Pan_K Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 24/12/2024 στις 11:01 ΜΜ, GiannisSol είπε Να φαντασω ειναι ενα επιπεδο το σπιτι σωστα; Εχω παρομοιο θεμα με εξοχικο που το βρισκω ψυγειο κυριολεκτικα και εχω βαλει υδραυλικη ξυλοσομπα για τις πρωτες μερες.. Ειναι μεζονετα με επικοινωνια ο πανω και κατω οροφος με σκαλα. Πιστευω και πολυ δυνατο κλιματιστικο να βαλω δεν θα καταφερω να το συνεφερω με νορμαλ κοστος σε καταναλωση. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Το εξοχικό μου είναι σε ένα επίπεδο, ναι, αλλά έχω τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές για να πηγαίνει η θερμότητα στον διάδρομο και το μπάνιο που δεν έχω ξεχωριστή θέρμανση. Αν ο επάνω όροφος της μεζονέτας σου θερμαίνεται και αυτός, τότε νομίζω ότι θα είσαι σε καλύτερη κατάσταση από την δική μου, γιατί δεν θα έχεις τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αν έβαζες στο πάνω όροφο ανεμιστήρα οροφής με ανάστροφη λειτουργία και σε χαμηλή ταχύτητα για τον χειμώνα νομίζω θα είσαι κομπλέ. Κάνω και ένα update στο διάγραμμα των θερμοκρασιών/υγρασίας. Βλέπουμε ότι τα defrost σταμάτησαν τελείως και στα δύο κλιματιστικά, με το που έπεσε η υγρασία κάτω από το 85%, παρόλο που οι θεμοκρασίες παρέμειναν χαμηλές. Παρόλα αυτά, με εξωτερική υγρασία 75%, εξωτερική 4 και εσωτερική σταθερή 21,5 βαθμούς το ότι είμαστε χωρίς καθόλου defrost, είναι σημαντικό. Και μία διαπίστωση από τις δικές μου εμπειρίες για την θέρμανση εξοχικών κατοικιών που παραμένουν κλειστές για μεγάλο διάστημα: Θα πρέπει να έχεις δυνατότητα ελέγχου των εξωτερικών συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας, για να αυξάνεις την ζήτηση όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ξεκινώντας μία μέρα τουλάχιστον πριν την άφιξή σου. Αλλιώς θέλει σταδιακή αύξηση της ζήτησης, γιατί τα inverter τείνουν να αυξάνουν πολύ την ενέργεια που καταναλώνουν για να αυξήσουν γρήγορα την θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να πέφτει επίσης γρήγορα η θερμοκρασία της εξωτερικής μονάδας και να μπαίνουν πιο εύκολα σε κύκλο defrost. Αυτό φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν έχει τύχει να διαβάσω εδώ στο forum συμπεριφορά κλιματιστικού που διαβάζει τις εξωτερικές συνθήκες και ρυθμίζει την κατανάλωση ενέργειας ώστε να βρίσκει μόνο του το ιδανικό ισοζύγιο μεταξύ γρήγορης θέμανσης ενός χώρου και αποφυγής defrost. Αυτά ίσως μόνο με εξελιγμένους προγραμματισμούς τύπου @liakjim με Home Assistant. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
liakjim Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, Pan_K είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά. Το εξοχικό μου είναι σε ένα επίπεδο, ναι, αλλά έχω τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές για να πηγαίνει η θερμότητα στον διάδρομο και το μπάνιο που δεν έχω ξεχωριστή θέρμανση. Αν ο επάνω όροφος της μεζονέτας σου θερμαίνεται και αυτός, τότε νομίζω ότι θα είσαι σε καλύτερη κατάσταση από την δική μου, γιατί δεν θα έχεις τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αν έβαζες στο πάνω όροφο ανεμιστήρα οροφής με ανάστροφη λειτουργία και σε χαμηλή ταχύτητα για τον χειμώνα νομίζω θα είσαι κομπλέ. Κάνω και ένα update στο διάγραμμα των θερμοκρασιών/υγρασίας. Βλέπουμε ότι τα defrost σταμάτησαν τελείως και στα δύο κλιματιστικά, με το που έπεσε η υγρασία κάτω από το 85%, παρόλο που οι θεμοκρασίες παρέμειναν χαμηλές. Παρόλα αυτά, με εξωτερική υγρασία 75%, εξωτερική 4 και εσωτερική σταθερή 21,5 βαθμούς το ότι είμαστε χωρίς καθόλου defrost, είναι σημαντικό. Και μία διαπίστωση από τις δικές μου εμπειρίες για την θέρμανση εξοχικών κατοικιών που παραμένουν κλειστές για μεγάλο διάστημα: Θα πρέπει να έχεις δυνατότητα ελέγχου των εξωτερικών συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας, για να αυξάνεις την ζήτηση όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ξεκινώντας μία μέρα τουλάχιστον πριν την άφιξή σου. Αλλιώς θέλει σταδιακή αύξηση της ζήτησης, γιατί τα inverter τείνουν να αυξάνουν πολύ την ενέργεια που καταναλώνουν για να αυξήσουν γρήγορα την θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να πέφτει επίσης γρήγορα η θερμοκρασία της εξωτερικής μονάδας και να μπαίνουν πιο εύκολα σε κύκλο defrost. Αυτό φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν έχει τύχει να διαβάσω εδώ στο forum συμπεριφορά κλιματιστικού που διαβάζει τις εξωτερικές συνθήκες και ρυθμίζει την κατανάλωση ενέργειας ώστε να βρίσκει μόνο του το ιδανικό ισοζύγιο μεταξύ γρήγορης θέμανσης ενός χώρου και αποφυγής defrost. Αυτά ίσως μόνο με εξελιγμένους προγραμματισμούς τύπου @liakjim με Home Assistant. Σε περιπτώσεις τύπου εξοχικό σε κρύο μέρος για μένα ή βάζεις σοβαρά μηχανήματα και όχι με υποδιαστασιολογηση όπως εσύ ή πας σε κάτι άλλο πχ ξυλόσομπα, πέλλετ κτλ .
Kostas1345 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, liakjim είπε Θα είναι καλύτερο σε ψύξη. Για το dF το έχουμε ξαναπεί τι είναι. Απάντησε και στα άλλα σε παρακαλώ. Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Δεν είναι καλό στη θέρμανση για ποιο λόγο; Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Γιατί δεν έχω εικόνα από αλλά κλιματιστικά. Ευχαριστώ
Pan_K Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, liakjim είπε Σε περιπτώσεις τύπου εξοχικό σε κρύο μέρος για μένα ή βάζεις σοβαρά μηχανήματα και όχι με υποδιαστασιολογηση όπως εσύ ή πας σε κάτι άλλο πχ ξυλόσομπα, πέλλετ κτλ . Με τις ξυλόσομπες και τα πέλλετ θα πρέπει να έχεις κάποιον μέσα στον χώρο να τα ενεργοποιήσει και να τα γεμίζει κάθε τόσο μέχρι να φτάσεις, αλλιώς, φτάνεις σε ένα σπίτι με 6 βαθμούς και το ζεσταίνεις ενώ βρίσκεσαι μέσα. Για την υποδιαστασολόγηση δεν θα διαφωνήσω, αν και την δουλειά μου σε ακραίες συνθήκες την έκανα και με τα μικρά, με το ένα από τα δύο να είναι ένα παλιό on-off που θα το αντικαταστήσω με την πρώτη ευκαιρία, ίσως με Mitsubishi. Θα με ενδιέφερε πάντως αν θυμάσαι κάποια παρόμοια περίπτωση εδώ στο Forum, που κάποιος επιχείρησε το ίδιο και είχε καλύτερα αποτελέσματα με σοβαρά μηχανήματα, για να ξέρω κι εγώ με τι να αντικαταστήσω το παλιό. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
aetos1988 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά ! Σήμερα είπα να δοκιμάσω το κλιματιστικό στην θέρμανση και κατάλαβα ότι δεν βγάζει ζέστη! Τις προηγούμενες χρονιές δούλευε κανονικά. Το έκανα επανεκκίνηση χωρίς αποτέλεσμα. Το μοντέλο είναι Morris FRESH-AIR FAIN-35170. Μαζεύει και αυτή την γραμμή από πάγο... 1
mdkamael Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 33 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Καλημέρα και Χρόνια Πολλά ! Σήμερα είπα να δοκιμάσω το κλιματιστικό στην θέρμανση και κατάλαβα ότι δεν βγάζει ζέστη! Τις προηγούμενες χρονιές δούλευε κανονικά. Το έκανα επανεκκίνηση χωρίς αποτέλεσμα. Το μοντέλο είναι Morris FRESH-AIR FAIN-35170. Μαζεύει και αυτή την γραμμή από πάγο... Χανεις φρεον... 1
liakjim Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Με τις ξυλόσομπες και τα πέλλετ θα πρέπει να έχεις κάποιον μέσα στον χώρο να τα ενεργοποιήσει και να τα γεμίζει κάθε τόσο μέχρι να φτάσεις, αλλιώς, φτάνεις σε ένα σπίτι με 6 βαθμούς και το ζεσταίνεις ενώ βρίσκεσαι μέσα. Για την υποδιαστασολόγηση δεν θα διαφωνήσω, αν και την δουλειά μου σε ακραίες συνθήκες την έκανα και με τα μικρά, με το ένα από τα δύο να είναι ένα παλιό on-off που θα το αντικαταστήσω με την πρώτη ευκαιρία, ίσως με Mitsubishi. Θα με ενδιέφερε πάντως αν θυμάσαι κάποια παρόμοια περίπτωση εδώ στο Forum, που κάποιος επιχείρησε το ίδιο και είχε καλύτερα αποτελέσματα με σοβαρά μηχανήματα, για να ξέρω κι εγώ με τι να αντικαταστήσω το παλιό. Με μια σόμπα θα ζεσταθείς σε dt. Αλλιώς ναι, δυνατά κλιματιστικά , με υπερδιαστασιολογηση. 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Καλημέρα και Χρόνια Πολλά ! Σήμερα είπα να δοκιμάσω το κλιματιστικό στην θέρμανση και κατάλαβα ότι δεν βγάζει ζέστη! Τις προηγούμενες χρονιές δούλευε κανονικά. Το έκανα επανεκκίνηση χωρίς αποτέλεσμα. Το μοντέλο είναι Morris FRESH-AIR FAIN-35170. Μαζεύει και αυτή την γραμμή από πάγο... Κατά 99% απώλεια φρεον , κατά 99% από κακή εγκατάσταση. Και από τη φωτογραφία ειδικά εκεί πάει το μυαλό. 2 ώρες πριν, Kostas1345 είπε Δεν είναι καλό στη θέρμανση για ποιο λόγο; Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Γιατί δεν έχω εικόνα από αλλά κλιματιστικά. Ευχαριστώ Θα την κάνει τη δουλειά του απλά με λιγότερη οικονομία σε σχέση με ένα πχ Daikin ή Toshiba ή Fujitsu. 2
aetos1988 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Κατά 99% απώλεια φρεον , κατά 99% από κακή εγκατάσταση. Και από τη φωτογραφία ειδικά εκεί πάει το μυαλό. Όντως η εγκατάσταση είναι χάλια!
mavrik Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Καλά Χριστούγεννα σε ολους με υγεία. 🎄 Φωτό από Σουηδική Λαπωνία. Μου έκανε εντύπωση πως σχεδόν το 1/3 των σπιτιών έχουν κλιματιστικό εδώ. Προφανώς μοντέλα σχεδιασμένα για τις συνθήκες που επικρατούν εδώ (μέχρι -30C) . Είδα Mitsubishi, Fujitsu, Kaisai και Innova. PS: Ένα Fujitsu ASYG14KM δούλευε σούπερ με εξωτερική γύρω στους -15C Spoiler 6
liakjim Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 55 λεπτά πριν, dimostr είπε Χρόνια πολλά με υγεία Τί θερμοκρασία είχε έξω στις 4πμ και το Daikin ανέβασε; 9 λεπτά πριν, mavrik είπε Καλά Χριστούγεννα σε ολους με υγεία. 🎄 Φωτό από Σουηδική Λαπωνία. Μου έκανε εντύπωση πως σχεδόν το 1/3 των σπιτιών έχουν κλιματιστικό εδώ. Προφανώς μοντέλα σχεδιασμένα για τις συνθήκες που επικρατούν εδώ (μέχρι -30C) . Είδα Mitsubishi, Fujitsu, Kaisai και Innova. PS: Ένα Fujitsu ASYG14KM δούλευε σούπερ με εξωτερική γύρω στους -15C Απόκρυψη περιεχομένων Αν δεις τα service manuals των κατασκευαστών, οι συντελεστές διόρθωσης για τα defrost έχουν τη μέγιστη τιμή ( άρα χειρότερη κατάσταση ) σε θερμοκρασίες γύρω από το μηδέν. Δλδ πάγο θα πιάσει στους μηδέν και όχι στους -15. Οπότε αν το μηχάνημα έχει επιλεχθεί ώστε να έχει το απαιτούμενο για τον χώρο capacity στους -15 και έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί εκεί, θα καλύπτει μια χαρά. 1
dimostr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Τί θερμοκρασία είχε έξω στις 4πμ και το Daikin ανέβασε; Ο,σταθμός δίνει ελάχιστη 6 αλλά ανέβασε πιστεύω για να καλύψει και το χώρο του Toyotomi που δουλεύει φλατ σε p mode 1
uncle_nontas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, liakjim είπε Θα είναι καλύτερο σε ψύξη. Για το dF το έχουμε ξαναπεί τι είναι. Απάντησε και στα άλλα σε παρακαλώ. Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Ευχαριστώ για την απάντηση και συγγνώμη για την αμπαλοσυνη/ταλαιπωρία. Έγινε εδιτ. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από uncle_nontas 1
liakjim Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Ευχαριστώ για την απάντηση και συγγνώμη για την αμπαλοσυνη/ταλαιπωρία. Έγινε εδιτ. Ελαφρώς πάνω από το μπάτζετ αλλά αξίζει φουλ https://www.alphaclimagr.gr/product/1418621/toshiba-edge-ras-b13g3kvsg-e-ras-13j2avsg-e1-klimatistiko.html εναλλακτικά, με ελαφρώς μεγαλύτερο capacity https://www.apothema.gr/fujitsu-standard-km-series-aseh14kmcg-aoeh14kmcg-klimatistiko-inverter-14000-btu-a-a-me-wifi-270327p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα