Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, cmaniac said:

Θα σκεφτόμουν κάτι σε ειδικό τύπο - είχα δει κάτι απίστευτα συγκριτικά test σε εξοπλισμό UPS στο PC Magazine πριν από 18-20 χρόνια (γκλουπ), που μετρούσαν φορτίο, χρόνους απόκρισης, σταθερότητα εξόδου κλπ με γραφήματα

Μαλλον το λατρεμενο μου RAM θυμασαι...

1612202432232_bmp.jpg.2abdb4707d12d8f57ee9d634e63e6b0e.jpg

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

Ετσι ειναι, τοσο απιστευτο που δεν με "πιστευει" ουτε ενας κολλητος (που σε διαμερισμα  καλης μονωσης καιει τζακι μονο στο καθιστικο κ ενα μηνα τωρα, εχει καψει 1,5 τονο ξυλα, 200ε περιπου, ΑΛΛΑ θεωρει αδιανοητο να εχει ανοιχτο 24/7 η εστω τις ιδιες ωρες που λειτουργει το τζακι, 15 ωρες καθημερινα, και να καιει ρευμα συνεχεια το κλιματιστικο!).

Ειναι καθαρα ψυχολογικο μαλλον...κατι σαν πολιτισμικο σοκ.

Ξεκινά του εκπαίδευση , εαν γνωρίζει τα βασικά από μαθηματικά, και έχει μια υποτυπώδη αντιληψη θα καταλαβει. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Specs είπε

Ετσι ειναι, τοσο απιστευτο που δεν με "πιστευει" ουτε ενας κολλητος (που σε διαμερισμα  καλης μονωσης καιει τζακι μονο στο καθιστικο κ ενα μηνα τωρα, εχει καψει 1,5 τονο ξυλα, 200ε περιπου, ΑΛΛΑ θεωρει αδιανοητο να εχει ανοιχτο 24/7 η εστω τις ιδιες ωρες που λειτουργει το τζακι, 15 ωρες καθημερινα, και να καιει ρευμα συνεχεια το κλιματιστικο!).

Ειναι καθαρα ψυχολογικο μαλλον...κατι σαν πολιτισμικο σοκ.

Να σου πω εγώ τι είναι. Herd mentality. Αν το έκαναν πολλοί ή αν το έδειναν ως οδηγία στις τηλεοράσεις πολλοί από αυτούς θα άλλαζαν mentality.

1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Ξεκινά του εκπαίδευση , εαν γνωρίζει τα βασικά από μαθηματικά, και έχει μια υποτυπώδη αντιληψη θα καταλαβει. 

Εγώ δυστυχώς έχω αποτύχει πλήρως. Και είμαι και στην καλύτερη ίσως περιοχή της χώρας για θέρμανση με AC (Κρήτη) μιας και έχουμε 12-14 βαθμούς το χειμώνα ενώ δεν έχουμε φυσικό αέριο. Ή ξύλα θα έχουν και θα προκαλούν καρκίνο και ΧΑΠ στη μισή πόλη, ή πετρέλαιο που εδώ είναι στην πράξη το ίδιο με αντισταση ρεύματος (τιμή diesel λίτρο 1,3 ευρώ, απώλειες 25% κλπ).

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, stelikov είπε

Να σου πω εγώ τι είναι. Herd mentality. Αν το έκαναν πολλοί ή αν το έδειναν ως οδηγία στις τηλεοράσεις πολλοί από αυτούς θα άλλαζαν mentality.

Εγώ δυστυχώς έχω αποτύχει πλήρως. Και είμαι και στην καλύτερη ίσως περιοχή της χώρας για θέρμανση με AC (Κρήτη) μιας και έχουμε 12-14 βαθμούς το χειμώνα ενώ δεν έχουμε φυσικό αέριο. Ή ξύλα θα έχουν και θα προκαλούν καρκίνο και ΧΑΠ στη μισή πόλη, ή πετρέλαιο που εδώ είναι στην πράξη το ίδιο με αντισταση ρεύματος (τιμή diesel λίτρο 1,3 ευρώ, απώλειες 25% κλπ).

Το τζάκι για θέρμανση είναι να είσαι στο χωριό, να μην έχεις πολλά να κάνεις και να ασχολείσαι όλη την ώρα με το να χαζευεις τη φωτιά και να της βάζεις ξύλα, σαν το πλυντήριο και τις γάτες. Στην πόλη είναι και επικίνδυνο για την υγεία και ανούσιο. Όποιος θέλει να ζει στον 19ο αιώνα να πάει να κάνει αγροτουρισμό μπας και ανακάμψει και ο πρωτογενής τομέας στο τέλος τέλος. Μπορεί να πάει και στο γνωστό ριάλιτι επίσης.

11 ώρες πριν, Specs είπε

Μαλλον το λατρεμενο μου RAM θυμασαι...

1612202432232_bmp.jpg.2abdb4707d12d8f57ee9d634e63e6b0e.jpg

Spoiler

Σίγουρα ήταν PC Mag. Υπήρχε μια περίοδος που ήταν πραγματικά έργα τέχνης.

Αυτό με τα UPS ήταν ή αυτό - και έπεσα έξω. Μετράμε 22+ χρόνια. Γκλουπ x2.

https://www.retrocomputers.gr/collection/retro-magazines-collection/pc-magazine/pc-magazine-21-2956#joomimg

ή αυτό

https://metabook.gr/books/pc-magazine-elliniki-ekdosi-teukhos-6-ioulios-aughoystos-2001-sintaktiki-omada-386809

• Like 2
Δημοσ.

Για τα test modes των Gree πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν κάποιο ρίσκο; Είναι λέτε ασφαλές να το λειτουργώ έτσι πολλές ώρες (ή και μόνιμα);

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagsai είπε

Για τα test modes των Gree πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν κάποιο ρίσκο; Είναι λέτε ασφαλές να το λειτουργώ έτσι πολλές ώρες (ή και μόνιμα);

Νομίζω ότι αυτό θα μπορεί να στο απαντήσει μόνο κάποιος τεχνικός από το εργοστάσιο της gree.

Δημοσ.
Στις 14/12/2024 στις 12:11 ΜΜ, cmaniac είπε

@Pan_K μπορείς να μας δείξεις μια φωτό της εγκατάστασης; Μήπως υπάρχει κάτι που του γυρίζει τον αέρα πίσω; Μήπως είναι ΠΑΡΑ πολυ κοντά στο ταβάνι;

Στέλνω μερικές φωτογραφίες της εγκατάστασης. Υπάρχουν λάθη αισθητικής και τσαπατσουλιά, ενώ η μόνωση  δεν καλύπτει τα τελευταία εκατοστά. Βλέπετε εσείς κάτι άλλο;

20241216_120618.jpg

20241216_130810.jpg

20241216_130825.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Pan_K είπε

ενώ η μόνωση

Αυτό εσύ το λες μόνωση;

Πάντως προσωπικά δεν βλέπω κάτι περίεργο με μοναδική ανησυχία για το πόσο ομαλή είναι η καμπύλη εκεί που οι σωλήνες βγαίνουν από τον τοίχο για τυχόν τσακίσματα και επίσης θα μπορούσε να βγει πιο έξω από τον τοίχο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

20241216_130825.jpg

:wacko:

Εκεί στο τέλος, πραγματικά θέλω να ξέρω πώς το έκανε. Χαλκογωνία με κόλληση; Μιλάμε για καλλιτέχνη. Αυτά είναι τραγικά πράγματα, πρέπει ο συμπιεστής να τα έχει δει όλα, ειδικά στις εκκινήσεις.

Μην μπερδεύεις την ταινία με την μόνωση. 

Μέσα φαίνεται εντάξει, εκτός εάν έχει φάτσα κάρτα κάποιο εμπόδιο που δεν φαίνεται. Μόνο ερώτημα εάν τα αλουμίνια κλείνουν σωστά. Κάνε το πείραμα με το σπίρτο και τον καπνό για να δεις εάν έχει τίποτα ρεύματα που μπερδεύουν τους αισθητήρες.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Μην μπερδεύεις την ταινία με την μόνωση. 

Μα γράφω ότι "η μόνωση  δεν καλύπτει τα τελευταία εκατοστά". Υπάρχει περίπτωση αυτό να εξηγεί την συμπεριφορά της μονάδας; Εγώ πειραματίζομαι με κάτι αυτοματισμούς αυτήν την στιγμή και κάνω μετρήσεις με θερμόμετρα ακριβείας πάνω στην μονάδα και στον χώρο. Αν έχω κάτι ενδιαφέρον θα το αναφέρω.

ΥΓ: to follow me σήμερα το πρωί στα 1,70 μέτρα ύψος κεντρικά του τοίχου που είναι τοποθετημένο το κλιματιστικό με 11 βαθμούς έξω, παρήγαγε τα ίδια αποτελέσματα (περίπου 670 watt μέσος όρος για 45 λεπτά και μετά παύση για 1 ώρα και 50 λεπτά). Θα ξαναδοκιμάσω αργότερα.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μα γράφω ότι "η μόνωση  δεν καλύπτει τα τελευταία εκατοστά". Υπάρχει περίπτωση αυτό να εξηγεί την συμπεριφορά της μονάδας; Εγώ πειραματίζομαι με κάτι αυτοματισμούς αυτήν την στιγμή και κάνω μετρήσεις με θερμόμετρα ακριβείας πάνω στην μονάδα και στον χώρο. Αν έχω κάτι ενδιαφέρον θα το αναφέρω.

Εάν αναρωτιέσαι γιατί ένα κλιματιστικό δουλεύει καλά και το άλλο όχι τότε ίσως ο λόγος να είναι προφανής 

IMG_0637.jpeg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Παίζει κάτι ακόμα. Το ξύλινο κουτί που πάει το ρολό μέσα ( έτσι τα κάνανε 40-50 χρόνια πίσω - εκεί που στηρίζεται το κουρτινόξυλο) να είναι τελείως αμόνωτο. Το ρολό επικοινωνεί με τον έξω κόσμο αναγκαστικά, το ξύλινο κουτί έχει κάπου μια χαραμάδα (ή και όχι), παγώνει και δημιουργεί ρεύμα αέρα. Όχι inventor, ακόμα και Ururu θα μπέρδευε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, cmaniac είπε

:wacko:

Εκεί στο τέλος, πραγματικά θέλω να ξέρω πώς το έκανε. Χαλκογωνία με κόλληση;

Εδώ λες; Νομίζω ότι είναι θέμα οπτικής και ότι δεν είναι τσάκισμα. Θέλει έλεγχο.

image.png.c9483cae4e35fadfff3007b708b1fb25.png

2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Παίζει κάτι ακόμα. Το ξύλινο κουτί που πάει το ρολό μέσα ( έτσι τα κάνανε 40-50 χρόνια πίσω - εκεί που στηρίζεται το κουρτινόξυλο) να είναι τελείως αμόνωτο. Το ρολό επικοινωνεί με τον έξω κόσμο αναγκαστικά, το ξύλινο κουτί έχει κάπου μια χαραμάδα (ή και όχι), παγώνει και δημιουργεί ρεύμα αέρα. Όχι inventor, ακόμα και Ururu θα μπέρδευε.

Δεν νομίζω, θα έβλεπε αυξομοιώσεις και πιο κρύες θερμοκρασίες στο app που δεν βλέπει.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εδώ λες; Νομίζω ότι είναι θέμα οπτικής και ότι δεν είναι τσάκισμα. Θέλει έλεγχο.

image.png.c9483cae4e35fadfff3007b708b1fb25.png

Μακάρι να είναι θέμα οπτικής, αλλά αυτό εδώ μοιάζει ορθή γωνία. Αν ήταν on-off θα το είχε τινάξει μιλάμε.

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εάν αναρωτιέσαι γιατί ένα κλιματιστικό δουλεύει καλά και το άλλο όχι τότε ίσως ο λόγος να είναι προφανής 

IMG_0637.jpeg

Καλά μην ορκίζεσαι ότι και το άλλο δεν είναι έτσι..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cmaniac είπε

Μακάρι να είναι θέμα οπτικής

Στην άλλη φωτογραφία φαίνεται οκ για αυτό το είπα.

image.png.77c4d2046b1fa5fb84d75dbb213e2c3f.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...