Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekans είπε

Έχω δοκιμάσει να το βγάλω απο πρίζα και τα φιλτρα ειναι καθαρα, παρόλα αυτα το κλιματιστικό δουλευει 5 λεπτά και μετα σταματάει δεν βγαζει τιποτα..

Τι εννοείς σταματάει; Σταματάει να βγάζει αέρα; Σταματάει ο συμπιεστής; Χωρίς κάποιο σφάλμα; Μήπως απλά πιάνει θερμοκρασία ο χώρος και κόβει;

Από το app το δοκίμασες;

Αν το βάλεις θέρμανση και 30C τι θα κάνει;

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Τι εννοείς σταματάει; Σταματάει να βγάζει αέρα; Σταματάει ο συμπιεστής; Χωρίς κάποιο σφάλμα; Μήπως απλά πιάνει θερμοκρασία ο χώρος και κόβει;

Από το app το δοκίμασες;

Με ρύθμιση στους 24 και φουλ αερα απλά σταματάει να βγαζει αερα, δεν ακούγεται και η μοναδα έξω.. wifi δεν έχει.. θα το δοκιμάσω τωρα στους 30..

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από το app το δοκίμασες;

Στους 30 δουλευει κανονικά, πιο κατω απλά σταματάει μονο του..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ekans είπε

Στους 30 δουλευει κανονικά, πιο κατω απλά σταματάει μονο του..

Όταν λες πιο κάτω πχ από 29 και κάτω; Έχεις θερμόμετρο στον χώρο; Μήπως πιάνει θερμοκρασία εκεί ψηλά στο ταβάνι και κλείνει; Αν το αφήσεις ανοιχτό θα ξαναπάρει μετά από λίγο; Αν τελειώσεις με τα πειράματα πες. Επίσης δοκίμασε μια ψύξη και 16C να δεις αν βγάζει κρύο.

Δημοσ.

Όταν λες πιο κάτω πχ από 29 και κάτω; Έχεις θερμόμετρο στον χώρο; Μήπως πιάνει θερμοκρασία εκεί ψηλά στο ταβάνι και κλείνει; Αν το αφήσεις ανοιχτό θα ξαναπάρει μετά από λίγο; Αν τελειώσεις με τα πειράματα πες. Επίσης δοκίμασε μια ψύξη και 16C να δεις αν βγάζει κρύο.

Το θερμόμετρο στον χώρο γράφει 20 βαθμούς.. δουλεύει μονο απο 28 και πανω, απο εκει και κατω απλά σταματαει να βγαζει.. το ιδιο εκανε και το καλοκαίρι στη ψύξη..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ekans είπε

Το θερμόμετρο στον χώρο γράφει 20 βαθμούς.. δουλεύει μονο απο 28 και πανω, απο εκει και κατω απλά σταματαει να βγαζει.. το ιδιο εκανε και το καλοκαίρι στη ψύξη..

Ίσως θέμα αισθητήρα; Μάλλον πρέπει να μιλήσεις με το σέρβις. 

Δημοσ.

Ίσως θέμα αισθητήρα; Μάλλον πρέπει να μιλήσεις με το σέρβις. 

Μαλλον θα δω άλλον ψυκτικό γιατί ο πρώτος δεν βρήκε πρόβλημα παρόλο που δεν δουλευε.. σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ekans είπε

Μαλλον θα δω άλλον ψυκτικό γιατί ο πρώτος δεν βρήκε πρόβλημα παρόλο που δεν δουλευε.. σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Στην εγγύηση θα είσαι λογικά οπότε θα μίλαγα με την αντιπροσωπεία. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, simos1974 είπε

καλησπερα σε ολους,

εχει καποιος προμηθευτει Panasonic etherea?  βλεπω πολυ καλους βαθμους αποδοσης και θα ηθελα να ακουσω μια γνωμη.

Επισης ,η αντιπροσωπεια τι λεει, αξιοπιστη?

Edit: PanClima τελικα λεγεται... οποτε κανεις μια αναζητηση. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ekans είπε

Μήπως είναι φραγμένη η φτερωτή και το ψυγείο με σκόνη και πνίγεται, άρα μπερδεύει τον αισθητήρα; Έχεις κάνει συντήρηση-καθαρισμό πρόσφατα;

Το είχαμε πάθει στο νοσοκομείο, που τα κλιματιστικά είχαν να καθαριστούν από εποχές ΠΑΣΟΚ 😂

Δες αν φυσάει όσο πρέπει ή αν φυσάει λίγο και με έναν φακό δες αν η φτερωτή έχει πάνω την Άρτα με τα Γιάννενα.

• Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Μήπως είναι φραγμένη η φτερωτή και το ψυγείο με σκόνη και πνίγεται, άρα μπερδεύει τον αισθητήρα; Έχεις κάνει συντήρηση-καθαρισμό πρόσφατα;

Το είχαμε πάθει στο νοσοκομείο, που τα κλιματιστικά είχαν να καθαριστούν από εποχές ΠΑΣΟΚ 😂

Δες αν φυσάει όσο πρέπει ή αν φυσάει λίγο και με έναν φακό δες αν η φτερωτή έχει πάνω την Άρτα με τα Γιάννενα.

Χαχα, οχι ειναι πεντακάθαρα το καλοκαίρι έγινε συντήρηση αυτο είναι το προβλημα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekans είπε

Χαχα, οχι ειναι πεντακάθαρα το καλοκαίρι έγινε συντήρηση αυτο είναι το προβλημα..

Από το καλοκαίρι έχει περάσει αρκετός καιρός. Εγώ για παράδειγμα τα καθαρίζω κάθε 15 μέρες.  Σίγουρα είναι καθαρά; Για έλεγξε το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/12/2024 στις 3:13 ΜΜ, liakjim είπε

Ελαφρώς πάνω από το μπάτζετ αλλά αξίζει φουλ

https://www.alphaclimagr.gr/product/1418621/toshiba-edge-ras-b13g3kvsg-e-ras-13j2avsg-e1-klimatistiko.html

εναλλακτικά, με ελαφρώς μεγαλύτερο capacity

https://www.apothema.gr/fujitsu-standard-km-series-aseh14kmcg-aoeh14kmcg-klimatistiko-inverter-14000-btu-a-a-me-wifi-270327p

Αν υποθέσουμε ότι μπορώ να ανέβω στο χιλιάρικο (ίσως παίξει κανένα εξοικονομώ), μεταξύ αυτών που πρότεινες, και του παρακάτω

https://megagora.gr/product/daikin-new-perfera-ftxm35r-rxm35r-κλιματιστικό-inverter-12000-btu-a-a-με-ιονιστή-κ/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXNrbUwkJ04qTXAsMUk5fjVLekQ0c14=

τι θα επιλέγαμε;

Εγώ με όσα λίγα έχω καταλάβει απ' το διάβασμα μου εδώ είμαι μεταξύ του Fujitsu και του Perfera, και ίσως κλίνω προς το Daikin.

Επεξ/σία από uncle_nontas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε

Αν υποθέσουμε ότι μπορώ να ανέβω στο χιλιάρικο (ίσως παίξει κανένα εξοικονομώ), μεταξύ αυτών που πρότεινες, και του παρακάτω

https://megagora.gr/product/daikin-new-perfera-ftxm35r-rxm35r-κλιματιστικό-inverter-12000-btu-a-a-με-ιονιστή-κ/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXNrbUwkJ04qTXAsMUk5fjVLekQ0c14=

τι θα επιλέγαμε;

Εγώ με όσα λίγα έχω καταλάβει απ' το διάβασμα μου εδώ είμαι μεταξύ του Fujitsu και του Perfera, και ίσως κλίνω προς το Daikin.

Καταρχάς αν πήγαινες σε περφέρα, θα έπρεπε να πας στο ftxm35a που είναι το καινούργιο μοντέλο.

Όσον αφορά τα btus, αμφιταλαντεύομαι αν θα πρέπει να πας σε 12άρι ή 14άρι.

Οι απώλειές σου είναι για 12άρι.

Αν ο χώρος δεν έχει ηλιακά κέρδη το καλοκαίρι και δεν είναι γενικά ζεστός το καλοκαίρι και κρύος τον χειμώνα, τότε θα είσαι οκ με το 12άρι.

Σε αυτήν την περίπτωση κοιτάς το ftxm35a από daikin, το aseh12kmcg ή ακόμα καλύτερα το aseh12kgtg από fujitsu και το edge white 13αρι από toshiba  (εναλλακτικά το haori αν θέλεις design). Θα πρέπει να ζυγίσεις χαρακτηριστικά, τιμή, εγγυήσεις κτλ και να διαλέξεις. Από άποψη οικονομίας λογικά η σειρά πάει kgtg>perfera>(haori=edge)>aseh12kmcg. Το daikin έχει 3 χρόνια εγγύηση αν πας από αλυσίδα (το atxm13a δλδ ), ή 5 από blue dealer ή επέκταση σε 10 έτη με έξτρα χρήματα. Fujitsu και Toshiba έχουν 7.

Σε 14άρια υπάρχουν τα ftxm42a , aseh14kmcg και aseh14kgtg.

Πρώτα κλείδωσε btu και μετά μοντέλο με τον τρόπο που είπαμε.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...