Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο σχεδον ενα 2μηνο αναμονης κ υπομονης.... ΕΦΤΑΚΕ... οχι που θα μου τρωγε τα 50 ευρω παραπανω ο καθε Μειδανης 😛

Screenshot_20241224_110610_Gallery.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Μετα απο σχεδον ενα 2μηνο αναμονης κ υπομονης.... ΕΦΤΑΚΕ... οχι που θα μου τρωγε τα 50 ευρω παραπανω ο καθε Μειδανης 😛

Screenshot_20241224_110610_Gallery.jpg

Πότε θα μπει; Επίσης γιατί πήρες 3φασικο; Πώς θα καταφέρει να μετράς μόνο το Mitsubishi;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πότε θα μπει; Επίσης γιατί πήρες 3φασικο; Πώς θα καταφέρει να μετράς μόνο το Mitsubishi;

Για 3φασικη γραμμη ή 3 μονοφασικες να μετραει ενα 2ο κλιαμτιστικο κ τη συνολικη ... οποτε κομπλε θα ειναι..i guess.... το AC εχει ξεχωριστη ( δικη του ) γραμμη στον πινακα... αρα να υπαρχει λαθος στον συλλογισμο κ κατ επεκταση στην επιλογη?! 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Για 3φασικη γραμμη ή 3 μονοφασικες να μετραει ενα 2ο κλιαμτιστικο κ τη συνολικη ... οποτε κομπλε θα ειναι..i guess.... το AC εχει ξεχωριστη ( δικη του ) γραμμη στον πινακα... αρα να υπαρχει λαθος στον συλλογισμο κ κατ επεκταση στην επιλογη?! 

Θα έβαζα το Shelly Pro EM-50. Έχει 2 clamps των 50Α. 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το έχω βάλει ήδη, και περιμένω να έρθει το ASEG. Όποιος θέλει info pm ή στο αντίστοιχο thread, tag.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Στη χειροτερη να εχω κανει μια overkill επιλογη... 😛

Spoiler

Overkill, ακριβότερη και μάλλον υποδεέστερη μιας και αν δεν κάνω λάθος το 3ΕΜ έρχεται με 120Α clamps οπότε θα έχεις και πιθανότατα μικρότερη ακρίβεια στις μετρήσεις. Κατά τα άλλα μια...χαρά...😅

edit Σημαντικά χειρότερη ακρίβεια

3EM

image.png.bee46c412887b46832611e4f3a5d52d3.png

50 em

image.png.183a21dfc3e6e8170d5715956d75e9bc.png

edit 2 , τώρα που το ξαναβλέπω, πάντα θα είσαι πάνω από 1Α οπότε μπαίνεις στην περιοχή του 2% αλλά στο 3ΕΜ πάνω από 2Α πας στο 1% οπότε τελικά θα έχεις ίδια ή και καλύτερη ακρίβεια . Λάθος μου.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Βρίσκεται στο εξοχικό, με θάλασσα κοντά (Κερατέα) που σημαίνει φουλ υγρασία.

Σχεδόν 30 ετών και βγάζει πιο ζεστό αέρα από ένα Πίτσος inverter φασόν και ένα Toyotomi επίσης φασόν.

Τι να πεις...

20241224_155447.jpg

IMG-7d11a2f0c23a696507fae49d25480dd5-V.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Overkill, ακριβότερη και μάλλον υποδεέστερη μιας και αν δεν κάνω λάθος το 3ΕΜ έρχεται με 120Α clamps οπότε θα έχεις και πιθανότατα μικρότερη ακρίβεια στις μετρήσεις. Κατά τα άλλα μια...χαρά...😅

edit Σημαντικά χειρότερη ακρίβεια

3EM

image.png.bee46c412887b46832611e4f3a5d52d3.png

50 em

image.png.183a21dfc3e6e8170d5715956d75e9bc.png

edit 2 , τώρα που το ξαναβλέπω, πάντα θα είσαι πάνω από 1Α οπότε μπαίνεις στην περιοχή του 2% αλλά στο 3ΕΜ πάνω από 2Α πας στο 1% οπότε τελικά θα έχεις ίδια ή και καλύτερη ακρίβεια . Λάθος μου.

Αρα ημαστε κομπλε.... 

1 λεπτό πριν, MARIOSNURSE είπε

Σχεδόν 30 ετών και βγάζει πιο ζεστό αέρα από ένα Πίτσος inverter φασόν και ένα Toyotomi επίσης φασόν.

Τι να πεις...

20241224_155447.jpg

IMG-7d11a2f0c23a696507fae49d25480dd5-V.jpg

Παλια καλα ορθοδοξα Ον/οφφ...  θα βγαλουν ολη την ισχυ του κ μετα θα σβησουν κ φτου απ την αρχη.. bcz energy saving is for pussies... 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Τι να πεις...

Αν νομίζεις πως το κριτήριο για το πόσο καλό είναι ένα μέσο θέρμανσης είναι το πόσο ζεστό αέρα βγάζει, πήγαινε πάρε ένα αερόθερμο...😅

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν νομίζεις πως το κριτήριο για το πόσο καλό είναι ένα μέσο θέρμανσης είναι το πόσο ζεστό αέρα βγάζει, πήγαινε πάρε ένα αερόθερμο...😅

Για εξοχικό μιλάμε...

Εξήγησα τι εννοώ.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

αυτό έχω βάλει κι εγώ να μετράω την (μονοφασικη) αντλία σε τριφασική παροχή ρεύματος στο σπίτι μου

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Για εξοχικό μιλάμε...

Εξήγησα τι εννοώ.

Αυτή η σύγκριση πρέπει να μη γινεται. Βάζει κάποιος ένα παλιο μη ινβερτερ κλιματιστικό στούς 24 και ένα ινβερτερ το ίδιο και συμπεραίνει ότι το ινβερτερ δεν βγάζει καυτό αέρα.......ενώ δουλεύει στη μισή ισχύ από το παλιό. Αν θες να συγκρίνεις πόσο καυτό αέρα βγάζει το ινβερτερ πρέπει να το βάλεις στο τέρμα ζεστό 30 βαθμούς και ο χωρος να απέχει αρκετά από αυτούς τους βαθμούς ώστε να του επιτραπεί από το προγραμματισμό να δώσει τα μέγιστα ο συμπιεστής .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Αυτή η σύγκριση πρέπει να μη γινεται. Βάζει κάποιος ένα παλιο μη ινβερτερ κλιματιστικό στούς 24 και ένα ινβερτερ το ίδιο και συμπεραίνει ότι το ινβερτερ δεν βγάζει καυτό αέρα.......ενώ δουλεύει στη μισή ισχύ από το παλιό. Αν θες να συγκρίνεις πόσο καυτό αέρα βγάζει το ινβερτερ πρέπει να το βάλεις στο τέρμα ζεστό 30 βαθμούς και ο χωρος να απέχει αρκετά από αυτούς τους βαθμούς ώστε να του επιτραπεί από το προγραμματισμό να δώσει τα μέγιστα ο συμπιεστής .

Μισή; Πολλά λες...

Αλλά μάλλον ο φίλος δεν κάνει σύγκριση από ότι τελικά κατάλαβα αλλά ότι δουλεύει μπόμπα μετά από τόσα χρόνια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...