Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα μετρήσεις, όπως είχα πει, στο εξοχικό.

Εσωτερική θερμοκρασία κατά τη μέτρηση περίπου 16 βαθμοί (κλειστό σπίτι).

Εξωτερική κατά τη μέτρηση: 9.

Θερμοκρασίες στην περσίδα μετά από 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας στους 30oC και μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα:

Pitsos 4 ετών inverter: 41 βαθμοί.

Hitachi 26 ετών ON/OFF: 53 βαθμοί.

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Μέγιστη 39, ελάχιστη 4 για όλο το 2024. Πολύ "εύκολο" το κλίμα. Το κακό τους είναι ότι έχουν άπειρη υγρασία.

@nimik το καλοκαίρι σε εξυπηρετεί το 18ρι ή κάνει τα ίδια;

@mdkamael είχα μια απορία που δεν μου έχει λυθεί. Διάβαζα ότι τα μεγάλα MHI έχουν αντιδιαβρωτική επίστρωση. Το δικό σου έχει; Θα το καταλάβεις εάν είναι μπλε τα πτερύγια το στοιχείο της έξω μονάδας.

Μην δίνεις και τόση σημασία σε αυτές τις θερμοκρασίες που βλέπεις ,το καλοκαίρι έκανε και 42+ και σίγουρα λιγότερους από 4 τον χειμώνα ,

το καλοκαίρι που μας πέρασε έλειπα και δούλεψε 2-3 μέρες μόνο ,βέβαια οι εξωτερικές μονάδες είναι στην ταράτσα εκτεθειμένες από κάθε πλευρά και σε κάθε καιρικές συνθήκες με ότι συνεπάγεται αυτό ..

16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχω μελετήσει αρκετά το Premium που έχω στο παιδικό δωμάτιο. Πέφτει μέχρι τα 300 watts. Με εξωτερική στους 12 βαθμούς και κατανάλωση σταθερά στα 315 watts η θερμοκρασία εξόδου είναι 31,9 βαθμοί στην μέγιστη παροχή αέρα. Το cop που έβγαλα σε αυτήν την μέτρηση είναι 5,02. Αυτό που περιγράφεις είναι κατά την γνώμη μου ισχυρή ένδειξη είτε απώλειας ψυκτικού υγρού, είτε κακής εγκατάστασης, αν και θα ήταν πολύ βοηθητικό αν μετρούσες με ένα θερμόμετρο (στην ανάγκη και υπερύθρων) την θερμοκρασία του αέρα εξόδου, για να μπορείς να συγκρίνεις.

Επιπλέον, με ένα Leon 9άρι κατάφερα να ζεστάνω σπίτι με τεράστιες απώλειες από τους 6,5 βαθμούς στους 20 μέσα σε μιάμιση ημέρα, με εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 0 - 4 βαθμούς και υγρασία 90%. Την δεύτερη και τρίτη ημέρα υπολόγισα ότι το Leon κατανάλωνε περίπου 400-500 watt/h που το θεωρώ εντελώς ΟΚ για την περίσταση. Το 18άρι Leon έχει εύρος μέχρι 18100 Btu και η κατανάλωσή του μπορεί να φτάσει μέχρι 1,7kw/h, όταν δουλεύει στην μέγιστη ισχύ. 

Επίσης, πρόσφατα έκανα διόρθωση της εγκατάστασης δύο κλιματιστικών Fujitsu και μου κόστισε 150 ευρώ.

Δεν το δουλεύω και πολύ γιατί μου σπάει τα νεύρα με τα on/off που κάνει ,στην ψύξη συμπεριφέρεται αρκετά καλύτερα ..

αν έχανε φρέον θεωρώ ότι θα είχε κι άλλα συμπτώματα ,κακή εγκατάσταση πολύ πιθανόν αλλά ορατά δεν φαίνεται κάτι λάθος ,στην επόμενη ευκαιρία που θα φέρω κάποιον ψυκτικό ίσως ασχοληθώ και με τις επιδιορθώσεις ..

Η κατανάλωσή του Leon 18 πάει και 2.2kw με πρόσφατο παράδειγμα το χτεσινοβραδινό αλλά και άλλες φορές στο auto fan πάει στους 2kw εύκολα μέχρι να ισορροπήσει λίγο και να αρχίσει να πέφτει ..

από χτες το βράδυ είναι σε φάση δοκιμής με συνεχόμενη λειτουργία follow me στους 20&21 και fan 20% ,δεν τα πάει άσχημα ,βέβαια στους 20 ζητούμενη κάνει συχνά on/off αλλά επανέρχεται ομαλά πάλι ,θερμική άνεση υπάρχει μια χαρά και από κατανάλωση περισσότερα αργότερα που θα κλείσει 24 ώρες κι αύριο τις 48 εν λειτουργία ..

Δημοσ.
18 ώρες πριν, liakjim είπε

Follow me ( ξέρεις πως δουλεύει αυτό ε; ) και όσο μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα αντέχουν τα αυτιά σου. 

Καλησπέρα και καλή χρονιά! 

Μόλις γύρισα και εγώ στο σπίτι από διακοπές και λέω να κάνω μια δοκιμή για ζέστη με το inventor legend. Να δω και εγώ κατανάλωση από απορία. Το ίδιο ισχύει και για μένα;

Follow me, 80-100 ταχύτητα και βαθμούς; Εδώ και 1 ώρα το είχα στο 21 αλλά έβγαλε κρύο αέρα. Και το έβαλα 24. 

Σημειωτέον δεν είναι η βασική μου πηγή θέρμανσης απλά θέλω να μου φύγει η απορία. 😅 Δεν έχω κάποιο μετρητή ενέργειας. Απλά θα το κάνω με τον μπακαλικο τρόπο. Μέτρησα στο ρολόι πόσες kw είχα πριν και πόσες θα έχω σε 4 μέρες. 😬

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Έκανα μετρήσεις, όπως είχα πει, στο εξοχικό.

Εσωτερική θερμοκρασία κατά τη μέτρηση περίπου 16 βαθμοί (κλειστό σπίτι).

Εξωτερική κατά τη μέτρηση: 9.

Θερμοκρασίες στην περσίδα μετά από 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας στους 30oC και μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα:

Pitsos 4 ετών inverter: 41 βαθμοί.

Hitachi 26 ετών ON/OFF: 53 βαθμοί.

Αν είχες από τα χαρακτηριστικά τους τα κυβικά που βγάζουν θα υπολόγιζες cop. Δεν έχει κάποια αξιόλογη πληροφορία μια ξερή τιμή θερμοκρασίας περσίδων.

2 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά! 

Μόλις γύρισα και εγώ στο σπίτι από διακοπές και λέω να κάνω μια δοκιμή για ζέστη με το inventor legend. Να δω και εγώ κατανάλωση από απορία. Το ίδιο ισχύει και για μένα;

Follow me, 80-100 ταχύτητα και βαθμούς; Εδώ και 1 ώρα το είχα στο 21 αλλά έβγαλε κρύο αέρα. Και το έβαλα 24. 

Σημειωτέον δεν είναι η βασική μου πηγή θέρμανσης απλά θέλω να μου φύγει η απορία. 😅 Δεν έχω κάποιο μετρητή ενέργειας. Απλά θα το κάνω με τον μπακαλικο τρόπο. Μέτρησα στο ρολόι πόσες kw είχα πριν και πόσες θα έχω σε 4 μέρες. 😬

Τα legend και leon είναι παρόμοια μηχανήματα και βασίζονται σε διαφορετικές εκδόσεις του midea all easy pro, οπότε ναι, ισχύουν τα ίδια.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν είχες από τα χαρακτηριστικά τους τα κυβικά που βγάζουν θα υπολόγιζες cop. Δεν έχει κάποια αξιόλογη πληροφορία μια ξερή τιμή θερμοκρασίας περσίδων.

Τα legend και leon είναι παρόμοια μηχανήματα και βασίζονται σε διαφορετικές εκδόσεις του midea all easy pro, οπότε ναι, ισχύουν τα ίδια.

Οπότε το βάζω 24 στο 80-100 και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Οπότε το βάζω 24 στο 80-100 και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ! 

Θα πήδαγα από το παράθυρο στους 24 αλλά οκ, όπως σας αρέσει. 🥲

• Haha 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι 12αρια και τα 2.

Δεν έχω δυστυχώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, είδα για το Hitachi που είναι παλιό.

Σαν αίσθηση στο χέρι, το Hitachi φυσάει πολύ πιο δυνατά.

Το Pitsos άραγε είναι Midea ή Gree;

Δημοσ.
19 ώρες πριν, mdkamael είπε

Σήμερα 12.30 το πρωι ενεργοποιηθηκε εξ αποστασεως το srk80 στους 24° στο auto για να προζεστανει το σπιτι ( ανοιχτη πορτα προς κουζινα, χωλ, ΥΔ/α ). Οταν εφτασα, ειχε 20°.

καλησπέρα..
Πως το ενεργοποιησες εξ αποστασεως  ?
Εχεις παρει το wifi Module

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πήδαγα από το παράθυρο στους 24 αλλά οκ, όπως σας αρέσει. 🥲

Εδώ και 2 ώρες που καίει δεν είσαι άνετα μέσα στο σπίτι για αυτό το έβαλα τόσο.

Ήδη η κοπελα μου λέει να αφήσουμε τα πειράματα και να ανοίξουμε το καλοριφέρ αλλά την σιγονταρω ότι είναι πολλές μέρες κλειστό και με τα καλοριφέρ το ίδιο θα ήταν 🤣🤣🤣 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, antykaps είπε

καλησπέρα..
Πως το ενεργοποιησες εξ αποστασεως  ?
Εχεις παρει το wifi Module

Not yet... ειχα αυτο απο την προηγουμενη εγκατασταση https://www.skroutz.gr/s/21567548/Nedis-Wi-Fi-Smart-Universal-Remote-Control-Infrared-Smart-Hub-Compatible-with-Alexa-Google-Home-Black-WIFIRC10CBK.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

19 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Ήδη η κοπελα μου λέει να αφήσουμε τα πειράματα και να ανοίξουμε το καλοριφέρ αλλά την σιγονταρω ότι είναι πολλές μέρες κλειστό και με τα καλοριφέρ το ίδιο θα ήταν 🤣🤣🤣 

Στειλτην στη μανα της, κ δωσε χρονο ( 2 3 24ωρα μινιμουμ )στο σπιτι να ζεσταθει... το βλεπω κ σε μενα που το αφησα ενα 4ημερο διχως θερμανση και κρυωσε ... το θερμομετρο μπορει να γραφει 22, αλλα η αισθηση ειναι πιο χαμηλη. 

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Πρέπει να το βάλεις πιο ψηλά όταν ο χώρος είναι κρύος. Μπορεί στο ταβάνι που είναι η μονάδα να έχεις 24 βαθμούς, αλλά κοντά στο δάπεδο 17. Εγώ σε πιο κρύο χώρο το leon το λειτουργούσα στους 26 για να έχω θερμοκρασία 18 στα 50 εκατοστά.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Not yet... ειχα αυτο απο την προηγουμενη εγκατασταση https://www.skroutz.gr/s/21567548/Nedis-Wi-Fi-Smart-Universal-Remote-Control-Infrared-Smart-Hub-Compatible-with-Alexa-Google-Home-Black-WIFIRC10CBK.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Στειλτην στη μανα της, κ δωσε χρονο ( 2 3 24ωρα μινιμουμ )στο σπιτι να ζεσταθει... το βλεπω κ σε μενα που το αφησα ενα 4ημερο διχως θερμανση και κρυωσε ... το θερμομετρο μπορει να γραφει 22, αλλα η αισθηση ειναι πιο χαμηλη. 

Χαχαχαχαχα. Εεεεεεεε άμα συνεχίσει και αύριο για εκεί θα είναι 🤣🤣🤣

Στο τηλ χειριστήριο λέει ακόμα 19. Οπότε έχουμε μέχρι τα 22 😅😅

10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Πρέπει να το βάλεις πιο ψηλά όταν ο χώρος είναι κρύος. Μπορεί στο ταβάνι που είναι η μονάδα να έχεις 24 βαθμούς, αλλά κοντά στο δάπεδο 17. Εγώ σε πιο κρύο χώρο το leon το λειτουργούσα στους 26 για να έχω θερμοκρασία 18 στα 50 εκατοστά.

Ε τώρα το ανέβασα και εγώ στο 26 να δώσει λίγο και θα μείνει έτσι σίγουρα μέχρι αύριο. 

• Haha 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Στο τηλ χειριστήριο λέει ακόμα 19.

Αν το έχεις στο Follow me δεν χρειάζεται να το έχεις πιο ψηλά. Θα σου πάει την θερμοκρασία εκεί που την μετράει, δηλαδή εκεί που τοποθέτησες το χειριστήριο. Απλά να έχεις υπόψιν ότι αν το βάλεις στους 22 στο follow me, το κλιματιστικό θα δουλεύει μέχρι το χειριστήριο να δείξει 24! Και αυτό θα πάρει πολλή ώρα και θα σου κάνει φούρνο το δωμάτιο όπως παρατήρησε ο liakjim. Αυτό που σου είπα για ρύθμιση στους 26 βαθμούς ισχύει στην παραδοσιακή λειτουργία.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό εδώ το μωρό, 18,000 BTU, με κατανάλωση περίπου 2,4 kWh/h στη θέρμανση, έχει την τρέλα να κατεβάζει την πόρτα (στη θέρμανση) έτσι 😂

20250102_221911.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...