Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασχετο με τις ανω συζητησεις... ξερουμε αν υπαρχει κατι σε συστημα DDC ( direct digital control ) για κλιματιστικα οπως υπαρχουν για αντλιες θερμοτητας αερος/νερου?! 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

ξερουμε αν υπαρχει κατι σε συστημα DDC ( direct digital control ) για κλιματιστικα οπως υπαρχουν για αντλιες θερμοτητας αερος/νερου?! 

Εννοείς κάτι σαν αυτό; https://www.inventoraircondition.gr/bms-building-management-system

ή κάτι σαν αυτό στην σελίδα 3;

https://ac.inv-static.com/uploads/catalogs/2018/KAT_HOTEL MENU_A5_11_2018_GR_to_upload.pdf

Ή μήπως κάτι σαν το Mitsubishi Electric AE-200A Centralized Controller; https://les.mitsubishielectric.co.uk/products/controls/centralised-controllers/ae-200e-centralised-controller

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Υπάρχουν και αυτά: https://www.skroutz.gr/s/39180354/Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-TO-Q-SY1-JWT.html. Εγώ έχω πάρει  4 των 63Α, για να ελέγχω μεταξύ άλλων και τον θερμοσίφωνα. Δουλεύουν με την εφαρμογή Tuya, η οποία σου δίνει πολλές δυνατότητες για αυτοματισμούς και είναι συμβατή με πολλές συσκευές (πχ τα καινούρια κλιματιστικά της Midea και συναφή είναι συμβατά με Tuya). Άρεσαν πολύ στον ηλεκτρολόγο που τα έβαλε, επειδή έχουν φυσικό διακόπτη και μπορείς να τα απενεργοποιείς/ενεργοποιείς και όταν δεν υπάρχει σύνδεση internet. Τα βασικά διαγράμματα είναι με μπάρες. Ωστόσο, αν θέλεις λεπτομερή διαγράμματα με καταγραφή ανά λεπτό για να δεις πχ πώς δουλεύουν τα κλιματιστικά σου, μπορείς να κάνεις upgrade με 20 ευρώ/έτος ή 3 ευρώ για μηνιαία συνδρομή μέχρι να καταλάβεις κάποια πράγματα. Νομίζω αυτός είναι ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος. Τα αντίστοιχα της Shelly είναι πιο ακριβά και η συνδρομή επίσης, για να βλέπεις πιο λεπτομερή διαγράμματα. Αν είσαι όμως πιο control freak, το Home Assistant είναι μακράν καλύτερο και σου εξασφαλίζει επιπλέον ιδιωτικότητα στα προσωπικά σου δεδομένα. Εγώ δεν έχω, για να σου πω περισσότερα, αλλά θα βάλω σε λίγες μέρες.

Spoiler

Δεν τα ήξερα αυτά με τα tuya και τα shelly. Κοροϊδία. 20€ και 35€ ανά έτος αντίστοιχα; Χίλιες φορές homeassistant.

Spoiler

viber_image_2024-12-18_13-08-41-199.jpg.30f69dda90a729ac7eca0f644f6f779b.jpgviber_image_2024-12-18_13-08-41-257.jpg.7c3809631d3ab5062c736e44503307c7.jpg

2 ώρες πριν, Adrianiotis είπε

Ποιο προτείνετε να τους πω;

Το ΝECUVI-09WFI/ΝECUVO-09

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Εννοείς κάτι σαν αυτό; https://www.inventoraircondition.gr/bms-building-management-system

ή κάτι σαν αυτό στην σελίδα 3;

https://ac.inv-static.com/uploads/catalogs/2018/KAT_HOTEL MENU_A5_11_2018_GR_to_upload.pdf

Ή μήπως κάτι σαν το Mitsubishi Electric AE-200A Centralized Controller; https://les.mitsubishielectric.co.uk/products/controls/centralised-controllers/ae-200e-centralised-controller

xmmmm ... not sure ....ακομη δλδ....

Δημοσ.
Στις 2/12/2024 στις 10:05 ΜΜ, tomtoub είπε

Τα Midea All Easy Pro και τα TCL Miracle III που είχαμε πει, είναι προτεινόμενα με βάση τα χαρακτηριστικά τους ή ξέρουμε και την συμπεριφορά τους από άλλα μέλη;

Ρωτάω γιατί είδα και το συγκριτικό του @BrunoB - υπάρχει 9αρι Fujitsu της ίδια σειράς?

Τα Toyotomi Erai τι λένε;

Κάποια ιδέα για το παραπάνω;

Επίσης για την κατανάλωση υπάρχουν κλιματιστικά που δίνουν μέτρηση στο Home Assistant κατευθείαν ή θέλεις Shelly στην παροχή σε όλες τις περιπτώσεις;

ΥΓ. Μία πρόταση: ίσως χρειαζόντουσαν δύο θέματα, ένα για την ανταλλαγή μετρήσεων και ένα για προτάσεις αγοράς, γιατί είναι αρκετά δύσκολη η παρακολούθηση του thread.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tomtoub είπε

Επίσης για την κατανάλωση υπάρχουν κλιματιστικά που δίνουν μέτρηση στο Home Assistant κατευθείαν ή θέλεις Shelly στην παροχή σε όλες τις περιπτώσεις;

Το δικό μου (MHI) φέρνει κάτι στο HA αλλά όχι realtime. Οπότε Shelly.

Spoiler

Βασικά χρειάζεται section σχετικό με sustainability, να μπουν εκεί όλα τα θέματα που αφορούν κλιματισμό/εξοικονόμηση ενέργειας/ανακαίνιση με υποforum για το κάθε ένα ξεχωριστά, να ανοιχτούν τα αντίστοιχα θέματα για συμβουλές προμήθειας νέων, συμβουλές εγκατάστασης και θέματα για κάθε μία από τις μάρκες.

Δημοσ.

Question... αν την εξωτερικη μοναδα τη βαραει ο ηλιος, θα γραψει περισσοτερο στον αισθητηρα θερμοκρασιας, σωστα?! Αρα βοηθαει να την "προστατευουμε" απο ηλιοφανεια?! Ή η διαφορα θα ειναι μινιμαλ?! Κυριως για περιπτωσεις οπου οι θερμοκρασιες ειναι στο μεταιχμιο των cut off τιμων οπως στα MHI που εχουν τιμες αναφορας για αλλαγη συμπεριφορας ρωταω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tomtoub είπε

ΥΓ. Μία πρόταση: ίσως χρειαζόντουσαν δύο θέματα, ένα για την ανταλλαγή μετρήσεων και ένα για προτάσεις αγοράς, γιατί είναι αρκετά δύσκολη η παρακολούθηση του thread.

Τι χρειάζεσαι; ΄Έχεις βάλει κάπου συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο;

1 ώρα πριν, tomtoub είπε

@ThreshΠως το βλέπει η διοίκηση αυτό; (η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται, με το ερωτηματολόγιο καλυπτόμαστε)

Επεξ/σία από liakjim
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα είτε για ξεχωριστό topic μετρήσεων είτε για να συνεχίσουν στο υπάρχον topic, απλά ό,τι υπάρχει ήδη εδώ θα μείνει ως έχει.

Βέβαια υπάρχει "κίνδυνος" να μην τσουλήσει, λόγω όρεξης/συμμετοχής, το ξεχωριστό και να εγκαταλειφθεί...

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι χρειάζεσαι; ΄Έχεις βάλει κάπου συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο;

Ναι, εδώ. Τα 3000€ είναι το μαξ του προγράμματος, αλλά αφαιρούμε γύρω στα 500€ για τα εργατικά. Από την στιγμή που θα το χρησιμοποιώ μόνο για ψύξη δεν ξέρω αν έχει νόημα να εξαντλήσω το budget (πότε θα κάνω απόσβεση;), ή να πάω σε κάτι πιο οικονομικό (πχ. Midea/TCL).

Για το αν χρειάζομαι 12αρι δεν είμαι σίγουρος, δύο τεχνικές εταιρείες που έκαναν μελέτη για προσφορά αντλίας θερμότητας και κλιματιστικών μου πρότειναν 12αρι στην μία κρεβατοκάμαρα (ίδια τμ - διαφορετικός προσανατολισμός) ο μηχανικός μου μου λέει ότι και με 9αρια παντού θα είμαι οκ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimostr είπε

Όταν τα καθαρίσεις να μας πεις εάν είδες διαφορά τόση που θα σε κάνει να αναδιατυπώσεις την εντύπωση για αυτά 

Έχει μεγάλη διαφορά. Δεν το πίστευα.

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Το ότι έχει ο άλλος airbnb και βάζει πάντως ότι πιο basic με ξεπερνά.

Το σπίτι είναι πάρα πολύ καλό αλλά έχει γίνει χαζή οικονομία σε πράγματα ουσιαστικά πχ στρώμα , καναπές...δόθηκε προτεραιότητα στην εμφάνιση.

5 ώρες πριν, BigBlack είπε

Αρπαχτές είναι αυτές οι "επενδύσεις", σιγά μη βάλουν (οι περισσότεροι) καλά μηχανήματα και να τα συντηρούν όπως πρέπει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Μα τα τρώνε στη μάπα όταν έρχεται ο λογαριασμός ρεύματος. Τέσπα, έτσι και αλλιώς το 95% εκεί έξω δεν έχει ιδέα.

Το νοικιάζω βραχυχρόνια, εκπαιδευτικός σε τουριστικό μέρος.... Το ρεύμα είναι δικό μου (κλοπή κι εδώ βέβαια).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Question... αν την εξωτερικη μοναδα τη βαραει ο ηλιος, θα γραψει περισσοτερο στον αισθητηρα θερμοκρασιας, σωστα?! Αρα βοηθαει να την "προστατευουμε" απο ηλιοφανεια?! Ή η διαφορα θα ειναι μινιμαλ?! Κυριως για περιπτωσεις οπου οι θερμοκρασιες ειναι στο μεταιχμιο των cut off τιμων οπως στα MHI που εχουν τιμες αναφορας για αλλαγη συμπεριφορας ρωταω...

Ναι βοηθάει. Η διαφορά δεν είναι καθόλου αμελητέα. Πορτοκαλί η τιμή από τον μετεωρολογικό σταθμό, πράσινο το MHI. Δεν είναι 1:1, αλλά δεν νομίζω ότι είχαμε 26 βαθμούς το πρωί.

image.png.f3ae389cbe683333aab3c7ddeaa32283.png

Μετεωρολογικός σταθμός meteo:

image.png.60e113b01fbae0dc65c6632a62403759.png

Δοκίμασα να καλύψω τον αισθητήρα με διάφορες πατέντες αλλά δεν είχα 100% αποτέλεσμα. Κοιτάζω για τρόπο κάλυψης.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Ναι βοηθάει. Η διαφορά δεν είναι καθόλου αμελητέα. Πορτοκαλί η τιμή από τον μετεωρολογικό σταθμό, πράσινο το MHI. Δεν είναι 1:1, αλλά δεν νομίζω ότι είχαμε 26 βαθμούς το πρωί.

image.png.f3ae389cbe683333aab3c7ddeaa32283.png

Μετεωρολογικός σταθμός meteo:

image.png.60e113b01fbae0dc65c6632a62403759.png

Δοκίμασα να καλύψω τον αισθητήρα με διάφορες πατέντες αλλά δεν είχα 100% αποτέλεσμα. Κοιτάζω για τρόπο κάλυψης.

Τελεια... οποτε με βλεπω να κατεβαζω τεντα, μιας κ πιανει κατω απο τη σκια της την εξ/κη μοναδα... θενκιου!!! Επισης... μιας κ ειχες αναφερθει στο wf-rac τις προαλλες, ξερεις κανεναν τροπο να το τσιμπησει κανεις σε πιο ευνοικη τιμη ( περαν των δωροεπιταγων )?! 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Τελεια... οποτε με βλεπω να κατεβαζω τεντα, μιας κ πιανει κατω απο τη σκια της την εξ/κη μοναδα... θενκιου!!! Επισης... μιας κ ειχες αναφερθει στο wf-rac τις προαλλες, ξερεις κανεναν τροπο να το τσιμπησει κανεις σε πιο ευνοικη τιμη ( περαν των δωροεπιταγων )?! 

Σε καίει περισσότερο να μην το πιάνει ο ήλιος απ το πλάι, γιατί πίσω είναι εκτεθειμένο το probe.

Δυστυχώς όταν το αγόρασα, μου είχαν πει ή το παίρνεις χωρίς και πληρώνεις μετά 130, ή πληρώνεις συν ~130 και παίρνεις το WF που έχει ενσωματωμένο. Για να μην μπλέκω, το πήρα έτοιμο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Σε καίει περισσότερο να μην το πιάνει ο ήλιος απ το πλάι, γιατί πίσω είναι εκτεθειμένο το probe.

Δυστυχώς όταν το αγόρασα, μου είχαν πει ή το παίρνεις χωρίς και πληρώνεις μετά 130, ή πληρώνεις συν ~130 και παίρνεις το WF που έχει ενσωματωμένο. Για να μην μπλέκω, το πήρα έτοιμο.

πέφτει ο ήλιος από τα δεξιά του όταν μεσημεριαζει, όποτε κατ επέκταση τρώει όλη η μονάδα τον ηλιο όσο περναει η ώρα ... τέντα κ ξερό ψωμί ... 

Κατάλαβα, άρα full price it is....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...