίλιες 

προσπάθησες να παίξεις εκτός με τη θερμοκρασία και με την ένταση του fan ? ζεστός αέρας ανεβαίνει πάνω, όποτε αν έχεις πχ υψηλές ρυθμίσεις στη ταχύτητα θα μαζέψεις γρήγορα ζεστό αέρα στο ταβάνι απαξ και ανεβασεις τις περσιδες, όποτε αντιστάθμισε ίσως με τη πιο χαμηλή manually και όχι με το auto... 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mdkamael είπε

προσπάθησες να παίξεις εκτός με τη θερμοκρασία και με την ένταση του fan ? ζεστός αέρας ανεβαίνει πάνω, όποτε αν έχεις πχ υψηλές ρυθμίσεις στη ταχύτητα θα μαζέψεις γρήγορα ζεστό αέρα στο ταβάνι απαξ και ανεβασεις τις περσιδες, όποτε αντιστάθμισε ίσως με τη πιο χαμηλή και όχι με το auto... 

3 σκάλες έχει fan - προσπάθησα να παίξω με όλες, και διαφορετικές ζητήσεις. 
Οι περσίδες δεν οριζοντιόνονται αρκετα να 'φύγει' μακριά ο ζεστός αέρας .. ισως με καποια ρύθμιση στο offset να βοηθήσει; 
δεν ξέρω ειλικρινά. Η κατάσταση ήταν ένα χάλι πάντως. 

από εγκατάσταση (αποστάσεις κτλ) είναι μια χαρα. Ούτε εμπόδια έχει μπροστά ούτε τιποτα. 

Δημοσ.

Πάντως φέτος με τα κλειστά 6μηνα τιμολόγια (μπλε) μαζί με τον ήπιο σχετικά καιρό, το έχω ξεχάσει στους 24, χωρίς να ξεπερνάω τις 400 kWh το μήνα συνολικά στο σπίτι.., δηλαδή η κατανάλωση του SRK63ZR-W είναι ασήμαντη..(για τα δικά μου δεδομένα)

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, skoil_elikikou είπε

3 σκάλες έχει fan - προσπάθησα να παίξω με όλες, και διαφορετικές ζητήσεις. 
Οι περσίδες δεν οριζοντιόνονται αρκετα να 'φύγει' μακριά ο ζεστός αέρας .. ισως με καποια ρύθμιση στο offset να βοηθήσει; 
δεν ξέρω ειλικρινά. Η κατάσταση ήταν ένα χάλι πάντως. 

από εγκατάσταση (αποστάσεις κτλ) είναι μια χαρα. Ούτε εμπόδια έχει μπροστά ούτε τιποτα. 

το μόνο που θα πετάξω εδώ σαν ιδέα κ μετά το αφήνω στους πιο ειδικούς ... έχει εξακριβωθεί ότι δεν είναι στο auto ο θερμοστάτης ( ή οπως και να λεγεται αυτη η ρυθμιση τελοσπαντων )  αλλά στο heating ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mdkamael είπε

το μόνο που θα πετάξω εδώ σαν ιδέα κ μετά το αφήνω στους πιο ειδικούς ... έχει εξακριβωθεί ότι δεν είναι στο auto ο θερμοστάτης ( ή οπως και να λεγεται αυτη η ρυθμιση τελοσπαντων )  αλλά στο heating ?

αν εννοεις το mode στο remote - ναι ειναι στο heating.
Αν εννοεις κάποιο mode στον θερμοστάτη , δεν έχω τη παραμικρή ιδέα 😄

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skoil_elikikou είπε

αν εννοεις το mode στο remote - ναι ειναι στο heating.
Αν εννοεις κάποιο mode στον θερμοστάτη , δεν έχω τη παραμικρή ιδέα 😄

το mode στο remote ... αυτο :P

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skoil_elikikou είπε

@Specs  το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με ένα DAIKIN ftxn50lv1B. 
Ανέβαζα ζήτηση σε θερμοκρασία ψηλά , πάλι σταματούσε και έδινε cold draft. Ολοι έψαχναν να αλλάξουν θέσεις. Σαν μουσικές καρέκλες ένα πραγμα. 

1η λύση : ξηλώνεις και βάζεις Toshiba 

2η λύση: μειώνεις ταχύτητα ανεμιστήρα και βάζεις τις περσίδες εκεί που να ενοχλεί λιγότερο 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

1η λύση : ξηλώνεις και βάζεις Toshiba 

2η λύση: μειώνεις ταχύτητα ανεμιστήρα και βάζεις τις περσίδες εκεί που να ενοχλεί λιγότερο 

@liakjim στη 1η το λες γιατι τα toshiba δεν πεφτουν και τοσο χαμηλα στα βατ  ? 

To daikin αυτό είναι στους δικούς μου οπότε δεν είναι τελείως στο ΄χερι μου ..υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να το έχει ξηλώσει ο πάτέρας μου ηδη και να το έχει βάλει στο κέντρο του σαλονιού , χορεύοντας γύρω του, όποτε εκει φαντάζει εύκολη η αλλαγή σε toshiba 😄

Στη 2η περίπτωση φανταζόμουν οτι στο χαμηλό δεν 'φευγει' μακριά ο αέρας και άρα θα μένει πιο κοντά να επηρεάσει τον θερμοστάτη και να 'σταματήσει΄ τη ζέστη ; το σκεφτόμαι λάθος ε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...