liakjim Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ωραίο το διάγραμμα που παραθέτεις. Βλέπω ότι ούτε το δικό σου μπαίνει στον κόπο να ρίξει τα watts κάτω από τα 670 στην πρώτη καμπύλη, ακόμα και μετά από μία ώρα περίπου. Επίσης έχεις βάλει το χειριστήριο 5 μέτρα μακριά από την μονάδα, οπότε εκεί ίσως και να μην γίνονται αισθητές έντονες αυξομοιώσεις. Αλλά τι γίνεται 2-3 μέτρα γύρω από την μονάδα; Αυτός ο χώρος δεν χρησιμοποιείται; Μιλάμε για ζωτικό χώρο ενός δωματίου, στον οποίον εικάζω ότι θα υπάρχουν έντονες αυξομοιώσεις. Εγώ ας πούμε σε ένα άλλο δωμάτιο που έχω ένα Inventor με κάπως καλύτερη συμπεριφορά (το Premium) δεν γίνεται να βάλω το κρεβάτι του παιδιού μου πιο μακριά από τα 3 μέτρα. Ούτε μπορώ να πω και στους ασθενείς του ιατρείου μου να αποφεύγουν συγκεκριμένες θέσεις, επειδή το κλιματιστικό μπορεί να έχει κέφια και να πάει την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς. Εκτός αυτού, τέτοιες διακυμάνσεις είναι δυνητικά επιβλαβείς και γι' αυτόν τον λόγο θα σουτάρω οπωσδήποτε το καλοκαίρι και το Inventor 3-ετίας που έχω στο παιδικό δωμάτιο, γιατί τότε έχω εκτός των άλλων και έντονες διακυμάνσεις στην υγρασία (τον χειμώνα δουλεύει καλοριφέρ). Θα είχα περιέργεια να δω αν και το δικό σου χειριστήριο έχει την ίδια συμπεριφορά με την δική μου, αν το έβαζες σε ένα σημείο με μεγαλύτερες διακυμάνσεις. Θα ανταποκρινόταν σε πιο απότομες και έντονες αυξομοιώσεις δίνοντας ακριβείς μετρήσεις; Το δικό μου χειριστήριο είναι ακριβώς σαν αυτό: Υ.Γ. Το cop 4,8 το έβγαλα με μετρήσεις στο Inventor Supreme, βάσει των υποδείξεών σου για το πώς το μετράμε. Καλό το 4.8 . Όχι, δεν το έχω στα 5μ το τηλεκοντρόλ, το θερμόμετρο χώρου είναι στα 5μ (ένα xiaomi BT, το κλασικό τετράγωνο). Το τηλεκοντρόλ το έχω 2μ από το κλιματιστικό σχεδόν πάνω στη ροή του αέρα . Εμένα το τηλεκοντρόλ είναι έτσι Spoiler ΥΓ Στο φωτό σου είναι στη θήκη του και δεν χρησιμοποιείται έτσι; Το θέλουμε αφημένο να σημαδεύει την εσωτερική όταν παίζεις με follow me.
Pan_K Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimostr είπε Γύρνα το κοντρόλ αλλιώς ώστε ο αισθητήρας θερμοκρασίας να είναι έξω και όχι κολλητά στο τοίχο 1 ώρα πριν, liakjim είπε ΥΓ Στο φωτό σου είναι στη θήκη του και δεν χρησιμοποιείται έτσι; Το θέλουμε αφημένο να σημαδεύει την εσωτερική όταν παίζεις με follow me Ναι, δεν είναι το ίδιο τηλεκοντρόλ, αλλά πρόκειται για το ίδιο μοντέλο. Το άλλο το έχω πειραματικά, όπως είπα, στην ροή του αέρα στοχεύοντας το κλιματιστικό και ακριβώς δίπλα ένα Broadlink Hub που έχει ενσωματωμένο στο καλώδιο τροφοδοσίας θερμόμετρο, για να δω πώς συμπεριφέρεται στις έντονες διακυμάνσεις. 1 ώρα πριν, liakjim είπε Όχι, δεν το έχω στα 5μ το τηλεκοντρόλ, το θερμόμετρο χώρου είναι στα 5μ Θα ήμουν περίεργος να δω αν το θερμόμετρο xiaomi δίνει τις ίδιες τιμές με το τηλεχειριστήριο αν τα βάλεις δίπλα δίπλα στα δύο μέτρα. Επίσης φαίνεται πως τα δύο δικά μου (Supreme και Premium) είναι πιο νέα μοντέλα. Το Supreme έχει και άλλη εφαρμογή που είναι tuya based, όπως συζητάγαμε χθες. Το δικό σου έχει πάνω κάτω τα ίδια κουμπιά με αυτό, που είναι από παλιότερο μοντέλο (Omnia plus). Και έχεις και το πλεονέκτημα της ECO λειτουργίας, που το Supreme δεν την έχει ούτε στην εφαρμογή. Τα ακόμα πιο σύγχρονα Inventor/midea έχουν αντί για την ECO λειτουργία την Gear. Premium και Supreme πάνε για σουτ πάντως, και ειδικά το παιδικό. Απλά έχω αυτήν την διαστροφή/περιέργεια να γνωρίζω τι γίνεται με αυτά, γιατί την εκτιμώ πολύ την θέρμανση με κλιματισμό. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
liakjim Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Pan_K είπε Θα ήμουν περίεργος να δω αν το θερμόμετρο xiaomi δίνει τις ίδιες τιμές με το τηλεχειριστήριο αν τα βάλεις δίπλα δίπλα στα δύο μέτρα. Με ένα καταγραφικό θερμοκρασίας που είναι σαν στικάκι που το είχα βάλει δίπλα στο τηλεκοντρόλ μου έδειχνε το ίδιο. Αλλά ναι μπορώ να το κάνω να το δεις. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim 1
Pan_K Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τι να πω! Φοβερή η μελέτη που έκανες. Την έκανα σελιδοδείκτη. Παρατηρώ ότι εκείνη την ώρα που έβαλες το καταγραφικό θερμοκρασίας (φοβερό εργαλείο και αυτό) δίπλα στο τηλεκοντρόλ, το Carrier έπιανε 260 watt και επιπλέον, είχες λογικά και μεγάλες απώλειες εκείνο το βράδυ. Αν βάλω και το δικό μου καταγραφικό στα 2-3 μέτρα από το Omnia eco που δουλεύει πολύ πιο στρωτά από το Supreme (κατεβαίνει στα 260 watt), νομίζω δεν θα έχω τόσο μεγάλες διακυμάνσεις, όπως θα είχα στην περίπτωση που δούλευε στα 750 ή 1000watt. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
nimik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Το Premium είναι πολύ χάλια στην θέρμανση ,συνεχόμενα on/off μεγάλη κατανάλωση και καμία θερμική άνεση στον χώρο ,το Corona αποδίδει πολύ καλύτερα ..το Leon με εξωτερική 12 ,εσωτερική 18,ζητούμενη 24 και auto fan καίει κοντά 2kwh ..😢 Δυστυχώς ξεκίνησα λάθος γιατί αγοράστηκαν με το Εξοικονομώ 2021 κι ο μηχανολόγος που συνεργάστηκα εμπορευόταν μόνο αυτά ,άσε που νόμιζα ότι πήρα και φοβερά μηχανήματα lol ...να δω πως θα τα ξεφορτωθώ ιδίως το Premium & Leon .. πάντως πρέπει να το αναγνωρίσουμε στην Inventor ,έχει τρομερό marketing ..στην πόλη που είμαι χωρίς υπερβολή πάνω από τα μισά που βλέπω στα σπίτια είναι Inventor ..μπορεί να λέω και λίγα ..μάλλον το 70% .. 1
Pan_K Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, nimik είπε το Leon με εξωτερική 12 ,εσωτερική 18,ζητούμενη 24 και auto fan καίει κοντά 2kwh Τέλη Σεπτέμβρη πήρα κι εγώ ένα Leon αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ενδελεχώς, γιατί είναι στο εξοχικό στην Ήπειρο. Το πήρα για να αντέχει τα δυνατά κρύα (υποτίθεται πως λειτουργεί μέχρι τους -25). Έχεις περισσότερα στοιχεία (κανένα διάγραμμα ας πούμε);. Εγώ εμπιστευόμουν την Inventor για την 10-ετή εγγύηση χωρίς πολλούς αστερίσκους και για το πολύ καλό after sales. Και τα πρώτα μοντέλα της ήταν πράγματι πολύ καλά. Τώρα όμως αρχίζω κι εγώ το ξήλωμα. Κρίμα... ΥΓ. Θα σου πρότεινα σοβαρά να το λειτουργείς στην υψηλή παροχή αέρα (100% αν γίνεται). Αυτά τα μοντέλα έχουν σχετικά χαμηλή παροχή αέρα ούτως ή άλλως. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
korakios Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 26 λεπτά πριν, nimik είπε Το Premium είναι πολύ χάλια στην θέρμανση ,συνεχόμενα on/off μεγάλη κατανάλωση και καμία θερμική άνεση στον χώρο ,το Corona αποδίδει πολύ καλύτερα ..το Leon με εξωτερική 12 ,εσωτερική 18,ζητούμενη 24 και auto fan καίει κοντά 2kwh ..😢 Δυστυχώς ξεκίνησα λάθος γιατί αγοράστηκαν με το Εξοικονομώ 2021 κι ο μηχανολόγος που συνεργάστηκα εμπορευόταν μόνο αυτά ,άσε που νόμιζα ότι πήρα και φοβερά μηχανήματα lol ...να δω πως θα τα ξεφορτωθώ ιδίως το Premium & Leon .. πάντως πρέπει να το αναγνωρίσουμε στην Inventor ,έχει τρομερό marketing ..στην πόλη που είμαι χωρίς υπερβολή πάνω από τα μισά που βλέπω στα σπίτια είναι Inventor ..μπορεί να λέω και λίγα ..μάλλον το 70% .. μήπως μπορείς να μπεις στο κρυφό μενού και να το ρυθμίσεις ? εκτός αν μπαίνει στο όχι χρήσιμο hotel menu όπως και στου @Pan_K , αν και είναι άλλος συνδυασμός πλήκτρων (και διαδικασίας) για το hotel , μπορεί όμως .όντως ,να μην πιάνει σε όλα τα μοντέλα της invertor...
nimik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τέλη Σεπτέμβρη πήρα κι εγώ ένα Leon αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ενδελεχώς, γιατί είναι στο εξοχικό στην Ήπειρο. Το πήρα για να αντέχει τα δυνατά κρύα (υποτίθεται πως λειτουργεί μέχρι τους -25). Έχεις περισσότερα στοιχεία (κανένα διάγραμμα ας πούμε);. Εγώ εμπιστευόμουν την Inventor για την 10-ετή εγγύηση χωρίς πολλούς αστερίσκους και για το πολύ καλό after sales. Και τα πρώτα μοντέλα της ήταν πράγματι πολύ καλά. Τώρα όμως αρχίζω κι εγώ το ξήλωμα. Κρίμα... Δεν τα λειτουργώ πολλές ώρες ,διάγραμμα μόνο από την εφαρμογή της Shelly αλλά και να ανεβάσω ss δεν θα βγει άκρη ,πρέπει να κουνήσεις το ποντίκι για να δεις τις ωριαίες καταναλώσεις/διαφορές .. Το Premium είναι μακράν το χειρότερο από τα 3 Inventor που έχω ..
liakjim Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τέλη Σεπτέμβρη πήρα κι εγώ ένα Leon αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ενδελεχώς, γιατί είναι στο εξοχικό στην Ήπειρο. Το πήρα για να αντέχει τα δυνατά κρύα (υποτίθεται πως λειτουργεί μέχρι τους -25). Έχεις περισσότερα στοιχεία (κανένα διάγραμμα ας πούμε);. Εγώ εμπιστευόμουν την Inventor για την 10-ετή εγγύηση χωρίς πολλούς αστερίσκους και για το πολύ καλό after sales. Και τα πρώτα μοντέλα της ήταν πράγματι πολύ καλά. Τώρα όμως αρχίζω κι εγώ το ξήλωμα. Κρίμα... ΥΓ. Θα σου πρότεινα σοβαρά να το λειτουργείς στην υψηλή παροχή αέρα (100% αν γίνεται). Αυτά τα μοντέλα έχουν σχετικά χαμηλή παροχή αέρα ούτως ή άλλως. Κακή επιλογή για κρύο κλίμα. Ποια inventor ήταν καλά; Τα παλιά οι δεινόσαυροι που ήταν gree με ελάχιστα 1100W στα 24αρια; Όπως είπες. Καλό μάρκετινγκ και αφτερ σαπορτ αλλά σαν μηχανήματα είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σίγουρα όχι για απαιτητική θέρμανση. 1
nimik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, korakios είπε μήπως μπορείς να μπεις στο κρυφό μενού και να το ρυθμίσεις ? εκτός αν μπαίνει στο όχι χρήσιμο hotel menu όπως και στου @Pan_K , αν και είναι άλλος συνδυασμός πλήκτρων (και διαδικασίας) για το hotel , μπορεί όμως .όντως ,να μην πιάνει σε όλα τα μοντέλα της invertor... Αν ξέρω τι ακριβώς να κάνω τότε να δοκιμάσω ..γιατί το σχετικό ποστ δεν το αναλύει τι και πως
Pan_K Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, nimik είπε Το Premium είναι μακράν το χειρότερο από τα 3 Inventor που έχω .. Υπάρχει και το Supreme, που αν και έχει σχεδόν ταυτόσημα χαρακτηριστικά δεν πέφτει κάτω από 400watt, ενώ το Premium το είδα και στα 300. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να μπω στο κρυφό μενού σε κανένα από τα δύο που προσπάθησα. 6 λεπτά πριν, liakjim είπε σαν μηχανήματα είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όταν το 99,9% τα χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν (ή να ψύξουν) γρήγορα έναν χώρο και μετά από 5-6 ώρες max το κλείνουν, αυτά τα μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να αναδείξουν όλες τις... ιδιαιτερότητές τους. Και αφού αυτό είναι το καταναλωτικό κοινό, γιατί να δώσεις το κάτι παραπάνω; Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
korakios Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, nimik είπε Αν ξέρω τι ακριβώς να κάνω τότε να δοκιμάσω ..γιατί το σχετικό ποστ δεν το αναλύει τι και πως πας στο CH12 (το 11 είναι για ψύξη) και το κατεβάζεις . Το πόσο θα το κατεβάσεις θέλει πειραματισμό απο όσο κατάλαβα , δες πχ εκεί
Pan_K Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, nimik είπε Αν ξέρω τι ακριβώς να κάνω τότε να δοκιμάσω ..γιατί το σχετικό ποστ δεν το αναλύει τι και πως Πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το engineering mode υπάρχουν σε αυτές οι οδηγίες, από επίσημη ιστοσελίδα: AHU-SG2-New-Engineering-Mode-ARC-88B.pdf Με το Leon λογικά μπορείς να κάνεις τέτοια πειράγματα/πειράματα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
mdkamael Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τέλη Σεπτέμβρη πήρα κι εγώ ένα Leon αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ενδελεχώς, γιατί είναι στο εξοχικό στην Ήπειρο. Το πήρα για να αντέχει τα δυνατά κρύα (υποτίθεται πως λειτουργεί μέχρι τους -25). Έχεις περισσότερα στοιχεία (κανένα διάγραμμα ας πούμε);. Εγώ εμπιστευόμουν την Inventor για την 10-ετή εγγύηση χωρίς πολλούς αστερίσκους και για το πολύ καλό after sales. Και τα πρώτα μοντέλα της ήταν πράγματι πολύ καλά. Τώρα όμως αρχίζω κι εγώ το ξήλωμα. Κρίμα... Mitsubishi Heavy Ind. για το εξοχικο στην Ηπειρο συναδελφε... ολα τα αλλα ειναι για τους Αθηνεζους να παιζουνε 😛 3 2
nimik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, korakios είπε πας στο CH12 (το 11 είναι για ψύξη) και το κατεβάζεις . Το πόσο θα το κατεβάσεις θέλει πειραματισμό απο όσο κατάλαβα , δες πχ εκεί Οκ βλέπω αλλά κάπου είχα διαβάσει αν δεν κάνω λάθος ότι δεν κρατάει την ρύθμιση και πρέπει να το ξανακάνεις την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις ..?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα