korakios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν έχουμε στοιχεία από το εργοστάσιο για εκεί. Άσε που το δικό μου το χλιαρό είναι για άλλον ζεστό . γιαυτό έλεγα με θερμόμετρο ωστε να δεις τι εννοεί χλιαρό . Δλδ σκέψου να τα σκάσει για ένα καλό , το οποίο πάλι θα καίει αρκετά μέχρι να φτάσει σε ισορροπία και μετά θα ρίξει τα watt , μπορεί αντί χλιαρό να το νιώθει κρύο και να το κλείνει ...
nimik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, liakjim είπε Follow me ( ξέρεις πως δουλεύει αυτό ε; ) και όσο μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα αντέχουν τα αυτιά σου. Follow me στους 21 κι auto fan ,δεν μπορώ για πολλή ώρα την βαβούρα του ..00.35 ,02.01 started ..👍
liakjim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, nimik είπε Follow me στους 21 κι auto fan ,δεν μπορώ για πολλή ώρα την βαβούρα του ..00.35 ,02.01 started ..👍 Έστω medium. Αλλά οκ, όπως σας βολεύει.
nimik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Έστω medium. Αλλά οκ, όπως σας βολεύει. δεν έχει low medium high αλλά 20,40,60,80,100 % >auto
mdkamael Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) For what it's worth... το σπιτι ( 100τ.μ. αμονωτο, Γιαννενα ), το αφησα 29,30,31 με επιστροφη σημερα 1.1 διχως να ζεσταινεται με AC 24/7. Σ αυτο το μεσοδιαστημα, εφτασε η εσωτερικη στους 14,3°. Σήμερα 12.30 το πρωι ενεργοποιηθηκε εξ αποστασεως το srk80 στους 24° στο auto για να προζεστανει το σπιτι ( ανοιχτη πορτα προς κουζινα, χωλ, ΥΔ/α ). Οταν εφτασα, ειχε 20°. Στη συνεχεια, με ρυθμιση μετα της 20.00 στους 23°, μεχρι κ τωρα 01.17, εχει φτασει αισιως στους 21.4°. Εξωτερικη αυτη τη στιγμη, 1°. Να σημειωθει για τους νεους φιλους οτι ειναι ενα απο τα ισχυρα μηχανηματα της αγορας (27.000btu) σε σπιτι με πολλες απωλειες ( καθ οτι αμονωτο ), σε περιοχη με σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες για Ελλαδα. Η καταναλωση πιο κατω στο σκρινσοτ στο ανω σεναριο για ενα 12ωρο απο τη στιγμη π τεθηκε σε λειτουργια εξ αποστασεως εως κ της 12 το βραδυ... Κοινως εκει που θελω να καταληξω ( γι αυτους που αντιστεκονται ), μη λυπαστε να το δουλευετε 24/7... και 1000kwh να φτασετε σε εναν μηνα σε λογαριασμο συνολο με 3 AC, με ενα σωστο προγραμμα θα ειστε κατω απο 200 ευρω για θερμανση κ ρευμα, με μπονους μια εξαιρετικη ατμοσφαιρα ζεστασιας... Τωρα αν κανεις ειναι Φλωρινα και προσπαθει να ζεστανει αμονωτο σπιτι με 16αρι AC ε, οκ .... Btw, μετα απο τοση ωρα λειτουργιας εξακολουθει και ειναι κρυος ο χωρος ( αισθηση ). Δε σημαινει ομως οτι θα τα κλεισω τα μηχανηματα κ οτι αυτα δεν αποδιδουν. Η εννοια της αδρανειας θα πρεπει να γινει αντιληπτη κ κατανοητη με οτιδηποτε και να συνεπαγεται αυτη. Υπομονη μεχρι να ισσοροπησει εκ νεου ο χωρος. Τα ανω εχουν χιλιοειπωθει και μαλιστα πιο εμπεριστατωμενα, παρ αυτα ας το ξαναεπαναλαβω. Κακο δεν κανει. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από mdkamael 3
cmaniac Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Είναι καλύτερο για σένα όταν λείπεις για λίγες ώρες να το βάζεις σε μια πολύ συντηρητική θερμοκρασία, πχ 18-19. Όπως το βλέπεις είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για να έρθει ο χώρος ξανά στα φυσιολογικά. 1
mdkamael Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, cmaniac είπε Είναι καλύτερο για σένα όταν λείπεις για λίγες ώρες να το βάζεις σε μια πολύ συντηρητική θερμοκρασία, πχ 18-19. Όπως το βλέπεις είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για να έρθει ο χώρος ξανά στα φυσιολογικά. True. Δε θα μπορουσα παρα μονο να συμφωνησω. Ηταν και μια εξαιρετικη αφορμη να δω τις "αναγκες" του σπιτιου ( οταν πραγματικα τις χρειαζεται) μετρημενες κ πως αυτο ανταποκρινεται μετα απο ενα 4ημερο απουσιας σε θερμανση. Καλως ή κακως, πλεον θερμομετρα χωρου και μετρητες ρευματος θα πρεπε να πηγαινουν μαζι με τα AC. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από mdkamael
nimik Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Παίζοντας λίγο με την θέση του τηλεκοντρόλ και τοποθετώντας το σε ψηλότερο σημείο σε σχέση με πριν ,από 1,2kw που έκαιγε κατέβηκα στα 535 και μετά στα 510w , πάντως πραγματικά άλλη αίσθηση να σηκώνεσαι το πρωί και να είναι ζεστό το σπίτι η έστω το μεγαλύτερο μέρος .. πριν λίγο το κατέβασα από 21 σε 20 ζητούμενη κι έχει κλείσει 1-2 φορές θα το αφήσω να δω πως θα πάει αν και δεν νομίζω να πέσει παρακάτω ..μακάρι
liakjim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, nimik είπε Παίζοντας λίγο με την θέση του τηλεκοντρόλ και τοποθετώντας το σε ψηλότερο σημείο σε σχέση με πριν ,από 1,2kw που έκαιγε κατέβηκα στα 535 και μετά στα 510w , πάντως πραγματικά άλλη αίσθηση να σηκώνεσαι το πρωί και να είναι ζεστό το σπίτι η έστω το μεγαλύτερο μέρος .. πριν λίγο το κατέβασα από 21 σε 20 ζητούμενη κι έχει κλείσει 1-2 φορές θα το αφήσω να δω πως θα πάει αν και δεν νομίζω να πέσει παρακάτω ..μακάρι Έχει μαλλιασει η γλώσσα μας ότι το μυστικό είναι η συνεχής λειτουργία. Από αύριο θα μας δείξεις και καταναλώσεις αν και λογικά ήδη θα πρέπει να έχεις ισορροπήσει. Ο καιρός είναι μαλακός και εσύ είσαι έτσι και αλλιώς σε περιοχή με μαλακό κλίμα οπότε θα ήταν περίεργο να μην έπαιζε μπαλιτσα ένα 18αρι σε σχετικά σύγχρονο σπίτι. 3
seeker4all Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλή Χρονιά σε όλους! Καταναλώσεις και συμπεριφορά Toshiba white Edge 24000 Σε μεγάλο ενιαίο χώρο, με καλή μόνωση, σε υψόμετρο άνω των 600μ στην ΒΑ Αττική, αναφέρω τα εξής που έχω παρατηρήσει σε καταναλώσεις όταν είναι το μηχάνημα σε λειτουργεία θέρμανσης: έχω προγραμματίσει 24 λειτουργία με θερμοκρασία χώρου 19 βαθμούς από 23.00-05.00 και 21 ή 22 βαθμούς από 05.00 έως 23.00 η ρύθμιση fan είναι 3+ ο θόρυβος δεν ενοχλεί καθόλου, το μηχάνημα είναι σε χώρο όπου παίζει τηλεόραση μέση ωριαία κατανάλωση είναι από 380 έως 580 watt (περίπου 10KW/ημέρα, σημειώνω πως οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές) Συγκριτικά με άλλες μορφές ενέργειας, πετρέλαιο, ξύλα κα, είμαι υπερευχαριστημένος. Τα 300KW το μήνα συγκριτικά σε κόστος, ευκολία, ποιότητα θέρμανσης κα, με άλλες μορφές ενέργειας, υπήρξαν για εμένα σωτήρια. Ακόμα και τώρα που η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα ουράνια. Στη σκέψη μου είναι μια μελλοντική αναβάθμιση σε αντλία αέρος/αέρος και τοποθέτηση επιδαπέδιων ή επιτοίχιων μονάδων. Update Επισυνάπτω σημερινές καταναλώσεις με μαλακό καιρό (μεσημέρι 11 βαθμοί στην εξωτερική μονάδα) ζητούμενη θερμοκρασία εσωτερικά 21. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από seeker4all Πρόσθεση στοιχείων 3
mdkamael Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, seeker4all είπε Καλή Χρονιά σε όλους! Καταναλώσεις και συμπεριφορά Toshiba white Edge 24000 Σε μεγάλο ενιαίο χώρο, με καλή μόνωση, σε υψόμετρο άνω των 600μ στην ΒΑ Αττική, αναφέρω τα εξής που έχω παρατηρήσει σε καταναλώσεις όταν είναι το μηχάνημα σε λειτουργεία θέρμανσης: έχω προγραμματίσει 24 λειτουργία με θερμοκρασία χώρου 19 βαθμούς από 23.00-05.00 και 21 ή 22 βαθμούς από 05.00 έως 23.00 η ρύθμιση fan είναι 3+ ο θόρυβος δεν ενοχλεί καθόλου, το μηχάνημα είναι σε χώρο όπου παίζει τηλεόραση μέση ωριαία κατανάλωση είναι από 380 έως 580 watt (περίπου 10KW/ημέρα, σημειώνω πως οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές) Συγκριτικά με άλλες μορφές ενέργειας, πετρέλαιο, ξύλα κα, είμαι υπερευχαριστημένος. Τα 300KW το μήνα συγκριτικά σε κόστος, ευκολία, ποιότητα θέρμανσης κα, με άλλες μορφές ενέργειας, υπήρξαν για εμένα σωτήρια. Ακόμα και τώρα που η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα ουράνια. Στη σκέψη μου είναι μια μελλοντική αναβάθμιση σε αντλία αέρος/αέρος και τοποθέτηση επιδαπέδιων ή επιτοίχιων μονάδων. όντως μια επιδαπέδια μονάδα λόγω συμπεριφοράς στη ροή του ζεστού αέρα μέσα στον χώρο θα είναι καλύτερη στο κομμάτι ''αίσθηση θερμικής άνεσης''. Αλλά δίχως το τρίπτυχο ΜΟΝΩΣΗ - ΜΟΝΩΣΗ - ΜΟΝΩΣΗ, όσο οικονομίκο να ειναι ένα μέσο θέρμανσης, δεν θα αποδόσει ποτέ στο έπακρο ( δεν πάει σε σένα, αλλά σε οποίον νέο διαβάζει τα ποστ ) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από mdkamael 1
mdkamael Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ισσοροπησε ο "Moș Martin" με κλειστες πορτες σε κουζινα και χωλ, αναλαμβανοντας καθιστικο 40τ.μ. με εξωτερικη 13°, εσωτερικη 21.6° κ ζητηση 23. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από mdkamael 1
cmaniac Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, liakjim είπε Έχει μαλλιασει η γλώσσα μας ότι το μυστικό είναι η συνεχής λειτουργία. Από αύριο θα μας δείξεις και καταναλώσεις αν και λογικά ήδη θα πρέπει να έχεις ισορροπήσει. Ο καιρός είναι μαλακός και εσύ είσαι έτσι και αλλιώς σε περιοχή με μαλακό κλίμα οπότε θα ήταν περίεργο να μην έπαιζε μπαλιτσα ένα 18αρι σε σχετικά σύγχρονο σπίτι. Μέγιστη 39, ελάχιστη 4 για όλο το 2024. Πολύ "εύκολο" το κλίμα. Το κακό τους είναι ότι έχουν άπειρη υγρασία. @nimik το καλοκαίρι σε εξυπηρετεί το 18ρι ή κάνει τα ίδια; @mdkamael είχα μια απορία που δεν μου έχει λυθεί. Διάβαζα ότι τα μεγάλα MHI έχουν αντιδιαβρωτική επίστρωση. Το δικό σου έχει; Θα το καταλάβεις εάν είναι μπλε τα πτερύγια το στοιχείο της έξω μονάδας. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από cmaniac 2
Pan_K Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, nimik είπε το Premium κάνει συνεχώς On/off και ξανά από τα 800w+ και πάλι τα ίδια Έχω μελετήσει αρκετά το Premium που έχω στο παιδικό δωμάτιο. Πέφτει μέχρι τα 300 watts. Με εξωτερική στους 12 βαθμούς και κατανάλωση σταθερά στα 315 watts η θερμοκρασία εξόδου είναι 31,9 βαθμοί στην μέγιστη παροχή αέρα. Το cop που έβγαλα σε αυτήν την μέτρηση είναι 5,02. Αυτό που περιγράφεις είναι κατά την γνώμη μου ισχυρή ένδειξη είτε απώλειας ψυκτικού υγρού, είτε κακής εγκατάστασης, αν και θα ήταν πολύ βοηθητικό αν μετρούσες με ένα θερμόμετρο (στην ανάγκη και υπερύθρων) την θερμοκρασία του αέρα εξόδου, για να μπορείς να συγκρίνεις. Επιπλέον, με ένα Leon 9άρι κατάφερα να ζεστάνω σπίτι με τεράστιες απώλειες από τους 6,5 βαθμούς στους 20 μέσα σε μιάμιση ημέρα, με εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 0 - 4 βαθμούς και υγρασία 90%. Την δεύτερη και τρίτη ημέρα υπολόγισα ότι το Leon κατανάλωνε περίπου 400-500 watt/h που το θεωρώ εντελώς ΟΚ για την περίσταση. Το 18άρι Leon έχει εύρος μέχρι 18100 Btu και η κατανάλωσή του μπορεί να φτάσει μέχρι 1,7kw/h, όταν δουλεύει στην μέγιστη ισχύ. Επίσης, πρόσφατα έκανα διόρθωση της εγκατάστασης δύο κλιματιστικών Fujitsu και μου κόστισε 150 ευρώ. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από Pan_K 2
mdkamael Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μέγιστη 39, ελάχιστη 4 για όλο το 2024. Πολύ "εύκολο" το κλίμα. Το κακό τους είναι ότι έχουν άπειρη υγρασία. @nimik το καλοκαίρι σε εξυπηρετεί το 18ρι ή κάνει τα ίδια; @mdkamael είχα μια απορία που δεν μου έχει λυθεί. Διάβαζα ότι τα μεγάλα MHI έχουν αντιδιαβρωτική επίστρωση. Το δικό σου έχει; Θα το καταλάβεις εάν είναι μπλε τα πτερύγια το στοιχείο της έξω μονάδας. στην λύνω άμεσα με μια λέξη .... ΝΑΙ! Τώρα κατα ποσό είναι μάρκετινγκ αυτό, είναι ένα άλλο θέμα. Σε 2 μικρά 9αρια MHI από το 2009 που έχω ( και που δεν ήρθαν με επίστρωση ), οι μονάδες τους είναι μπιμπελό. Βέβαια δεν τρώνε ήλιο, βροχή κλπ και είναι ''προστατευμένα'' στο μπαλκόνι. Η 3η μονάδα MHI 9αρα, που είναι εκτεθιμενη στον αέρα λόγω βίτσιων του εγκατάστατη (?) τρώει τα πάντα στη μούρη αλλά επίσης δεν έδειξε σημεία φθοράς/διάβρωσης στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Μου έκανε εντύπωση κ μένα στην αρχή και έχω περιέργεια να δω ποσό θα κρατήσει πάνω στο στοιχείο ... θα ρίξω μια ενημέρωση εδώ κάποια στιγμή άπαξ και βλέπω να ξεθωριάζει. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από mdkamael
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα