turbat0s Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Μήπως ο χώρος σου έχει πράγματι πολλές απώλειες, οι οποίες αναγκάζουν τα μηχανήματα σε υψηλές καταναλώσεις..
dimostr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, nimik είπε 30kw την μέρα 30χ30 μέρες =900 χ 0,225 kWh =202 ευρώ χ4 μήνες =800 ευρώ για θέρμανση σεζόν
nimik Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, dimostr είπε Πρέπει να κάνεις το τεστ 48ωρο τουλάχιστον με επειλεγμενη θερμοκρασία 20-21 και να παρακολουθήσεις θερμοκρασία χώρου και πόσο άνετα νιώθεις , μετά κοιτάς την κατανάλωση , μόνο τότε θα διαπιστώσεις τι πρέπει να κάνεις τελικά Δεν ξέρω διστάζω ..νομίζω θα κάψω τσάμπα ρεύμα για να ανακαλύψω αυτό που μάλλον ξέρω ..
cmaniac Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, nimik είπε Δεκτό αλλά με τέτοιες καταναλώσεις δεν με φτάνουν 30kw την μέρα ..δεν λέει ..δεν ξέρω το σκέφτομαι να τα αλλάξω όλα με Fujitsu/Toshiba/Daikin αλλά τώρα δεν έχω την οικονομική άνεση .. Μιας και τα κλιματιστικά εξυπηρετούν τον χώρο τους και μόνο, θα μπορούσες να κάνεις το test ανά δωμάτιο, με κλειστή πόρτα. Φυσικά αερισμοί κλπ μια φορά τη μέρα και όσο χρειάζεται για να αλλάξει ο αέρας. Επειδή έψαξα αλλά δεν βρήκα, μπορείς να τρέξεις τους οδηγούς του liakjim για κάθε δωμάτιο να δούμε πού βρίσκεσαι; Συμφορουμίτης πριν λίγες μέρες είχε μια συζήτηση με την inventor λίγο κωμικού χαρακτήρα που κατέληξε στο "να λες κι ευχαριστώ που ζεσταίνεσαι με 400 watt ελάχιστα", οπότε μόνο σε ένα θαύμα ελπίζεις.
dimostr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nimik είπε Δεν ξέρω διστάζω ..νομίζω θα κάψω τσάμπα ρεύμα για να ανακαλύψω αυτό που μάλλον ξέρω .. Συγνώμη τώρα αλλά μιλάμε για 60-70 kWh έτσι όπως τα λες δηλαδή 13-15 ευρώ για δυο μέρες , αν μπεις στο,τρυπακι να ξανάστήσεις δύο τρία κλιματιστικά θες κάνα 250 ευρώ τουλαχιστον Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από dimostr 1
nimik Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, turbat0s είπε Μήπως ο χώρος σου έχει πράγματι πολλές απώλειες, οι οποίες αναγκάζουν τα μηχανήματα σε υψηλές καταναλώσεις.. ναι ..επίσης το σπίτι είναι εκτεθειμένο από παντού ,έχω μεν νέα κουφώματα και περιμετρικά μερική θερμοπρόσοψη αλλά σε συνθήκες 6,7+ μποφόρ βοριά μοιάζουν όλα ανεπαρκή .. 4 λεπτά πριν, dimostr είπε 30χ30 μέρες =900 χ 0,225 kWh =202 ευρώ χ4 μήνες =800 ευρώ για θέρμανση σεζόν μπα...δεν .. 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μιας και τα κλιματιστικά εξυπηρετούν τον χώρο τους και μόνο, θα μπορούσες να κάνεις το test ανά δωμάτιο, με κλειστή πόρτα. Φυσικά αερισμοί κλπ μια φορά τη μέρα και όσο χρειάζεται για να αλλάξει ο αέρας. Επειδή έψαξα αλλά δεν βρήκα, μπορείς να τρέξεις τους οδηγούς του liakjim για κάθε δωμάτιο να δούμε πού βρίσκεσαι; Συμφορουμίτης πριν λίγες μέρες είχε μια συζήτηση με την inventor λίγο κωμικού χαρακτήρα που κατέληξε στο "να λες κι ευχαριστώ που ζεσταίνεσαι με 400 watt ελάχιστα", οπότε μόνο σε ένα θαύμα ελπίζεις. οκ θα το δοκιμάσω στα υπνοδωμάτια τουλάχιστον να δω ..ναι θυμάμαι την συζήτηση σχετικά με την Inventor .. θα τρέξω και τους οδηγούς ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο μια που το έφερε η κουβέντα 2 λεπτά πριν, dimostr είπε Συγνώμη τώρα αλλά μιλάμε για 60-70 kWh έτσι όπως τα λες δηλαδή 13-15 ευρώ για δυο μέρες , αν μπεις στο,τρυπακι να ξανάστήσεις δύο τρία κλιματιστικά θες κάνα 250 ευρώ τουλαχιστον έχεις δίκιο
korakios Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, nimik είπε Δεν είναι μόνο στους 12+ αλλά και πιο κάτω όπως τις τελευταίες μέρες ,επίσης όταν μπήκαν τα μηχανήματα δεν έγινε η διαδικασία με άζωτο κλπ ,γι αυτό λέω αν θα άξιζε το έξοδο ? δεν χρειάζεται με άζωτο , αλλά αντλία κενού (εκτός αν υπήρχαν παλιές εκτεθειμένες σωληνώσεις ) 2 ώρες πριν, nimik είπε Υψηλή κατανάλωση τουλάχιστον ..οκ μιλάμε για Inventor και θέρμανση .. συνεχόμενη ? απο ποια θερμοκρασία εσωτερική ξεκινάς και ποια έχεις επιθυμητή ? (μιας και δεν τα λειτουργείς 24ωρο) 22 λεπτά πριν, nimik είπε κανένα δεν πέφτει κάτω από 580w έστω κι αν πιάσουν θερμοκρασία ,δοκίμασα και με το mode στο Leon καμία διαφορά , γι αυτό ρωτάω αν αξίζει να μπω στον κόπο ..? το οτι πιάνει θερμοκρασία ο αέρας δε σημαίνει οτι έχουν ζεσταθεί έπιπλα κτλ (γιαυτό και δεν έχεις θερμική άνεση) τώρα αν πλακώνει τα on/off στα 580watt , τότε όντως δεν έπιασε και το mode στο Leon , αλλά λέω μήπως άλλαξες λάθος CH ? ποια τιμή δοκίμασες ? αλλά και πάλι on/off στα 580kw δε σημαίνει οτι καίει 580 ανα ώρα ...
nimik Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, korakios είπε δεν χρειάζεται με άζωτο , αλλά αντλία κενού (εκτός αν υπήρχαν παλιές εκτεθειμένες σωληνώσεις ) ναι είχε γίνει προ εγκατάσταση ,οι σωλήνες ήταν εκτεθειμένοι 6 λεπτά πριν, korakios είπε συνεχόμενη ? απο ποια θερμοκρασία εσωτερική ξεκινάς και ποια έχεις επιθυμητή ? (μιας και δεν τα λειτουργείς 24ωρο) τις τελευταίες μέρες ξεκινάει από εσωτερική 16+ ,επιθυμητή 22 9 λεπτά πριν, korakios είπε το οτι πιάνει θερμοκρασία ο αέρας δε σημαίνει οτι έχουν ζεσταθεί έπιπλα κτλ (γιαυτό και δεν έχεις θερμική άνεση) τώρα αν πλακώνει τα on/off στα 580watt , τότε όντως δεν έπιασε και το mode στο Leon , αλλά λέω μήπως άλλαξες λάθος CH ? ποια τιμή δοκίμασες ? αλλά και πάλι on/off στα 580kw δε σημαίνει οτι καίει 580 ανα ώρα ... δοκίμασα και με 14,16,18 καμία διαφορά στην πράξη ,μπα δεν έκανα λάθος στα 580watt βγάζει χλιαρό καμία θερμική άνεση .. οκ έτρεξα και τις απώλειες ,δείτε ..
cmaniac Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, nimik είπε ναι είχε γίνει προ εγκατάσταση ,οι σωλήνες ήταν εκτεθειμένοι τις τελευταίες μέρες ξεκινάει από εσωτερική 16+ ,επιθυμητή 22 δοκίμασα και με 14,16,18 καμία διαφορά στην πράξη ,μπα δεν έκανα λάθος στα 580watt βγάζει χλιαρό καμία θερμική άνεση .. οκ έτρεξα και τις απώλειες ,δείτε .. Ο μεγάλος χώρος έχει 4 πλευρές στον αέρα; Σίγουρα; Ποιός από τους παρακάτω σταθμούς είναι ο κοντινότερος σε σένα; https://www.meteo.gr/gmap.cfm Μας λείπει ο ένας μικρός χώρος επίσης.
nimik Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου κι από αυτό που αντιλαμβάνομαι ειδικά από τον ενιαίο χώρο κουζίνα σαλόνι 33τμ έπρεπε να είχα μπει 24άρι
korakios Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, nimik είπε δοκίμασα και με 14,16,18 καμία διαφορά στην πράξη ,μπα δεν έκανα λάθος το CH12 έτσι ? (όχι το CH11) , δείχνει οτι κατεβαίνει και μέχρι 10 , αλλά μην το σετάρεις μιας και αλλού είναι το θέμα μάλλον 4 λεπτά πριν, nimik είπε τις τελευταίες μέρες ξεκινάει από εσωτερική 16+ ,επιθυμητή 22 απο 16 για 22 αν καίει 580watt καλά είναι , το θέμα είναι τι γίνεται όταν φτάνει τους 22 4 λεπτά πριν, nimik είπε στα 580watt βγάζει χλιαρό καμία θερμική άνεση .. η άνεση δεν είναι να βγάζει ζεστό αέρα να σε χτυπά , αλλά να μην είναι παγωμένος ο χώρος κάνει on/off όταν πιάσει θερμοκρασία ή συνεχίζει να βγάζει χλιαρό και παράλληλα να καίει 580watt ?
nimik Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ο μεγάλος χώρος έχει 4 πλευρές στον αέρα; Σίγουρα; Ποιός από τους παρακάτω σταθμούς είναι ο κοντινότερος σε σένα; https://www.meteo.gr/gmap.cfm Μας λείπει ο ένας μικρός χώρος επίσης. 3 πλευρές οκ ..οι 2 μικροί χ'ωροι είναι ίδιοι https://penteli.meteo.gr/stations/rethymnotown/ 4 λεπτά πριν, korakios είπε το CH12 έτσι ? (όχι το CH11) , δείχνει οτι κατεβαίνει και μέχρι 10 , αλλά μην το σετάρεις μιας και αλλού είναι το θέμα μάλλον ναι το CH12 4 λεπτά πριν, korakios είπε απο 16 για 22 αν καίει 580watt καλά είναι , το θέμα είναι τι γίνεται όταν φτάνει τους 22 ξεκινάει με 1,8-2kw auto fan και μετά πέφτει σταδιακά στα 580 όπου πλέον είναι χλιαρός ο αέρας και ο χώρος ,πρέπει να ανεβάσεις είτε θερμοκρασία είτε ανεμιστήρα για αισθανθείς πάλι ζέστη .. 4 λεπτά πριν, korakios είπε η άνεση δεν είναι να βγάζει ζεστό αέρα να σε χτυπά , αλλά να μην είναι παγωμένος ο χώρος κάνει on/off όταν πιάσει θερμοκρασία ή συνεχίζει να βγάζει χλιαρό και παράλληλα να καίει 580watt ? συνεχίζει τις περισσότερες φορές ..
liakjim Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nimik είπε Ναι βλέπω τις καταναλώσεις με Shelly PM Mini Gen 3 , 24ωρο δεν έχω δοκιμάσει θα με ξετινάξουν στην κατανάλωση 🤑, κανένα δεν πέφτει κάτω από 580w έστω κι αν πιάσουν θερμοκρασία ,δοκίμασα και με το mode στο Leon καμία διαφορά , γι αυτό ρωτάω αν αξίζει να μπω στον κόπο ..? επίσης το σπίτι είναι εκτεθειμένο από παντού ,έχω μεν νέα κουφώματα και περιμετρικά μερική θερμοπρόσοψη αλλά σε συνθήκες 6,7+ μποφόρ βοριά μοιάζουν όλα ανεπαρκή .. Καλά είναι τα 580W για μιντεοειδές 16 λεπτά πριν, nimik είπε κι από αυτό που αντιλαμβάνομαι ειδικά από τον ενιαίο χώρο κουζίνα σαλόνι 33τμ έπρεπε να είχα μπει 24άρι Έχεις κάνεις λάθος στο πλήθος των ανοιγμάτων. Θέλουμε μόνο του χώρου όχι όλου του σπιτιού. Θα πρέπει να το πάρουμε από την αρχή φίλε μου. Όποτε βρεις χρόνο κάνε τα εξής: 1. Διάβασε τις οδηγίες συμπλήρωσης της εφαρμογής απωλειών εδώ -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 2. Κάνε μας ένα μίνι σκαρίφημα του σπιτιού. Μια κάτοψη. Ονόμασε τους χώρους και γράψε στην κάτοψή σου τις απώλειες του κάθε χώρου από την εφαρμογή. Δείξε μας στην κάτοψη που είναι το κλιματιστικό. 3. Δείξε μας φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα και έξω. Από διάφορες όψεις. 4. Απομόνωσε τον χώρο του κλιματιστικού, δλδ κλειστές πόρτες και άστο στους 21 ή 22 ή όσο θέλεις να έχεις για 48 ώρες ανοιχτό. Θα έχεις follow me ανοιχτό και όσο γίνεται υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα χωρίς να ενοχλεί. Ιδανικά high. Στο 2ο 24ωρο πες μας πόσο έκαψε σε αυτές τις 24ώρες σε κιλοβατώρες. 5. Κάποια στιγμή προμηθεύσου με 2 ψηφιακά θερμόμετρα (ακόμα και φθηνά τύπου ψυγείου), βάλε ένα πάνω στα φίλτρα (από πάνω από το κλιματιστικό) και ένα στην περσίδα, βάλε ανεμιστήρα στο high, θερμοκρασία 30 και πες μας πόσο έδειξε το κάθε θερμόμετρο (αν έχει ήδη θερμόμετρο το κάνεις και τώρα). Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από liakjim
korakios Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, nimik είπε ξεκινάει με 1,8-2kw auto fan και μετά πέφτει σταδιακά στα 580 οκ, τυπική συμπεριφορά 6 λεπτά πριν, nimik είπε όπου πλέον είναι χλιαρός ο αέρας και ο χώρος ,πρέπει να ανεβάσεις είτε θερμοκρασία είτε ανεμιστήρα για αισθανθείς πάλι ζέστη .. με εξαίρεση το χλιαρό αέρα , απόλυτα φυσιολογικό αφού ο χώρος είναι ακόμα παγωμένος παρόλο που ο αέρας φτάνει τους 22 7 λεπτά πριν, nimik είπε συνεχίζει τις περισσότερες φορές .. φαντάζομαι και πριν αλλάξεις τις τιμές στο CH12 , αν ναι νομίζω οτι όντως υπάρχει θέμα , 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Καλά είναι τα 580W για μιντεοειδές αλλά με χλιαρό αέρα σε τόσα watt ? Εκεί κολλάω
liakjim Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, korakios είπε αλλά με χλιαρό αέρα σε τόσα watt ? Εκεί κολλάω Και εγώ, για αυτό ζήτησα το 5. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα