Lofarek Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 50 λεπτά πριν, Pan_K είπε Συγκριτικό 3 κλιματιστικών στο σπίτι μου, μιας και η κεντρική θέρμανση δεν επαρκούσε για την διατήρηση του χώρου πάνω από 20 βαθμούς την νύχτα. Οι καταναλώσεις είναι από 1πμ - 6πμ και η μέση εξωτερική 6 βαθμοί και η εσωτερική τριών δωματίων 20,5: Inventor Omnia Plus 18K (μετρημένο COP 5,66, ελάχιστα watt: 580) 52 τμ, εκτεθειμένoι 3 τοίχοι και παροχή στο max (840m3/h), όχι follow me. 1500w/h. (=29w/h ανά τμ) Inventor Premium 9k (COP 5,02, ελάχιστα watt: 300) σε 16τμ, εκτεθειμένος 1 τοίχος και παροχή στο max (466m3/h), όχι follow me: 870w/h. (=54w/h ανά τμ) Fujitsu ASYG09LLCB (COP 4,07, ελάχιστα watt: 320) σε 19τμ, εκτεθειμένοι 2 τοίχοι και παροχή στο low (450m3/h): 850w/h (=44w/h ανά τμ). Το παλιό Inventor Omnia έχει πολύ καλή απόδοση. Το πιο καινούριο Premium χειρότερο. Το Fujitsu 12-ετίας, αξιοπρεπές. Κατ' αρχήν πολύ λεπτομερής και χρήσιμη η ανάλυση που παραθέτεις. Προσωπικά θα δοκίμαζα το ανάποδο, δηλαδή θα μείωνα την ζήτηση στο Daikin και άφηνα το Gaia να λειτουργεί ως έχει. Θα δοκίμαζα να δω με ποιο σενάριο έχω καλύτερη θερμική άνεση/ κατανάλωση, αλλά, μάλλον ή το ένα θα κάνει on-off ή το άλλο, διότι για την χρήση που κάνεις, η εγκατεστημένη ισχύς φαίνεται στην πράξη πως είναι αρκετά πιο ψηλή. Προσωπικά επιλέγω εσκεμμένα χαμηλότερα BTU για να έχω πιο στρωτή λειτουργία και θερμική άνεση στο 95% των περιπτώσεων που με αφορούν, δηλαδή να διατηρώ έναν χώρο σταθερά ζεστό, μιας και πολύ σπάνια έως ποτέ δεν επιχειρώ γρήγορη θέρμανση ενός δωματίου από τους 12 στους 21 βαθμούς. Αλλά και σε αυτήν την σπάνια περίπτωση υπάρχει και το Turbo, που βοηθάει πολύ. Πάντως το Gaia, επειδή δεν κατεβαίνει κάτω από 350 watt, δεν κάνει σίγουρα για ένα συνηθισμένο δωμάτιο πχ 12 τμ. Έχεις Ururu Sarara και Daisekai στο ίδιο δωμάτιο; Nai
cmaniac Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Ison_ είπε Στο «Εξοικονομώ 2025» προβλέπεται και η αντικατάσταση κλιματιστικού; Κάνει μεν λόγο για αναβάθμιση συστήματος ψύξης/θέρμανσης, που όπως το ακούω πρέπει να περιλαμβάνει και τα κλιματιστικά, αλλά γνωρίζει κάποιος; Ναι. Κατηγορία 3Ε. 5 ώρες πριν, Alexx8 είπε ο πιο κοντινός σταθμός νομίζω πως είναι στο Δίον, το κοίταξα αλλά δεν έβγαλα άκρη με τα στοιχεία (είδα οτι έχει μόνο από την προηγούμενη χρονιά) Εδώ και η κάτοψή μου!! δεν είναα 100% σωστές οι αναλογίες,αλλά είναι αρκετά κοντά τα έχω στο μάτι και τα MHI. Με χαλάει λίγο που η εγγύηση είναι 3 χρόνια. Δεν είνα κ φθηνά (για την τσέπη μου δλδ. Μου άρεσε πολύ αυτό Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-50ZS-WT (το χρωματάκι) Εδώ είσαι για Διον φέτος. https://penteli.meteo.gr/stations/dion/NOAAYR.TXT Τα βλέπω κάπως ζόρικα όντως αν το σημείο είναι αντιπροσωπευτικό. Πάνω από 10 μέρες ίσα ή κάτω από 0 και 3 μήνες πάνω από 32 φέτος. Δεν είναι κακό το ZS. Ναι για το WF, να έχει WiFi. Αν το βρεις και στο χρώμα που θες (WFT) οκ, απλά συνήθως τα χρώματα τσιμπάνε λίγο. Θα κοιτούσα και Edge από Toshiba, ή και EF απο Mitsubishi Electric. Για το μικρό, οι απώλειες σου δίνουν 9ρι, οπότε μπορείς να πάρεις κάποιο αντίστοιχο των ίδιων σειρών (μπορείς να βάλεις ίδια μάρκα για να μην μπλέκεις με πολλές εφαρμογές). 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Ένα άλλο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ένα "κακό" κλιματιστικό μπορεί να παρασύρει και ένα "καλό" στον τρόπο λειτουργίας του. Φωτό 4. Εδώ το Midea Gaia παρασέρνει το Daikin Perfera σε σχετικά on-off και όταν στις 21:00 κατεβάζω ζήτηση στο Midea ώστε να μην λειτουργεί φαίνεται ο σωστός τρόπος λειτουργίας του Perfera ο οποίος συνεχίζεται τουλάχιστον για 12 ώρες και μάλιστα με εξωτερική 4 βαθμούς προς το πρωί. 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Το Gaia και το Perfera ανταγωνίζονται γιατί καλούνται να θερμάνουν ένα μέρος του ίδιου χώρου. Εάν το είχες το Gaia εγκατεστημένο αριστερά (όπως βλέπουμε την κάτοψη), μπορεί να μην είχες τέτοια. Το πιο πιθανό είναι να το σώσεις εάν κλείσεις την πόρτα του υπνοδωματιου.
dimostr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, cmaniac είπε Εάν το είχες το Gaia Αυτό είναι ένα midea όπου και να το βάλεις για θέρμανση είναι ένα σακί με σκατα 1
cmaniac Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, dimostr είπε Αυτό είναι ένα midea όπου και να το βάλεις για θέρμανση είναι ένα σακί με σκατα Δεν διαφωνώ, αλλά δυστυχώς αυτό έχει ο άνθρωπος. By the way, ετοιμαστείτε για νέα γενιά μηχανημάτων, με... EGR. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0140700718302743 https://www.researchgate.net/publication/373836646_Experimental_study_on_the_performance_of_R290_air-water_heat_pump_with_vapor_injection_for_cold_regions Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac 2
liakjim Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Alexx8 είπε ο πιο κοντινός σταθμός νομίζω πως είναι στο Δίον, το κοίταξα αλλά δεν έβγαλα άκρη με τα στοιχεία (είδα οτι έχει μόνο από την προηγούμενη χρονιά) Εδώ και η κάτοψή μου!! δεν είναα 100% σωστές οι αναλογίες,αλλά είναι αρκετά κοντά τα έχω στο μάτι και τα MHI. Με χαλάει λίγο που η εγγύηση είναι 3 χρόνια. Δεν είνα κ φθηνά (για την τσέπη μου δλδ. Μου άρεσε πολύ αυτό Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-50ZS-WT (το χρωματάκι) Με τις θερμοκρασίες σου, τις ανύπαρκτες μονώσεις σου και την απουσία αξιόπιστης εναλλακτικής πηγής θέρμανσης, θα έβαζα ένα 24άρι toshiba edge στο σαλόνι και ένα 13άρι toshiba edge στο υπνοδωμάτιο. Αν το κόστος είναι απαγορευτικό, πρώτη έκπτωση είναι στο υπνοδωμάτιο όπου πάμε στο 13άρι yukai/arata και δεύτερη έκπτωση σε 24άρι yukai/arata.
cmaniac Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Με τις θερμοκρασίες σου, τις ανύπαρκτες μονώσεις σου και την απουσία αξιόπιστης εναλλακτικής πηγής θέρμανσης, θα έβαζα ένα 24άρι toshiba edge στο σαλόνι και ένα 13άρι toshiba edge στο υπνοδωμάτιο. Αν το κόστος είναι απαγορευτικό, πρώτη έκπτωση είναι στο υπνοδωμάτιο όπου πάμε στο 13άρι yukai/arata και δεύτερη έκπτωση σε 24άρι yukai/arata. Το 9ρι ZS έχει 2.3kW στους -5 με ζητούμενη 22. Δεν θα τον καλύψει λες για το υπνοδωμάτιο; Αντίστοιχα το 22ρι ZR για τα ίδια βγάζει 5.1kW. Οκ το 16ρι ZS είναι under, αφού βγάζει 4.18, το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα στο κρύο. Ήδη το εργαλείο έχει +5%, οπότε είναι πιθανό να είναι καλυμμένος. Όχι; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac 1
Pan_K Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Lofarek είπε Και μια μηνιαία κατανάλωση από το daisekai 10 με θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμών για το ίδιο δωμάτιο Μήπως το Daisekai σου βγαίνει πιο φθηνό; Αν με το Daikin έκαψες 1Kw/h σε 7 ώρες, τότε η μέρα βγαίνει με 3,4 kw/h. Οπότε οι 22 μέρες (όσες δούλεψε το Toshiba) βγάζουν 75 kw/h με εξωτερική 8,5 και εσωτερική 19. Καλό θα ήταν να είχαμε μία μέση τιμή τουλάχιστον για τις εξωτερικές των ημερών που δούλευε το Daisekai. Νομίζω χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να συνάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.
liakjim Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το 9ρι ZS έχει 2.3kW στους -5 με ζητούμενη 22. Δεν θα τον καλύψει λες για το υπνοδωμάτιο; Αντίστοιχα το 18ρι ZR για τα ίδια βγάζει 5.1kW. Οκ το 16ρι ZS είναι under, αφού βγάζει 4.18, το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα στο κρύο. Ήδη το εργαλείο έχει +5%, οπότε είναι πιθανό να είναι καλυμμένος. Όχι; Δεν ξέρουμε, βασιζόμαστε στη γενικουρα το εργαλείο. Εμένα με την περιγραφή του, με μηδενικές μονώσεις, από πάνω αμονωτη πλάκα και αυτά τα ψεύτικα παλαιολιθικά αλουμίνια με μονό τζάμι, για περιοχή με -5 και 40αρια, οι απώλειες που βγάζει η εφαρμογή μου φαίνονται και λίγες. Για αυτό πάμε στα σίγουρα. Ας πάρει και άλλες γνώμες εννοείται.
chemkyr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 13 hours ago, liakjim said: Σφίξαν κάπως οι κ@λοι. Ανέβηκαν οι απώλειες στα 3KW, κοντά στο 50% των υπολογιζομένων απωλειών καλησπέρα πώς υπολογίζεις το pout? χρησιμοποιείς μετρήσεις και κάποιο τύπο?
liakjim Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, chemkyr είπε καλησπέρα πώς υπολογίζεις το pout? χρησιμοποιείς μετρήσεις και κάποιο τύπο?
Pan_K Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν ξέρουμε, βασιζόμαστε στη γενικουρα το εργαλείο. 35 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ήδη το εργαλείο έχει +5%, οπότε είναι πιθανό να είναι καλυμμένος. Όχι; Νομίζω υπάρχει και άλλος τρόπος διασταύρωσης της πληροφορίας για τις απώλειες. Μπορεί να ανατρέξει κανείς στο πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης που έχει εκδώσει για το σπίτι του. Εκεί ο μηχανικός έχει εκτιμήσει τις απώλειες για όλο το σπίτι. Ούτε και αυτό είναι εντελώς αξιόπιστο, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς και αυτό. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
liakjim Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, Pan_K είπε Νομίζω υπάρχει και άλλος τρόπος διασταύρωσης της πληροφορίας για τις απώλειες. Μπορεί να ανατρέξει κανείς στο πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης που έχει εκδώσει για το σπίτι του. Εκεί ο μηχανικός έχει εκτιμήσει τις απώλειες για όλο το σπίτι. Ούτε και αυτό είναι εντελώς αξιόπιστο, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς και αυτό. Αν υπάρχει...
Lofarek Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 55 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μήπως το Daisekai σου βγαίνει πιο φθηνό; Αν με το Daikin έκαψες 1Kw/h σε 7 ώρες, τότε η μέρα βγαίνει με 3,4 kw/h. Οπότε οι 22 μέρες (όσες δούλεψε το Toshiba) βγάζουν 75 kw/h με εξωτερική 8,5 και εσωτερική 19. Καλό θα ήταν να είχαμε μία μέση τιμή τουλάχιστον για τις εξωτερικές των ημερών που δούλευε το Daisekai. Νομίζω χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να συνάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Δεν είχε και τις 22 μέρες 8,5 εξωτερική είχε περισσότερο από 10 έως 14 τις τελευταίες 2 μέρες σ/κ που ειναι ο χιονιας έβαλα το ururu να δουλέψει καθώς έχει καλύτερο scop σε μέσο κλίμα 5,9 από το 5,2 του toshiba. Επίσης στις 19 η 20 ζητούμενη το daisekai έχει πολλά on off σε σχέση με το smooth operation του Daikin που κατεβαίνει στα τάρταρα. Έχω δει και 60w σε ψύξη...🙂🙂 3
MARIOSNURSE Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Lofarek είπε Δεν είχε και τις 22 μέρες 8,5 εξωτερική είχε περισσότερο από 10 έως 14 τις τελευταίες 2 μέρες σ/κ που ειναι ο χιονιας έβαλα το ururu να δουλέψει καθώς έχει καλύτερο scop σε μέσο κλίμα 5,9 από το 5,2 του toshiba. Επίσης στις 19 η 20 ζητούμενη το daisekai έχει πολλά on off σε σχέση με το smooth operation του Daikin που κατεβαίνει στα τάρταρα. Έχω δει και 60w σε ψύξη...🙂🙂 Ποιο από τα 2 θεωρείς καλύτερο συνολικά;
Lofarek Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Ποιο από τα 2 θεωρείς καλύτερο συνολικά; Χα χα Υπάρχουν απο την μια μερια ολα τα κλιματιστικά και το ururu από την άλλη 😂😂😂 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα