Pan_K Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, cmaniac είπε το ξύλινο κουτί έχει κάπου μια χαραμάδα (ή και όχι), παγώνει και δημιουργεί ρεύμα αέρα. Αυτό το κλιματιστικό πάει στο διπλανό δωμάτιο που δεν έχει ρολό. 5 λεπτά πριν, dimostr είπε Εάν αναρωτιέσαι γιατί ένα κλιματιστικό δουλεύει καλά και το άλλο όχι τότε ίσως ο λόγος να είναι προφανής Μπορώ να τσεκάρω μόνος μου αν είναι τσακισμένο; Να ξετυλίξω την ταινία να δω αν έχει τσάκιση; Το άλλο που δουλεύει καλύτερα παίζει να έχει 80 εκατοστά χαλκοσωλήνα.
GiannisSol Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, Pan_K είπε Στέλνω μερικές φωτογραφίες της εγκατάστασης. Υπάρχουν λάθη αισθητικής και τσαπατσουλιά, ενώ η μόνωση δεν καλύπτει τα τελευταία εκατοστά. Βλέπετε εσείς κάτι άλλο; Βγάλε λίγα εκατοστά μονωτικης και σπρωξε προς τα πίσω τη μόνωση να δεις αν κάνει τσακισμα εκεί ο χαλκός. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο.
cmaniac Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αυτό το κλιματιστικό πάει στο διπλανό δωμάτιο που δεν έχει ρολό. Οκ, αρά το πίσω είναι το προβληματικό θεωρητικά. Πρακτικά και τα δύο είναι υποδείγματα εγκατάστασης με κλειστές γωνίες και δεν ξέρω τι άλλο. Το κουτί ακόμα κι αν δεν έχει ρολό σήμερα, είχε κάποτε. Αυτό σημαίνει η ύπαρξη του κουτιού. Αν βάλεις το χέρι σου στο κουτί, είναι κρύο;
Pan_K Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, cmaniac είπε Οκ, αρά το πίσω είναι το προβληματικό θεωρητικά. Το πίσω πάει στον χώρο με την μπαλκονόπορτα και είναι πολύ πιο πολιτισμένο. Το μπροστά πάει στο πίσω δωμάτιο με το παράθυρο και το κουτί εκεί αφαιρέθηκε κατά την ανακαίνιση, μαζί με τα ρολά και μονώθηκε. Σε λίγο θα ανεβάσω πιο κοντινά πλάνα (προειδοποιώ, για να μην έχουμε ανακοπές και εγκεφαλικά). Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
achilles_g_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Βρίσκομαι στην Κεφαλλονιά σε ένα Airbnb. Το σπίτι αποτελείται από δύο δωματια και μια σαλοκουζονια η οποία μαζί με το μπάνιο εχει το μέγεθος των 2 δωματίων. Το σπίτι έχει 3 κλιματιστικά tcl pro ii . Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι αλλά τέτοια μάπα απόδοση σε ζέστη, δεν εχω ξανασυναντήσει. https://www.skroutz.gr/s/38805547/TCL-PRO-II-09CHSA-XA51AIN-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html
Pan_K Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε τέτοια μάπα απόδοση σε ζέστη, δεν εχω ξανασυναντήσει. Εγώ στα Airbnb και τα ξενοδοχεία αφαιρώ τα φίλτρα και τα πλένω. Μόνο κατσαρίδες δεν έχω βρει ακόμα εκεί μέσα. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση γενικά Στα δικά μου τώρα: δεν βλέπω τσακίσεις. Κατά τ' άλλα σχολιάστε ελεύθερα. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
dimostr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εγώ στα Airbnb και τα ξενοδοχεία αφαιρώ τα φίλτρα και τα πλένω. Μόνο κατσαρίδες δεν έχω βρει ακόμα εκεί μέσα. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση γενικά Στα δικά μου τώρα: δεν βλέπω τσακίσεις. Κατά τ' άλλα σχολιάστε ελεύθερα. Βγάλε τη μόνωση να δεις εάν έχει τσάκισμα 1
alexdeskas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Pan_K είπε ΥΓ: to follow me σήμερα το πρωί στα 1,70 μέτρα ύψος κεντρικά του τοίχου που είναι τοποθετημένο το κλιματιστικό με 11 βαθμούς έξω, παρήγαγε τα ίδια αποτελέσματα (περίπου 670 watt μέσος όρος για 45 λεπτά και μετά παύση για 1 ώρα και 50 λεπτά). Θα ξαναδοκιμάσω αργότερα. Πες μας και τι θερμοκρασία είχε ο χώρος , τι ζήτηση έβαλες στο τηλεχειριστήριο και μετά από τα 45 λεπτά τι έλεγε το τηλεχειριστήριο και τι θερμοκρασία είχε στην πραγματικότητα ο χώρος. Αν ο χώρος είχε πχ 15 και εσύ ζητούσες 24 είναι λογική η κατανάλωση νομίζω μέχρι να ισορροπήσει ο χώρος... Επάνω στο κλιματιστικό οι ενδείξεις πως πήγαιναν από την αρχή έως τα 45 λεπτά; Πες μας και τη θέση της περσιδας...
Pan_K Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Πες μας και τι θερμοκρασία είχε ο χώρος , τι ζήτηση έβαλες στο τηλεχειριστήριο και μετά από τα 45 λεπτά τι έλεγε το τηλεχειριστήριο και τι θερμοκρασία είχε στην πραγματικότητα ο χώρος. Αρχική εσωτερική θερμοκρασία: 18,5 βαθμοί. Ζήτηση στο χειριστήριο: 21 βαθμοί. Μετά από 45 λεπτά το χειριστήριο είχε μόλις αρχίσει να δείχνει 22 βαθμούς από τους 21. Σταμάτησε αρκετά λεπτά αφ' ότου έδειχνε στο χειριστήριο 23 βαθμούς και η εξωτερική είχε ανέβει στους 13. Θέση περσίδων 45 μοίρες περίπου (δυο τσικ πιο πάνω από το πιο κάθετο) και ροή αέρα στο medium (360m3/h). Edit: Συγνώμη, διόρθωση. Η αρχική ήταν 20 βαθμοί. Είχα προθερμάνει τον χώρο από τους 18,5 στους 20 μία ώρα πριν φτάσω για να το κλείσω για λίγο και να το βάλω μετά στο follow me. 1 ώρα πριν, dimostr είπε Βγάλε τη μόνωση να δεις εάν έχει τσάκισμα Δεν έχει τσάκισμα πουθενά εκεί. Inventor Supreme 9K σε χώρο 11 τμ: Inventor Omnia eco 9k σε χώρο 24 τμ: Toshiba Edge 10k σε χώρο 35+ τμ: ΥΓ. Πάντως, σε γενικές γραμμές το να ζεσταίνω 70τμ περίπου για 11 εργάσιμες στους 21,5 βαθμούς και τα ΣΚ όπως και τη νύχτα να πέφτει το πολύ μέχρι 18,5 και όλα αυτά με 16 περίπου ευρώ, είναι ψίχουλα, δεν συμφωνείτε; Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
alexdeskas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Να ξαναπώ ότι τα Midea δουλεύουν όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Όταν το βάζεις σε λειτουργία κάνει το πρώτο μερος στο γραφημα και μετά αφού πιάσει θερμοκρασία κάνει το δεύτερο, τρίτο μέρος του γραφήματος. 2
liakjim Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, Pan_K είπε Inventor Supreme 9K σε χώρο 11 τμ: Αν και οι κιλοβατώρες είναι αρκετές πάντα συγκριτικά με τα άλλα, σαν νούμερο είναι οκ, δεν δείχνουν κάτι περίεργο. Το διάγραμμα κατανάλωσης ναι είναι περίεργο αλλά προσωπικά επιφυλάσσομαι λόγω έλλειψης καλών στοιχείων πχ θα ήθελα να δω 48 λειτουργία χωρίς παύση, με follow me και κλειστή τη πόρτα και ταυτόχρονα ενδείξεις από θερμοκρασία χώρου. Αλλά αν κατάλαβα καλά είναι επαγγελματικός χώρος με διακοπτόμενη λειτουργία , οπότε η εποπτεία πάει περίπατο. Οπτικά δεν φαίνεται κάτι κραυγαλέο εκτός αν κάποιος ξηλώσει όλες τις μονώσεις και δει οπτικά τι παίζει που αντικειμενικά θα ήταν και το πιο σωστό όπου με την ευκαιρία θα έσπρωχνε και την εξωτερική μονάδα να φύγει από τον τοίχο ώστε να αναπνέει καλύτερα. 6 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Να ξαναπώ ότι τα Midea δουλεύουν όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Όταν το βάζεις σε λειτουργία κάνει το πρώτο μερος στο γραφημα και μετά αφού πιάσει θερμοκρασία κάνει το δεύτερο, τρίτο μέρος του γραφήματος. Κλειστό 20 ώρες 1 1
dimostr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, vagsai είπε Για τα test modes των Gree πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν κάποιο ρίσκο; Είναι λέτε ασφαλές να το λειτουργώ έτσι πολλές ώρες (ή και μόνιμα); Το δικό μου είναι η δεύτερη χρονιά που το λειτουργώ έτσι και μιλάμε για χρήση 24/7 , μια χαρά είναι μέχρι τώρα 1
sap00 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Το πίσω πάει στον χώρο με την μπαλκονόπορτα και είναι πολύ πιο πολιτισμένο. Το μπροστά πάει στο πίσω δωμάτιο με το παράθυρο και το κουτί εκεί αφαιρέθηκε κατά την ανακαίνιση, μαζί με τα ρολά και μονώθηκε. Μήπως κάτω από την εσωτερική υπάρχει σώμα καλοριφέρ που λειτουργεί περιστασιακά?
Pan_K Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε θα ήθελα να δω 48 λειτουργία χωρίς παύση, με follow me και κλειστή τη πόρτα και ταυτόχρονα ενδείξεις από θερμοκρασία χώρου. Αν κάνω το πείραμα το ΣΚ με γραφήματα από το θερμόμετρο της Broadlink και την εφαρμογή της Tapo μπορείς, πιστεύεις, να βγάλεις άκρη; Ή να περιμένουμε οπωσδήποτε το Home Assistant, στο οποίο θα συνδέσω τρία θερμόμετρα xiaomi monitor 2 που έχω πάρει; Το πρόβλημα δεν είναι πάντως η υψηλή κατανάλωση, όσο η αίσθηση θερμοκρασίας μέσα στον χώρο, που παρουσιάζει σημαντικές αυξομοιώσεις. 46 λεπτά πριν, sap00 είπε Μήπως κάτω από την εσωτερική υπάρχει σώμα καλοριφέρ που λειτουργεί περιστασιακά? Τα καλοριφέρ είναι κατηργημένα για πάνω από μία δεκαετία. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα