liakjim Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν ζουμάρω δείχνει διάρκεια του on-off γύρω στα 15 λεπτά Εις αναμονή του homeassistant για σιγουριά.
dimostr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 https://users.sch.gr/stkontos/weather/index.html
liakjim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) @Specs, τα κατάφερες με το ir blaster στο daikin; Αν θυμάμαι καλά έχεις homeassistant έτσι; Αν ναι, μπορείς να βάλεις ένα d1mini+ir shield με esphome. Το έχω κάνει στο atxc25b: παίζει άψογα : Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim 1
grinder_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Στις 23/10/2024 στις 12:00 ΜΜ, alexdeskas είπε Εδώ είναι το link για το engineering mode των Midea ... Καλά πειράγματα και πειράματα... https://www.insomnia.gr/forums/topic/830221-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-4/page/40/#comment-60362051 Μου είχε ξεφύγει αυτό. Είσαι μεγάλος. Λοιπόν πειραματίστηκα λίγο σε Midea Xtreme Pro 12 αν και στην αρχή νόμιζα δεν δούλευε γιατί εμφάνιζε C0 C5 στην παραμετροποίηση. Για θέρμανση στο CH 12 δοκίμασα τα παρακάτω ύστερα από 25 λεπτά κύκλου, χωρίς να είναι απόλυτα απλώς ενδεικτικά. Stock το χαμηλότερο που είχα δει ήταν 181w. parameter | κατανάλωση 10 - 114w 11 - 129w 12 έως 14 - (δεν δοκίμασα υποθέτω +15w? σε κάθε σκάλα) 15 - 189w 16 - 209w 17 - 224w 18 - 244w 19 - 255w 20 - ?458w (εδώ μάλλον έφαγε κάποιο κόλλημα) 21 έως 50 - ? Δεν συνέχισα παραπάνω μιας και μιλάμε για τα ελάχιστα watt και δεν έχει νόημα. Δοκίμασα να θέσω το Fan control στο CH σε "2 – Fan runs at lowest RPM" αλλά δεν μου φαίνεται να ρυθμίζεται - δεν είδα αλλαγή. Επίσης θα δοκιμάσω το CH 20 για την μέγιστη αλλά την πρώτη σκάλα στο 40 που έβαλα είδα ~ 880w από τα 1300w εργοστασιακά οπότε δεν είμαι σίγουρος εάν έχει επίδραση. 1
mdkamael Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Που λέτε, ετσι για τη κουβέντα, την ημέρα που γινόταν η εγκατάσταση του κλιματιστικού, μαθαίνω πως ένας ήρωας στα Ιωαννίνα έβαλε αυτό το τέρας https://www.apothema.gr/fujitsu-standard-km-series-aseh36kmtb-aoeh36kmtb-klimatistiko-inverter-36000-btu-a-a-270345p?gQT=0... Σίγουρα ήταν οικεία κ οχι επαγγελματικός χώρος και σιγουρα δεν πήρε το τιπ απο τον liakjim. Θέλω να τον ψάξω να τον βρώ τον τζέ και να τον χωσω στο νήμα... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael
liakjim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 35 λεπτά πριν, mdkamael είπε Που λέτε, ετσι για τη κουβέντα, την ημέρα που γινόταν η εγκατάσταση του κλιματιστικού, μαθαίνω πως ένας ήρωας στα Ιωαννίνα έβαλε αυτό το τέρας https://www.apothema.gr/fujitsu-standard-km-series-aseh36kmtb-aoeh36kmtb-klimatistiko-inverter-36000-btu-a-a-270345p?gQT=0... Σίγουρα ήταν οικεία κ οχι επαγγελματικός χώρος και σιγουρα δεν πήρε το τιπ απο τον liakjim. Θέλω να τον ψάξω να τον βρώ τον τζέ και να τον χωσω στο νήμα... Τρελό capacity. 480W ελάχιστα, 39dB στο low με 920m3/hr, 788 × 940 × 320mm εξωτερική και 52Kg ( 716 × 820 × 315mm και 42Kg το aseh24kmte) Το heavy 80 έχει 400W ελάχιστα, με τα θέματα που ανεβαίνουν στο Χ2 για πάνω από 13C (μάλλον αδιάφορο για Ιωάννινα), επίσης 39dB στο low όμως για 1116m3/hr, 750 x 880(+88) x 340mm η εξωτερική στα 57 κιλά. Στο eurovent το aseh36kmtb έχει λίγο παραπάνω cop στους -7 αλλά και στους 2C Νομίζω ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στο πόσο καλά διαχειρίζεται το fujitsu το θέμα των defrost. Έχει πάνω κάτω παρόμοιες διαστάσεις στην εξωτερική (ελαφρώς μεγαλύτερη) και παρόμοιο βάρος με την αντίστοιχη του heavy. Μάλλον θα πήγαινα στο heavy για κλίμα Ιωαννίνων λόγω των περισσότερων κυβικών της εσωτερικής στα ίδια dB αλλά και της (διαισθητικά και μόνο) πιθανής ανώτερης αντοχής σε συσσώρευση πάγου αλλά δύσκολη απόφαση χωρίς feedback. Το aseh κερδίζει σε εγγύηση και μάλλον σε απόδοση (εφόσον δεν έχει ευπάθεια στα defrost) ενώ το πιθανότερο δεν θα έχει και τις προστασίες για πάνω από 12-13C. Και τα δύο είναι έως -15C οπότε ίσως θέλει και κάποιο άλλο μέσο θέρμανσης ως backup. 1
mdkamael Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Τρελό capacity. 480W ελάχιστα, 39dB στο low με 920m3/hr, 788 × 940 × 320mm εξωτερική και 52Kg ( 716 × 820 × 315mm και 42Kg το aseh24kmte) Το heavy 80 έχει 400W ελάχιστα, με τα θέματα που ανεβαίνουν στο Χ2 για πάνω από 13C (μάλλον αδιάφορο για Ιωάννινα), επίσης 39dB στο low όμως για 1116m3/hr, 750 x 880(+88) x 340mm η εξωτερική στα 57 κιλά. Στο eurovent το aseh36kmtb έχει λίγο παραπάνω cop στους -7 αλλά και στους 2C Νομίζω ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στο πόσο καλά διαχειρίζεται το fujitsu το θέμα των defrost. Έχει πάνω κάτω παρόμοιες διαστάσεις στην εξωτερική (ελαφρώς μεγαλύτερη) και παρόμοιο βάρος με την αντίστοιχη του heavy. Μάλλον θα πήγαινα στο heavy για κλίμα Ιωαννίνων λόγω των περισσότερων κυβικών της εσωτερικής στα ίδια dB αλλά και της (διαισθητικά και μόνο) πιθανής ανώτερης αντοχής σε συσσώρευση πάγου αλλά δύσκολη απόφαση χωρίς feedback. Το aseh κερδίζει σε εγγύηση και μάλλον σε απόδοση (εφόσον δεν έχει ευπάθεια στα defrost) ενώ το πιθανότερο δεν θα έχει και τις προστασίες για πάνω από 12-13C. Και τα δύο είναι έως -15C οπότε ίσως θέλει και κάποιο άλλο μέσο θέρμανσης ως backup. Wow!!!!
Pan_K Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ίσως οι περισσότεροι να το γνωρίζουν, αλλά επειδή δεν το είδα κάπου γραμμένο είπα να το αναφέρω. Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιεί κανείς ένα κλιματιστικό σε συνθήκη Follow me από απόσταση, μέσω της εφαρμογής ή ενός IR Blaster. Θα πρέπει προηγουμένως το χειριστήριο να είναι ενεργοποιημένο στο Follow me με την μονάδα κλειστή. Την επόμενη φορά που θα ανοίξει το κλιματιστικό από την εφαρμογή θα ξεκινήσει ως συνήθως με ένδειξη θερμοκρασίας από την εσωτερική μονάδα. Μέσα σε 3 λεπτά, όμως, θα έχει λάβει πληροφορία από το τηλεχειριστήριο και θα γυρίσει την ένδειξη θερμοκρασίας σε εκείνη που εκπέμπει το χειριστήριο και θα λειτουργήσει στο Follow me. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
liakjim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Ίσως οι περισσότεροι να το γνωρίζουν, αλλά επειδή δεν το είδα κάπου γραμμένο είπα να το αναφέρω. Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιεί κανείς ένα κλιματιστικό σε συνθήκη Follow me από απόσταση, μέσω της εφαρμογής ή ενός IR Blaster. Θα πρέπει προηγουμένως το χειριστήριο να είναι ενεργοποιημένο στο Follow me με την μονάδα κλειστή. Την επόμενη φορά που θα ανοίξει το κλιματιστικό από την εφαρμογή θα ξεκινήσει ως συνήθως με ένδειξη θερμοκρασίας από την εσωτερική μονάδα. Μέσα σε 3 λεπτά, όμως, θα έχει λάβει πληροφορία από το τηλεχειριστήριο και θα γυρίσει την ένδειξη θερμοκρασίας σε εκείνη που εκπέμπει το χειριστήριο και θα γυρίσει στο Follow me. Μπορείς να κάνεις εκμάθηση το πλήκτρο follow me ώστε να το ενεργοποιείς όπως θέλεις. Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα πιο καινούργια μοντέλα έχουν μνήμη της τελευταίας κατάστασης ως προς το follow me και θα το ενεργοποιήσουν αν ήταν ενεργοποιημένο πριν το κλείσεις.
Pan_K Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Μπορείς να κάνεις εκμάθηση το πλήκτρο follow me Εκμάθηση μπορεί να γίνει, αλλά ένα IR blaster δεν δίνει πληροφορίες στην μονάδα για την θερμοκρασία κάθε τρία λεπτά. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοιχτό το τηλεχειριστήριο στην συνθήκη Follow Μe. Στο δικό μου (που είναι 3-ετίας) όταν κλείσει από το χειριστήριο και ανοίξει και πάλι από απόσταση ξεκινά και παραμένει σε συνήθη λειτουργία.
cmaniac Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Pan_K είπε Εκμάθηση μπορεί να γίνει, αλλά ένα IR blaster δεν δίνει πληροφορίες στην μονάδα για την θερμοκρασία κάθε τρία λεπτά. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοιχτό το τηλεχειριστήριο στην συνθήκη Follow Μe. Στο δικό μου (που είναι 3-ετίας) όταν κλείσει από το χειριστήριο και ανοίξει και πάλι από απόσταση ξεκινά και παραμένει σε συνήθη λειτουργία. Η ερώτηση είναι αν θα βγάλει την τετραετία 1
liakjim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Pan_K είπε Εκμάθηση μπορεί να γίνει, αλλά ένα IR blaster δεν δίνει πληροφορίες στην μονάδα για την θερμοκρασία κάθε τρία λεπτά. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοιχτό το τηλεχειριστήριο στην συνθήκη Follow Μe. Στο δικό μου (που είναι 3-ετίας) όταν κλείσει από το χειριστήριο και ανοίξει και πάλι από απόσταση ξεκινά και παραμένει σε συνήθη λειτουργία. Ναι το ίδιο και σε εμένα. Έχω πάντα το τηλεκοντρόλ ανοιχτό σε follow me στη θέση του που δίνει καλά αποτελέσματα στον χώρο ώστε να δίνει συνέχεια data θερμοκρασίας οπότε όταν το AC ανοίξει remote, θα ξεκινήσει να παίρνει data . 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εκμάθηση μπορεί να γίνει, αλλά ένα IR blaster δεν δίνει πληροφορίες στην μονάδα για την θερμοκρασία κάθε τρία λεπτά. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοιχτό το τηλεχειριστήριο στην συνθήκη Follow Μe. Στο δικό μου (που είναι 3-ετίας) όταν κλείσει από το χειριστήριο και ανοίξει και πάλι από απόσταση ξεκινά και παραμένει σε συνήθη λειτουργία. Η άλλη λύση είναι με το homeassistant και ένα θερμόμετρο χώρου και ένα τέτοιο και έχεις και Local control αλλά και follow me λειτουργία.
cmaniac Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, liakjim είπε όταν το AC ανοίξει remote, θα ξεκινήσει να παίρνει data . Φαντάζομαι με αυτή την βλακεία ανοιχτή, το τηλεκοντρόλ ρουφάει τις μπαταρίες σαν τρελό. Πόσο σου κρατάνε οι μπαταρίες του;
liakjim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Φαντάζομαι με αυτή την βλακεία ανοιχτή, το τηλεκοντρόλ ρουφάει τις μπαταρίες σαν τρελό. Πόσο σου κρατάνε οι μπαταρίες του; Αμελητέα κατανάλωση. 4-5 χρόνια το έχω και έχω αλλάξει μια φορά. 1
Pan_K Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αύριο θα προσπαθήσω να χακάρω το έρμο το Supreme με Hotel Menu. Έχω σχέδιο, αλλά μπορεί να πάει άπατο... Θα του βάλω ένα offset στα +2 ή +3 για να μην κλείνει τόσο γρήγορα και να προλαβαίνει να ρίξει στροφές. Θα ελέγξω με θερμόμετρο την θερμοκρασία που πιάνει επάνω στην μονάδα, όταν με Follow me το χειριστήριο δείχνει 23 βαθμούς με ζητούμενη 21 (έστω ότι η μονάδα δείχνει 31), θα δω και την θερμοκρασία που πιάνει επάνω η μονάδα χωρίς follow me πριν κλείσει εντελώς (έστω ότι είναι 28 ) και θα βάλω το offset στην διαφορά που προκύπτει ή λίγο πιο χαμηλά (δηλαδή στο +2 ή +3). Τι προβλέπετε να γίνει; Εγώ νομίζω ότι αν το ενεργοποιήσω στους 21+3 βαθμούς θα έχω κάτι μεταξύ follow me και συνήθους λειτουργίας. ΥΓ. Σε ένα άλλο κλιματιστικό που έχω ανεβάσει το offset με το Hotel Menu, η θερμοκρασία που δίνει το κλιματιστικό δεν αλλάζει, οπότε ποντάρω και σε αυτό (ότι δεν θα αλλάξει με το offset και η πληροφόρηση της θερμοκρασίας). Από την άλλη μπορεί να σταματήσει και πάλι στους 28 βαθμούς γιατί θα του έχω πει ότι όταν διαβάζεις 28, εσύ θα καταλαβαίνεις 31. Οπότε θα πάει άπατο, γιατί θα κόψει νωρίτερα. ΥΓ 2. Τώρα τσακώνομαι με το Chat GPT για το αν θα κόψει νωρίτερα με ένα offset στο +3 ή όχι. Μου λέει πως όχι και να μην το κάνω, γιατί θα αυξήσω την κατανάλωση 😶. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα