d_gkal Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2 hours ago, liakjim said: Έλα μου ντε. Για θέρμανση όχι. Για ψύξη όμως; Στα χαρτιά είναι ότι καλύτερο, αλλά κάποια μέλη μας λένε ότι δεν πάει κάτω από 550-600W σε ψύξη... Αν είναι απέναντι ισως κάτι να γίνεται. Δες το tcl miracle iii 12000. Με ενδιαφέρει κυρίως για ψυξη. Η κατανάλωση που γράφεις θεωρείται υψηλή; Κάποιο αντίστοιχο κλιματιστικό σε δυνατότητες και τιμή; Αποκλειστικά σε 24αρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) @akiskar123 δεν την κλεισατε την τρύπα να δεις τι κάνει το κλιματιστικό? και ας το δώσεις πίσω, να δεις τελικά πως αποδίδει στον χώρο? μπορεί να σου κάνει τελικα Επεξ/σία 16 Ιουλίου από userAnon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Για σπίτι 60τμ τι κλιματιστικό θα βάζατε στην σαλόνοκουζινα ώστε τα βράδυα να έχει και κάποια ψύξη στα 2 δωμάτια? 18.000btu είναι επαρκές? Οικοδομή του 2008, πάνω πλάκα με μόνωση πολυουρεθάνης και από πάνω από την πλακα κεραμοσκεπή, και από κάτω από το διαμέρισμα μου άλλο διαμέρισμα. Η σαλόνοκουζινα κοιτάει Νότο. Περιοχή Θεσσαλονίκη ανατολικά. Επίσης TOSHIBA EDGE WHITE 18000 vs MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK50-ZS-W 18.000 btu ποιο προτείνετε? Ευχαριστώ!! Επεξ/σία 16 Ιουλίου από tzitzikas2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 1 ώρα πριν, userAnon είπε δεν την κλεισατε την τρύπα να δεις τι κάνει το κλιματιστικό? και ας το δώσεις πίσω, να δεις τελικά πως αποδίδει στον χώρο? μπορεί να σου κάνει τελικα Ισως κ να κανει αλλα απο ενα σημειο κ μετα πρεπει να μαθει ο κωτσος και ο καθε κωτσος οτι δεν πρεπει να λεει δωρεαν εγκατασταση εως 3 μετρα σωληνα,να σου λεει χαρη σου εκανα που στο συνδεσα στην εξωτερικη μοναδα κ να σου λεει δεν ειναι δουλεια μου να κλεισω την τρυπα,εξου και η υπαναχωρηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 3 ώρες πριν, turbat0s είπε Άσχετο, αλλά γενικά πώς κάνουν διάγνωση οι τεχνικοί στα κλιματιστικά? Υπάρχουν "διαγνωστικά" και διαβάζουν κωδικούς σφάλματος (τύπου θύρας obd στα αμάξια), ή απλά όταν δεν ξέρουν λένε καμένη πλακέτα και... πάμε στον επόμενο? Συνήθως αναβοσβήνουν λαμπάκια με κωδικό σφάλματος ή μπαίνει ο τεχνικός στο κρυφό μενού του κοντρόλ και το βλέπει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2 ώρες πριν, d_gkal είπε Με ενδιαφέρει κυρίως για ψυξη. Η κατανάλωση που γράφεις θεωρείται υψηλή; Κάποιο αντίστοιχο κλιματιστικό σε δυνατότητες και τιμή; Αποκλειστικά σε 24αρι Θα έλεγα ότι είναι υψηλή μιας βλέπουμε άλλα μοντέλα που πάνε άνετα στα 250W και πιο κάτω. Προσωπικά είμαι μπερδεμένος με το θέμα ψύξη και 24άρι. Δεν έχουμε και γενικά feedback από άλλα μοντέλα της αγοράς. 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε Για σπίτι 60τμ τι κλιματιστικό θα βάζατε στην σαλόνοκουζινα ώστε τα βράδυα να έχει και κάποια ψύξη στα 2 δωμάτια? 18.000btu είναι επαρκές? Οικοδομή του 2008, πάνω πλάκα με μόνωση πολυουρεθάνης και από πάνω από την πλακα κεραμοσκεπή, και από κάτω από το διαμέρισμα μου άλλο διαμέρισμα. Η σαλόνοκουζινα κοιτάει Νότο. Περιοχή Θεσσαλονίκη ανατολικά. Επίσης TOSHIBA EDGE WHITE 18000 vs MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK50-ZS-W 18.000 btu ποιο προτείνετε? Ευχαριστώ!! Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 4 ώρες πριν, dvlsakos είπε δεν ειναι απεναντι . σχετικα με τις μαρκες που ειπα που να κοιταω ; Θα πήγαινα στο tcl miracle III. https://www.bestprice.gr/item/2158590396/tcl-miracle-iii-09chsdtpg21i-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-wi-fi.html (κοίτα και απέφυγε τη μαύρη λίστα καταστημάτων στο tclgreece.gr) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_gkal Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 1 minute ago, liakjim said: Θα έλεγα ότι είναι υψηλή μιας βλέπουμε άλλα μοντέλα που πάνε άνετα στα 250W και πιο κάτω. Προσωπικά είμαι μπερδεμένος με το θέμα ψύξη και 24άρι. Δεν έχουμε και γενικά feedback από άλλα μοντέλα της αγοράς. Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού Υποτίθεται είναι Α+++ όμως. Με τα λίγα που διάβασα κατάλαβα ότι ίσως είναι η καλύτερη επιλογή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brashida Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου Καλησπέρα θέλω να αγοράσω κλιματιστικό σχετικά οικονομικό καλό 18000 btu για 70τμ ...τι μ προτείνετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου Προτείνω τόπικ ερκοντισιον παρτ 4 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tu-luba Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akiskar123 είπε Ισως κ να κανει αλλα απο ενα σημειο κ μετα πρεπει να μαθει ο κωτσος και ο καθε κωτσος οτι δεν πρεπει να λεει δωρεαν εγκατασταση εως 3 μετρα σωληνα,να σου λεει χαρη σου εκανα που στο συνδεσα στην εξωτερικη μοναδα κ να σου λεει δεν ειναι δουλεια μου να κλεισω την τρυπα,εξου και η υπαναχωρηση Πίεσε τους να έρθουν να κλείσουν την τρύπα και θα δεις άλλο μηχανημα. Εμενα μου είχαν κλείσει εξωτερικά την τρύπα αλλά εσωτερικά όχι. Όμως ήταν πάνω από χωνευτη μπαλκονόπορτα και έμπαζε. Υπαναχωρηση δεν νομίζω ότι δέχονται εφόσον εγκαταστάθηκε το μηχανημα. ελπιζω να βγάλεις ακρη κλεισε πρόχειρα με κάποιο πανί τις τρύπες και δες πως συμπεριφέρεται και όταν είναι να έρθουν βγάζεις τις τα πανιά και του αφήνεις να κλείσουν τις τρύπες Επεξ/σία 16 Ιουλίου από tu-luba 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flampouras Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Θα έλεγα ότι είναι υψηλή μιας βλέπουμε άλλα μοντέλα που πάνε άνετα στα 250W και πιο κάτω. Προσωπικά είμαι μπερδεμένος με το θέμα ψύξη και 24άρι. Δεν έχουμε και γενικά feedback από άλλα μοντέλα της αγοράς. Εννοείς τα fujitsu (σου) ή και κάποιο/α άλλα μοντέλα (πάντα 24αρια); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, tu-luba είπε Υπαναχωρηση δεν νομίζω ότι δέχονται εφόσον εγκαταστάθηκε το μηχανημα. Την δέχονται εχει ηδη ξεκινήσει τη διαδικασία,ο τεχνικός της toyotomi εφριξε,δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εχει θέμα ειδικα οταν τραβάει τοσα watt μου ειπε οτι ακομα έτσι μετα απο 10 ωρες θα έριχνε καταναλωση ωστοσο για να σου πω σιγουρα οτι φταιει το μηχανημα πρεπει να κλείσουν την τρυπα,και αφου λενε οτι δεν ειναι δουλεια τους καλα κανεις κ ζητας επιστροφη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brashida Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 1 hour ago, ekrepali said: Προτείνω τόπικ ερκοντισιον παρτ 4 Ρε παιδιά στο τοπικ δεν έχει προτάσεις από ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ..εμένα με ενδιαφέρει η ουσία και όχι τα γύρω γύρω.. θέλω κάτι που να έχουν πάρει πολύ (δοκιμασμένο)και να έχουν μείνει ευχαριστημένη και όχι γενικά πράγματα.. τέλος πάντων 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 9 hours ago, tu-luba said: καλα μιλαμε για super διαρυθμιση. Να χαρω εγω μηχανικο που εκανε το σχεδιο. Kι εγώ το πρώτο που σκέφτηκα... είναι ότι πρέπει να γκρεμιστούν 3 τοίχοι. 😆 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου Θα γράψω κάποιες βασικές οδηγίες για υπολογισμό του βαθμού απόδοσης των κλιματιστικών στο σπίτι. Αν δείτε κάποιο λάθος πείτε. Χρειαζόμαστε: 1. Δύο ψηφιακά θερμόμετρα τα οποία θα πρέπει να δείχνουν και σχετική υγρασία. 2. Τα κυβικά του κλιματιστικού από το manual. 3. Μετρητή κατανάλωσης. Για τον βαθμό απόδοσης, διαιρούμε την ισχύ με την κατανάλωση . Για τη θέρμανση η εξίσωση της ισχύος είναι 1000* 1,006 * 1,202 * κυβικά σε m3 /s * ΔΤ (διαφορά των θερμοκρασιών του αέρα στην είσοδο στα φίλτρα σε σχέση με την έξοδο στην περσίδα) . Παράδειγμα, αν το κλιματιστικό μας έχει 24C στην είσοδο και 36C στην έξοδο με κυβικά 640μ3/ώρα, τότε έχει αποδιδόμενη ισχύ στον χώρο 1000 * 1,006 * 1,202 * (640/3600) * (36-24) = 2580W , άρα αν καίει 300W , θα έχει cop = 8,6 Για το καλοκαίρι, η εξίσωση αλλάζει μιας και το κλιματιστικό όχι μόνο ψύχει αλλά και δυνητικά αλλάζει την φάση των υδρατμών από αέριο σε υγρό (κοινώς αφαιρεί υγρασία από τον χώρο). Η εξίσωση της ισχύος λοιπόν είναι (από το ίδιο site ) 1000 * 1,202 * κυβικά σε m3 /s * Δh (διαφορά των ενθαλπιών του αέρα στην είσοδο στα φίλτρα σε σχέση με την έξοδο στην περσίδα) . Παράδειγμα, αν το κλιματιστικό μας έχει 27C στην είσοδο με 50% σχετική υγρασία και 12C στην έξοδο με 90% σχετική υγρασία με κυβικά 640μ3/ώρα, τότε πάμε σε έναν enthalpy online calculator , βάζουμε τα στοιχεία και έχουμε: Ενθαλπία αέρα εισαγωγής -> 55,6kJ/kg Ενθαλπία αέρα εξαγωγής -> 31,9kJ/kg Άρα έχει αποδιδόμενη ισχύ στον χώρο 1000 * 1,202 * (640/3600) * (55,6-31,9) = 5064W , οπότε αν καίει 500W θα έχει eer = 10,12 @Specs@Rnd1978@rbx1000 8 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα