Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

@cmaniac @BrunoB έχω κάνει πολλές δοκιμές και με πειραγμενες ρυθμίσεις και με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (μετά από Reset to factory) αλλά μέχρι τώρα λύση δε βρήκα...

Σήμερα μου ήρθε ιδέα να πειράξω κάτι τελευταίο (μέσω engineering mode) (τελευταία ελπίδα).

Μόλις έχω τα αποτελέσματα θα ενημερώσω...

Πάντως τα μισά Watt που έχω καταναλώσει, έχω ζεστάνει το ταβάνι !!!

Απ ότι διαβάζω, δοκίμασε να τα κάνεις με τη σειρά:

- CH16 -> rs για να κάνει reset

- CH2 στο 2, στο 4 ή στο 1 (το 1 λιγότερο προτιμητεο).

- CH15 στις -- (ελεύθερο)

- CH12 στις -- (χωρίς όριο)

- CH20 στις -- (χωρίς όριο)

Επεξ/σία από cmaniac
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε εγκατάσταση κλιματιστικού που οι σωλήνες φεύγουν ακριβώς πίσω στον τοίχο, η εσωτερική τρύπα στοκάρεται με κάτι; Τι είναι το σωστό;

image.png.4547468367d2504b550c2be806057381.png

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα εμαθα μια νεα ιαπωνεζικη λεξη... nepura!

5 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, σε εγκατάσταση κλιματιστικού που οι σωλήνες φεύγουν ακριβώς πίσω στον τοίχο, η εσωτερική τρύπα στοκάρεται με κάτι; Τι είναι το σωστό;

Αμε... ξανακαλεις το συνεργειο να στο κλεισει lege artis διχως μα μου σου του... αν σου πουν το καλυπτει η μοναδα, επιμενεις... το κλεισιμο της τρυπας ( μεσα και εξω), τουλαχιστον με αφρο και με λιγο στοκο, ειναι στα πλαισια της σωστης εγκαταστασης. 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, mdkamael said:

Αμε... ξανακαλεις το συνεργειο να στο κλεισει lege artis διχως μα μου σου του... αν σου πουν το καλυπτει η μοναδα, επιμενεις... το κλεισιμο της τρυπας ( μεσα και εξω), τουλαχιστον με αφρο και με λιγο στοκο, ειναι στα πλαισια της σωστης εγκαταστασης. 

Απο το ιντερνετ βρηκα τη φωτο. Απλά σε όσα βίντεο έχω δει δεν βάζει κάποιος κάτι γιατί και να βάλει, έστω στο σημείο που είναι στη φώτο, αν σπρώξεις μετα τη μονάδα μέσα, θα σπρωχτούν και οι σωλήνες και δεν θα φύγει ο αφρος ή ο στόκος;

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε

Απο το ιντερνετ βρηκα τη φωτο. Απλά σε όσα βίντεο έχω δει δεν βάζει κάποιος κάτι γιατί και να βάλει, έστω στο σημείο που είναι στη φώτο, αν σπρώξεις μετα τη μονάδα μέσα, θα σπρωχτούν και οι σωλήνες και δεν θα φύγει ο αφρος ή ο στόκος;

οχι βέβαια ... ο αφρός θέλει τον χρόνο του μέχρι να σφίξει. Διογκωμενος αφρός πολυουρεθάνης και θα σαι κομπλέ. Been there done that - no problems whatsoever until now.  Αν και εδώ ένα μέλος αν θυμάμαι σωστά είχε τις ενστάσεις του ως προς τον διογκωμενο αφρο ... 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
19 ώρες πριν, cmaniac είπε

Τελευταία έχω υιοθετήσει έναν κανόνα. Μπαίνω στο google και διαβάζω τις χειρότερες κριτικές. Έπειτα διαβάζω τις απαντήσεις σ'αυτές. Ορθογραφία, συντακτικό, τρόπος επίλυσης της διένεξης. Έτσι φαίνεται ο επαγγελματίας που σέβεται τον πελάτη του. Πιστέψτε με είναι λίγοι. Άλλοι βρίζονται από κάτω, άλλοι βρίζουν, κάποιες φορές ξεκατινιάζονται χωρίς αύριο και άλλα υπέροχα.

αυτό κάνω και γώ, και επειδή για το συγκεκριμένο που ρώτησα στο προηγούμενο ποστ μου, οι απαντησεις σε κάποια (τα περισσότερα ίσως; ) αρνητικά reviews ήταν ..το λίγοτερο.. άκομψες (στα όρια του προσβλητικού) ...γιαυτό και είπα να ρωτήσω και εδώ. 

20 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Μπορεις να μου δειξεις τα σχολια για το βουητο; Δεν το βρισκω στο skroutz . Κανει σε ενα edge φιλου το 13αρι ενα συριγμο , οχι συνεχομενα αλλα σε καποια φαση που δεν εχει προσδιοριστει ακομη. 

Οσο για το καταστημα που λες, κτυπα το στο google και δες τις αξιολογησεις ....

δες εδώ (είναι για το edge 18αρι , το προηγούμενο μοντέλο (RAS-18J2KVSG-E) οπότε δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο θέμα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν ξέρω εαν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, όσοι έχετε την εφαρμογή INVmate II για τα inventor, έχετε παρατηρήσει ότι εμφανίζει ανάποδα την Εσωτερική και την Εξωτερική Θερμοκρασία; Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;

Screenshot_20241228_194634_INVmate II.jpg

• Haha 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, george_ins είπε

Καλησπέρα, δεν ξέρω εαν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, όσοι έχετε την εφαρμογή INVmate II για τα inventor, έχετε παρατηρήσει ότι εμφανίζει ανάποδα την Εσωτερική και την Εξωτερική Θερμοκρασία; Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;

Αναμονη/υπομονη για update της εφαρμογης ωστε να διορθωθει... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mdkamael είπε

Jishuken.

Τα FTXT* (nepura) είναι για ψυχρά κλίματα. Κατατάσσονται στα Nordic / Arctic.

Έχουν τα κλασσικά, backup heaters, μεγάλους συμπιεστές, μπόλικο ψυκτικό και άλλο σχεδιασμό για να μην παγώνουν οι λεκάνες. Οι μέσα μονάδες όμως είναι μικρές συνήθως, οπότε στην ψύξη μένουν πίσω, όπως όλα τα Nordic. Μέχρι 12-14k BTU.

5 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Σωστά, στοκάρεται. Κανονικά θέλει πλαστικό μανίκι, γέμισμα με μονωτικό (στην Ιαπωνία βάζουν κομμάτια από το φελιζόλ της συσκευασίας οπότε μη σας φανεί παράξενο άμα το κάνουν κι εδώ) και εκατέρωθεν κλείσιμο με πηλό.

Τα γύρω γύρω πλαστικά του κλιματιστικού μπαίνουν μετά, αφ'ότου μπει το μηχάνημα, οπότε η τρύπα καλύπτεται και με το κλιματιστικό στη θέση του.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, george_ins είπε

Είχες μια δουλειά να κάνεις...

( Όχι εσύ, έκφραση)

1 λεπτό πριν, MARIOSNURSE είπε

Για εγκατάσταση δεν ξέρω, την έκανα με δικό μου.

Φάνηκε...

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φάνηκε...

Νομιζω ειχε πει οτι βρηκε εξουσιοδοτημενο συνεργατη της daikin και εκανε αυτη την εγκατασταση που ειδαμε. Καποιος που δεν εχει κυκλο απο επιβεβαιωμενα καλους τεχνικους, στη προκειμενη περιπτωση ψυκτικους , ειναι η αμεσως επομενη (λογικη) επιλογη ο εξουσιοδοτημενος συνεργατης της εταιριας, παρα το συνεργειο που συνεργαζεται το μαγαζι πωλησης. 
Δεν μας σωζει τιποτα.

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ.

Κάτι άλλο που ίσως πρέπει να προσέχουμε στην εγκατάσταση είναι το παχος των σωληνώσεων. Βλέπω ότι το mitsubishi που έχω αναγράφει πάχος 1/4" και 3/8" και οι σωλήνες που έβαλε ο ψυκτικός είναι 1/4" και 1/2". Μπορεί να δημιουργεί αυτό πρόβλημα @Klausx?

• Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Κάτι άλλο που ίσως πρέπει να προσέχουμε στην εγκατάσταση είναι το παχος των σωληνώσεων. Βλέπω ότι το mitsubishi που έχω αναγράφει πάχος 1/4" και 3/8" και οι σωλήνες που έβαλε ο ψυκτικός είναι 1/4" και 1/2". Μπορεί να δημιουργεί αυτό πρόβλημα @Klausx?

Συνήθως μέχρι και τα 12ρια οι προδιαγραφές είναι φ6.35/φ9.52 (1/4-3/8).

Μετά πάνε τα φ6.35/φ12.7 (1/4-1/2). Εάν όντως έχει γίνει αυτό το λάθος σε σένα, τι να πω. Όπως είπε ο αποπάνω δεν μας σώζει τίποτα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι έκοψε τα εσωτερικά ρακορ;
Γιατί να το κάνει όμως δεν είχε μαζί του 3/8" ή ήταν προεγκατάσταση και υπήρχαν ήδη σωληνώσεις;

Το θέμα είναι τα κολλήματα που έχουν γίνει χωρίς χρήση αζώτου και μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα στο μέλλον. (1 μέσα και 1 έξω που θα έχει βάλει κομμάτι 3/8" για να συνδέσει στο εξωτερικό μηχάνημα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...