Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cmaniac είπε

το ξύλινο κουτί έχει κάπου μια χαραμάδα (ή και όχι), παγώνει και δημιουργεί ρεύμα αέρα.

Αυτό το κλιματιστικό πάει στο διπλανό δωμάτιο που δεν έχει ρολό.

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εάν αναρωτιέσαι γιατί ένα κλιματιστικό δουλεύει καλά και το άλλο όχι τότε ίσως ο λόγος να είναι προφανής 

Μπορώ να τσεκάρω μόνος μου αν είναι τσακισμένο; Να ξετυλίξω την ταινία να δω αν έχει τσάκιση; Το άλλο που δουλεύει καλύτερα παίζει να έχει 80 εκατοστά χαλκοσωλήνα.

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Στέλνω μερικές φωτογραφίες της εγκατάστασης. Υπάρχουν λάθη αισθητικής και τσαπατσουλιά, ενώ η μόνωση  δεν καλύπτει τα τελευταία εκατοστά. Βλέπετε εσείς κάτι άλλο;

20241216_120618.jpg

20241216_130810.jpg

20241216_130825.jpg

Βγάλε λίγα εκατοστά μονωτικης και σπρωξε προς τα πίσω τη μόνωση να δεις αν κάνει τσακισμα εκεί ο χαλκός. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτό το κλιματιστικό πάει στο διπλανό δωμάτιο που δεν έχει ρολό.

Οκ, αρά το πίσω είναι το προβληματικό θεωρητικά. Πρακτικά και τα δύο είναι υποδείγματα εγκατάστασης με κλειστές γωνίες και δεν ξέρω τι άλλο.

Το κουτί ακόμα κι αν δεν έχει ρολό σήμερα, είχε κάποτε. Αυτό σημαίνει η ύπαρξη του κουτιού. Αν βάλεις το χέρι σου στο κουτί, είναι κρύο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Οκ, αρά το πίσω είναι το προβληματικό θεωρητικά.

Το πίσω πάει στον χώρο με την μπαλκονόπορτα και είναι πολύ πιο πολιτισμένο. Το μπροστά πάει στο πίσω δωμάτιο με το παράθυρο και το κουτί εκεί αφαιρέθηκε κατά την ανακαίνιση, μαζί με τα ρολά και μονώθηκε. Σε λίγο θα ανεβάσω πιο κοντινά πλάνα (προειδοποιώ, για να μην έχουμε ανακοπές και εγκεφαλικά).

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Βρίσκομαι στην Κεφαλλονιά σε  ένα Airbnb.  Το σπίτι αποτελείται από δύο δωματια και μια σαλοκουζονια η οποία μαζί με το μπάνιο εχει το μέγεθος των 2 δωματίων.  Το σπίτι έχει 3 κλιματιστικά tcl pro ii .  Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι αλλά τέτοια μάπα απόδοση σε ζέστη,  δεν εχω ξανασυναντήσει. 

https://www.skroutz.gr/s/38805547/TCL-PRO-II-09CHSA-XA51AIN-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

τέτοια μάπα απόδοση σε ζέστη,  δεν εχω ξανασυναντήσει.

Εγώ στα Airbnb και τα ξενοδοχεία αφαιρώ τα φίλτρα και τα πλένω. Μόνο κατσαρίδες δεν έχω βρει ακόμα εκεί μέσα. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση γενικά

Στα δικά μου τώρα: δεν βλέπω τσακίσεις. Κατά τ' άλλα σχολιάστε ελεύθερα.

20241216_180317.jpg

20241216_180222.jpg

20241216_180300.jpg

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Εγώ στα Airbnb και τα ξενοδοχεία αφαιρώ τα φίλτρα και τα πλένω. Μόνο κατσαρίδες δεν έχω βρει ακόμα εκεί μέσα. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση γενικά

Στα δικά μου τώρα: δεν βλέπω τσακίσεις. Κατά τ' άλλα σχολιάστε ελεύθερα.

20241216_180317.jpg

20241216_180222.jpg

20241216_180300.jpg

Βγάλε τη μόνωση να δεις εάν έχει τσάκισμα 

IMG_0200.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

ΥΓ: to follow me σήμερα το πρωί στα 1,70 μέτρα ύψος κεντρικά του τοίχου που είναι τοποθετημένο το κλιματιστικό με 11 βαθμούς έξω, παρήγαγε τα ίδια αποτελέσματα (περίπου 670 watt μέσος όρος για 45 λεπτά και μετά παύση για 1 ώρα και 50 λεπτά). Θα ξαναδοκιμάσω αργότερα.

Πες μας και τι θερμοκρασία είχε ο χώρος , τι ζήτηση έβαλες στο τηλεχειριστήριο και μετά από τα 45 λεπτά τι έλεγε το τηλεχειριστήριο και τι θερμοκρασία είχε στην πραγματικότητα ο χώρος.

Αν ο χώρος είχε πχ 15 και εσύ ζητούσες 24 είναι λογική η κατανάλωση νομίζω μέχρι να ισορροπήσει ο χώρος...

Επάνω στο κλιματιστικό οι ενδείξεις πως πήγαιναν από την αρχή έως τα 45 λεπτά;

Πες μας και τη θέση της περσιδας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Πες μας και τι θερμοκρασία είχε ο χώρος , τι ζήτηση έβαλες στο τηλεχειριστήριο και μετά από τα 45 λεπτά τι έλεγε το τηλεχειριστήριο και τι θερμοκρασία είχε στην πραγματικότητα ο χώρος.

Αρχική εσωτερική θερμοκρασία: 18,5 βαθμοί. Ζήτηση στο χειριστήριο: 21 βαθμοί. Μετά από 45 λεπτά το χειριστήριο είχε μόλις αρχίσει να δείχνει 22 βαθμούς από τους 21. Σταμάτησε αρκετά λεπτά αφ' ότου έδειχνε στο χειριστήριο 23 βαθμούς και η εξωτερική είχε ανέβει στους 13. Θέση περσίδων 45 μοίρες περίπου (δυο τσικ πιο πάνω από το πιο κάθετο) και ροή αέρα στο medium (360m3/h).

Edit: Συγνώμη, διόρθωση. Η αρχική ήταν 20 βαθμοί. Είχα προθερμάνει τον χώρο από τους 18,5 στους 20 μία ώρα πριν φτάσω για να το κλείσω για λίγο και να το βάλω μετά στο follow me.

Γράφημα.jpg

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Βγάλε τη μόνωση να δεις εάν έχει τσάκισμα 

Δεν έχει τσάκισμα πουθενά εκεί.

Inventor Supreme 9K σε χώρο 11 τμ:

image.png.2bb40b34401d73ff0775e208fa32c414.png

Inventor Omnia eco 9k σε χώρο 24 τμ:

image.png.0969776e65878f4c79cfc9a424d55f22.png

Toshiba Edge 10k σε χώρο 35+ τμ:

image.png.201d7c6e416cf1913f609472e82e9bd7.png

ΥΓ. Πάντως, σε γενικές γραμμές το να ζεσταίνω 70τμ περίπου για 11 εργάσιμες στους 21,5 βαθμούς και τα ΣΚ όπως και τη νύχτα να πέφτει το πολύ μέχρι 18,5 και όλα αυτά με 16 περίπου ευρώ, είναι ψίχουλα, δεν συμφωνείτε;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Να ξαναπώ ότι τα Midea δουλεύουν όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Όταν το βάζεις σε λειτουργία κάνει το πρώτο μερος στο γραφημα και μετά αφού πιάσει θερμοκρασία κάνει το δεύτερο, τρίτο μέρος του γραφήματος.

Screenshot_2024-12-16-19-01-45-471.jpeg

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Inventor Supreme 9K σε χώρο 11 τμ:

image.png.2bb40b34401d73ff0775e208fa32c414.png

Αν και οι κιλοβατώρες είναι αρκετές πάντα συγκριτικά με τα άλλα, σαν νούμερο είναι οκ, δεν δείχνουν κάτι περίεργο. Το διάγραμμα κατανάλωσης ναι είναι περίεργο αλλά προσωπικά επιφυλάσσομαι λόγω έλλειψης καλών στοιχείων πχ θα ήθελα να δω 48 λειτουργία χωρίς παύση, με follow me και κλειστή τη πόρτα και ταυτόχρονα ενδείξεις από θερμοκρασία χώρου. 

Αλλά αν κατάλαβα καλά είναι επαγγελματικός χώρος με διακοπτόμενη λειτουργία , οπότε η εποπτεία πάει περίπατο. Οπτικά δεν φαίνεται κάτι κραυγαλέο εκτός αν κάποιος ξηλώσει όλες τις μονώσεις και δει οπτικά τι παίζει που αντικειμενικά θα ήταν και το πιο σωστό όπου με την ευκαιρία θα έσπρωχνε και την εξωτερική μονάδα να φύγει από τον τοίχο ώστε να αναπνέει καλύτερα. 

6 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Να ξαναπώ ότι τα Midea δουλεύουν όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Όταν το βάζεις σε λειτουργία κάνει το πρώτο μερος στο γραφημα και μετά αφού πιάσει θερμοκρασία κάνει το δεύτερο, τρίτο μέρος του γραφήματος.

Screenshot_2024-12-16-19-01-45-471.jpeg

Κλειστό 20 ώρες

image.png.15a22f730c1b06cd6b508e11b4007799.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vagsai είπε

Για τα test modes των Gree πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν κάποιο ρίσκο; Είναι λέτε ασφαλές να το λειτουργώ έτσι πολλές ώρες (ή και μόνιμα);

Το δικό μου είναι η δεύτερη χρονιά που το λειτουργώ έτσι και μιλάμε για χρήση 24/7 , μια χαρά είναι μέχρι τώρα 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Το πίσω πάει στον χώρο με την μπαλκονόπορτα και είναι πολύ πιο πολιτισμένο. Το μπροστά πάει στο πίσω δωμάτιο με το παράθυρο και το κουτί εκεί αφαιρέθηκε κατά την ανακαίνιση, μαζί με τα ρολά και μονώθηκε.

Μήπως κάτω από την εσωτερική υπάρχει σώμα καλοριφέρ που λειτουργεί περιστασιακά? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

θα ήθελα να δω 48 λειτουργία χωρίς παύση, με follow me και κλειστή τη πόρτα και ταυτόχρονα ενδείξεις από θερμοκρασία χώρου.

Αν κάνω το πείραμα το ΣΚ με γραφήματα από το θερμόμετρο της Broadlink και την εφαρμογή της Tapo μπορείς, πιστεύεις, να βγάλεις άκρη; Ή να περιμένουμε οπωσδήποτε το Home Assistant, στο οποίο θα συνδέσω τρία θερμόμετρα xiaomi monitor 2 που έχω πάρει;

Το πρόβλημα δεν είναι πάντως η υψηλή κατανάλωση, όσο η αίσθηση θερμοκρασίας μέσα στον χώρο, που παρουσιάζει σημαντικές αυξομοιώσεις.

46 λεπτά πριν, sap00 είπε

Μήπως κάτω από την εσωτερική υπάρχει σώμα καλοριφέρ που λειτουργεί περιστασιακά? 

Τα καλοριφέρ είναι κατηργημένα για πάνω από μία δεκαετία.

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...