GEORGES81 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Specs είπε αν το κλιματιστικο μου ειχε τοποθετηθει σε σημειο τετοιο που να μην χτυπαει σημειο που καθονται ανθρωποι, η αν η περσιδα ανεβαινε ψηλα γιατι δεν βαζεις αυτες τις περσιδες πουτ κυκλοφορουν εχει κ στα jumbo ακομα εγω το καλοκαιρι σωθηκα μ αυτο. https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/thermansi-psyxi/ilektrikoi-anemistires/axesouar-klimatistikon/ektropeas-aera-klimatistikou-lefkos_1476330/ Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από GEORGES81
pp6210 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, GEORGES81 είπε γιατι δεν βαζεις αυτες τις περσιδες πουτ κυκλοφορουν εχει κ στα jumbo ακομα εγω το καλοκαιρι σωθηκα μ αυτο. https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/thermansi-psyxi/ilektrikoi-anemistires/axesouar-klimatistikon/ektropeas-aera-klimatistikou-lefkos_1476330/ Ο εκτροπέας με έχει σώσει επειδη ιδρώνω στον ύπνο, μέχρι και στις διακοπές τα παίρνω μαζί μου γιατί κλασικά σε ότι δωμάτιο νοικιάσεις τα κλιματιστικά στοχεύουν κρεβάτι κατευθείαν. καλύτερα δείτε αντίστοιχες λύσεις από TEMU που έχουν πλαστικό άγκιστρο κ πιάνουν στο πάνω μέρος της συσκευής, βάζεις-βγάζεις-μετακινείς ελεύθερα, του jumbo έχουν αυτοκόλητα βραχιονάκια, τοποθετείς μια φορά και τέλος, δεν μπορείς να μετακινήσεις, άσε που στις ζέστες πιθανόν να ξεκολήσουν και να μην ξανακολήσουν... και αφήνει και ίχνος η κόλα στη συσκευή
Specs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, GEORGES81 said: γιατι δεν βαζεις αυτες τις περσιδες πουτ κυκλοφορουν εχει κ στα jumbo ακομα εγω το καλοκαιρι σωθηκα μ αυτο. Γιατι με αυτα παει περιπατο ο θερμοστατης του κλιματιστικου καθως θα δημιουργουν μικροκλιμα χαους μπροστα του! εμποδια μπροστα οπως αυτο αλλα κ αλλα σταθερα, απαγορευονται δια ροπαλου... 3
dimostr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 50 λεπτά πριν, Specs είπε Γιατι με αυτα παει περιπατο ο θερμοστατης του κλιματιστικου καθως θα δημιουργουν μικροκλιμα χαους μπροστα του! εμποδια μπροστα οπως αυτο αλλα κ αλλα σταθερα, απαγορευονται δια ροπαλου... Πάντως αυτό το πράγμα που προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να υπονομεύσουμε την λειτουργία αυτών των μηχανημάτων είναι λίγο περίεργο . Έχουμε μηχανήματα που είναι στη κορυφή της τεχνολογίας και με την παρέμβασή μας με placebo λύσεις τα γυρνάμε 30 χρόνια πίσω 1
_^ThEo^_ Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μόλις έκανα την εγκατάσταση και εγώ για το aseg24kmte. Έγινε - τρύπημα του τοίχου με ποτηροκορώνα, - σφράγιση εσωτερικής τρύπας με στόκο εκτός της εξωτερικής, - είχα καναλάκι για το καλώδιο ρεύματος και το πέρασαν από εκεί, - 2.8μ χαλκό βάλανε εκτός απο τα 0.4, 0.5 που είχε το μηχάνημα, - αντλία κενού έπιασε -14psi δλδ -0.1Μpa που λέει το manual σε 2 λεπτά και μου την άφησαν άλλα 15 λεπτά. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η εξωτερική μονάδα κάνει ελάχιστο θόρυβο. Για καταναλώσεις κλπ θα ανεβάσω αργότερα. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από _^ThEo^_ 3
pp6210 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, dimostr είπε Πάντως αυτό το πράγμα που προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να υπονομεύσουμε την λειτουργία αυτών των μηχανημάτων είναι λίγο περίεργο . Έχουμε μηχανήματα που είναι στη κορυφή της τεχνολογίας και με την παρέμβασή μας με placebo λύσεις τα γυρνάμε 30 χρόνια πίσω για πες μια μη placebo λύση όταν νοικιάζεις και ο άλλος εχει βαλει το ac ακριβώς στο κεφάλι του κρεβατιου... να το μετακινήσεις; ή να μην το χρησιμοποιείς όταν πέσεις για ύπνο; η "κορυφή τεχνολογία" πως θα με γλυτώσει απο ψύξη.... εγώ το πλαστικό το βάζω στα 2/3 της πρόσοψης για να μην μπλοκαρει το θερμοστάτη και σε πληροφορώ οτι δεν είναι καθόλου placebo η λύση. για πες κάτι καλύτερο
dimostr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, pp6210 είπε για πες μια μη placebo λύση όταν νοικιάζεις και ο άλλος εχει βαλει το ac ακριβώς στο κεφάλι του κρεβατιου... να το μετακινήσεις; ή να μην το χρησιμοποιείς όταν πέσεις για ύπνο; η "κορυφή τεχνολογία" πως θα με γλυτώσει απο ψύξη.... εγώ το πλαστικό το βάζω στα 2/3 της πρόσοψης για να μην μπλοκαρει το θερμοστάτη και σε πληροφορώ οτι δεν είναι καθόλου placebo η λύση. για πες κάτι καλύτερο 2025 καλή χρονιά 2
MARIOSNURSE Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Μόλις έκανα την εγκατάσταση και εγώ για το aseg24kmte. Έγινε - τρύπημα του τοίχου με ποτηροκορώνα, - σφράγιση εσωτερικής τρύπας με στόκο εκτός της εξωτερικής, - είχα καναλάκι για το καλώδιο ρεύματος και το πέρασαν από εκεί, - 2.8μ χαλκό βάλανε εκτός απο τα 0.4, 0.5 που είχε το μηχάνημα, - αντλία κενού έπιασε -14psi δλδ -0.1Μpa που λέει το manual σε 2 λεπτά και μου την άφησαν άλλα 15 λεπτά. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η εξωτερική μονάδα κάνει ελάχιστο θόρυβο. Για καταναλώσεις κλπ θα ανεβάσω αργότερα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Καλορίζικο. Όμορφο είναι. 1
flampouras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Μόλις έκανα την εγκατάσταση και εγώ για το aseg24kmte. Έγινε - τρύπημα του τοίχου με ποτηροκορώνα, - σφράγιση εσωτερικής τρύπας με στόκο εκτός της εξωτερικής, - είχα καναλάκι για το καλώδιο ρεύματος και το πέρασαν από εκεί, - 2.8μ χαλκό βάλανε εκτός απο τα 0.4, 0.5 που είχε το μηχάνημα, - αντλία κενού έπιασε -14psi δλδ -0.1Μpa που λέει το manual σε 2 λεπτά και μου την άφησαν άλλα 15 λεπτά. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η εξωτερική μονάδα κάνει ελάχιστο θόρυβο. Για καταναλώσεις κλπ θα ανεβάσω αργότερα. Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Έδωσες ρεύμα στην εξωτερική μονάδα απο την εσωτερική; Γιατί αν δεν κάνω λάθος, αναφέρει ρητά οτι η εξωτερική δίνει στην εσωτερική.
cmaniac Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αυτό που εντοπίζω είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πήρατε ρεύμα από την πρίζα, το οποίο εάν έχει γίνει είναι λάθος. Μιλάμε για 24ρι που φτάνει μέχρι 16A στη θέρμανση. Φτάνει στα όρια και την πρίζα (μέχρι 16A η Schuko) και το καλώδιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές για Ελλάδα (οι πρίζες παίρνουν έως 2.5ρι). Και όλα αυτά εάν το καλώδιο είναι 2.5. Κανονικά θέλει το αμέσως επόμενο, δική του γραμμή με 20ρα ασφάλεια και 4ρι καλώδιο. Θέλει λίγη προσοχή και ευαισθησία, ειδικά με όσα βλέπουμε τελευταία με βραχυκυκλώματα και φωτιές. ΥΓ. Σου έχω απαντήσει στο άλλο θέμα με τα gadget κάτι σχετικό με τον πίνακα σου. Κι αυτό πρέπει να το δεις. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac 1
liakjim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 50 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Μόλις έκανα την εγκατάσταση και εγώ για το aseg24kmte. Έγινε - τρύπημα του τοίχου με ποτηροκορώνα, - σφράγιση εσωτερικής τρύπας με στόκο εκτός της εξωτερικής, - είχα καναλάκι για το καλώδιο ρεύματος και το πέρασαν από εκεί, - 2.8μ χαλκό βάλανε εκτός απο τα 0.4, 0.5 που είχε το μηχάνημα, - αντλία κενού έπιασε -14psi δλδ -0.1Μpa που λέει το manual σε 2 λεπτά και μου την άφησαν άλλα 15 λεπτά. Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η εξωτερική μονάδα κάνει ελάχιστο θόρυβο. Για καταναλώσεις κλπ θα ανεβάσω αργότερα. Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Αν σε παίρνει φέρε την εξωτερική λίγο πιο μπροστά να ξεκολλήσει από τον τοίχο. Καλοδούλευτο το εργαλείο. 2
cmaniac Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Αν σε παίρνει φέρε την εξωτερική λίγο πιο μπροστά να ξεκολλήσει από τον τοίχο. Καλοδούλευτο το εργαλείο. Θέλει λίγη προσοχή αυτό, γιατί μπορεί να τραβήξει τίποτα δυνάμεις στην εκχείλωση και να την ανοίξει. Γενικά δεν θέλουν πολύ κούνημα, αλλά ναι, λίγος αέρας δεν βλάπτει.
_^ThEo^_ Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 13 minutes ago, flampouras said: Έδωσες ρεύμα στην εξωτερική μονάδα απο την εσωτερική; Γιατί αν δεν κάνω λάθος, αναφέρει ρητά οτι η εξωτερική δίνει στην εσωτερική. Στη φώτο φαίνεται ότι φεύγουν 2 καλώδια ρεύματος απο την εξωτερική μονάδα, οπότε το ένα πηγαίνει στην εσωτερική μονάδα και το άλλο στην πρίζα. 10 minutes ago, cmaniac said: Αυτό που εντοπίζω είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πήρατε ρεύμα από την πρίζα, το οποίο εάν έχει γίνει είναι λάθος. Μιλάμε για 24ρι που φτάνει μέχρι 16A στη θέρμανση. Φτάνει στα όρια και την πρίζα (μέχρι 16A η Schuko) και το καλώδιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές για Ελλάδα (οι πρίζες παίρνουν έως 2.5ρι). Και όλα αυτά εάν το καλώδιο είναι 2.5. Κανονικά θέλει το αμέσως επόμενο, δική του γραμμή με 20ρα ασφάλεια και 4ρι καλώδιο. Θέλει λίγη προσοχή και ευαισθησία, ειδικά με όσα βλέπουμε τελευταία με βραχυκυκλώματα και φωτιές. ΥΓ. Σου έχω απαντήσει στο άλλο θέμα με τα gadget κάτι σχετικό με τον πίνακα σου. Κι αυτό πρέπει να το δεις. Απο πρίζα πήρα ρεύμα η οποία έχει 2.5άρι καλώδιο που πάει στον πίνακα σε 16άρα ασφάλεια. Στο manual γράφει 2.5αρι καλώδιο με 20αρα ασφάλεια, όμως ο κανόνισμος λέει 16άρα. Άρα είμαι οκ νομίζω. Αν τραβήξει περισσότερο θα πέσει. 6 minutes ago, liakjim said: Αν σε παίρνει φέρε την εξωτερική λίγο πιο μπροστά να ξεκολλήσει από τον τοίχο. Καλοδούλευτο το εργαλείο. Ευχαριστώ, είναι 12cm από τον τοίχο, θα το τραβήξω λίγο μπροστά. 38 minutes ago, MARIOSNURSE said: Καλορίζικο. Όμορφο είναι. Ευχαριστώ πολύ!
liakjim Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Ευχαριστώ, είναι 12cm από τον τοίχο, θα το τραβήξω λίγο μπροστά. 10εκ είναι το ελάχιστο, οπότε ναι μεν τα 12 είναι οκ απλά ας μην είσαι κοντά στο όριο. Όσον αφορά τα ρεύματα, έχω 20άρα ασφάλεια και 4άρι καλώδιο στο δικό μου. 2
cmaniac Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Απο πρίζα πήρα ρεύμα η οποία έχει 2.5άρι καλώδιο που πάει στον πίνακα σε 16άρα ασφάλεια. Στο manual γράφει 2.5αρι καλώδιο με 20αρα ασφάλεια, όμως ο κανόνισμος λέει 16άρα. Άρα είμαι οκ νομίζω. Αν τραβήξει περισσότερο θα πέσει. Οι εταιρείες στα manual αναφέρουν στα ψιλά γράμματα ότι θα πρέπει να τηρούνται οι εθνικοί κανονισμοί σε κάθε περίπτωση. Υπάρχει ένας απλοποιημένος κανόνας που λέει ότι 16A = 2.5 / 20A = 4. Καλό είναι να μην φέρνεις στα όρια της την ασφάλεια. Από άποψη εγκατάστασης (καλωδίωση σπιτιού) είσαι εντάξει, αλλά από άποψη επάρκειας δεν είσαι. Δεν κάνει να πέφτει και γιατί ο ασφαλειοδιακόπτης μετά από μερικούς χειρισμούς, ή εναύσεις, αλλάζει χαρακτηριστικές, αλλά και γιατί το μηχάνημα δεν είναι καλή ιδέα να κλείνει απότομα - έχει ηλεκτρονικά μέρη, συμπιεστή, ηλεκτρονικές βαλβίδες που δεν τους αρέσουν τέτοια πάρτυ. Για το πρώτο, γι' αυτό έχουμε ραγοϋλικό που ασφαλίζει το οποίο είναι ξεχωριστό από το ραγοϋλικό που κάνεις τους χειρισμούς (γκρι χειρισμός-μαύρο ασφάλεια στην περίπτωση σου), για να μην επηρεάζεις τα χαρακτηριστικά της ασφάλειας. Και γι'αυτό συμπαθώ τα φυσίγγια. Γιατί κανείς δεν το ξέρει και ανεβοκατεβάζει ασφάλειες, με φορτία που προκαλούν arc κλπ που στο χρόνο τις αχρηστεύουν. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα