Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Είτε θα μειώσεις τη ζήτηση είτε θα φέρεις πιο κοντά ή/και πιο ψηλά το τηλεκοντρόλ.

Νομίζω πως έχω καταντήσει κουραστικός, αλλά πραγματικά έχω δοκιμάσει κάθε πιθανή θέση του τηλεχειριστηρίου που να μην την χτυπάει ο αέρας του κλιματιστικού ή ο απογευματινός ήλιος. Θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να το κολλήσω με κάποιον τρόπο στον τοίχο στα 1,5 μέτρα, που είναι το μόνο που δεν έχω κάνει, αν και νιώθω ήδη ανόητος με αυτά που κάνω και οι φίλοι συνεργάτες μου θα με πάρουν σίγουρα στο ψιλό αν συνεχίσω έτσι. Αναρωτιέμαι όμως γιατί αποκλείουμε εντελώς το ενδεχόμενο, το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να μην πέφτει ποτέ κάτω από τα 460 watt, οπότε σε αυτήν την περίπτωση να είναι προτιμότερο ένα rapid cycling;

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Νομίζω πως έχω καταντήσει κουραστικός, αλλά πραγματικά έχω δοκιμάσει κάθε πιθανή θέση του τηλεχειριστηρίου που να μην την χτυπάει ο αέρας του κλιματιστικού ή ο απογευματινός ήλιος. Θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να το κολλήσω με κάποιον τρόπο στον τοίχο στα 1,5 μέτρα, που είναι το μόνο που δεν έχω κάνει, αν και νιώθω ήδη ανόητος με αυτά που κάνω και οι φίλοι συνεργάτες μου θα με πάρουν σίγουρα στο ψιλό αν συνεχίσω έτσι. Αναρωτιέμαι όμως γιατί αποκλείουμε εντελώς το ενδεχόμενο, το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να μην πέφτει ποτέ κάτω από τα 460 watt, οπότε σε αυτήν την περίπτωση να είναι προτιμότερο ένα rapid cycling;

Η λογική είναι να επενδύσεις χρόνο για να καταφέρεις κάτι καλύτερο με βάση την σωρευμένη εμπειρία.

Στο μεταξύ κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και τους γύρω σου και σπρώξτο για κάτι που να "μπορεί".

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, cmaniac είπε

Η λογική είναι να επενδύσεις χρόνο για να καταφέρεις κάτι καλύτερο με βάση την σωρευμένη εμπειρία.

Στο μεταξύ κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και τους γύρω σου και σπρώξτο για κάτι που να "μπορεί".

Μάλλον θα το σπρώξω, ναι, αλλά έχω και την λόξα να μάθω τι παίζει με αυτό το πράγμα και γενικά ΄με τα κλιματιστικά. Άλλωστε γι' αυτό παίρνω το θάρρος και ανεβάζω εμπειρίες, γιατί πιστεύω ότι αρκετοί ενδιαφέρονται σαν κι εμένα να μαθαίνουν. Και παρόλη την σωρευμένη εμπειρία του forum, νομίζω ότι η περίπτωσή μου είναι ιδιάζουσα, μιας και δεν βρήκα κάποιον να έχει σχετικά νέο mideo-ειδές που δεν κατεβαίνει κάτω από 465 watt με διαβεβαιώσεις από τεχνικούς της αντιπροσωπείας ότι το μηχάνημα δεν έχει βλάβη και η εγκατάσταση είναι σωστή. Θα βάλω το τηλεκοντρόλ πιο ψηλά, όπως λέει και ο @liakjim, μήπως βρεθεί μια μέση λύση μεταξύ έντονης διακύμανσης της εσωτερικής θερμοκρασίας και rapid cycling, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο για ένα δωμάτιο με λίγες απώλειες (απ' ότι φαίνεται στην πράξη), με ένα κινέζικο κλιματιστικό που έχει ελάχιστη 465 watt και σε συνθήκη που ζητώ διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας. Θα παίξω λίγο και με αυτοματισμούς από ένα Broadlink, με την έννοια ότι θα χρησιμοποιώ αυτόν τον αισθητήρα θερμοκρασίας για να δίνω εντολή αύξησης ή μείωση της ζητούμενης θερμοκρασίας, ώστε να μην έχω το πρόβλημα της πιο αραιής πληροφόρησης και το σχετικά ευρύ περιθώριο (+2 με 3 βαθμούς) που δίνει το χειριστήριο.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μάλλον θα το σπρώξω, ναι, αλλά έχω και την λόξα να μάθω τι παίζει με αυτό το πράγμα και γενικά ΄με τα κλιματιστικά. Άλλωστε γι' αυτό παίρνω το θάρρος και ανεβάζω εμπειρίες, γιατί πιστεύω ότι αρκετοί ενδιαφέρονται σαν κι εμένα να μαθαίνουν. Και παρόλη την σωρευμένη εμπειρία του forum, νομίζω ότι η περίπτωσή μου είναι ιδιάζουσα, μιας και δεν βρήκα κάποιον να έχει σχετικά νέο mideo-ειδές που δεν κατεβαίνει κάτω από 465 watt με διαβεβαιώσεις από τεχνικούς της αντιπροσωπείας ότι το μηχάνημα δεν έχει βλάβη και η εγκατάσταση είναι σωστή. Θα βάλω το τηλεκοντρόλ πιο ψηλά, όπως λέει και ο @liakjim, μήπως βρεθεί μια μέση λύση μεταξύ έντονης διακύμανσης της εσωτερικής θερμοκρασίας και rapid cycling, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο για ένα δωμάτιο με λίγες απώλειες (απ' ότι φαίνεται στην πράξη), με ένα κινέζικο κλιματιστικό που έχει ελάχιστη 465 watt και σε συνθήκη που ζητώ διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας. Θα παίξω λίγο και με αυτοματισμούς από ένα Broadlink, με την έννοια ότι θα χρησιμοποιώ αυτόν τον αισθητήρα θερμοκρασίας για να δίνω εντολή αύξησης ή μείωση της ζητούμενης θερμοκρασίας, ώστε να μην έχω το πρόβλημα της πιο αραιής πληροφόρησης και το σχετικά ευρύ περιθώριο (+2 με 3 βαθμούς) που δίνει το χειριστήριο.

Καλημέρα.

Έχω και εγώ καινούργιο Midea και θα προσπαθήσω να βοηθήσω να βρεθεί η λύση του μυστηρίου...

Ξεκινάμε καταγράφοντας 3 θερμοκρασίες 

Ξεκινάμε με ...

Ζήτηση 21.0

Κλιματιστικού 22.0

Πραγματική 20.7

Σταματαμε με ...

Ζήτηση 21.0

Κλιματιστικού 24.0

Πραγματική 21.3

Άσε το κλιματιστικό πιάσει τη θερμοκρασία και να σταματήσει και μετά κατέγραψε...

2 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Καλημέρα.

Έχω και εγώ καινούργιο Midea και θα προσπαθήσω να βοηθήσω να βρεθεί η λύση του μυστηρίου...

Ξεκινάμε καταγράφοντας 3 θερμοκρασίες 

Ξεκινάμε με ...

Ζήτηση 21.0

Κλιματιστικού 22.0

Πραγματική 20.7

Σταματαμε με ...

Ζήτηση 21.0

Κλιματιστικού 24.0

Πραγματική 21.3

Άσε το κλιματιστικό πιάσει τη θερμοκρασία και να σταματήσει και μετά κατέγραψε...

Μη ζητάς 24 αλλά 20 - 21.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Nice! Δεν είμαι στον χώρο, αλλά θα το κάνω εξ' αποστάσεως, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να βάλω follow me, ούτε να γνωρίζω την πραγματική θερμοκρασία, γιατί το θερμόμετρο ακριβείας το έχω βάλει σε άλλον χώρο. Ξεκινάω καταγραφή με μεσαία ταχύτητα ανεμιστήρα (360 m3/h).

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ανώφελο

Νομίζω και εγώ. Δεν άργησε να πιάσει την θερμοκρασία που υπέδειξες (24 βαθμούς στο κλιματιστικό με ζητούμενη 21), παρόλο που τα κλιματιστικά είναι κλειστά από χτες το βράδυ και το δωμάτιο έχει ανοιχτή την πόρτα προς το χωλ.Του πήρε μόλις 10 λεπτά. Έκανε μία κορυφή στα 1100 watt περίπου και μετά έπεσε στα 650 μέχρι που έδειξε η μονάδα 24 βαθμούς και το έκλεισα. Το γράφημα που πήρα παρέχει λιγότερη λεπτομέρεια από αυτήν που έγραψα και δεν το επισυνάπτω.

Edit: η πληροφόρηση που έχω από την εφαρμογή τώρα (δηλαδή 10 λεπτά αφού το έκλεισα περίπου και το ξαναάνοιξα να δουλέψει ο ανεμιστήρας) είναι: θερμοκρασία χώρου 29, εξωτερική 15. Μετά από 3 λεπτά η εσωτερική πήγε στους 25.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Edit: η πληροφόρηση που έχω από την εφαρμογή τώρα (δηλαδή 10 λεπτά αφού το έκλεισα περίπου) είναι: θερμοκρασία χώρου 29 (!), εξωτερική 15

Σωστό είναι. Το στοιχείο είναι ζεστό. Ο αέρας εκεί πάνω είναι ζεστός. Ο αισθητήρας είναι εκεί. Πόσο να δείξει;

Έλα αφού σε βλέπω, είσαι ήδη ψημένος. Βάλε ένα homeassistant green να κάνουμε παιχνίδι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Βάλε ένα homeassistant green να κάνουμε παιχνίδι. 

Το έχει μόνο ο Μεϊδάνης με πρώτη παραλαβή 23/12! Ξεπούλησε το εργαλείο στην Ελλάδα. Θα το παραγγείλω σήμερα και μετά αρχίζει το αληθινό παιχνίδι!

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σωστό είναι. Το στοιχείο είναι ζεστό. Ο αέρας εκεί πάνω είναι ζεστός. Ο αισθητήρας είναι εκεί. Πόσο να δείξει;

Έλα αφού σε βλέπω, είσαι ήδη ψημένος. Βάλε ένα homeassistant green να κάνουμε παιχνίδι. 

Καλά δεν είναι υποχρεωτικό να πάει σε φυσικό μηχάνημα, ειδικά αν υπάρχει κάτι που δουλεύει ήδη 24/7. Εγώ το έστησα σε Hyper-V, πχ.

@Pan_K μπορείς να μας δείξεις μια φωτό της εγκατάστασης; Μήπως υπάρχει κάτι που του γυρίζει τον αέρα πίσω; Μήπως είναι ΠΑΡΑ πολυ κοντά στο ταβάνι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, mdkamael είπε

Ακουγεται για κλασσική ON/OFF-ίτιδα... defrost σιγουρα δεν κανει... τι ζητηση του εχεις? 

Καλημέρα, εξωτερική θερμοκρασία είναι στους 10 και το έχω ρυθμίσει στους 20, σε πρόσφατη δοκιμή το άναψα στα 5 λεπτά σταμάτησε γύρισε περσίδα για 3 λεπτά μετά συνέχισε να λειτουργεί κανονικά για κανένα μισάωρο, μετά πάλι σταμάτησε γύρισε περσίδα για 2-3 λεπτά κ μετά συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Τι να πω, μήπως θέλει φρέον; Δεν έχει γίνει συντήρηση ποτέ μόνο φίλτρα του καθαρίζω.

13 ώρες πριν, mdkamael είπε
Επεξ/σία από G10rgos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G10rgos είπε

Καλημέρα, εξωτερική θερμοκρασία είναι στους 10 και το έχω ρυθμίσει στους 20, σε πρόσφατη δοκιμή το άναψα στα 5 λεπτά σταμάτησε γύρισε περσίδα για 3 λεπτά μετά συνέχισε να λειτουργεί κανονικά για κανένα μισάωρο, μετά πάλι σταμάτησε γύρισε περσίδα για 2-3 λεπτά κ μετά συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Τι να πω, μήπως θέλει φρέον; Δεν έχει γίνει συντήρηση ποτέ μόνο φίλτρα του καθαρίζω. 

Σου έχω βάλει την απάντηση πιο πάνω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Σου έχω βάλει την απάντηση πιο πάνω. 

Συγγνώμη αδερφέ δεν είδα. Το θέμα είναι ότι τα προηγούμενα 3 χρόνια δεν το έκανε αυτό, για αυτό με προβληματίζει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G10rgos είπε

Συγγνώμη αδερφέ δεν είδα. Το θέμα είναι ότι τα προηγούμενα 3 χρόνια δεν το έκανε αυτό, για αυτό με προβληματίζει. 

Ψάξε λίγο πιο πίσω. Δεν έχεις λόγο ανησυχίας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα αραχτούληδες! Ελπίζω να πίνετε καφεδάκι χουχουλιασμενοι μεσα στη ζεστα των AC σας. Μιας κ ειναι Σαββατο, ας κανουμε μια κουβεντα καφενειου περι fan-speed. Τι αποψη εχετε για το πως να αξιοποιειται αυτο το παραπονεμενο feauture, οσο περισσοτερο γινεται, πιο σωστα προς οεφελος μας?! Λαμβάνουμε καθολου υποψιν μας το output του σε κυβικα ανα ωρα αναλογικα με κατι αλλο?! Γενικα rule of thumbs ή tipps and tricks, ωστε να το αξιοποιουμε στο επακρο, υπαρχουν?! 

Επεξ/σία από mdkamael

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...