Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nimik είπε

Υψηλή κατανάλωση τουλάχιστον ..οκ μιλάμε για Inventor και θέρμανση ..

Αρκετά ως πολύ ..αρχικά είχε γίνει προεγκατάσταση σωληνώσεων όταν ανακαινιζόταν το σπίτι ,το μήκος τους είναι οκ θα έλεγα 2.5m+ ..αλλά πολύ αμφιβάλλω για αντλία κενού κτλ ..

Σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο/έξοδο/όφελος να ξανά στηθούν από την αρχή όπως πρέπει αυστηρά by the book ..?

Επαναλαμβάνω μιλάμε για Inventor και θέρμανση ..

Inventor Leon 18000 BTU?

Έχεις μετρήσεις που να δείχνουν την υπερβολή; Μήπως είναι μικρό για τον χώρο; Μην ξεχνάς ότι είναι και Midea.

Μέλη που το έχουν κάνει είχαν λίγο καλύτερη συμπεριφορά σε κατανάλωση και αρκετά καλύτερη συμπεριφορά σε θόρυβο. Το κόστος θα πρέπει είναι κοντά στα 80-100. Θα χρειαστεί άζωτο, ανάκτηση και επαναπλήρωση.

• Like 1
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είχε κάνει ο @dimostr μια παρόμοια κίνηση.

Οκ θα δω αν έχει κάτι να προσθέσει η οποιοσδήποτε άλλος ..

αν θυμάμαι καλά σε κάποια ποστ είχα διαβάσει σχετικά με τις προ εγκαταστάσεις και το πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά που να τα βρω τώρα ,υπάρχει τεράστια πληροφορία στο νήμα αυτό και στα προηγούμενα ..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nimik είπε

Οκ θα δω αν έχει κάτι να προσθέσει η οποιοσδήποτε άλλος ..

αν θυμάμαι καλά σε κάποια ποστ είχα διαβάσει σχετικά με τις προ εγκαταστάσεις και το πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά που να τα βρω τώρα ,υπάρχει τεράστια πληροφορία στο νήμα αυτό και στα προηγούμενα ..

Κάνω tag τον @Klausx, ίσως ο μόνος ενεργός γνώστης.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cmaniac είπε

Inventor Leon 18000 BTU?

Έχεις μετρήσεις που να δείχνουν την υπερβολή; Μήπως είναι μικρό για τον χώρο; Μην ξεχνάς ότι είναι και Midea.

Μέλη που το έχουν κάνει είχαν λίγο καλύτερη συμπεριφορά σε κατανάλωση και αρκετά καλύτερη συμπεριφορά σε θόρυβο. Το κόστος θα πρέπει είναι κοντά στα 80-100. Θα χρειαστεί άζωτο, ανάκτηση και επαναπλήρωση.

Ναι Inventor Leon 18000 BTU σε 33τμ ενιαίο σαλόνι κουζίνα και άλλα 2 12άρια Corona & Premium στα υπνοδωμάτια 12τμ έκαστο

Δημοσ.
2 hours ago, MARIOSNURSE said:

Μπαρούφα είναι, συνεχίζουν να είναι φθηνότερα σε άλλα μαγαζιά (τουλάχιστον τα μοντέλα της Daikin που είδα).

Εκτος απο το 9ρι Perfera το νεο το Α, που ειναι πραγματι καλυτερο απο παντου σε τιμη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Οπότε ποιο είναι το θέμα;

Βασικά η μεγάλη κατανάλωση και χωρίς θερμική άνεση ,έλεγα αν άξιζε να γίνει πάλι εξαρχής με ειδική έξτρα μόνωση στους σωλήνες ,άζωτο κλπ όπως είπε ο cmaniac πιο πάνω ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είχε κάνει ο @dimostr μια παρόμοια κίνηση.

Μιλάς για την αλλαγή φρέου και κενό εξαρχής που είχα κάνει στο daikin ? 
60 ευρώ είχα δώσει στο blue dealer τότε , βέβαια αυτός κάνει όλες τις συντηρήσεις σε όλα μου τα κλιματιστικά και είχε και όλη την διαδικασία με το καταγραφικό με την daikin 

23 λεπτά πριν, nimik είπε

Βασικά η μεγάλη κατανάλωση και χωρίς θερμική άνεση ,

Δε νομίζω ότι είναι θέμα εγκατάστασης σε αυτά τα μηχανήματα αλλά η ιδιαιτερότητα που έχουν στο προγραμματισμό με την συμπεριφορά τους άνω των 12 βαθμών εξωτερική , όλα τα κλιματιστικά που έχουν στο ενεργειακό τους ταμπελάκι φορτίο μεγαλύτερο στη θερμή ζώνη από ότι στη  μέση ζώνη εμφανίζουν αυτή την αδυναμία 

Στα gree και φασόν αυτών μπορείς να διαφοροποιηθείς με τα τεστ modes στα midea δε ξέρω δεν έχω ασχοληθεί γιατί δεν έχω τέτοιο  

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μιλάς για την αλλαγή φρέου και κενό εξαρχής που είχα κάνει στο daikin ? 
60 ευρώ είχα δώσει στο blue dealer τότε , βέβαια αυτός κάνει όλες τις συντηρήσεις σε όλα μου τα κλιματιστικά και είχε και όλη την διαδικασία με το καταγραφικό με την daikin 

Δε νομίζω ότι είναι θέμα εγκατάστασης σε αυτά τα μηχανήματα αλλά η ιδιαιτερότητα που έχουν στο προγραμματισμό με την συμπεριφορά τους άνω των 12 βαθμών εξωτερική , όλα τα κλιματιστικά που έχουν στο ενεργειακό τους ταμπελάκι φορτίο μεγαλύτερο στη θερμή ζώνη από ότι στη ,εσύ εμφανίζουν αυτή την αδυναμία 

Στα gree και φασόν αυτών μπορείς να διαφοροποιηθείς με τα τεστ modes στα midea δε ξέρω δεν έχω ασχολη7ει 

Δεν είναι μόνο στους 12+ αλλά και πιο κάτω όπως τις τελευταίες μέρες ,επίσης όταν μπήκαν τα μηχανήματα δεν έγινε η διαδικασία με άζωτο κλπ ,γι αυτό λέω αν θα άξιζε το έξοδο ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nimik είπε

Δεν είναι μόνο στους 12+ αλλά και πιο κάτω όπως τις τελευταίες μέρες ,επίσης όταν μπήκαν τα μηχανήματα δεν έγινε η διαδικασία με άζωτο κλπ ,γι αυτό λέω αν θα άξιζε το έξοδο ?

Δυστυχως αυτό θα το μάθεις μόνο εάν το κάνεις και δεις τα αποτελέσματα .

Εγω τότε με το daikin έκανα κάνα 8μηνο με την όλη διαδικασία με την εταιρεία για ένα πρόβλημα που κάποιοι δε το θεωρούν σημαντικό αλλά αν μου μπει η ιδέα για κάτι έχω το σαράκι και πρέπει να το κάνω 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nimik είπε

Ναι Inventor Leon 18000 BTU σε 33τμ ενιαίο σαλόνι κουζίνα και άλλα 2 12άρια Corona & Premium στα υπνοδωμάτια 12τμ έκαστο

Τους έβαλες κάποιον τρόπο παρακολούθησης για να βλέπεις πόσα ζητάνε κάθε 24ωρο;

Είχες γράψει ότι τα ανάβεις για 3-4 ώρες. Δοκίμασες 24ωρο; Ρυθμίσεις;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nimik είπε

Βασικά η μεγάλη κατανάλωση και χωρίς θερμική άνεση ,έλεγα αν άξιζε να γίνει πάλι εξαρχής με ειδική έξτρα μόνωση στους σωλήνες ,άζωτο κλπ όπως είπε ο cmaniac πιο πάνω ..

Η θερμική άνεση είναι ένα μεγάλο ζήτημα και συνήθως επιτυγχάνεται με 24/7 χρήση και πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι απώλειες του χώρου. Όσο μεγαλύτερες οι απώλειες τόσο δυσκολότερο να την πετύχεις και τότε χρειάζεται να έχεις και μηχάνημα που να μπορεί να την πετύχει, είτε κατεβαίνοντας σχετικά χαμηλά σε κατανάλωση οπότε να δουλεύει συνεχόμενα χωρίς πολλά on-off είτε με μηχανήματα με μικρό offset οπότε να μην υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στα on-off.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Τους έβαλες κάποιον τρόπο παρακολούθησης για να βλέπεις πόσα ζητάνε κάθε 24ωρο;

Είχες γράψει ότι τα ανάβεις για 3-4 ώρες. Δοκίμασες 24ωρο; Ρυθμίσεις;

Ναι βλέπω τις καταναλώσεις με Shelly PM Mini Gen 3 ,

24ωρο δεν έχω δοκιμάσει θα με ξετινάξουν στην κατανάλωση 🤑,

κανένα δεν πέφτει κάτω από 580w έστω κι αν πιάσουν θερμοκρασία ,δοκίμασα και με το mode στο Leon καμία διαφορά , γι αυτό ρωτάω αν αξίζει να μπω στον κόπο ..?

επίσης το σπίτι είναι εκτεθειμένο από παντού ,έχω μεν νέα κουφώματα και περιμετρικά μερική θερμοπρόσοψη αλλά σε συνθήκες 6,7+ μποφόρ βοριά μοιάζουν όλα ανεπαρκή ..

Επεξ/σία από nimik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, nimik είπε

24ωρο δεν έχω δοκιμάσει θα με ξετινάξουν στην κατανάλωση 🤑,

Πρέπει να κάνεις το τεστ 48ωρο τουλάχιστον με επειλεγμενη θερμοκρασία 20-21 και να παρακολουθήσεις θερμοκρασία χώρου και πόσο άνετα νιώθεις , μετά κοιτάς την κατανάλωση , μόνο τότε θα διαπιστώσεις τι πρέπει να κάνεις τελικά 

Κανε το τεστ που σίγουρα είναι φθηνότερο από την αλλαγή που σκέφτεσαι που δε ξέρεις και ανά θα έχει αποτελέσματα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Η θερμική άνεση είναι ένα μεγάλο ζήτημα και συνήθως επιτυγχάνεται με 24/7 χρήση και πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι απώλειες του χώρου. Όσο μεγαλύτερες οι απώλειες τόσο δυσκολότερο να την πετύχεις και τότε χρειάζεται να έχεις και μηχάνημα που να μπορεί να την πετύχει, είτε κατεβαίνοντας σχετικά χαμηλά σε κατανάλωση οπότε να δουλεύει συνεχόμενα χωρίς πολλά on-off είτε με μηχανήματα με μικρό offset οπότε να μην υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στα on-off.

Δεκτό αλλά με τέτοιες καταναλώσεις δεν με φτάνουν 30kw την μέρα ..δεν λέει ..δεν ξέρω το σκέφτομαι να τα αλλάξω όλα με Fujitsu/Toshiba/Daikin αλλά τώρα δεν έχω την οικονομική άνεση ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...