Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αν πάρεις toyotomi έχεις μια ελπίδα με τα τεστ modes κάτι να γλιτώσεις εάν πάρεις midea βρες καλο πάροχο ρεύματος αλλιώς ετοιμάσου να πουλήσεις κάνα νεφρό 

Ψύξη θέλει μόνο.

@tomtoub δεν μπορώ να σου απαντήσω, αλλά το fujitsu θα παίζει καλά, έχει ποιότητα, 7 χρόνια εγγύηση και παίζει local με το homeassistant.

• Like 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

@tomtoub δεν μπορώ να σου απαντήσω, αλλά το fujitsu θα παίζει καλά, έχει ποιότητα, 7 χρόνια εγγύηση και παίζει local με το homeassistant.

Δυστυχώς έχω επιλέξει ήδη προμηθευτή στο πρόγραμμα και δεν έχει τα συγκεκριμένα Fujitsu. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tomtoub είπε

Δυστυχώς έχω επιλέξει ήδη προμηθευτή στο πρόγραμμα και δεν έχει τα συγκεκριμένα Fujitsu. 

Απ ότι βλέπω λείπουν διάφορα, και γενικά μου φαίνεται περίεργο το οτι έχει τα Siesta, και τα non siesta από Daikin. Λίγο "σούπερ μάρκετ".

Τέλος πάντων, μπορείς να κοιτάξεις εάν μπορεί να στο φέρει. Αν όχι υπάρχει το Toshiba Yukai και το Daikin Siesta Sensira / Sensira (ATXC-D/FTXC-D)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tomtoub είπε

Μόνο από αυτόν κοιτάμε;

1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Απ ότι βλέπω λείπουν διάφορα, και γενικά μου φαίνεται περίεργο το οτι έχει τα Siesta, και τα non siesta από Daikin. Λίγο "σούπερ μάρκετ".

Τέλος πάντων, μπορείς να κοιτάξεις εάν μπορεί να στο φέρει. Αν όχι υπάρχει το Toshiba Yukai και το Daikin Siesta Sensira / Sensira (ATXC-D/FTXC-D)

100% ψύξη θέλει.

@tomtoub πες του να στα φέρει. Έχει fujitsu. Να μιλήσει με τον αντιπρόσωπο και να στα φέρει.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ψύξη θέλει μόνο.

Αργά ή γρήγορα θα δουν το φως το αληθινό και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν κλιματιστικά και για θέρμανση οπότε καλό  θα είναι να μη μπουν σε δίπλα έξοδα 

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tomtoub είπε

Ναι. 

Από τη στιγμή που θέλεις HA, θα έλεγα στο midea all easy pro. Θα έκανα μια προσπάθεια για τα aseh αν μπορεί να τα φέρει αλλά οκ και με τα midea μια χαρά θα είσαι για 100% ψύξη. Θα έλεγα όχι tcl γιατί είναι tuya και παίζουν με cloud integration.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα έλεγα όχι tcl γιατί είναι tuya και παίζουν με cloud integration.

Εγώ πάντως το Inventor Leon, που νομίζω πως είναι αντίγραφο του All easy pro, το έβαλα σε Tuya και το ελέγχω από εκεί. Νομίζω δηλαδή ότι και το All easy pro είναι Tuya based.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Εγώ πάντως το Inventor Leon που νομίζω πως είναι αντίγραφο του All easy pro, το έβαλα σε Tuya και το ελέγχω από εκεί. Νομίζω δηλαδή ότι και το All easy pro είναι Tuya based.

Η inventor όντως το έχει γυρίσει σε tuya. Στο ελληνικό discord του ha, ένα παλικάρι έχει δύο midea all easy pro και παίζει με το midea ac lan integration . Έχει βέβαια το μειονέκτημα ότι είναι hacs ενώ το tuya είναι official αλλά προτιμώ το local από το cloud.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

ένα παλικάρι έχει δύο midea all easy pro και παίζει με το midea ac lan integration

Α, ωραία. Απ' ότι βλέπω δουλεύει και με inventor το Midea AC LAN. Γιατί δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το θέμα με τους κινεζικούς servers, παρόλο που οι αυτοματισμοί του tuya είναι πολύ εύκολοι και βολικοί να στηθούν.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Α, ωραία. Απ' ότι βλέπω δουλεύει και με inventor το Midea AC LAN. Γιατί δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το θέμα με τους κινεζικούς servers, παρόλο που οι αυτοματισμοί του tuya είναι πολύ εύκολοι και βολικοί να στηθούν.

Το δικό σου δουλεύει; Θα μου έκανε εντύπωση αν ναι. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το δικό σου δουλεύει; Θα μου έκανε εντύπωση αν ναι. 

Το δικό μου το περιμένω μέχρι Δευτέρα να έρθει. Απλά είδα αυτό στο link που παρέθεσες και είδα και το εικονίδιο της Inventor στα supported brands

image.png.5e6d48970312d9b3015a0b864d66c9fa.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το δικό μου το περιμένω μέχρι Δευτέρα να έρθει. Απλά είδα αυτό στο link που παρέθεσες και είδα και το εικονίδιο της Inventor στα supported brands

image.png.5e6d48970312d9b3015a0b864d66c9fa.png

Εδώ και κάποιο καιρό έχουν αλλάξει σμαρτ πλατφόρμα και έχουν πάει σε tuya. Πιστεύω ότι δεν θα παίζει. 

Το δικό μου το carrier έπαιζε κανονικά και με το Cloud της midea και με το midea lan. Λέω έπαιζε μιας και πριν από 3-4 μήνες σε ένα black out τα παιξε το USB dongle οπότε έκανα τη γνωστή χακεριά όπου βάζουμε ένα diy USB dongle πάνω σε esp και esphome.

Screenshot_2024-12-19-23-54-39-403_io.homeassistant.companion.android-edit.jpg.17bc1ff2e11752dccc936cfe02e82227.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.

παρεμπιπτόντως, το χειριστήριο του αμαρτωλού Inventor Supreme που έχω, παίζει και να ενημερώνεται κάθε 20 λεπτά. Είναι φυσιολογικό αυτό; Πριν λίγο το έβαλα στο follow me στους 21 βαθμούς και το χειριστήριο στον απέναντι τοίχο, εκεί που χτυπάει το ρεύμα για να τσεκάρω περισσότερο την συχνότητα που ανανεώνει. Είδα, λοιπόν, το θερμόμετρο της Broadlink μετά από 40 λεπτά να φτάνει μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμούς και το τηλεκοντρόλ ακόμη 21, μέχρι που έδειξε 24 και σταμάτησε. Τα δομικά στοιχεία ήταν ήδη ζεστά σε βαθμό που η εσωτερική θερμοκρασία διατηρούνταν σταθερά στους 21,3 βαθμούς από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, χωρίς να δουλεύει καθόλου το κλιματιστικό. Παραθέτω και γράφημα.

Screenshot_20241219_234601_Tapo.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

παρεμπιπτόντως, το χειριστήριο του αμαρτωλού Inventor Supreme που έχω, παίζει και να ενημερώνεται κάθε 20 λεπτά. Είναι φυσιολογικό αυτό; Πριν λίγο το έβαλα στο follow me στους 21 βαθμούς και το χειριστήριο στον απέναντι τοίχο, εκεί που χτυπάει το ρεύμα για να τσεκάρω περισσότερο την συχνότητα που ανανεώνει. Είδα, λοιπόν, το θερμόμετρο της Broadlink μετά από 40 λεπτά να φτάνει μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμούς και το τηλεκοντρόλ ακόμη 21, μέχρι που έδειξε 24 και σταμάτησε. Τα δομικά στοιχεία ήταν ήδη ζεστά σε βαθμό που η εσωτερική θερμοκρασία διατηρούνταν σταθερά στους 21,3 βαθμούς από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, χωρίς να δουλεύει καθόλου το κλιματιστικό. Παραθέτω και γράφημα.

Screenshot_20241219_234601_Tapo.jpg

3' είναι το follow me.

Δες το ir ματάκι του τηλεκοντρόλ μέσα από την κάμερα του κινητού σου και θα δεις που στέλνει data κάθε 3' .

Επεξ/σία από liakjim

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...