stelikov Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Pan_K είπε Υπάρχουν και αυτά: https://www.skroutz.gr/s/39180354/Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-TO-Q-SY1-JWT.html. Εγώ έχω πάρει 4 των 63Α, για να ελέγχω μεταξύ άλλων και τον θερμοσίφωνα. Δουλεύουν με την εφαρμογή Tuya, η οποία σου δίνει πολλές δυνατότητες για αυτοματισμούς και είναι συμβατή με πολλές συσκευές (πχ τα καινούρια κλιματιστικά της Midea και συναφή είναι συμβατά με Tuya). Άρεσαν πολύ στον ηλεκτρολόγο που τα έβαλε, επειδή έχουν φυσικό διακόπτη και μπορείς να τα απενεργοποιείς/ενεργοποιείς και όταν δεν υπάρχει σύνδεση internet. Τα βασικά διαγράμματα είναι με μπάρες. Ωστόσο, αν θέλεις λεπτομερή διαγράμματα με καταγραφή ανά λεπτό για να δεις πχ πώς δουλεύουν τα κλιματιστικά σου, μπορείς να κάνεις upgrade με 20 ευρώ/έτος ή 3 ευρώ για μηνιαία συνδρομή μέχρι να καταλάβεις κάποια πράγματα. Νομίζω αυτός είναι ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος. Τα αντίστοιχα της Shelly είναι πιο ακριβά και η συνδρομή επίσης, για να βλέπεις πιο λεπτομερή διαγράμματα. Αν είσαι όμως πιο control freak, το Home Assistant είναι μακράν καλύτερο και σου εξασφαλίζει επιπλέον ιδιωτικότητα στα προσωπικά σου δεδομένα. Εγώ δεν έχω, για να σου πω περισσότερα, αλλά θα βάλω σε λίγες μέρες. Σε καμία περίπτωση να μην εγκαθιστάτε αυτά χωρίς να βάζετε μια επώνυμη ασφάλεια να κόβει τη φάση. Σε καμία περίπτωση μην τα εμπιστευεστε 100%. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από stelikov 4 2
Pan_K Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, stelikov είπε Άρεσαν πολύ στον ηλεκτρολόγο που τα έβαλε, επειδή έχουν φυσικό διακόπτη και μπορείς να τα απενεργοποιείς/ενεργοποιείς και όταν δεν υπάρχει σύνδεση internet. Όπως αναφέρω, ηλεκτρολόγος το έβαλε στον πίνακα, οπότε εννοείται το σύνδεσε σε ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι την στιγμή που έγραφα την παραπάνω πρόταση, μου δημιουργήθηκε κι εμένα η απορία: αφού η ασφάλεια έχει διακόπτη και την συνέδεσε με αυτήν, τι εννοούσε άραγε; Αλλά μου το είχε ξεκόψει τηλεφωνικώς, ότι χρειάζεται να συνδεθούν με ασφάλεια και ότι αν δεν έχω επαρκή χώρο στον πίνακα δεν θα μπορεί να μου τις εγκαταστήσει. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 2 1
liakjim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, tomtoub είπε Ναι, εδώ. Τα 3000€ είναι το μαξ του προγράμματος, αλλά αφαιρούμε γύρω στα 500€ για τα εργατικά. Από την στιγμή που θα το χρησιμοποιώ μόνο για ψύξη δεν ξέρω αν έχει νόημα να εξαντλήσω το budget (πότε θα κάνω απόσβεση;), ή να πάω σε κάτι πιο οικονομικό (πχ. Midea/TCL). Για το αν χρειάζομαι 12αρι δεν είμαι σίγουρος, δύο τεχνικές εταιρείες που έκαναν μελέτη για προσφορά αντλίας θερμότητας και κλιματιστικών μου πρότειναν 12αρι στην μία κρεβατοκάμαρα (ίδια τμ - διαφορετικός προσανατολισμός) ο μηχανικός μου μου λέει ότι και με 9αρια παντού θα είμαι οκ. Τότε δες τα Fujitsu ASEH09KMCG, Fujitsu ASEH12KMCG.
GiannisSol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, cmaniac είπε Ναι βοηθάει. Η διαφορά δεν είναι καθόλου αμελητέα. Πορτοκαλί η τιμή από τον μετεωρολογικό σταθμό, πράσινο το MHI. Δεν είναι 1:1, αλλά δεν νομίζω ότι είχαμε 26 βαθμούς το πρωί. Μετεωρολογικός σταθμός meteo: Δοκίμασα να καλύψω τον αισθητήρα με διάφορες πατέντες αλλά δεν είχα 100% αποτέλεσμα. Κοιτάζω για τρόπο κάλυψης. Φίλος έχει το edge σε ταράτσα πλήρως εκτεθειμένο , δεν παρατηρώ κατι περίεργο την μέρα με ηλιοφάνεια .
cmaniac Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 37 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Φίλος έχει το edge σε ταράτσα πλήρως εκτεθειμένο , δεν παρατηρώ κατι περίεργο την μέρα με ηλιοφάνεια . Τα MHI έχουν προγραμματισμό με βάση την εξωτερική θερμοκρασία που διαβάζουν. Τα Toshiba μπορεί να έχουν κάποιο πρόσθετο αισθητήριο πίεσης στο κύκλωμα για να ελέγχουν τις πιέσεις. Δεν έχω τσεκάρει. Εάν το εξωτερικό θερμιστορ λοιπόν διαβάζει άλλα αντ αλλα γιατί το βαράει ο ήλιος θα αλλάξει προγραμματισμό εις βάρος του χρήστη ανεβάζοντας τα ελάχιστα με αποτέλεσμα να υπεραποδίδει και να αρχίζει τα on off. @mdkamael ψάχνοντας το technical manual, το 71 και το 80 τον έχουν κάπου χωμένο, δεν είναι τελείως έξω όπως τα μικρότερα. Μπορείς να τσεκάρεις αν τον βαράει ο ήλιος όντως. 1
mdkamael Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 23 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τα MHI έχουν προγραμματισμό με βάση την εξωτερική θερμοκρασία που διαβάζουν. Τα Toshiba μπορεί να έχουν κάποιο πρόσθετο αισθητήριο πίεσης στο κύκλωμα για να ελέγχουν τις πιέσεις. Δεν έχω τσεκάρει. Εάν το εξωτερικό θερμιστορ λοιπόν διαβάζει άλλα αντ αλλα γιατί το βαράει ο ήλιος θα αλλάξει προγραμματισμό εις βάρος του χρήστη ανεβάζοντας τα ελάχιστα με αποτέλεσμα να υπεραποδίδει και να αρχίζει τα on off. @mdkamael ψάχνοντας το technical manual, το 71 και το 80 τον έχουν κάπου χωμένο, δεν είναι τελείως έξω όπως τα μικρότερα. Μπορείς να τσεκάρεις αν τον βαράει ο ήλιος όντως. Αρα wf-rac- για να βλεπω κ την θερμοκρασια π διαβαζει το μηχανημα οπως ανεφερες κ μερικα ποστ πιο πανω
cmaniac Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, mdkamael είπε Αρα wf-rac- για να βλεπω κ την θερμοκρασια π διαβαζει το μηχανημα οπως ανεφερες κ μερικα ποστ πιο πανω Ναι, αλλά μέχρι τότε, και ένας οπτικός έλεγχος τις ώρες που υποψιάζεσαι ότι επηρεάζεται μπορεί να σου δείξει εάν δέχεται ήλιο directly. 1
Doubt Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Αγορά πρόσφατη TCL miracle III 12000btu, εγκαταστάθηκε σε αντικατάσταση toyotomi hiro eco. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για το κινεζάκι, μπράβο τους, οικονομικό, ήσυχο κι αποδοτικό. Και τιμή "λουκούμι" 417€ αγορά. Το hiro θα συνεχίσει την καριέρα του στο σπίτι "στο χωριό" που τώρα έχει ένα firstline 12αρι on/off που φοβάσαι να πατήσεις το on. 1
sap00 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Θα εγκαταστήσω 9άρι κλιματιστικό σε υπόγειο χώρο. Η εξωτερική μονάδα θα βγει στο ύψος της οροφής του ισογείου. Το κάτω μέρος της εσωτερικής θα είναι 60 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους του ακαλύπτου. Το πρόβλημα είναι η αποχέτευση της εσωτερικής.. Υπάρχει καμιά ιδέα, πρόταση, πατέντα πλην του κουβά? Έχουμε στοιχεία για το πόσα λίτρα νερό/24ωρο μπορεί να βγάζει η εσωτερική στο περίπου?
liakjim Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, sap00 είπε Θα εγκαταστήσω 9άρι κλιματιστικό σε υπόγειο χώρο. Η εξωτερική μονάδα θα βγει στο ύψος της οροφής του ισογείου. Το κάτω μέρος της εσωτερικής θα είναι 60 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους του ακαλύπτου. Το πρόβλημα είναι η αποχέτευση της εσωτερικής.. Υπάρχει καμιά ιδέα, πρόταση, πατέντα πλην του κουβά? Έχουμε στοιχεία για το πόσα λίτρα νερό/24ωρο μπορεί να βγάζει η εσωτερική στο περίπου? Αυτόματη αντλία συμπυκνωμάτων με φλοτέρ. 2 1
Kostas1345 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα σας! Έχω το Midea Xtreme Save Series 2022 AG1-09NXD6. Έχει τοποθετηθεί εδώ και κανέναν μήνα χωρίς να το έχω κάνει παρα πολύ χρήση. Βρίσκομαι στην Αθήνα. Πριν μερικές μέρες που είχε κάπως χαμηλή θερμοκρασία εξωτερικά. Το έβαλα στους 26 και το άφησα να δουλέψει κάπως παραπάνω από ότι συνήθως. Και στη μια ώρα μου έβγαλε μήνυμα Df ( defrost) στην αρχή δε καταλαβα τη είχε το έκλεισα το ξανά άνοιξα και πήρε. Ειναι φυσιολογικό να κάνει defrost με τόση λίγη ώρα λειτουργίας και χωρίς πολύ χαμηλή θερμοκρασία έξω; Άντε να είχε 10 βαθμούς. Μαλλον έχω κάνει κακή αγορά. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο να μου πει για να μου φύγει ένα βάρος. επίσης δεν είμαι σίγουρος αν έκαναν κενο και δεν ξέρω αν επηρεάζει και αυτό με κάποιο τρόπο στο defrost. (Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει.) Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βρεθεί μια άκρη
liakjim Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Καλημέρα σας! Έχω το Midea Xtreme Save Series 2022 AG1-09NXD6. Έχει τοποθετηθεί εδώ και κανέναν μήνα χωρίς να το έχω κάνει παρα πολύ χρήση. Βρίσκομαι στην Αθήνα. Πριν μερικές μέρες που είχε κάπως χαμηλή θερμοκρασία εξωτερικά. Το έβαλα στους 26 και το άφησα να δουλέψει κάπως παραπάνω από ότι συνήθως. Και στη μια ώρα μου έβγαλε μήνυμα Df ( defrost) στην αρχή δε καταλαβα τη είχε το έκλεισα το ξανά άνοιξα και πήρε. Ειναι φυσιολογικό να κάνει defrost με τόση λίγη ώρα λειτουργίας και χωρίς πολύ χαμηλή θερμοκρασία έξω; Άντε να είχε 10 βαθμούς. Μαλλον έχω κάνει κακή αγορά. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο να μου πει για να μου φύγει ένα βάρος. επίσης δεν είμαι σίγουρος αν έκαναν κενο και δεν ξέρω αν επηρεάζει και αυτό με κάποιο τρόπο στο defrost. (Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει.) Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βρεθεί μια άκρη Φυσιολογικό. Απάντηση ->
tomtoub Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, liakjim είπε Τότε δες τα Fujitsu ASEH09KMCG, Fujitsu ASEH12KMCG. Πώς συγκρίνονται με Midea All Easy Pro / TCL Miracle III / Toyotomi Erai?
dimostr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tomtoub είπε Πώς συγκρίνονται με Midea All Easy Pro / TCL Miracle III / Toyotomi Erai? Αν πάρεις toyotomi έχεις μια ελπίδα με τα τεστ modes κάτι να γλιτώσεις εάν πάρεις midea βρες καλο πάροχο ρεύματος αλλιώς ετοιμάσου να πουλήσεις κάνα νεφρό Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από dimostr 1
tomtoub Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, dimostr είπε Αν πάρεις toyotomi έχεις μια ελπίδα με τα τεστ modes κάτι να γλιτώσεις εάν πάρεις midea βρες καλο πάροχο ρεύματος αλλιώς ετοιμάσου να πουλήσεις κάνα νεφρό Για να καταλάβω, όλα τα παραπάνω κάνουν on-offs τα οποία αυξάνουν την κατανάλωση, αλλά τα Toyotomi υποστηρίζουν κάποια test modes τα οποία αλλάζουν την συμπεριφορά τους και μειώνουν τα on-offs; Αυτό αφορά και το κρύο και την ζέστη; Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από tomtoub
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα