Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ψάξε λίγο πιο πίσω. Δεν έχεις λόγο ανησυχίας. 

Άρα δηλαδή είναι φυσιολογικό λόγω των λαδιών του συμπιεστή που τα σηκώνει κ τα κατεβάζει ας πούμε σαν το τούρμπο του αυτοκινήτου;
Αυτό καταλαβαίνω… συγγνώμη αλλά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στα κλιματιστικά. 

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, G10rgos είπε

Άρα δηλαδή είναι φυσιολογικό λόγω των λαδιών του συμπιεστή που τα σηκώνει κ τα κατεβάζει ας πούμε σαν το τούρμπο του αυτοκινήτου;
Αυτό καταλαβαίνω… συγγνώμη αλλά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στα κλιματιστικά. 

Ας πούμε. Πάντως έτσι κάνουν πολλά midea και φασονακια από αναφορές μελών ( και το δικό μου). Δεν έχουμε εικόνα για το σύνολο των μοντέλων της αγοράς αλλά αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα πχ να μην πιάνει θερμοκρασία ή να βλέπεις κάτι περίεργους πάγους έξω που να υποδηλώνει βλάβη, τότε απλά βλέπεις αυτό το φυσιολογικό ( από ότι όλα δείχνουν) χαρακτηριστικό. 

Δημοσ.
On 24/11/2024 at 15:44, Antiprem said:

Ευχαριστώ πάρα πολύ, για το μεγάλο έκλεισε το edge τώρα είμαι ανάμεσα στο arata/ASEH09KMCG γιατι το 2ο μου φαίνεται λίγο καλύτερο στα σπεκς και η διαφορά χρηματικά είναι ελάχιστη. Όπως και να έχει ναι σήμερα θα γίνει η αγορά, δεν έχει νόημα πιστεύεις να περιμένουμε εκπτώσεις Ιανουαρίου μήπως δούμε καλύτερες τιμές ε; 

Καλησπέρα. Μπορεις να δεις  στην εσωτερική μονάδα(Tοshiba Edge), στο κέντρο  (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία η κόκκινη γραμμή) έχει κάποια κόπιτσα εκεί για να πιάνει; Γιατί σε εμένα κάνει σαν κοιλιά το πλαστικό.  Και στην δεύτερη φωτογραφία τα βλέπετε εντάξει τα φύλλα ή δεν έπρεπε να υπάρχουν καθόλου αυτές οι ατέλειες; Ευχαριστώ πολύ.

IMG-61a3fb69d58769a7595f55fb478c4473-V.jpg

IMG20241213143647_00.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

@Pan_K μπορείς να μας δείξεις μια φωτό της εγκατάστασης; Μήπως υπάρχει κάτι που του γυρίζει τον αέρα πίσω; Μήπως είναι ΠΑΡΑ πολυ κοντά στο ταβάνι;

Φίλε, θα ανεβάσω φωτό από Δευτέρα που θα πάω στον χώρο. Ίσως να εντοπίσετε κάτι που δεν το έλεγξαν οι τεχνικοί. Αλλά όχι, δεν έχω εμπόδια όπως τέντα μπροστά, ενώ πάνω από την μονάδα υπάρχει αρκετός χώρος, τον οποίον εκτιμούν δεόντως τα περιστέρια.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Καλησπέρα. Μπορεις να δεις  στην εσωτερική μονάδα(Tοshiba Edge), στο κέντρο  (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία η κόκκινη γραμμή) έχει κάποια κόπιτσα εκεί για να πιάνει; Γιατί σε εμένα κάνει σαν κοιλιά το πλαστικό.  Και στην δεύτερη φωτογραφία τα βλέπετε εντάξει τα φύλλα ή δεν έπρεπε να υπάρχουν καθόλου αυτές οι ατέλειες; Ευχαριστώ πολύ.

IMG-61a3fb69d58769a7595f55fb478c4473-V.jpg

IMG20241213143647_00.jpg

Αφού η μισή μονάδα είναι στον αέρα τι να κουμπώσει; 

Όσον αφορά τα λαμακια, συμβαίνει, δεν επηρεάζουν κάπου. Το δύσκολο είναι να μην υπάρχουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Φίλε, θα ανεβάσω φωτό από Δευτέρα που θα πάω στον χώρο. Ίσως να εντοπίσετε κάτι που δεν το έλεγξαν οι τεχνικοί. Αλλά όχι, δεν έχω εμπόδια όπως τέντα μπροστά, ενώ πάνω από την μονάδα υπάρχει αρκετός χώρος, τον οποίον εκτιμούν δεόντως τα περιστέρια.

Κοιτα η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μάρκα δεν ειναι η θέρμανση το φορτε της . όμως αυτό που περιγράφεις σαν τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου κλιματιστικού θα τολμήσω να μαντέψω , δείχνει ότι  υπάρχει κάτι απελπιστικά λάθος στην εγκατάσταση του , ή στη διαδικασία που έγινε ή στη χωροθέτηση του 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Για μέσα αναφερόμουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

δείχνει ότι  υπάρχει κάτι απελπιστικά λάθος στην εγκατάσταση του , ή στη διαδικασία που έγινε ή στη χωροθέτηση του 

1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Για μέσα αναφερόμουν.

Μέσα, η μονάδα είναι τοποθετημένη στα 2 μέτρα ύψος και έχει άλλα 60 εκατοστά αέρα από πάνω. Τίποτε δεν εμποδίζει την ροή του αέρα. Σε εμένα την εγκατάσταση (υπενθυμίζω) την έλεγξε συνεργείο της Inventor την περασμένη Δευτέρα και την βρήκε σωστή. Μακάρι να ήταν πρόβλημα χωροθέτησης ή τοποθέτησης και μόνο. Υπάρχει και η περίπτωση του @Klausx με το Midea Prime 9k του, που έχει παρόμοια συμπεριφορά και απ' ότι είδα έχει ταυτόσημα χαρακτηριστικά με το δικό μου Inventor Supreme 9k (πρόκειται για τα ίδια μοντέλα;). Ωστόσο, δεν ξέρουμε κατά πόσο υπάρχει εκεί κάποιο λάθος εγκατάστασης, ενώ ο χώρος του έχει μεγάλες απώλειες, απ' ό,τι λέει, σε αντίθεση με τον δικό μου χώρο.

Edit: και να θυμίσω επίσης ότι, σύμφωνα με την Inventor, το γεγονός ότι δεν πέφτει πιο κάτω από 465 watt, όχι μόνο δεν είναι ελάττωμα, αλλά προσόν! Τώρα θυμήθηκα να σας το γράψω: ο τύπος της Inventor που μου απάντησε εχτές τηλεφωνικά -και όχι γραπτά όπως ζήτησα- με συνεχάρη αρχικά που θερμαίνω έναν χώρο με μόνο 465 watt.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Edit: και να θυμίσω επίσης ότι, σύμφωνα με την Inventor, το γεγονός ότι δεν πέφτει πιο κάτω από 465 watt, όχι μόνο δεν είναι ελάττωμα, αλλά προσόν! Τώρα θυμήθηκα να σας το γράψω: ο τύπος της Inventor που μου απάντησε εχτές τηλεφωνικά -και όχι γραπτά όπως ζήτησα- με συνεχάρη αρχικά που θερμαίνω έναν χώρο με μόνο 465 watt.

Και μόνο από αυτή την απάντηση 

1 ώρα πριν, Pan_K είπε

την έλεγξε συνεργείο της Inventor την περασμένη Δευτέρα και την βρήκε σωστή. Μακάρι να ήταν πρόβλημα χωροθέτησης ή τοποθέτησης και μόνο

Αυτό μου φαίνεται απίθανο 

αλλά όταν μπορέσεις βγάλε καμία φωτογραφία 

και προσπάθησε να το δουλέψεις πολλές ώρες με follow me 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν και μοντέλα κλιματιστικών που δεν γίνεται να ρυθμίσεις το offset της θερμοκρασίας; 

Αναφέρομαι για το ΜΕ  muz-sf25ve3 , δεν έχει πουθενά αυτη τη ρύθμιση .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

κατά πόσο υπάρχει εκεί κάποιο λάθος εγκατάστασης,

Αυτό είναι λίγο δύσκολο για διάφορους λόγους. 2 μέτρα είναι κάπως χαμηλά, αλλά δεν είναι άμεσος λόγος για τέτοια συμπεριφορά.

Εάν όντως, μετά από όλα, το μηχάνημα είναι τέτοιο και δεν γίνεται κάτι, ούτε με silent, ούτε με high power, ούτε με followme/ifeel/πώςτολένε, ούτε με καλύτερη εγκατάσταση, τότε σου μένει ένα πράγμα:

Spoiler

Ανακύκλωση Συσκευών - Οι χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι  σκουπίδια. Μπες στο valtostithesitou.gr https://bit.ly/3pHmUQ2 και βάλ'τες  στη θέση τους. #recycle #ανακύκλωση #ανακύκλωσησυσκεύων | Facebook

• Haha 2
Δημοσ.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3)

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 600
  2. Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):αδιαφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): και τα δυο 50/50
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: 4-5 ωρες την ημερα
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπαρχει καλοριφέρ στο δωμάτιο. Λέβητας πετρελαίου, σε κανά χρόνο λέβητας αερίου.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Κρεβατοκάμαρα
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ)  Θεσσαλονίκη 140μ υψόμετρο
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: επιθυμητή η μεγάλη εγγύηση, αλλά όχι απαραίτητη
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Προσανατολισμός βοριοανατολικός. Κουφώματα αλουμινίου δεκαετίας
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .  

Θερμικές Απώλειες

2148.19Watt

1847.44KCal/h

134.26Watt/m2

115.47KCal/h/m2

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, zestikios είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3)

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 600
  2. Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):αδιαφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): και τα δυο 50/50
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: 4-5 ωρες την ημερα
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπαρχει καλοριφέρ στο δωμάτιο. Λέβητας πετρελαίου, σε κανά χρόνο λέβητας αερίου.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Κρεβατοκάμαρα
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ)  Θεσσαλονίκη 140μ υψόμετρο
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: επιθυμητή η μεγάλη εγγύηση, αλλά όχι απαραίτητη
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Προσανατολισμός βοριοανατολικός. Κουφώματα αλουμινίου δεκαετίας
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .  

Θερμικές Απώλειες

2148.19Watt

1847.44KCal/h

134.26Watt/m2

115.47KCal/h/m2

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/265234-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmce-kmcc

https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GiannisSol εσύ δεν είσαι με το AY που δεν κάθεται καλά;

Δες εδώ και εδώ.

Με λίγα λόγια φαίνεται να έχουν κάνει σαλάτα τον προγραμματισμό.

Είναι πιθανό να μην έχεις το καινούργιο. Γράψε στην Mitsubishi μήπως έχουν βγάλει νέο software - κατά 99% θα χρειαστείς νέα πλακέτα γιατί κανείς δεν προγραμματίζει στο πεδίο.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...