liakjim Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, GiannisSol είπε Για κάποιο άγνωστο λόγο το gree airy 18αρι ισορρόπησε και δούλεψε ικανοποιητικά πολλές ωρες . Εξωτερική 8 ζητούμενη 23. Μήπως πάτησες sleep; Από 3:50 μέχρι που ξεκίνησε τα onoff μήπως είναι 8 ώρες; Πάντως μάλλον θα πρέπει να περιμένεις από μεθαύριο που θα πέσει σημαντικά η εξωτερική θερμοκρασία για να το δεις πως θα παίξει. 1 ώρα πριν, tu-luba είπε Κατω απο 12 βαθμους εξωτερικη δουλευει ελαχιστα 430-470w ενω με λειτουργια sleep πεφτει 330-360w. Πανω απο τους 12 δουλευει στα 550-580w. Σημαντικά βελτιωμένα οι νέες σειρές της gree σε θέρμανση σε σχέση με το παρελθόν λοιπόν. Μάλλον (βασικά σίγουρα) έχει ξεπεράσει τη midea .
cmaniac Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Μήπως πάτησες sleep; Από 3:50 μέχρι που ξεκίνησε τα onoff μήπως είναι 8 ώρες; Πάντως μάλλον θα πρέπει να περιμένεις από μεθαύριο που θα πέσει σημαντικά η εξωτερική θερμοκρασία για να το δεις πως θα παίξει. Σημαντικά βελτιωμένα οι νέες σειρές της gree σε θέρμανση σε σχέση με το παρελθόν λοιπόν. Μάλλον (βασικά σίγουρα) έχει ξεπεράσει τη midea . Να σου πω την αλήθεια, την είχα σε μεγαλύτερη εκτίμηση πάντα. Πχ το amber είναι ένα σοβαρό μηχάνημα, αν εξαιρέσεις τα πλαστικά του που έχω διαβάσει εδώ ότι δεν είναι ικανοποιητικά. Παλιά και κάποια inventor ήταν gree (νομίζω το πρώτο nemesis τουλάχιστον). 1
dimostr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, cmaniac είπε Πχ το amber είναι ένα σοβαρό μηχάνημα, αν εξαιρέσεις τα πλαστικά του που έχω διαβάσει εδώ ότι δεν είναι ικανοποιητικά. Έχω το Kuro που είναι το φασόν του , τα πλαστικά του και οι περσίδες κίνηση και πάνω κάτω αλλά και οι εσωτερικές σε πλήρη κίνηση είναι σα να μην υπάρχουν καθόλου δεν ακούγεται τίποτα Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από dimostr
chemkyr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, GiannisSol said: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλες φορές ακόμη και με 7-8 εξωτερικη δούλευε όλο το βράδυ on off . Και όταν σταθεροποιούταν το έκανε στα 550-580 watt και όχι στα 240. μηπως υπάρχει πιθανότητα να είναι μεγάλο για τον χώρο? τι απώλειες έχεις υπολογίσει για τον συγκεκριμένο χώρο?
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Μήπως πάτησες sleep; Από 3:50 μέχρι που ξεκίνησε τα onoff μήπως είναι 8 ώρες; Πάντως μάλλον θα πρέπει να περιμένεις από μεθαύριο που θα πέσει σημαντικά η εξωτερική θερμοκρασία για να το δεις πως θα παίξει. Σημαντικά βελτιωμένα οι νέες σειρές της gree σε θέρμανση σε σχέση με το παρελθόν λοιπόν. Μάλλον (βασικά σίγουρα) έχει ξεπεράσει τη midea . Oχι δεν εβαλα καμια extra λειτουργια. 48 λεπτά πριν, chemkyr είπε μηπως υπάρχει πιθανότητα να είναι μεγάλο για τον χώρο? τι απώλειες έχεις υπολογίσει για τον συγκεκριμένο χώρο? Ειναι τοσο οσο πρεπει οταν τα υπολογισα , δεν θυμαμαι τωρα τα watt απωλειων . Δεν εχει κανει κρυα αυτο ειναι το θεμα . Οι χαμηλες νυχτερινες θερμοκρασιες δεν ειναι ικανες να επηρεασουν ακομη το κτιριο καθως εχουμε υψηλες ημερησιες ακομη. 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Να σου πω την αλήθεια, την είχα σε μεγαλύτερη εκτίμηση πάντα. Πχ το amber είναι ένα σοβαρό μηχάνημα, αν εξαιρέσεις τα πλαστικά του που έχω διαβάσει εδώ ότι δεν είναι ικανοποιητικά. Παλιά και κάποια inventor ήταν gree (νομίζω το πρώτο nemesis τουλάχιστον). Η gree πρεπει να ειναι η fujitsu της Κινας, καπως ετσι. Παρολα αυτα το οτι πληρωσεις παιρνεις ισχυει στα κλιματιστικα . Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από GiannisSol
mdkamael Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Ρε guys, μετα απο τοσα ποστ πλεον εχω την απορια... τι βιτσια ειναι αυτα ωστε να επιλεξει κανεις inventor?! Βλεπω εδω μεσα, σας βγαζει το λαδι ....
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, mdkamael είπε Ρε guys, μετα απο τοσα ποστ πλεον εχω την απορια... τι βιτσια ειναι αυτα ωστε να επιλεξει κανεις inventor?! Βλεπω εδω μεσα, σας βγαζει το λαδι .... Δεν ξερει φιλε ο κοσμος, αυτα ολα που εχουν ψαξει τα παιδια εδω δεν τα γνωριζουν ουτε τα τεχνικα τμηματα των εταιριων ποσο μαλλον οι πωλητες στα καταστηματα. Δεν νομιζω να εχει διαβασει , και να εχει καταλαβει κανεις τι γραφεται εδω μεσα και να παει να επιλεξει inventor για θερμανση. 1
chemkyr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 31 minutes ago, GiannisSol said: Ειναι τοσο οσο πρεπει οταν τα υπολογισα , δεν θυμαμαι τωρα τα watt απωλειων . Δεν εχει κανει κρυα αυτο ειναι το θεμα . Οι χαμηλες νυχτερινες θερμοκρασιες δεν ειναι ικανες να επηρεασουν ακομη το κτιριο καθως εχουμε υψηλες ημερησιες ακομη. . Το διάγραμμα που παρεθεσες (στην αρχη, εκει που κανει τα ον-οφ) μου θυμιζει το δικό μου hitachi . Για να μπορεσω να στεθεροποιησω την λειτουργια του και να εξαλειψω τα ον-οφ, αυξησα την ζητηση. Τωρα πλεον, με ζητηση 26, δουλευει πολυ ομαλα ολο το 24ωρο.
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, chemkyr είπε Το διάγραμμα που παρεθεσες (στην αρχη, εκει που κανει τα ον-οφ) μου θυμιζει το δικό μου hitachi . Για να μπορεσω να στεθεροποιησω την λειτουργια του και να εξαλειψω τα ον-οφ, αυξησα την ζητηση. Τωρα πλεον, με ζητηση 26, δουλευει πολυ ομαλα ολο το 24ωρο. Και εγω αν το αυξησω δουλευει ομαλα αλλα στα 600 watt , σκαω και πληρωνω. Το θεμα ειναι να ισορροπει χαμηλα, εκει ειναι η ποιοτητα. Καποιες φορες το πιανει και στρωνει σε χαμηλα watt, αλλες φορες οχι.
korakios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 23/12/2024 στις 4:25 ΜΜ, mdkamael είπε Ρε guys, μετα απο τοσα ποστ πλεον εχω την απορια... τι βιτσια ειναι αυτα ωστε να επιλεξει κανεις inventor?! Βλεπω εδω μεσα, σας βγαζει το λαδι .... ναι , αλλά αν τα βρεις φθηνά και μπορεί να κατέβει χαμηλά με πείραγμα , γιατί όχι ? Προς το παρών Midea Xtreme Pro, all easy pro , Leon ρυθμίζονται Καλό θα ήταν να υπάρχει και καμια λίστα (όπως και με τα gree/toyotomi) Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από korakios 2
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, korakios είπε ναι , αλλά αν τα βρεις φθηνά και μπορεί να κατέβει χαμηλά με πείραγμα , γιατί όχι ? Προς το παρών Midea Xtreme Pro, all easy pro , Leon ρυθμίζονται Καλό θα ήταν να υπάρχει και καμια λίστα (όπως και με τα gree) Δεν ξερουμε αν το πειραγμα ειναι ασφαλες για τη μακροζωια του συμπιεστη. Εικαζουμε οτι ειναι οκ, αλλα δεν υπαρχει καμια επισημη απαντηση. 2
liakjim Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Δεν ξερουμε αν το πειραγμα ειναι ασφαλες για τη μακροζωια του συμπιεστη. Εικαζουμε οτι ειναι οκ, αλλα δεν υπαρχει καμια επισημη απαντηση. Προσωπικά βλέποντας ότι εδώ https://www.aeres.hr/pdf/midea/midea_engineering_mode.pdf λέει αυτό συμπεραίνω ότι είναι ρυθμίσεις κατά την εγκατάσταση άρα ασφαλή. 2
liakjim Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Σε συνέχεια αυτού του ποστ, επέκτεινα κάποιους αυτοματισμούς για το κλιματιστικό στο homeassistant. Οι υπόλοιποι skip: Spoiler Ωραία, είχαμε τα πριόνια, αποφάσισε αν θα το κλείσει ή όχι. Οπότε τώρα τι; 1η περίπτωση: το έκλεισε. Φτιάχνουμε έναν template sensor -> - name: Asyg24kmta_living_room_dT unit_of_measurement: °C state: > {% set tr, ts = states('sensor.living_room_temperature')| float(0), state_attr('climate.asyg24kmta', 'temperature')| float(0) %} {{ (ts-tr)|round(2) | abs }} Αυτός κοιτάει το ΔΤ ανάμεσα στη θερμοκρασία του χώρου και τη ζήτηση του κλιματιστικού. Στο τέλος του προηγούμενου αυτοματισμού που κλείνει το κλιματιστικό, βάζουμε ένα step να κάνει enable τον κάτωθι αυτοματισμό: https://codefile.io/f/UsegZKRy6i Αυτός κοιτάει κάθε 5' της ώρας και αν το ΔΤ υπερβεί μια τιμή (εδώ 0.8) οπότε το δωμάτιο κρύωσε και προαιρετικά αν η εξωτερική είναι κάτω από μια τιμή (εδώ 16) και προαιρετικά αν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές άρα δεν αερίζουμε, τότε δίνει εντολή και άνοιγμα σε θέρμανση και ζήτηση Χ και μας στέλνει και μήνυμα. 2η περίπτωση : του αύξησε τη θερμοκρασία κατά 0.5C Στο τέλους του αυτοματισμού που αύξησε θερμοκρασία, βάζουμε να ενεργοποιηθεί ένα boolean helper το οποίο το βάζουμε σαν trigger στο κάτωθι αυτοματισμό: https://codefile.io/f/f7IKLqM7j2 Αυτός περιμένει σαν wait trigger η κατανάλωση να σταθεροποιηθεί πάνω από μια τιμή για κάποια ώρα (εδώ πάνω από 230W για μισή ώρα) και οπότε το πάει 0.5 κάτω και στέλνει μήνυμα.
Pan_K Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mdkamael είπε Ρε guys, μετα απο τοσα ποστ πλεον εχω την απορια... τι βιτσια ειναι αυτα ωστε να επιλεξει κανεις inventor?! Βλεπω εδω μεσα, σας βγαζει το λαδι .... Παλιό Inventor Omnia eco 9άρι, του 2019. Το διπλανό κλιματιστικό από το Supreme που είχα δείξει σε φωτογραφίες πριν μία εβδομάδα. Έχει αρκετά χειρότερη εγκατάσταση από το Supreme. Το διάγραμμα είναι σημερινό με εξωτερική στους 14 βαθμούς και ζητούμενη 21. Από τις 14:00 μέχρι τις 21:30 έκαψε 1,8 Kw/h (0,5 ευρώ) σε χώρο 28 τμ. που ήταν κρύος όλο το ΣΚ (17 βαθμοί).Έχω και ένα 18άρι Omnia Plus στο σπίτι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σημαντικό ότι το Omnia κατεβαίνει σε watt τόσο όσο χρειάζεται για να μην αισθάνεσαι κρύο αέρα να σε χτυπάει πουθενά στον χώρο, ούτε με την παροχή αέρα στο max, αλλά και να μην κάνει συχνά on-off. Όταν μέτρησα το COP στο 18-άρι βρήκα μέσο όρο 5,66 από 6 μετρήσεις. 10 χρόνια εγγύηση χωρίς προϋποθέσεις. Αρκετά καλό service. Τα μεταγενέστερα μοντέλα, μία απογοήτευση. Edit: περιμένω να δοκιμάσω το leon στο χωριό, αν και θα πρέπει να βρω ηλεκτρολόγο για να εγκαταστήσω μετρητή tuya στον πίνακα, ώστε να βγάλω και μερικά διαγράμματα, έστω με συνδρομή. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα