Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, alexdeskas είπε

τα τελειωτα On-Off του Daikin atxc25c.

Ζητα να σου διορθώσει η daikin το οφσετ εμένα έκανε ον οφ ανά τριλεπτο στο ασφαλιστικό όριο του συμπιεστή όταν το οφσετ από 3,5 έγινε 0,5 με την αλλαγή πλακέτας κάνει 4 με 6 την ώρα 

Δεν έχεις να χάσεις κάτι ,εάν δεν πετύχει και αυτό τότε πας σε άλλο κλιματιστικό 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 hours ago, alexdeskas said:

Τελικά θα πρέπει να κάνουμε και μια λίστα τουλάχιστον για κρεβατοκάμαρα με τα κλιματιστικά που σταματούν τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσουν θερμοκρασία

Ειχα ρωτησει παλιοτερα να μου απαντησουν οι συμφορουμφιτες για τα μοντελα που κατεχουν και ειναι αρκετα, αλλα απαντηση δεν πηρα για να εφτιαχνα ενα εξελ.

Γιατι ειναι βασικο θεμα σε μικρα κυριως δωματια κ οπως δηποτε σε ολα τα υπνοδωματια, η παυση η οχι του ανεμιστηρα.

5 hours ago, alexdeskas said:

Τελικά η κρεβατοκάμαρα είναι μια κατηγορία μόνη της στα κλιματιστικά γιατί θες και την ησυχία σου για τον ύπνο οπότε μπορεί να κλείσεις και την πόρτα οπότε μετά δυσκολεύουν τα πράγματα

Ετσι ειναι κ σε καποιες περιπτωσεις εχουμε κ την δυνατοτητα των περσιδων να πηγαινουν καθετα (σπανιο) για αποφυγη ρευματων κατευθειαν επανω στο κρεβατι , η εστω με τις "κυψελες" που κανουν διαχυση αερα τελεια.

Το TCL C-Fresh μου κανει τελεια για τετοια χρηση κ λυνει κ τα προβληματα εξωτερικου θορυβου κ υγρασιας με τον φρεσκο αερα.

Αν δουλευε κ λιγο πιο inverter θα ηταν τελειο.

Εχω ποσταρει μετρησεις για θορυβο ΜΕ και χωρις την εισαγωγη φρεσκου αερα παλιοτερα, αρα αν σε Decibel σε καλυπτει , κλεισε παραθυρα κ πορτα κ ετοιμος...

Δεν ξερω αν εχουμε κατι καινουργιο σε αυτο το θεμα απο καποια αλλη μαρκα.

1 hour ago, Grim Ripper said:

Αφού κάνει on-off δεν σταματά και ο ανεμιστήρας;

Ο μεσα οχι, μονο σε Perfera κ πανω απο Daikin κανει.

3 hours ago, insomniagfg said:

Κατι που δεν με αρεσε χθες οταν τα εκλεισα ειναι η καταναλωση σε standby, 5w 9αρι και 5.5w το 12αρι. Το sensira ειναι στο 1w

Τα δουλευεις περιστασιακα? γιατι σε νοιαζει τοσο η καταναλωση σε stand by? το πιθανοτερο λογω wifi να τραβανε τα Perfera που το Sensira δεν εχει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, liakjim είπε

SRK/SRC-63ZR-W

Όχι αποκλειστικά για το @liakjim, όποιος άλλος ξέρει ευπρόσδεκτος. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι έχει έτοιμη περασμένη γραμμή με 16αρα ασφάλεια για το ac, υπέθετε ότι θα βάζαμε 18άρι ή μεγαλύτερο, ακριβώς εκεί που θα μπει.  

Βρήκα από το παρακάτω ότι μέγιστη ισχύ λειτουργίας έχει τα 14.5 A τοac. Υποθέτω είμαι καλυμμένος έτσι;Screenshot_16.png.ceaf0dc6742193ce60ab483fc96b7713.png

Επίσης όσον αφορά το μίνιμουμ του σωληνα, βρήκα αυτό το manual απέξω, γιατί από τη σελίδα του τουρνικιώτη δεν έβγαζα άκρη. Λέει κάπου εδώ για τα τρία μέτρα, ή γενικά το μίνιμουμ, για να ξέρω τι να ζητήσω από τον εγκαταστάτη; 

Screenshot_23.png.0201d0c50b03542c5d4f3b0f198b467b.png

αυτό είναι από τη σελίδα 5. 

Επεξ/σία από tzavardin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, liakjim είπε

Miracle iii

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση. Μήπως γνωρίζει κανείς και ποσά μέτρα χαλκοσωληνα χρειάζεται γιατί στις οδηγίες αναφέρει 5μ χωρις να αναφέρει αν είναι το μέγιστο ή το ελάχιστο. 

Screenshot 2024-07-06 at 12.57.34.png

Επεξ/σία από kostaggeloup

Από Inventor ..

Σημείωση στο Μήκος του Αγωγού
Το μήκος του αγωγού ψυκτικού μέσου θα επηρεάσει την λειτουργία και την ενεργειακή απόδοση της
μονάδας. Η εικονική απόδοση είναι ελεγμένη στις μονάδες με μήκος αγωγού 5 μέτρων (16.5ft). Το
ελάχιστο μήκος του αγωγού θα πρέπει να είναι 3 μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η αποτροπή κραδασμών
και ο έντονος θόρυβος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tzavardin είπε

Όχι αποκλειστικά για το @liakjim, όποιος άλλος ξέρει ευπρόσδεκτος. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι έχει έτοιμη περασμένη γραμμή με 16αρα ασφάλεια για το ac, υπέθετε ότι θα βάζαμε 18άρι ή μεγαλύτερο, ακριβώς εκεί που θα μπει.  

Βρήκα από το παρακάτω ότι μέγιστη ισχύ λειτουργίας έχει τα 14.5 A τοac. Υποθέτω είμαι καλυμμένος έτσι;Screenshot_16.png.ceaf0dc6742193ce60ab483fc96b7713.png

Επίσης όσον αφορά το μίνιμουμ του σωληνα, βρήκα αυτό το manual απέξω, γιατί από τη σελίδα του τουρνικιώτη δεν έβγαζα άκρη. Λέει κάπου εδώ για τα τρία μέτρα, ή γενικά το μίνιμουμ, για να ξέρω τι να ζητήσω από τον εγκαταστάτη; 

Screenshot_23.png.0201d0c50b03542c5d4f3b0f198b467b.png

αυτό είναι από τη σελίδα 5. 

Το μαξ που φτανει λεει 2.9KW δηλαδη μια ασφαλεια 14.5 = 14.5x230= 3335 watt οποτε με μια 16A = 3680 εισαι καλυμενος. και καλωδιο παροχης 3x2.5

2 ώρες πριν, kostaggeloup είπε

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση. Μήπως γνωρίζει κανείς και ποσά μέτρα χαλκοσωληνα χρειάζεται γιατί στις οδηγίες αναφέρει 5μ χωρις να αναφέρει αν είναι το μέγιστο ή το ελάχιστο. 

Screenshot 2024-07-06 at 12.57.34.png

Ιδανικα απο 3μ και πανω για να δουλευει σωστα ο συμπιεστης και ας ειναι μεσα εξω που λεμε, ας ειναι κουλουρα πισω απο την εξωτερικη.

Και απο τα 2 μετρα δουλευει αλλα δεν το συνιστω.

Το ιδιο ισχυει και για το απο πανω το 63ZR.

Επεξ/σία από IsiR
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικες ερωτήσεις που θέλω να τσεκάρω μαζί σας σε κλιματιστικό της Mitsubishi Electric (δεν έχω πρόχειρο το μοντέλο):

1. Ο σωλήνας που βγάζει νερό έξω, πρέπει πάντα να βγάζει η εξαρτάται από κάτι; Ποιο είναι αυτό;

2. Γενικά, Η εξωτερική μονάδα σταματά όταν φτάσουμε σε μια θερμοκρασία;

Επεξ/σία από tasanton

Σκεφτομαστε να αγοράσουμε το TCL Miracle III 24.000 btu για σπίτι που κυρίως θα κατοικείται το καλοκαίρι αλλά και για ~15 μέρες το χειμώνα. Έχουμε ιδέα αν invertarei καλά (αν κατεβάζει βατ) και αν έχει πολλά On/Off και ποια ειναι τα αληθινα SCOP και SEER?

1 ώρα πριν, stelikov είπε

Σκεφτομαστε να αγοράσουμε το TCL Miracle III 24.000 btu για σπίτι που κυρίως θα κατοικείται το καλοκαίρι αλλά και για ~15 μέρες το χειμώνα. Έχουμε ιδέα αν invertarei καλά (αν κατεβάζει βατ) και αν έχει πολλά On/Off και ποια ειναι τα αληθινα SCOP και SEER?

Miracle III 24αρι ειναι out of stock απο αρχες αυγουστου και μετα παλι.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Specs said:

Ειχα ρωτησει παλιοτερα να μου απαντησουν οι συμφορουμφιτες για τα μοντελα που κατεχουν και ειναι αρκετα, αλλα απαντηση δεν πηρα για να εφτιαχνα ενα εξελ.

Γιατι ειναι βασικο θεμα σε μικρα κυριως δωματια κ οπως δηποτε σε ολα τα υπνοδωματια, η παυση η οχι του ανεμιστηρα.

Ετσι ειναι κ σε καποιες περιπτωσεις εχουμε κ την δυνατοτητα των περσιδων να πηγαινουν καθετα (σπανιο) για αποφυγη ρευματων κατευθειαν επανω στο κρεβατι , η εστω με τις "κυψελες" που κανουν διαχυση αερα τελεια.

Το TCL C-Fresh μου κανει τελεια για τετοια χρηση κ λυνει κ τα προβληματα εξωτερικου θορυβου κ υγρασιας με τον φρεσκο αερα.

Αν δουλευε κ λιγο πιο inverter θα ηταν τελειο.

Εχω ποσταρει μετρησεις για θορυβο ΜΕ και χωρις την εισαγωγη φρεσκου αερα παλιοτερα, αρα αν σε Decibel σε καλυπτει , κλεισε παραθυρα κ πορτα κ ετοιμος...

Δεν ξερω αν εχουμε κατι καινουργιο σε αυτο το θεμα απο καποια αλλη μαρκα.

Ο μεσα οχι, μονο σε Perfera κ πανω απο Daikin κανει.

Τα δουλευεις περιστασιακα? γιατι σε νοιαζει τοσο η καταναλωση σε stand by? το πιθανοτερο λογω wifi να τραβανε τα Perfera που το Sensira δεν εχει.

Δεν έχει να κάνει με την χρήση που τα κάνω, αν και τώρα από χθες το δούλεψα λίγο (μπορείς να πεις είναι περιστασιακά) το πρωί κάποιες ωρες κρατάει η μόνωση θερμοκρασια Δεν έχω καμία συσκευή που να έχει standby 5-6w. Πόσο δε ένα Α κλάσης κλιματιστικό. Ναι ίσως να είναι το wifi, θα τους κάνω ένα τηλέφωνο να δω. Οκ με το onecta έχω δυνατότητα απομακρυσμενης χρησης. Νομίζω και εσύ perfera έχεις, μπορείς να δεις  το standby σου? Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από insomniagfg
  • Like 1

14 λεπτά πριν, insomniagfg είπε

Δεν έχει να κάνει με την χρήση που τα κάνω, αν και τώρα από χθες το δούλεψα λίγο (μπορείς να πεις είναι περιστασιακά) το πρωί κάποιες ωρες κρατάει η μόνωση θερμοκρασια Δεν έχω καμία συσκευή που να έχει standby 5-6w. Πόσο δε ένα Α κλάσης κλιματιστικό. Ναι ίσως να είναι το wifi, θα τους κάνω ένα τηλέφωνο να δω. Οκ με το onecta έχω δυνατότητα απομακρυσμενης χρησης. Νομίζω και εσύ perfera έχεις, μπορείς να δεις  το standby σου? Ευχαριστώ. 

Στο sensira που έχω wifi νομίζω είμαι στα 4w όταν το έχω κλειστό.

• Like 1

13 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Στο sensira που έχω wifi νομίζω είμαι στα 4w όταν το έχω κλειστό.

Στο sensira atxc25c που έχω περάσει wifi είναι 1W

Στο Perfera 5 και κάτι...

Η διαφορά είναι ότι στο Perfera έχει και μετρητή κατανάλωσης...

• Like 2

11 minutes ago, insomniagfg said:

Δεν έχω καμία συσκευή που να έχει standby 5-6w.

Mιλαμε για αστεια καταναλωση, δεν θα επρεπε να ασχολεισαι...

• Like 2

8 λεπτά πριν, Specs είπε

Mιλαμε για αστεια καταναλωση, δεν θα επρεπε να ασχολεισαι...

Προσωπικά δεν το βλέπω έτσι και συμφωνώ με την απορία/ενδοιασμό του φίλου ..

κι αν έχεις 3 κλιματιστικά στο σπίτι ας πούμε ? πάει 15w*24=360w/day *365=131.4kw/year stand by only ..

σαφώς κι είναι πολύ !

• Like 1

5 minutes ago, nimik said:

σαφώς κι είναι πολύ !

αν δεν τα δουλευεις καθολου ειναι ναι, οποτε απλα τα κλεινεις/βγαζεις απο την πριζα οπως κ αν περιστασιακα, κανε το ιδιο.

Αν τα δουλευεις οπως εγω 24/7 , δεν αλλαζει κατι στην καταναλωση.

Ασ μην σχολιασω το οτι παιρνεις Perfera για σουπερ οικονομια ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ομως, οχι οταν ειναι σε αναμονη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...