Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Από βραχυκύκλωμα σε κλιματιστικό η φωτιά στο ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot_2024-12-30-17-06-50-035_com.brave.browser.jpg.5e9f103bc78ee03d3c9509ae1f44b1cf.jpg

Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να βραχυκυκλώσουν, το θέμα είναι τι έγινε με τα ασφαλιστικά;

Και απ'οτι διαβάζω το κτήριο ήταν παλιό, ασυντήρητο και είχε πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα..

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να βραχυκυκλώσουν, το θέμα είναι τι έγινε με τα ασφαλιστικά;

Και απ'οτι διαβάζω το κτήριο ήταν παλιό, ασυντήρητο και είχε πολλά ηλεκτρολογικά προβλήματα..

Ξεκιναμε απο τα πιο απλα και τα πιο πιθανα σεναρια... 

Screenshot_20241230_203227_Chrome.jpg

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μηχάνημα και η εγκατάσταση του είναι ένα μέρος. Τα λέμε ότι με το ρεύμα δεν παίζεις, ούτε καλώδια βάζεις όπως να 'ναι. Ο ηλεκτρολόγος θα κληθεί από το ανακριτικό της πυροσβεστικής, από τους πρώτους στη λίστα.

Το άλλο λέγεται πυρανίχνευση και πυρασφάλεια. Μην ξεχνάτε δεν ήταν σπίτι.

Πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως ή CO2 κατάλληλοι για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, σχέδιο πυρασφάλειας με εκπαίδευση προσωπικού κλπ. Βλέπεις καπνό; Ρίχνεις ρεύμα, παίρνεις πυροσβεστήρα, βαράς. Εάν έχει ήδη φλόγα, το ξεχνάς, evacuate, 112.

Στον τόπο εργασίας μου, ακόμα και οι διοικητικοί περνάνε επανεκπαιδεύσεις, τι πρέπει να κάνεις και τι δεν πρέπει, πότε σε παίρνει να κάνεις τον ήρωα (σχεδόν ποτέ - υπάρχει ομάδα πυρασφάλειας που έχει αυξημένες αρμοδιότητες και έχει εκπαίδευση για να μπορεί να χειριστεί πυροσβεστήρες) κλπ.

Κρίμα για τον άνθρωπο.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 29/12/2024 στις 9:27 ΜΜ, ekans είπε

Καλησπέρα παιδιά, σε κλιματιστικό fujitsu ecolandia asyg035kpca αναβοσβηνουν το λαμπακι λειτουργίας και του timer συνέχεια μαζί ανά μισό δευτερόλεπτο, επίσης το κλιματιστικό σταματάει μόνο του ανα 5 λεπτά..τι μπορεί να ειναι;

Σε κλιματιστικό Fujitsu με αυτά το σύμπτωμα που είχαμε σε χώρο εργασίας το αποτέλεσμα του ελέγχου από ψυκτικόυς συνεργείου ήταν απώλεια φρέον. Κάποιο άλλο συνεργείο άσχετο  είχε κόψει σε ένα σημείο τις σωληνώσεις Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και εδώ να συμβαίνει το ίδιο. 

• Like 1
Δημοσ.
On 22/12/2024 at 10:27, liakjim said:

@Specs, τα κατάφερες με το ir blaster στο daikin;

Αν θυμάμαι καλά έχεις homeassistant έτσι;

Αν ναι, μπορείς να βάλεις ένα d1mini+ir shield με esphome.

Το έχω κάνει στο atxc25b:

471232701_10235207850162319_338035994505

παίζει άψογα

Οχι, δεν καταφερα κ επειδη δεν εχω Home assistant, μαλλον θα παρω το πρασινο και θα αρχισω να φτιαχνω διαφορα γυρω απο αυτο.

Κυριως επειδη αυτες τις μερες που εκανα μετρησεις/καταγραφες και η διαφορα ηταν 20-25% στην καταναλωση αναμεσα σε Fan Speed Max και Auto (που συνηθως καθεται στο Medium οταν πιασει θερμοκρασια, αρα σε μενα που παιζουν 24/7 ειναι εκει συνεχως).

Εχοντας επισκεψεις, ΟΛΟΙ ενοχλουνταν απο το Perfera στην κουζινα γιατι το "κρυο" αερακι χτυπαει το τραπεζι και την ωρα του φαγητου φρικαρουν.! Μου ζητηθηκε να του ανεβασω θερμοκρασια μιας και οι περσιδες ΔΕΝ πανε παραλληλα με το δαπεδο να φευγει μακρυα ο αερας. Κατεβασα ταχυτητα κ το ρυθμισα να βγαζει απο 45-50 βαθμους, με πολλη δυσκολια (μιας και "απορυθμιστηκε" κ το Sensira που ειναι στην προεκταση του χωρου και φυσικα διπλασια σχεδον καταναλωση το Perfera απο τη συνηθη).

Επισης το ιδιο στο Sensira στο χωρο του καθιστικου το εκανα για ζεστο αερα 40 βαθμων κ πανω, με ακομη πιο μεγαλη καταναλωση μιας κ εχει λιγοτερη ευελιξια(3 και οχι 5 ταχυτητες που εχει το Perfera)

Αναλυτικα οταν θα τα επεξεργαστω.

Αυτα λοιπον με κανουν να πιστευω πως για να μην χρειαζεται να ειμαι συνεχεια στις ρυθμισεις απο πανω, ενα συστημα Home assistant θα με αφηνε να επιλεξω πχ τις ωρες που δεν ειναι κανεις μπροστα στο μηχανημα(με νυχτερινο ρευμα ακομη καλυτερα,  να τρεχει fan speed max, για ανακτηση θερμοκρασιας μιας και επεφτε λογω μειωμενης αποδοσης και χαμηλων εξωτερικων θερμοκρασιων.

Καταφερα, αθροιστικα στον χωρο που πανω απο 9 kwh/24ωρο στην ιδια εξωτερικη δεν ειχα δει ποτε, να παιξει μεχρι και 16 kwh/24ωρο ...

ΥΓ: Η εφαρμογη της Daikin κατωτερη των περιστασεων...αλλεργικη στις αλλαγες θερμοκρασιας, πχ εχεις 22 και ζητας 25 , μετα απο λιγο μονο του κυλαει το κουμπι κ αφαιρει καναδυο βαθμους!!! θελει πολυ σταδιακα κ μετα απο καθε αλλαγη κ χρονο για να την κρατησει, ας μας πουν κ αλλοι αν το εχουν παρατηρησει.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Specs είπε

Εχοντας επισκεψεις, ΟΛΟΙ ενοχλουνταν απο το Perfera στην κουζινα γιατι το "κρυο" αερακι χτυπαει το τραπεζι και την ωρα του φαγητου φρικαρουν.! Μου ζητηθηκε να του ανεβασω θερμοκρασια μιας και οι περσιδες ΔΕΝ πανε παραλληλα με το δαπεδο να φευγει μακρυα ο αερας. Κατεβασα ταχυτητα κ το ρυθμισα να βγαζει απο 45-50 βαθμους, με πολλη δυσκολια (μιας και "απορυθμιστηκε" κ το Sensira που ειναι στην προεκταση του χωρου και φυσικα διπλασια σχεδον καταναλωση το Perfera απο τη συνηθη).

Το 'χω παρατηρήσει κι εγώ με το ZSX.

Όταν πέφτει στα 140W (ελάχιστη), ο αέρας που βγάζει είναι οριακά ανεκτός. Ναι μεν, εντάξει για να κρατήσει το σπίτι, αλλά εάν είσαι μπροστά είναι στο όριο του κρύου. Το perfera που πέφτει και πιο κάτω, φαντάζομαι είναι ακόμα πιο "uncomfortable".

Στα 170W είναι πιο καλά, στα 220-250W είναι ζεστός.

Ο συνδυασμός καλοριφέρ-κλιματιστικό δεν πάει άσχημα. Όταν το καλύψω, όπως το σκέφτομαι, δεν θα χρειάζεται να κλείνει. Είδα ότι το είχε κάνει ένα άλλο μέλος παλιά με μια γαλβανιζέ κατασκευή, για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν έφτασα ακόμα σε κάποιο post που να αναφέρει εάν είχε επιτυχία, αν και δεν νομίζω να είναι ό,τι καλύτερο το γαλβανιζέ να ακτινοβολεί το καλοκαίρι στον αισθητήρα. Εγώ στοχεύω σε ακρυλικό ή ξύλο.

image.png.8da24b57eff9ee5c09ae81852faa3bdd.png

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.

Για να έχεις οικονομία, πρέπει το ΔΤ να είναι μικρό. Όπως και με τις αντλίες αέρα-νερού.

Το asyg24kmta οριακά βγάζει 30C όταν πέφτει στα 160W

image.png.234fc9c5231d5335972a4ce0caf40d22.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Specs είπε

Οχι, δεν καταφερα κ επειδη δεν εχω Home assistant, μαλλον θα παρω το πρασινο και θα αρχισω να φτιαχνω διαφορα γυρω απο αυτο.

Κυριως επειδη αυτες τις μερες που εκανα μετρησεις/καταγραφες και η διαφορα ηταν 20-25% στην καταναλωση αναμεσα σε Fan Speed Max και Auto (που συνηθως καθεται στο Medium οταν πιασει θερμοκρασια, αρα σε μενα που παιζουν 24/7 ειναι εκει συνεχως).

Επισης το ιδιο στο Sensira στο χωρο του καθιστικου το εκανα για ζεστο αερα 40 βαθμων κ πανω, με ακομη πιο μεγαλη καταναλωση μιας κ εχει λιγοτερη ευελιξια(3 και οχι 5 ταχυτητες που εχει το Perfera)

Αναλυτικα οταν θα τα επεξεργαστω.

Αυτα λοιπον με κανουν να πιστευω πως για να μην χρειαζεται να ειμαι συνεχεια στις ρυθμισεις απο πανω, ενα συστημα Home assistant θα με αφηνε να επιλεξω πχ τις ωρες που δεν ειναι κανεις μπροστα στο μηχανημα(με νυχτερινο ρευμα ακομη καλυτερα,  να τρεχει fan speed max, για ανακτηση θερμοκρασιας μιας και επεφτε λογω μειωμενης αποδοσης και χαμηλων εξωτερικων θερμοκρασιων.

Καταφερα, αθροιστικα στον χωρο που πανω απο 9 kwh/24ωρο στην ιδια εξωτερικη δεν ειχα δει ποτε, να παιξει μεχρι και 16 kwh/24ωρο ...

ΥΓ: Η εφαρμογη της Daikin κατωτερη των περιστασεων...αλλεργικη στις αλλαγες θερμοκρασιας, πχ εχεις 22 και ζητας 25 , μετα απο λιγο μονο του κυλαει το κουμπι κ αφαιρει καναδυο βαθμους!!! θελει πολυ σταδιακα κ μετα απο καθε αλλαγη κ χρονο για να την κρατησει, ας μας πουν κ αλλοι αν το εχουν παρατηρησει.

Αντί για το ha green δεν θες ένα mini pc (που μάλλον θα βγει και φθηνότερο);

Ειδικά αν έχεις και κανένα ξέμπαρκο σκληρό δίσκο ή καλύτερα ssd θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, cmaniac είπε

Ο συνδυασμός καλοριφέρ-κλιματιστικό δεν πάει άσχημα. Όταν το καλύψω, όπως το σκέφτομαι, δεν θα χρειάζεται να κλείνει.

Στο διάγραμμα, για το καλοριφέρ τι μετράς? Το ρεύμα και τις ώρες που λειτουργεί το καλοριφέρ? Τις ώρες αυτές το κλιματιστικό σβήνει μόνο επειδή δεν υπάρχει ζήτηση ή το κλείνεις εσύ τελείως? 

Δημοσ.
5 hours ago, Grim Ripper said:

Αντί για το ha green δεν θες ένα mini pc (που μάλλον θα βγει και φθηνότερο);

Ειδικά αν έχεις και κανένα ξέμπαρκο σκληρό δίσκο ή καλύτερα ssd θα είσαι μια χαρά.

Ναι, θελω αλλα δεν ξερω τι και πως. Για πες που θα βρω οδηγιες να δω αν ειναι πιο ευκολο η πιο δυσκολο.

Δημοσ.
9 hours ago, cmaniac said:

Το 'χω παρατηρήσει κι εγώ με το ZSX.

Όταν πέφτει στα 140W (ελάχιστη), ο αέρας που βγάζει είναι οριακά ανεκτός. Ναι μεν, εντάξει για να κρατήσει το σπίτι, αλλά εάν είσαι μπροστά είναι στο όριο του κρύου. Το perfera που πέφτει και πιο κάτω, φαντάζομαι είναι ακόμα πιο "uncomfortable".

Στα 170W είναι πιο καλά, στα 220-250W είναι ζεστός.

Ο συνδυασμός καλοριφέρ-κλιματιστικό δεν πάει άσχημα. Όταν το καλύψω, όπως το σκέφτομαι, δεν θα χρειάζεται να κλείνει. Είδα ότι το είχε κάνει ένα άλλο μέλος παλιά με μια γαλβανιζέ κατασκευή, για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν έφτασα ακόμα σε κάποιο post που να αναφέρει εάν είχε επιτυχία, αν και δεν νομίζω να είναι ό,τι καλύτερο το γαλβανιζέ να ακτινοβολεί το καλοκαίρι στον αισθητήρα. Εγώ στοχεύω σε ακρυλικό ή ξύλο.

καλημερα

δηλαδη το να πεφτει τοσο χαμηλα στη θερμανση ενα κλιματιστικο δεν ειναι τελικα πανακεια. Το λεω διοτι αν οπως λες δημιουργει δυσφορια στους παρευρισκομενους τοτε γιατι να μην κλεινει πιο ψηλα όπου βγαζει ζεστο αέρα? 

Αληθεια, εχεις επιχειρησει να μετρησεις cop κοντα στα ελάχιστα όπως ο liakjim?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Specs είπε

Ναι, θελω αλλα δεν ξερω τι και πως. Για πες που θα βρω οδηγιες να δω αν ειναι πιο ευκολο η πιο δυσκολο.

Spoiler

Έλεος, 4 χρόνια σε ψήνω .

ontopic

Ακόμα και με 2C έξω, το asyg24kmta κρατάει πάνω από 5.5 cop

image.png.9faa58a82a05a54af21a9e94a92bc22d.png

• Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, liakjim said:
  Hide contents

Έλεος, 4 χρόνια σε ψήνω .

Εχεις δικιο αλλα η μνημη μου με πουλαει συχνα κ ψαχνω απο την αρχη καθε φορα κ μολις τα βρω λεω ας αγγαρεψω κανα παιδι μου να τα φτιαξει κλπ. Τωρα ειναι μονοδρομος...ψηθηκα !

6 minutes ago, chemkyr said:

δηλαδη το να πεφτει τοσο χαμηλα στη θερμανση ενα κλιματιστικο δεν ειναι τελικα πανακεια.

αν το κλιματιστικο μου ειχε τοποθετηθει σε σημειο τετοιο που να μην χτυπαει σημειο που καθονται ανθρωποι, η αν η περσιδα ανεβαινε ψηλα (ποτε δεν καταλαβα γιατι στα "ιαπωνικα" εφοσον περναει απο εκει κ το βλεπουμε γιατι να μην μπορουμε να επιλεξουμε τετοια θεση)θα ηταν πανακεια, ιδιως σε μεγαλους χωρους, ευκολο. Σε υπνοδωματια δυσκολο καθως οπου και να στραφει σε φτανει ο αερας αλλα και παλι λογω θορυβου επιλεγουμε χαμηλη η αθορυβη αναγκαστικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sap00 είπε

Στο διάγραμμα, για το καλοριφέρ τι μετράς? Το ρεύμα και τις ώρες που λειτουργεί το καλοριφέρ? Τις ώρες αυτές το κλιματιστικό σβήνει μόνο επειδή δεν υπάρχει ζήτηση ή το κλείνεις εσύ τελείως? 

Ρεύμα στο καλοριφέρ εκεί που ελέγχω δεν γίνεται, θα μου φέρει 3-4W γιατί είναι πρακτικά η κατανάλωση του θερμοστάτη.

Στο γράφημα βλέπεις τον χρόνο που ο θερμοστάτης ήταν στο on (δεξιός άξονας y).

Το κλιματιστικό σβήνει με αυτοματισμό στο HA γιατί διαβάζει εξωτερική πάνω από 13 (πλασματική, γιατί χτυπάει το αισθητήριο ο ήλιος - ψάχνω τρόπο και χρόνο να το καλύψω) οπότε αναλαμβάνει το καλοριφέρ. Το ZSX όπως και τα ZR έχουν την ιδιαιτερότητα να ανεβάζουν τα min watt ένα step όταν η θερμοκρασία περάσει τους 13 και άλλο ένα step όταν περάσει τους 17 (στο δικό μου 330 και 450 Watt περίπου), οπότε αρχίζει τα on off γιατί υπεραποδίδει και γι αυτό το βγάζω εκτός. Μόλις πέσει, παίρνει ξανά οπότε το καλοριφέρ είτε σβήνει εάν είναι αναμμένο, είτε δεν ξανανάβει γιατί δεν διαβάζει θερμοκρασία κάτω απ το threshold.

31 λεπτά πριν, chemkyr είπε

καλημερα

δηλαδη το να πεφτει τοσο χαμηλα στη θερμανση ενα κλιματιστικο δεν ειναι τελικα πανακεια. Το λεω διοτι αν οπως λες δημιουργει δυσφορια στους παρευρισκομενους τοτε γιατι να μην κλεινει πιο ψηλα όπου βγαζει ζεστο αέρα? 

Αληθεια, εχεις επιχειρησει να μετρησεις cop κοντα στα ελάχιστα όπως ο liakjim?

Εάν σβήσει, τότε είναι που έχεις κρύο. Επίσης το σταμάτα-ξεκίνα δεν είναι πολύ ευχάριστο για όποιον είναι δίπλα και οι πολλές εναύσεις δεν κάνουν καλό, ούτε στα μοτέρ των περσίδων ούτε στον συμπιεστή, οπότε το να πέφτει χαμηλά βοηθάει να τα αποφεύγεις όλα αυτά. Εάν δεν σε χτυπάει (πχ εάν το κλιματιστικό έχει την ευελιξία να στείλει τον αέρα πραγματικά όπου θες (κάθετα, οριζόντια κλπ) ώστε να μην χτυπάει ανθρώπους), δεν σε απασχολεί πόσα watt καίει και πόσο κρύο αέρα βγάζει.

COP όχι, ακόμα τουλάχιστον. Θέλω θερμόμετρα και τρόπο να μετρήσω air flow. Μπορεί στο μέλλον.

Κι άλλο περιστατικό.

https://www.newsit.gr/ellada/fotia-se-isogeio-diamerisma-sti-lamprini-meta-apo-vraxykykloma-se-klimatistiko/4271744/amp/

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, chemkyr είπε

τοτε γιατι να μην κλεινει πιο ψηλα όπου βγαζει ζεστο αέρα?

Γιατί όταν πχ κλείνει από τα 600w -0-600 η ομοιογένεια στη θερμοκρασία του χώρου πάει περίπατο μια θα ιδρώνεις μια θα κρυώνεις 

οπότε η χαμηλή συνεχόμενη λειτουργία είναι το βέλτιστο αρκεί ο μάστορας που θα το τοποθετήσει να μην είναι καφρος και ο ιδιοκτήτης να μην είναι στο στυλ έλα μωρέ δε βαριέσαι όπου και να μπει ίδια είναι 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...