Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την ευκαιρία, έτρεξα υπολογισμό COP για όλα τα κλιματιστικά με εξωτερική 10C,  απλά το daikin και το fujitsu είναι στο low (με γείωσαν και τα δύο όταν αύξησα την ταχύτητα ανεμιστήρα) ενώ το carrier είναι στο high. Παρόλα αυτά, τα κυβικά daikin και carrier δεν απέχουν και πολύ μιας και το daikin έχει δυνατό ανεμιστήρα ενώ το carrier όχι:

image.png.86edab9c633bf882b988021db2f8464e.png

17 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Όταν πιάσει ποια θερμοκρασία στις περσίδες την κατεβάζει κάτω; 

ή κατεβαίνει μόλις αρχίσει ο κύκλος θέρμανσης;

Προσπαθώ να βγάλω κάποια άκρη με το δικό μου για αυτό ρωτάω τέτοιες λεπτομέρειες και γίνομαι κουραστικός...

Δεν έχω δει ακριβώς την ώρα που ανεβοκατεβάζει περσίδα, αλλά γενικά όταν το ανάβεις, ανεβαίνουν τα watts και μετά από λίγο (που μάλλον βλέπει ότι έρχεται ζεστό φρέον) κατεβάζει περσίδα και αρχίζει ο εσωτερικός ανεμιστήρας και φέρνει ζεστό αέρα, ενώ όταν πιάσει θερμοκρασία ο χώρος, κλείνει ο συμπιεστής, ο ανεμιστήρας πάει σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (ίσα που στρέφει) και ανεβάζει περσίδα.

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο παρακάτω διάγραμμα, επί 15 λεπτά και ενώ η θερμοκρασία στις περσίδες είχε φτάσει έως 34 βαθμούς.. η περσίδα ήταν ακόμα ψηλά. Ο ανεμιστήρας στο αυτόματο, τον άκουγα κι όλας που ανέβασε ταχύτητα. Αναγκάστηκα να κατεβάσω ταχύτητα ανεμιστήρα στο χαμηλό για να ανέβει η θερμοκρασία στις περσίδες και έτσι να κατέβει προς τα κάτω.

Προχτές με 4 βαθμούς περίπου εξωτερική επί 2 ώρες δούλευε συνεχόμενα χωρίς να κατεβάσει περσίδα. Αυτό νόμιζε και έδειχνε μια σταθερή θερμοκρασία στην οθόνη του, η θερμοκρασία στις περσίδες ήταν γύρω στους 33 βαθμούς, η περσίδα επάνω και φυσικά η θερμοκρασία του χώρου με πτωτική τάση. Τα 700W περίπου όμως τα έκαψε...

Αν κατέβαζε περσίδα όταν ξεκινάει κάθε κύκλος θέρμανσης θα ήταν όλα αποδεκτά.

Έτσι κι αλλιώς έχει κόφτη και στον ανεμιστήρα για αποφυγή εξόδου κρύου αέρα.

Screenshot_2024-12-27-11-09-36-456~2.jpeg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Στο παρακάτω διάγραμμα, επί 15 λεπτά και ενώ η θερμοκρασία στις περσίδες είχε φτάσει έως 34 βαθμούς.. η περσίδα ήταν ακόμα ψηλά. Ο ανεμιστήρας στο αυτόματο, τον άκουγα κι όλας που ανέβασε ταχύτητα. Αναγκάστηκα να κατεβάσω ταχύτητα ανεμιστήρα στο χαμηλό για να ανέβει η θερμοκρασία στις περσίδες και έτσι να κατέβει προς τα κάτω.

Προχτές με 4 βαθμούς περίπου εξωτερική επί 2 ώρες δούλευε συνεχόμενα χωρίς να κατεβάσει περσίδα. Αυτό νόμιζε και έδειχνε μια σταθερή θερμοκρασία στην οθόνη του, η θερμοκρασία στις περσίδες ήταν γύρω στους 33 βαθμούς, η περσίδα επάνω και φυσικά η θερμοκρασία του χώρου με πτωτική τάση. Τα 700W περίπου όμως τα έκαψε...

Αν κατέβαζε περσίδα όταν ξεκινάει κάθε κύκλος θέρμανσης θα ήταν όλα αποδεκτά.

Έτσι κι αλλιώς έχει κόφτη και στον ανεμιστήρα για αποφυγή εξόδου κρύου αέρα.

Screenshot_2024-12-27-11-09-36-456~2.jpeg

Αν είσαι σε λειτουργία θέρμανσης και αν δεν έχεις βάλει από πριν τις περσίδες να είναι στην πάνω θέση (επιβεβαίωσε την επόμενη φορά που θα εκκινήσει ότι έχεις βάλει τις περσίδες στη σωστή κάθετη θέση ή ότι δεν έχεις πειράξει κάτι), τότε μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το σέρβις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν είσαι σε λειτουργία θέρμανσης και αν δεν έχεις βάλει από πριν τις περσίδες να είναι στην πάνω θέση (επιβεβαίωσε την επόμενη φορά που θα εκκινήσει ότι έχεις βάλει τις περσίδες στη σωστή κάθετη θέση ή ότι δεν έχεις πειράξει κάτι), τότε μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το σέρβις.

Είναι όλα εντάξει και η περσίδα δουλεύει όπως πρέπει αλλά χωρίς να είναι σταθερό το πότε θα κατέβει.

Μπορεί να κατέβει όταν πιάσει 29-30 βαθμούς (σπανίως) , αλλά μπορεί και όταν πιάσει 35 βαθμούς.

Άντε όμως να αποδείξεις στο Σέρβις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

Ήδη επικοινώνησα μια φορά και μίλησα με τεχνικό και τι μου είπε... Μάλλον είχε τη θερμοκρασία που θες ο χώρος γι αυτό δεν κατέβασε περσίδα... Απίστευτο...

Μου είπε μάλιστα πρώτα να το δει ο τεχνικός που το πέρασε , για κάποιο σφάλμα στην εγκατάσταση και μετά να έρθουν αυτοί.

Αλλιώς θα χρεωθώ επίσκεψη αν δεν υπάρχει πρόβλημα...

Επεξ/σία από alexdeskas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Είναι όλα εντάξει και η περσίδα δουλεύει όπως πρέπει αλλά χωρίς να είναι σταθερό το πότε θα κατέβει.

Μπορεί να κατέβει όταν πιάσει 29-30 βαθμούς (σπανίως) , αλλά μπορεί και όταν πιάσει 35 βαθμούς.

Ήδη επικοινώνησα μια φορά και μίλησα με τεχνικό και τι μου είπε... Μάλλον είχε τη θερμοκρασία που θες ο χώρος γι αυτό δεν κατέβασε περσίδα... Απίστευτο...

Μου είπε μάλιστα πρώτα να το δει ο τεχνικός που το πέρασε , για κάποιο σφάλμα στην εγκατάσταση και μετά να έρθουν αυτοί.

Αν είχε πιάσει θερμοκρασία ο χώρος πες του , δεν θα έπαιρνε ο συμπιεστής.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Δυστυχώς όλοι αυτοί μας θεωρούν αδαείς για το θέμα του κλιματισμού και λένε ότι παπατζα τους κατέβει , δυστυχώς όμως οι αδαείς και μάλιστα του χειρίστου είδους είναι αυτοί που δεν ακούνε κιόλας  , καφροι ολκής 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. 

Θέλω να αγοράσω ενα toshiba edge /edge white 22'.

Μπορεί κάποιος παρακαλώ να εξηγήσει σε τί διαφερουν τα edge με τα edge white (toshiba)? Βρίσκω τους παρακάτω κωδικούς

Toshiba Edge White RAS-22J2AVSG-E1/RAS-B22G3KVSG-E

Toshiba Edge RAS-22J2AVSG-E/RAS-B22G3KVSG-E 

Του ενός η εξωτερική μονάδα είναι E1 (αντί για E)? Σε προσφορές που πήρα από καταστήματα , μου δίνανε επίσης κωδικούς χωρίς το 'B' (δλδ RAS-22G3KVSG-E) και με μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο. 

διάβασα και κάτι σχόλια σε γνωστό online site πώλησης προιόντων που λένε για θόρυβο και βουητό στην εσωτερική μονάδα και προσπαθώ να δώ αν κάποιο αντιστοιχεί σε 'νεα βερσιον' και έχουν λυθεί αυτα τα θέματα;;

Μια ξεκαθάριση θα βοηθουσε ειλικρινά , καθώς και γνώμες συμφορουμιτών που έχουν edge για το θέμα του βουητού που αναφέρεται ή προς τι κωδικό (δοκιμασμε΄νο ας πουμε) να πάω ωστε να μην πέσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. 

Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από skoil_elikikou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν μπορεί να ανεβάσει θεμοκρασία το στοιχείο.

35 βαθμούς θα έπρεπε να τους έχει για πλάκα. Τυπική θερμοκρασία στοιχείου μπορεί να είναι και 50-60 βαθμοί και ειδικά στην εκκίνηση που ανεβάζει ισχύ θα έπρεπε να στους φέρνει πανεύκολα. Τι μηχάνημα είναι;

Εάν δεν το έχεις κλειδώσει κατά λάθος με κάποιο mode που περιορίζει πολύ την ισχύ, μπορεί να έχεις χάσει ψυκτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν μπορεί να ανεβάσει θεμοκρασία το στοιχείο.

35 βαθμούς θα έπρεπε να τους έχει για πλάκα. Τυπική θερμοκρασία στοιχείου μπορεί να είναι και 50-60 βαθμοί και ειδικά στην εκκίνηση που ανεβάζει ισχύ θα έπρεπε να στους φέρνει πανεύκολα. Τι μηχάνημα είναι;

Εάν δεν το έχεις κλειδώσει κατά λάθος με κάποιο mode που περιορίζει πολύ την ισχύ, μπορεί να έχεις χάσει ψυκτικό.

Όταν το μηχάνημα το βάζεις για πρώτη φορά σε λειτουργία λειτουργεί όπως φαίνεται παρακάτω.

Μετά αφού πιάσει θερμοκρασία λειτουργεί όπως στα προηγούμενα διαγράμματα.

Στο παρακάτω διάγραμμα δε μου φαίνεται να έχει έλλειψη φρέον πάντως γιατί ανεβάζει θερμοκρασία αρκετά ψηλά.

Midea Gaia 9αρι

Screenshot_2024-12-27-13-15-16-639~2.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoil_elikikou είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. 

Θέλω να αγοράσω ενα toshiba edge /edge white 22'.

Μπορεί κάποιος παρακαλώ να εξηγήσει σε τί διαφερουν τα edge με τα edge white (toshiba)? Βρίσκω τους παρακάτω κωδικούς

Toshiba Edge White RAS-22J2AVSG-E1/RAS-B22G3KVSG-E

Toshiba Edge RAS-22J2AVSG-E/RAS-B22G3KVSG-E 

Του ενός η εξωτερική μονάδα είναι E1 (αντί για E)? Σε προσφορές που πήρα από καταστήματα , μου δίνανε επίσης κωδικούς χωρίς το 'B' (δλδ RAS-22G3KVSG-E) και με μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο. 

διάβασα και κάτι σχόλια σε γνωστό online site πώλησης προιόντων που λένε για θόρυβο και βουητό στην εσωτερική μονάδα και προσπαθώ να δώ αν κάποιο αντιστοιχεί σε 'νεα βερσιον' και έχουν λυθεί αυτα τα θέματα;;

Μια ξεκαθάριση θα βοηθουσε ειλικρινά , καθώς και γνώμες συμφορουμιτών που έχουν edge για το θέμα του βουητού που αναφέρεται ή προς τι κωδικό (δοκιμασμε΄νο ας πουμε) να πάω ωστε να μην πέσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. 

Ευχαριστώ πολύ

O κωδικός του edge white είναι ο RAS-B22G3KVSG-E  . 

Βγαίνει και σε μαύρο με κωδικό RAS-B22G3KVSGB-E.

Για την εξωτερική δεν αλλάζει κάτι αν έχει RAS-22J2AVSG-E ή RAS-22J2AVSG-E1. 

Έχουμε καιρό να ακούσουμε παράπονα για θορύβους όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί αλλά για αυτό έχεις και την εγγύηση των 7ετων. 

• Thanks 1
Δημοσ.

παιδια από alphaclima εχει αγοράσει κανείς ; εχει το edge 22'  -200Ε κάτω από ό,τι άλλο μαγαζί έχω βρει και με κάνει να αναρωτιέμαι πως γίνεται αυτό ; μήπως είναι τπτ παραεισαγωγή ; 

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, skoil_elikikou είπε

παιδια από alphaclima εχει αγοράσει κανείς ; εχει το edge 22'  -200Ε κάτω από ό,τι άλλο μαγαζί έχω βρει και με κάνει να αναρωτιέμαι πως γίνεται αυτό ; μήπως είναι τπτ παραεισαγωγή ; 

Αν λέει 7 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπίας θα είναι οκ. Ρώτα τους κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν λέει 7 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπίας θα είναι οκ. Ρώτα τους κιόλας.

λεει απλά

7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Η συσκευή φέρει επταετή εγγύση για όλα τα μέρη του συστήματος.

θα ρωτήσω όπως και να χει, απλά έλεγα μήπως καποιος/α είχε ήδη εμπειρία από το συγκεκριμένο μαγαζί . ευχαριστω

Δημοσ.
14 minutes ago, skoil_elikikou said:

Έχω κάνει αρκετές αγορές από αυτούς, κλιματιστικά inventor και midea, αφυγραντήρα Meaco, μονωμένη καπνοδόχο για το λέβητα, σώματα καλοριφέρ... Πάντα σωστοί απέναντί μου και τα κλιματιστικά ήταν ελληνικής αντιπροσωπείας. Είναι χρόνια στην πιάτσα αλλά μιά ερώτηση ποτέ δεν κάνει κακό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω εντυπωσιακή η ομοιότητα μεταξύ των τρόπων λειτουργίας (καμπυλών κατανάλωσης) του heavy 80 (πράσινο) και του asyg24kmta (γαλάζιο):

image.png.f6ff96354ed638530fc0b661be4df504.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...