GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 @liakjimTo aseg24kmte που πηγα στο σπιτι του φιλου και το ειδα, ο ανεμιστηρας δεν ανεβαζει στροφες και ας επιλεξω full fan. Δουλευε στο auto το οποιο ηταν η προτελευταια σκαλα. Μονο στη τερμα χαμηλη ακουγα να πηγαινει οταν την επελεγα. Σε υψηλοτερες σκαλες δεν ανεβαινε. Μονο οταν σηκωσα την θερμοκρασια σηκωσε στροφες ο ανεμιστηρας. Κατα τη διαρκεια που δεν ακουγε τις εντολες για αυξηση ταχυτητας ανεμιστηρα δουλευε χαλαρα 200-230 watt.
Pan_K Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε δεν ανεβαζει στροφες και ας επιλεξω full fan Αυτό μου το κάνει κατά διαστήματα και εμένα ένα fujitsu που έχω. Την τελευταία φορά το έβγαλα από την πρίζα και το ξαναέβαλα και δούλεψε κανονικά. Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Επίσης το καλοκαίρι μου συμβαίνει και ένα άλλο κουλό. Εκεί που δουλεύει στο χαμηλό, παίρνει ανάποδες και ξεκινάει να φυσάει στο πάρα πολύ δυντατό (σαν να πηγαίνει στο turbo). Με ξυπνάει εννοείται, το κλείνω και το ξανα-ανοίγω και μετά στανιάρει. Κάτι τέτοια με έριξαν στα Inventor να ξέρετε. 1
uncle_nontas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή βραδιά. Θα ήθελα, αν μπορεί κάποιος, να με βοηθήσει στην επιλογή μεταξύ των παρακάτω: https://megagora.gr/product/fujitsu-aseh12knca-aoeh12knca-κλιματιστικό-inverter-12000-btu-a-a-με-wi-fi/ https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh12knca-aoeh12knca-12000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938306 https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/mideaxtreme-save-ag1-12nxd6-iag1-12n8d6-o-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisti-wifi/1679853 https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/daikin-siesta-sensira-atxc35darxc35d-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa/1769426 Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από uncle_nontas
bilham Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Πριν λίγες μέρες αγόρασα το 13άρι Haori. Ωραίο design όμορφο τηλεκοντρόλ που πιάνει και από απόσταση, μόνο που είναι μαύρο και τα κουμπιά δεν διακρίνονται εύκολα ούτε την ημέρα... Anyway, προσπαθώ να το μάθω... Συνήθως το βάζουμε στο Auto και ζητούμενη θερμοκρασία 23. Καταφέρνει να πετύχει θερμοκρασία δωματίου 21 με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10, συνήθως 5-8. Αυτό που κάνει, στο Auto, είναι ότι ξεκινάει δυνατά μέχρι να φτάσει κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία και μετά ρίχνει τις στροφές στη χαμηλή σκάλα και συνεχίζει έτσι με την κατανάλωση στα 550W. Για να πέσει παρακάτω πρέπει να πατήσω το ECO και πέφτει στα 250-300W, όπως δείχνει η εικόνα. Στο eco είναι καλά να το έχω; Αυτό που δεν ξέρω είναι η λειτουργία P-SEL για έλεγχο της ισχύος. Έχει 3 σκάλες. Δεν έχω δει μεγάλη διαφορά αλλάζοντάς την. Πού πρέπει να είναι;
uncle_nontas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Πανέμορφο το Haori πάντως! 46 λεπτά πριν, bilham είπε Πριν λίγες μέρες αγόρασα το 13άρι Haori. Ωραίο design όμορφο τηλεκοντρόλ που πιάνει και από απόσταση, μόνο που είναι μαύρο και τα κουμπιά δεν διακρίνονται εύκολα ούτε την ημέρα... Anyway, προσπαθώ να το μάθω... Συνήθως το βάζουμε στο Auto και ζητούμενη θερμοκρασία 23. Καταφέρνει να πετύχει θερμοκρασία δωματίου 21 με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10, συνήθως 5-8. Αυτό που κάνει, στο Auto, είναι ότι ξεκινάει δυνατά μέχρι να φτάσει κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία και μετά ρίχνει τις στροφές στη χαμηλή σκάλα και συνεχίζει έτσι με την κατανάλωση στα 550W. Για να πέσει παρακάτω πρέπει να πατήσω το ECO και πέφτει στα 250-300W, όπως δείχνει η εικόνα. Στο eco είναι καλά να το έχω; Αυτό που δεν ξέρω είναι η λειτουργία P-SEL για έλεγχο της ισχύος. Έχει 3 σκάλες. Δεν έχω δει μεγάλη διαφορά αλλάζοντάς την. Πού πρέπει να είναι; Από άποψη οικονομίας προφανώς είναι καλά να το έχεις στο eco😛. Το ερώτημα είναι αν σε ικανοποιεί η απόδοση του εκεί. 1
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 58 λεπτά πριν, bilham είπε Πριν λίγες μέρες αγόρασα το 13άρι Haori. Ωραίο design όμορφο τηλεκοντρόλ που πιάνει και από απόσταση, μόνο που είναι μαύρο και τα κουμπιά δεν διακρίνονται εύκολα ούτε την ημέρα... Anyway, προσπαθώ να το μάθω... Συνήθως το βάζουμε στο Auto και ζητούμενη θερμοκρασία 23. Καταφέρνει να πετύχει θερμοκρασία δωματίου 21 με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10, συνήθως 5-8. Αυτό που κάνει, στο Auto, είναι ότι ξεκινάει δυνατά μέχρι να φτάσει κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία και μετά ρίχνει τις στροφές στη χαμηλή σκάλα και συνεχίζει έτσι με την κατανάλωση στα 550W. Για να πέσει παρακάτω πρέπει να πατήσω το ECO και πέφτει στα 250-300W, όπως δείχνει η εικόνα. Στο eco είναι καλά να το έχω; Αυτό που δεν ξέρω είναι η λειτουργία P-SEL για έλεγχο της ισχύος. Έχει 3 σκάλες. Δεν έχω δει μεγάλη διαφορά αλλάζοντάς την. Πού πρέπει να είναι; Εχεις χαμηλη εξωτερικη. Μου φενεται νορμαλ η καταναλωση του. Παρολα αυτα μιας και εχεις tapo δες ημερησιες καταναλωσεις με eco και χωρις , και αν σε καλυπτει σε θερμανση το eco mode. To P-sel αν το μειωσεις θα σου ελαττωσει την μεγιστη ισχυ, επομενως και τα peak στα 1660 watt, τα οποια ειναι αμελητέα σε καταναλωση γιατι κρατανε λιγο. Το αφηνεις στο μεγιστο για να εχεις την μεγιστη ισχυ αν απαιτηθει σε αρκετο κρυο και να ζεσταθεις γρηγοροτερα. 1
Alexx8 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μια που βλέπω συζήτηση για το haori... Ψάχνω για κλιματιστικό εδώ και ένα μήνα. Για θέρμανση και ψυξη.Ταβάνι τα 1000ε μαζί με εγκατάσταση. Γλυκοκοιτούσα το inventor emperor κ μετά το gree airy... Ήμουν έτοιμη να πάω για το gree fairy λόγω καλύτερης τιμής και πολλών καλών κριτικών που είδα... Μετά από όσα διαβάζω εδώ λέω να πάω σε κάτι καλύτερο, να μη ρισκάρω... Παίζει με τον καιρό να βγάλω το επιπλέον κόστος αγοράς από τη χαμηλή κατανάλωση και την στρωτή λειτουργία αν πάρω το haori; Φυσικά με ενδιαφέρει και το θέμα την εγγύησης πολύ. Θέλω μηχάνημα για χρόνια... Επίσης, ξέρουμε πως τα πάει με τα πραγματικά κρυά; Δλδ στους 0 βαθμούς θα λειτουργεί; Θα με ταράξει στα df? Μου άρεσε και το edge αλλά όχι τόσο όσο το haori. Τί λέει το φόρουμ;
liakjim Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, GiannisSol είπε @liakjimTo aseg24kmte που πηγα στο σπιτι του φιλου και το ειδα, ο ανεμιστηρας δεν ανεβαζει στροφες και ας επιλεξω full fan. Δουλευε στο auto το οποιο ηταν η προτελευταια σκαλα. Μονο στη τερμα χαμηλη ακουγα να πηγαινει οταν την επελεγα. Σε υψηλοτερες σκαλες δεν ανεβαινε. Μονο οταν σηκωσα την θερμοκρασια σηκωσε στροφες ο ανεμιστηρας. Κατα τη διαρκεια που δεν ακουγε τις εντολες για αυξηση ταχυτητας ανεμιστηρα δουλευε χαλαρα 200-230 watt. 8 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυτό μου το κάνει κατά διαστήματα και εμένα ένα fujitsu που έχω. Λογικό. Μπαίνει στο Cool air prevention control mode. Το ίδιο γίνεται και στο atxc25b. Αν πέσουν σε λίγα watts και άρα χαμηλή θερμοκρασία αέρα στις περσίδες, σε γειώνουν στην αύξηση της ταχύτητας του ανεμιστήρα. @GiannisSol σελ 116 του service manual @Pan_K δεν μου έχει τύχει αυτό που λες για περίεργη αύξηση του ανεμιστήρα ούτε ξέρω τι ήταν. ΑΝ το είχες και το παρακολουθούσες θα το βλέπαμε καλύτερα. 8 ώρες πριν, uncle_nontas είπε Καλησπέρα και καλή βραδιά. Θα ήθελα, αν μπορεί κάποιος, να με βοηθήσει στην επιλογή μεταξύ των παρακάτω: https://megagora.gr/product/fujitsu-aseh12knca-aoeh12knca-κλιματιστικό-inverter-12000-btu-a-a-με-wi-fi/ https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh12knca-aoeh12knca-12000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938306 https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/mideaxtreme-save-ag1-12nxd6-iag1-12n8d6-o-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisti-wifi/1679853 https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/daikin-siesta-sensira-atxc35darxc35d-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa/1769426 Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 8 ώρες πριν, bilham είπε Πριν λίγες μέρες αγόρασα το 13άρι Haori. Ωραίο design όμορφο τηλεκοντρόλ που πιάνει και από απόσταση, μόνο που είναι μαύρο και τα κουμπιά δεν διακρίνονται εύκολα ούτε την ημέρα... Anyway, προσπαθώ να το μάθω... Συνήθως το βάζουμε στο Auto και ζητούμενη θερμοκρασία 23. Καταφέρνει να πετύχει θερμοκρασία δωματίου 21 με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10, συνήθως 5-8. Αυτό που κάνει, στο Auto, είναι ότι ξεκινάει δυνατά μέχρι να φτάσει κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία και μετά ρίχνει τις στροφές στη χαμηλή σκάλα και συνεχίζει έτσι με την κατανάλωση στα 550W. Για να πέσει παρακάτω πρέπει να πατήσω το ECO και πέφτει στα 250-300W, όπως δείχνει η εικόνα. Στο eco είναι καλά να το έχω; Αυτό που δεν ξέρω είναι η λειτουργία P-SEL για έλεγχο της ισχύος. Έχει 3 σκάλες. Δεν έχω δει μεγάλη διαφορά αλλάζοντάς την. Πού πρέπει να είναι; Heat + θερμοκρασία που θέλεις + ταχύτητα ανεμιστήρα όσο ψηλότερα γίνεται χωρίς να σε ενοχλεί + P-SEL στο 100% + eco off. 5 ώρες πριν, Alexx8 είπε Μια που βλέπω συζήτηση για το haori... Ψάχνω για κλιματιστικό εδώ και ένα μήνα. Για θέρμανση και ψυξη.Ταβάνι τα 1000ε μαζί με εγκατάσταση. Γλυκοκοιτούσα το inventor emperor κ μετά το gree airy... Ήμουν έτοιμη να πάω για το gree fairy λόγω καλύτερης τιμής και πολλών καλών κριτικών που είδα... Μετά από όσα διαβάζω εδώ λέω να πάω σε κάτι καλύτερο, να μη ρισκάρω... Παίζει με τον καιρό να βγάλω το επιπλέον κόστος αγοράς από τη χαμηλή κατανάλωση και την στρωτή λειτουργία αν πάρω το haori; Φυσικά με ενδιαφέρει και το θέμα την εγγύησης πολύ. Θέλω μηχάνημα για χρόνια... Επίσης, ξέρουμε πως τα πάει με τα πραγματικά κρυά; Δλδ στους 0 βαθμούς θα λειτουργεί; Θα με ταράξει στα df? Μου άρεσε και το edge αλλά όχι τόσο όσο το haori. Τί λέει το φόρουμ; Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 3
Pan_K Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, liakjim είπε Μπαίνει στο Cool air prevention control mode. Πολύ λογικό αυτό που λες, αλλά θυμάμαι καλά πως πριν 2 μήνες που έφερα τα μαστόρια να μου διορθώσουν την άθλια εγκατάσταση σε δύο Fujitsu που έχω ακόμα στην κατοχή μου, προσπαθούσα να ελέγξω τους θορύβους της εξωτερικής μονάδας και την κατανάλωση την ώρα που έφαγε σκάλωμα. Έδινα εντολή για αύξηση θερμοκρασίας ώστε να ανεβάσει στροφές χωρίς να ανταποκρίνεται. Δεν θυμάμαι αν ανέβαζε στροφές ο συμπιεστής, αλλά σίγουρα δεν μπορούσα να αυξήσω την παροχή του αέρα. Έπρεπε να το βγάλω από την πρίζα τελικά. Υπ' όψιν, αυτό το κάνει και στην ψύξη και πιθανόν η περίπτωσή μου να είναι διαφορετική από του φίλου πιο πάνω. Το καλοκαίρι με το καλό θα το παρακολουθήσω σε ότι αφορά την αιφνίδια αύξηση της παροχής αέρα και θα αναφέρω. 8 ώρες πριν, bilham είπε Στο eco είναι καλά να το έχω; Το eco δεν κάνει τίποτε σπουδαίο. Μειώνει την θερμοκρασία κατά μία μονάδα κάθε μία ώρα μέχρι να μειωθεί συνολικά κατά δύο βαθμούς έπειτα από 2 ώρες. Το γράφει και στο εγχειρίδιο. Οπότε, όπως σε συμβουλεύει και ο Liakjim, καλύτερα στο off. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
stelikov Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυτό μου το κάνει κατά διαστήματα και εμένα ένα fujitsu που έχω. Την τελευταία φορά το έβγαλα από την πρίζα και το ξαναέβαλα και δούλεψε κανονικά. Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Επίσης το καλοκαίρι μου συμβαίνει και ένα άλλο κουλό. Εκεί που δουλεύει στο χαμηλό, παίρνει ανάποδες και ξεκινάει να φυσάει στο πάρα πολύ δυντατό (σαν να πηγαίνει στο turbo). Με ξυπνάει εννοείται, το κλείνω και το ξανα-ανοίγω και μετά στανιάρει. Κάτι τέτοια με έριξαν στα Inventor να ξέρετε. Αν δεν κανω λάθος αυτά γίνονται ώστε να μην αρχίσει να βγάζει δροσερό/χλιαρό αέρα. Αν έχεις ζητούμενη 20 βαθμούς και σε χτυπήσει αεράκι 25 βαθμοί σε κρυώνει αντί να σε ζεσταίνει και είναι πολύ ενοχλητικο Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από stelikov
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Για κάποιο άγνωστο λόγο το gree airy 18αρι ισορρόπησε και δούλεψε ικανοποιητικά πολλές ωρες . Εξωτερική 8 ζητούμενη 23. 1
dimostr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Για κάποιο άγνωστο λόγο Γνωστός ο λόγος , έπεσε η εξωτερική κάτω από 12
GiannisSol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, dimostr είπε Γνωστός ο λόγος , έπεσε η εξωτερική κάτω από 12 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλες φορές ακόμη και με 7-8 εξωτερικη δούλευε όλο το βράδυ on off . Και όταν σταθεροποιούταν το έκανε στα 550-580 watt και όχι στα 240.
sap00 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Στις 11/9/2024 στις 10:08 ΠΜ, tu-luba είπε Το toyotomi erai 24 έχεις μήπως διάγραμμα κατανάλωσης για το Erai24 σε συνεχόμενη χρήση με τωρινές καιρικές συνθήκες?
tu-luba Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 28 λεπτά πριν, sap00 είπε έχεις μήπως διάγραμμα κατανάλωσης για το Erai24 σε συνεχόμενη χρήση με τωρινές καιρικές συνθήκες? Προς το παρον δεν το εχω σε συνεχομενη λειτουργια. Ο χωρος που καλυπτει ειναι σχετικα μικροςω 36τ.μ. για τα κυβικα του, το σπιτι ειναι ακομη ζεστο και εχει θερμικα κερδη απο τον ηλιο, ετσι δουλευει προς το παρον διακοπτομενα. Κατω απο 12 βαθμους εξωτερικη δουλευει ελαχιστα 430-470w ενω με λειτουργια sleep πεφτει 330-360w. Πανω απο τους 12 δουλευει στα 550-580w. Δεν εχει κανει ακομη κρυες μερες απφου το μεσημερι ανεβαζει 16-18 βαθμους. Οταν θα κρυωσει λιγο ο καιρος και θα εχουμε συνεχομενες μερες κατω απο τους 12 θα επανελθω με διαγραμματα. 22 ώρες πριν, grinder_ είπε Μου είχε ξεφύγει αυτό. Είσαι μεγάλος. Λοιπόν πειραματίστηκα λίγο σε Midea Xtreme Pro 12 αν και στην αρχή νόμιζα δεν δούλευε γιατί εμφάνιζε C0 C5 στην παραμετροποίηση. Για θέρμανση στο CH 12 δοκίμασα τα παρακάτω ύστερα από 25 λεπτά κύκλου, χωρίς να είναι απόλυτα απλώς ενδεικτικά. Stock το χαμηλότερο που είχα δει ήταν 181w. parameter | κατανάλωση 10 - 114w 11 - 129w 12 έως 14 - (δεν δοκίμασα υποθέτω +15w? σε κάθε σκάλα) 15 - 189w 16 - 209w 17 - 224w 18 - 244w 19 - 255w 20 - ?458w (εδώ μάλλον έφαγε κάποιο κόλλημα) 21 έως 50 - ? Δεν συνέχισα παραπάνω μιας και μιλάμε για τα ελάχιστα watt και δεν έχει νόημα. Δοκίμασα να θέσω το Fan control στο CH σε "2 – Fan runs at lowest RPM" αλλά δεν μου φαίνεται να ρυθμίζεται - δεν είδα αλλαγή. Επίσης θα δοκιμάσω το CH 20 για την μέγιστη αλλά την πρώτη σκάλα στο 40 που έβαλα είδα ~ 880w από τα 1300w εργοστασιακά οπότε δεν είμαι σίγουρος εάν έχει επίδραση. Το ψαχνω και εγω στα 2 midea all easy pro που εχω στα δωματια αλλα δεν ειδα κατω απο 240w και μετα ειχα off. Μαλλον οι απωλειες ειναι μικρες ακομη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα