GiannisSol Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, liakjim είπε Μισή; Πολλά λες... Αλλά μάλλον ο φίλος δεν κάνει σύγκριση από ότι τελικά κατάλαβα αλλά ότι δουλεύει μπόμπα μετά από τόσα χρόνια. Μια ζωή μπόμπα θα δουλεύει το hitachi. Εδώ δουλεύουν ακόμη τα firstline του carfour . Από ανθεκτικότητα ήταν όντως φοβερά τα παλιά. Αλλά δεν είχαν και τίποτα ηλεκτρονικό ,μόνο τον ψυκτικό κύκλο εκτελούσαν και ελάχιστα ηλεκτρονικά για τα βασικά.
MARIOSNURSE Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Αυτή η σύγκριση πρέπει να μη γινεται. Βάζει κάποιος ένα παλιο μη ινβερτερ κλιματιστικό στούς 24 και ένα ινβερτερ το ίδιο και συμπεραίνει ότι το ινβερτερ δεν βγάζει καυτό αέρα.......ενώ δουλεύει στη μισή ισχύ από το παλιό. Αν θες να συγκρίνεις πόσο καυτό αέρα βγάζει το ινβερτερ πρέπει να το βάλεις στο τέρμα ζεστό 30 βαθμούς και ο χωρος να απέχει αρκετά από αυτούς τους βαθμούς ώστε να του επιτραπεί από το προγραμματισμό να δώσει τα μέγιστα ο συμπιεστής . Στο 30 και τα 2. Εσωτερική θερμοκρασία 12 βαθμοί, ίδιο αποτέλεσμα. Τι θα με νοιάζει; Να κάνω οικονομία όταν και αν φτάσει στη θερμοκρασία που έχω ορίσει ή να βγάζει καυτό αέρα για να θερμανθεί πιο γρήγορα ο χώρος για όσο θα είμαστε εκεί; Αυτό λέω. Και τα 2 στο 30, η διαφορά τεράστια. Θα μετρήσω την επόμενη φορά θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα.
Pan_K Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έριξα το Leon 9k BTU στα σκληρά. Μαζί με ένα παλιό General Electric GAIRB09 on-off (G.E. για συντομία), ζήτησα να θερμάνουν μονοκατοικία ψηλοτάβανη 38τμ με απώλειες 15823 watt (βάσει του εργαλείου που χρησιμοποιούμε όλοι εδώ) από τους 6,2 βαθμούς εσωτερική στους 20-21 σε 30 ώρες, που υπολόγιζα την άφιξή μου. Η εσωτερική θερμοκρασία μετρήθηκε από το δωμάτιο (μικρή σαλοκουζίνα) στο οποίο είναι τοποθετημένο το G.Ε. Τα δύο δωμάτια δεν επικοινωνούν άμεσα, αλλά μέσω ενός μικρού διαδρόμου 5,5τμ. Παραθέτω διάγραμμα με τις ενδείξεις εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας/ υγρασίας. Διαπίστωσα ότι κακώς αύξησα την ζήτηση σήμερα το πρωί όταν ήταν χαμηλές οι εξωτερικές θερμοκρασίες, μιας και δεν πέτυχα τίποτε απολύτως και είχα αρχίσει να απογοητεύομαι πριν αρχίσω το 4-ωρο ταξίδι μου από την Αθήνα προς τα Γιάννενα. Το Leon έκανε defrost κάθε 30 - 40 λεπτά περίπου. Με το που φτάνω διαπιστώνω ότι το G.E. δεν είχε επαρκή παροχή αέρα, παρόλο που το είχα στο max. Υποψιάστηκα ότι ήταν πολύ βρώμικα τα φίλτρα και αμέσως τα καθάρισα (δεν είμαι ο μόνος που πάει στο εξοχικό, αλλά ο μόνος που τα πλένει). Η βελτίωση ήταν άμεση. Ουσιαστικά το Leon έπαιζε μπάλα σχεδόν μόνο του μέχρι τότε. Μόλις έβαλα το Leon στο turbo, η θερμοκρασία εκτοξεύτηκε, χωρίς να κάνει περισσότερα defrost, ούτε να αυξάνει ταχύτητα ο συμπιεστής του. Απλά αυξήθηκε κατά πολύ η παροχή του αέρα από το 100% που το είχα πριν. Νομίζω είναι αξιοπρεπέστατο το αποτέλεσμα για μία τόσο ακραία κατάσταση. Εδώ δίνω τα εύσημά μου και στο G.E. που με εξωτερική υγρασία 96% και θερμοκρασία 1 βαθμό κάνει defrost κάθε 40 - 60 λεπτά. Τώρα από κατανάλωση, μην ρωτάτε... Υπολογίζω ότι σε μιάμιση ημέρα κατανάλωσα 90 kw/h ή 20 ευρώ. Επίσης, οι έντονες διακυμάνσεις προς το τέλος του διαγράμματος οφείλονται στο ότι τυγχάνει και τα δύο μηχανήματα να κάνουν defrost σχεδόν ταυτόχρονα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 6
GiannisSol Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Στο 30 και τα 2. Εσωτερική θερμοκρασία 12 βαθμοί, ίδιο αποτέλεσμα. Τι θα με νοιάζει; Να κάνω οικονομία όταν και αν φτάσει στη θερμοκρασία που έχω ορίσει ή να βγάζει καυτό αέρα για να θερμανθεί πιο γρήγορα ο χώρος για όσο θα είμαστε εκεί; Αυτό λέω. Και τα 2 στο 30, η διαφορά τεράστια. Θα μετρήσω την επόμενη φορά θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα. Αν η διαφορα ειναι τεραστια μηπως υπαρχει καποιο προβλημα στο αλλο. Προσωπικα δεν το εχω συναντησει αυτο. Το ινβερτερ θα επρεπε με αυτες τις συνθηκες , σε ελαχιστο χρονο αργοτερα απο το παλιο, να εχει αναπτυξει τετοια θερμοκρασια που δυσκολα να στεκεσαι για ωρα στη ροη του αερα του. Σε οτι ινβερτερ εχω σπιτι μου και σε φιλους/συγγενεις τα εχω δοκιμασει στο τερμα και ειναι ανυποφορα ειτε σε ψυξη ειτε σε ζεστη, απλα αργουν κανενα 5 λεπτο . 50 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έριξα το Leon 9k BTU στα σκληρά. Μαζί με ένα παλιό General Electric GAIRB09 on-off (G.E. για συντομία), ζήτησα να θερμάνουν μονοκατοικία ψηλοτάβανη 38τμ με απώλειες 15823 watt (βάσει του εργαλείου που χρησιμοποιούμε όλοι εδώ) από τους 6,2 βαθμούς εσωτερική στους 20-21 σε 30 ώρες, που υπολόγιζα την άφιξή μου. Η εσωτερική θερμοκρασία μετρήθηκε από το δωμάτιο (μικρή σαλοκουζίνα) στο οποίο είναι τοποθετημένο το G.Ε. Τα δύο δωμάτια δεν επικοινωνούν άμεσα, αλλά μέσω ενός μικρού διαδρόμου 5,5τμ. Παραθέτω διάγραμμα με τις ενδείξεις εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας/ υγρασίας. Διαπίστωσα ότι κακώς αύξησα την ζήτηση σήμερα το πρωί όταν ήταν χαμηλές οι εξωτερικές θερμοκρασίες, μιας και δεν πέτυχα τίποτε απολύτως και είχα αρχίσει να απογοητεύομαι πριν αρχίσω το 4-ωρο ταξίδι μου από την Αθήνα προς τα Γιάννενα. Το Leon έκανε defrost κάθε 30 - 40 λεπτά περίπου. Με το που φτάνω διαπιστώνω ότι το G.E. δεν είχε επαρκή παροχή αέρα, παρόλο που το είχα στο max. Υποψιάστηκα ότι ήταν πολύ βρώμικα τα φίλτρα και αμέσως τα καθάρισα (δεν είμαι ο μόνος που πάει στο εξοχικό, αλλά ο μόνος που τα πλένει). Η βελτίωση ήταν άμεση. Ουσιαστικά το Leon έπαιζε μπάλα σχεδόν μόνο του μέχρι τότε. Μόλις έβαλα το Leon στο turbo, η θερμοκρασία εκτοξεύτηκε, χωρίς να κάνει περισσότερα defrost, ούτε να αυξάνει ταχύτητα ο συμπιεστής του. Απλά αυξήθηκε κατά πολύ η παροχή του αέρα από το 100% που το είχα πριν. Νομίζω είναι αξιοπρεπέστατο το αποτέλεσμα για μία τόσο ακραία κατάσταση. Εδώ δίνω τα εύσημά μου και στο G.E. που με εξωτερική υγρασία 96% και θερμοκρασία 1 βαθμό κάνει defrost κάθε 40 - 60 λεπτά. Τώρα από κατανάλωση, μην ρωτάτε... Υπολογίζω ότι σε μιάμιση ημέρα κατανάλωσα 90 kw/h ή 20 ευρώ. Επίσης, οι έντονες διακυμάνσεις προς το τέλος του διαγράμματος οφείλονται στο ότι τυγχάνει και τα δύο μηχανήματα να κάνουν defrost σχεδόν ταυτόχρονα. Τι εκανες ρε θηριο ; Εφερες σε θερμοκρασιακη ανεση κλειστο σπιτι με κλιματιστικα; Να φαντασω ειναι ενα επιπεδο το σπιτι σωστα; Εχω παρομοιο θεμα με εξοχικο που το βρισκω ψυγειο κυριολεκτικα και εχω βαλει υδραυλικη ξυλοσομπα για τις πρωτες μερες.. Ειναι μεζονετα με επικοινωνια ο πανω και κατω οροφος με σκαλα. Πιστευω και πολυ δυνατο κλιματιστικο να βαλω δεν θα καταφερω να το συνεφερω με νορμαλ κοστος σε καταναλωση. 2
MARIOSNURSE Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Αν η διαφορα ειναι τεραστια μηπως υπαρχει καποιο προβλημα στο αλλο. Προσωπικα δεν το εχω συναντησει αυτο. Το ινβερτερ θα επρεπε με αυτες τις συνθηκες , σε ελαχιστο χρονο αργοτερα απο το παλιο, να εχει αναπτυξει τετοια θερμοκρασια που δυσκολα να στεκεσαι για ωρα στη ροη του αερα του. Σε οτι ινβερτερ εχω σπιτι μου και σε φιλους/συγγενεις τα εχω δοκιμασει στο τερμα και ειναι ανυποφορα ειτε σε ψυξη ειτε σε ζεστη, απλα αργουν κανενα 5 λεπτο . Μπορεί να έχεις δίκιο. Σχετικά καινούργιο είναι, αλλά κινεζικό του κιλού (Πίτσος). Θα μετρήσω θερμοκρασία την επόμενη φορά.
liakjim Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Μπορεί να έχεις δίκιο. Σχετικά καινούργιο είναι, αλλά κινεζικό του κιλού (Πίτσος). Θα μετρήσω θερμοκρασία την επόμενη φορά. MIdea είναι αυτά να ξέρεις αλλά basic σειρές του κιλού όπως λες. 1
GiannisSol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Έχει κάποιος την εφαρμογή της gree (νομίζω ίδια είναι και για τα toyotomi) και να του κάνει θέματα κάποιες ώρες της μέρας με λευκή σελίδα ; Ιδιαίτερα νύχτες μπαίνω μέχρι το σημείο που μπορώ απλά να το ανάψω και να το σβήσω , αν πατήσω να μπω πιο μέσα στις επιλογές λειτουργίας μου κολλάει σε λευκή σελίδα . Εννοείται έχω δοκιμάσει τα πάντα ,επανεκκίνηση , επανεγκατάσταση, αλλαγή δικτύου χωρίς αποτέλεσμα.
alexdeskas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα. Καλές μετρήσεις και καλά αποτελέσματα... Εύχομαι υγεία σε όλους. 5
Dimkask8 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 15 hours ago, GiannisSol said: Έχει κάποιος την εφαρμογή της gree (νομίζω ίδια είναι και για τα toyotomi) και να του κάνει θέματα κάποιες ώρες της μέρας με λευκή σελίδα ; Ιδιαίτερα νύχτες μπαίνω μέχρι το σημείο που μπορώ απλά να το ανάψω και να το σβήσω , αν πατήσω να μπω πιο μέσα στις επιλογές λειτουργίας μου κολλάει σε λευκή σελίδα . Εννοείται έχω δοκιμάσει τα πάντα ,επανεκκίνηση , επανεγκατάσταση, αλλαγή δικτύου χωρίς αποτέλεσμα. Σε εμένα δουλεύει μια χαρά δεν είχα κάποιο θέμα.
Kostas1345 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μιας και ανεβάζετε διαγράμματα είπα να ανεβάσω και εγώ. Εχω το Midea Xtreme Save Series 2022 AG1-09NXD6. Με εξωτερική κάπου στους δώδεκα και εσωτερική κάπου στους 21 το δουλεύω 6 ώρες περίπου με ανοιχτή πόρτα. Κάπου 9 τετραγωνικά το δωμάτιο ( αλλά με ανοιχτή πόρτα. Το μηχανημα γράφει 28 αλλά σίγουρα δεν έχει τόσο το δωμάτιο. Ίσως ο αισθητήρας επειδή είναι πάνω. Επίσης σήμερα δεν μου έκανε κανένα defrost. Πως το βλέπετε το διάγραμμα; Είναι καλό μηχανημα; Σκέφτομαι και για αγορά δεύτερου για το δίπλα δωμάτιο που είναι ακριβως το ίδιο και θα ήθελα κάποια γνώμη. Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από Kostas1345 3
mdkamael Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Kostas1345 είπε Μιας και ανεβάζετε διαγράμματα είπα να ανεβάσω και εγώ. Εχω το Midea Xtreme Save Series 2022 AG1-09NXD6. Με εξωτερική κάπου στους δώδεκα και εσωτερική κάπου στους 21 το δουλεύω 6 ώρες περίπου με ανοιχτή πόρτα. Κάπου 9 τετραγωνικά το δωμάτιο ( αλλά με ανοιχτή πόρτα. Το μηχανημα γράφει 28 αλλά σίγουρα δεν έχει τόσο το δωμάτιο. Ίσως ο αισθητήρας επειδή είναι πάνω. Επίσης σήμερα δεν μου έκανε κανένα defrost. Πως το βλέπετε το διάγραμμα; Είναι καλό μηχανημα; Σκέφτομαι και για αγορά δεύτερου για το δίπλα δωμάτιο που είναι ακριβως το ίδιο και θα ήθελα κάποια γνώμη. Ευχαριστώ Df με 12 βαθμους εξωτερικη?!
liakjim Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Kostas1345 είπε Μιας και ανεβάζετε διαγράμματα είπα να ανεβάσω και εγώ. Εχω το Midea Xtreme Save Series 2022 AG1-09NXD6. Με εξωτερική κάπου στους δώδεκα και εσωτερική κάπου στους 21 το δουλεύω 6 ώρες περίπου με ανοιχτή πόρτα. Κάπου 9 τετραγωνικά το δωμάτιο ( αλλά με ανοιχτή πόρτα. Το μηχανημα γράφει 28 αλλά σίγουρα δεν έχει τόσο το δωμάτιο. Ίσως ο αισθητήρας επειδή είναι πάνω. Επίσης σήμερα δεν μου έκανε κανένα defrost. Πως το βλέπετε το διάγραμμα; Είναι καλό μηχανημα; Σκέφτομαι και για αγορά δεύτερου για το δίπλα δωμάτιο που είναι ακριβως το ίδιο και θα ήθελα κάποια γνώμη. Ευχαριστώ Θα το απέφευγα για θέρμανση.
uncle_nontas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 23/12/2024 στις 8:45 ΠΜ, liakjim είπε Λογικό. Μπαίνει στο Cool air prevention control mode. Το ίδιο γίνεται και στο atxc25b. Αν πέσουν σε λίγα watts και άρα χαμηλή θερμοκρασία αέρα στις περσίδες, σε γειώνουν στην αύξηση της ταχύτητας του ανεμιστήρα. @GiannisSol σελ 116 του service manual @Pan_K δεν μου έχει τύχει αυτό που λες για περίεργη αύξηση του ανεμιστήρα ούτε ξέρω τι ήταν. ΑΝ το είχες και το παρακολουθούσες θα το βλέπαμε καλύτερα. Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Heat + θερμοκρασία που θέλεις + ταχύτητα ανεμιστήρα όσο ψηλότερα γίνεται χωρίς να σε ενοχλεί + P-SEL στο 100% + eco off. Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 700€ Αντικατάσταση παλιού: αρχαίο Comet 18αρι με βλάβη, το οποίο ήταν επαρκές αλλά ασύμφορο και θορυβώδες. Επιθυμητό κατάστημα: αδιάφορο γενικά, ωραίο θα ήταν όμως να δέχεται ανακύκλωση παλιού. Χρήση: Μιλάμε για Αθήνα, οπότε φαντάζομαι ένα 70-30 ψυξη-θερμανση; Συχνότητα χρήσης: ιδανικά 24/7 για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας. Εναλλακτική πηγή θέρμανσης: λέβητας πετρελαίου, κάντε όμως σα να μην υπάρχει! Χώρος εγκατάστασης: ενιαία σαλοκουζίνα ορθογωνίου σχήματος Τοποθεσία: Ηρωικά Άνω Πατήσια Επιθυμητά features: αξιοπρεπής εγγύηση, σχετικά αθόρυβο Αδιάφορα features: wifi και λοιπά δαιμόνια Πληροφορίες: Αλουμίνια του 2001 (ίδιας χρονολογίας το κτίριο). Θερμικές Απώλειες 3138.49 Watt 2699.10 KCal/h 89.67 Watt/m2 77.12 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑ Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Έτος Kατασκευής: 2001 Εμβαδό Κατοικίας: 35 m2 Ύψος Ορόφου: 2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων: Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Καλή μόνωση - 5εκ. Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής: Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3 Παράθυρα: 2 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Μονά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από uncle_nontas
Kostas1345 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, liakjim είπε Θα το απέφευγα για θέρμανση. Για ποιον λόγο; Στη ψύξη πως τα πάει γνωριζετε; 9 ώρες πριν, mdkamael είπε Df με 12 βαθμους εξωτερικη?! Το περίεργο είναι πως μου είχε κάνει τη προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι φυσιολογικό; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα; Γνωρίζεται κάτι παραπάνω; Σχετίζεται με το αν είχαν κάνει κενο κατά την Εγκαταταση; Χθες δεν μου έκανε καθόλου πάντως. ευχαριστω
liakjim Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 37 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Για ποιον λόγο; Στη ψύξη πως τα πάει γνωριζετε; Το περίεργο είναι πως μου είχε κάνει τη προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι φυσιολογικό; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα; Γνωρίζεται κάτι παραπάνω; Σχετίζεται με το αν είχαν κάνει κενο κατά την Εγκαταταση; Χθες δεν μου έκανε καθόλου πάντως. ευχαριστω Θα είναι καλύτερο σε ψύξη. Για το dF το έχουμε ξαναπεί τι είναι. 4 ώρες πριν, uncle_nontas είπε Θερμικές Απώλειες 3138.49 Watt 2699.10 KCal/h 89.67 Watt/m2 77.12 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃Αλλαγή Έτος Kατασκευής: 2001Αλλαγή Εμβαδό Κατοικίας: 35 m2Αλλαγή Ύψος Ορόφου: 2.8 mΑλλαγή Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρωΑλλαγή Μόνωση Τοίχων: Καλή ΜόνωσηΑλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Νότια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικίαΑλλαγή Μόνωση Δαπέδου: Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικίαΑλλαγή Μόνωση Οροφής: Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3Αλλαγή Παράθυρα: 2Αλλαγή Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματαΑλλαγή Τύπος Τζαμιών: Μονά τζάμιαΑλλαγή Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Απάντησε και στα άλλα σε παρακαλώ. Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα