korakios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nimik είπε Πάντως το Leon 18 που έχω καίει αρκετά περισσότερο με follow me ~1kw με ζητούμενη 23 και 18+ στον χώρο ,χωρίς follow me στα ~580w Eπίσης δεν ξέρω αν τα χαμηλά νούμερα κατανάλωσης για να επιτευχθούν προυποθέτουν 24/7 λειτουργία γιατί με 3-4 ώρες που τα ανάβω εγώ ίσως να μην είναι εφικτό να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά .. αν κλείνει απο τα 580watt σημαίνει απλά οτι δεν πάει παρακάτω , άσχετα με το αν ισορρόπησε ο χώρος ή απώλειες . 3 ώρες πριν, Pan_K είπε Ευχαριστώ πολύ πάντως για την προσπάθεια να βρεθεί μια λύση ή να κρατήσω το κλιματιστικό. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πράγματι υψηλή κατανάλωση. αν το invertor είναι midea , δε δοκιμάζετε να μπείτε σε service menu να ελαττώσετε τα χαμηλά watts μπας και πέσει παρακάτω ? Δυστυχώς για ακόμα μία φορά έχασα το link εδώ με το συνδυασμό κουμπιών Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από korakios link 1
Pan_K Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Κανε μια δοκιμή... Η πρώτη φωτό είναι στο αθόρυβο και η δεύτερη σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα. Απ ό,τι βλέπω η αιχμή του δεύτερου διαγράμματος που παραθέτεις διαρκεί μόνο 1-2 λεπτά. Τι λες όμως γι' αυτό το διάγραμμα; Η πρώτη αιχμή είναι χωρίς Follow me. Η δεύτερη κορύφωση με Follow me και ζητούμενη στους 22 βαθμούς και το χειριστήριο σε σημείο που μου υπέδειξαν οι τεχνικοί από την Inventor. Ταχύτητα ανεμιστήρα μεσαία (πιο δυνατά χτυπάει τους παρευρισκόμενους στον χώρο). Η θερμοκρασία ανέβηκε από τους 21 στους 24 βαθμούς και μένει ακόμα εκεί. Και θα παραμείνει για πολλή ώρα ακόμα. Εξωτερική θερμοκρασία 13 βαθμοί. Δυστυχώς δεν είμαι στον χώρο για να παίξω με το silent που λες. 5 λεπτά πριν, korakios είπε δε δοκιμάζετε να μπείτε σε service menu να ελαττώσετε τα χαμηλά watts μπας και πέσει παρακάτω ? Έχω χρησιμοποιήσει τους συνδυασμούς που πρέπει, αλλά μπαίνω στο Hotel menu και από εκεί δεν μπορώ να κάνω πιο σύνθετες ρυθμίσεις όπως πιθανώς θα μπορούσα με το Leon. Για εμένα τα Midea και παρεμφερή είναι σχεδιασμένα γι' αυτούς που θέλουν να τα κλείνουν και να τα ανοίγουν περιστασιακά, ώστε να ζεσταίνουν ή να ψύχουν έναν χώρο και όχι για να διατηρούν σταθερές θερμοκρασίες για πολύ. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
korakios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έχω χρησιμοποιήσει τους συνδυασμούς που πρέπει, αλλά μπαίνω στο Hotel menu είμαι βέβαιος οτι το έκανες απλά βρήκα το λινκ και το ξαναβάζω μπας και ... https://www.insomnia.gr/forums/topic/830221-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-4/page/40/#findComment-60362051 1
alexdeskas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, Pan_K είπε Απ ό,τι βλέπω η αιχμή του δεύτερου διαγράμματος που παραθέτεις διαρκεί μόνο 1-2 λεπτά. Τι λες όμως γι' αυτό το διάγραμμα; Η πρώτη αιχμή είναι χωρίς Follow me. Η δεύτερη κορύφωση με Follow me και ζητούμενη στους 22 βαθμούς και το χειριστήριο σε σημείο που μου υπέδειξαν οι τεχνικοί από την Inventor. Ταχύτητα ανεμιστήρα μεσαία (πιο δυνατά χτυπάει τους παρευρισκόμενους στον χώρο). Η θερμοκρασία ανέβηκε από τους 21 στους 24 βαθμούς και μένει ακόμα εκεί. Και θα παραμείνει για πολλή ώρα ακόμα. Εξωτερική θερμοκρασία 13 βαθμοί. Δυστυχώς δεν είμαι στον χώρο για να παίξω με το silent που λες. Έχω χρησιμοποιήσει τους συνδυασμούς που πρέπει, αλλά μπαίνω στο Hotel menu και από εκεί δεν μπορώ να κάνω πιο σύνθετες ρυθμίσεις όπως πιθανώς θα μπορούσα με το Leon. Για εμένα τα Midea και παρεμφερή είναι σχεδιασμένα γι' αυτούς που θέλουν να τα κλείνουν και να τα ανοίγουν περιστασιακά, ώστε να ζεσταίνουν ή να ψύχουν έναν χώρο και όχι για να διατηρούν σταθερές θερμοκρασίες για πολύ. Όσον αφορά το διάγραμμα δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα λόγω της χαμηλής ανάλυσης. Όσο για την σταθερότητα στη θερμοκρασία του χώρου βάζω το παρακάτω (γκαρσονιέρα 55τμ λειτουργώντας μόνο το κλιματιστικό του υπνοδωματίου). 1
liakjim Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) @Pan_K δυστυχώς όπως πολύ σωστά λέει ο @alexdeskas, η χαμηλή ανάλυση των 5 λεπτών της tapo, πιο πολύ μπερδεύει παρά μας βοηθάει να βγάλουμε συμπέρασμα. Επίσης το ότι το κλιματιστικό αναφέρει μια θερμοκρασία είτε από τον αισθητήρα του είτε από τον αισθητήρα του τηλεκοντρόλ από το follow me, δεν σημαίνει ότι ο χώρος έχει αυτή τη θερμοκρασία. Για μένα πρέπει να απεμπλακείς σαν εγκέφαλος από τις ενδείξεις της tapo αλλά και τις ενδείξεις του κλιματιστικού και (επιμένω) να πειραματιστείς με τη θέση του τηλεκοντρόλ και με τη ζήτηση με σκοπό το ανεξάρτητο θερμόμετρο χώρου να δείχνει κοντά σε αυτό που θέλετε ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι για πχ 22 θα πρέπει να έχετε το κλιματιστικό στους 20 και το τηλεκοντρόλ στα 10 μέτρα μακριά ή αν πχ θα πρέπει να το έχετε στους 19 και το τηλεκοντρόλ να είναι στα 2μ. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim
alexdeskas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, liakjim είπε @Pan_K δυστυχώς όπως πολύ σωστά λέει ο @alexdeskas, η χαμηλή ανάλυση των 5 λεπτών της tapo, πιο πολύ μπερδεύει παρά μας βοηθάει να βγάλουμε συμπέρασμα. Επίσης το ότι το κλιματιστικό αναφέρει μια θερμοκρασία είτε από τον αισθητήρα του είτε από τον αισθητήρα του τηλεκοντρόλ από το follow me, δεν σημαίνει ότι ο χώρος έχει αυτή τη θερμοκρασία. Για μένα πρέπει να απεμπλακείς σαν εγκέφαλος από τις ενδείξεις της tapo αλλά και τις ενδείξεις του κλιματιστικού και (επιμένω) να πειραματιστείς με τη θέση του τηλεκοντρόλ και με τη ζήτηση με σκοπό το ανεξάρτητο θερμόμετρο χώρου να δείχνει κοντά σε αυτό που θέλετε ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι για πχ 22 θα πρέπει να έχετε το κλιματιστικό στους 20 και το τηλεκοντρόλ στα 10 μέτρα μακριά ή αν πχ θα πρέπει να το έχετε στους 19 και το τηλεκοντρόλ να είναι στα 2μ. Εγώ το μόνο πρόβλημα που έχω με το Midea είναι ότι αργεί να κατεβάσει την περσίδα ώστε να ζεστάνει το χώρο. Πολλές φορές πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία στις περσίδες στους 34 με 35 βαθμούς για να κατέβει. Μπορεί να περάσουν και πάνω από 5 με 10 λεπτά... Αν μπορούσα να λύσω αυτό το πρόβλημα ώστε να κατεβαίνει πχ στους 26 βαθμούς τότε σε συνδυασμό και με το engineering mode θα δούλευε άψογα και μάλιστα και σε πολύ χαμηλά watt. Το κακό είναι ότι για να ανεβάσει στους 35 θέλει watt οπότε .... Στα διαγράμματα είναι με πολλούς αυτοματισμούς που έκανα.... Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από alexdeskas 3
Pan_K Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liakjim είπε η χαμηλή ανάλυση των 5 λεπτών της tapo, πιο πολύ μπερδεύει παρά μας βοηθάει να βγάλουμε συμπέρασμα. Τι να πω... Βεβαίως, δεν έχω Home assistant για να βγάζω λεπτομερή σχεδιαγράμματα, αλλά εδώ η κατανάλωση που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 670 watt για 20 λεπτά με follow me και το κοντρόλ σε σημείο συμβατό με όλες τις υποδείξεις που έχω δεχτεί βγάζει μάτι. Και ήμουν από πάνω στην εφαρμογή για να βλέπω live τυχόν διακυμάνσεις, αλλά το μόνο που είδα ήταν αυτό το 1 λεπτό ανέβασμα στα 1000watt που ανέφερε και ο φίλος πιο πάνω και μετά σταθερά 670. Παραθέτω και την συνέχεια της ιστορίας στο σχεδιάγραμμα πιο κάτω. Σε 3 ώρες έκαψε 1,1 κιλοβατώρες για να διατηρήσει έναν χώρο 11τμ στους 22 βαθμούς και το Toshiba Edge που διατηρεί από τις 10πμ σταθερή θερμοκρασία 21,5 βαθμούς σε εφαπτόμενο χώρο 35 τμ με μεγαλύτερες απώλειες έκαψε 1 κιλοβατώρα. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
liakjim Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε έκαψε 1100 watt έκαψε 1000watt. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν είναι αυτές μονάδες κατανάλωσης.
G10rgos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά, μια απορία που έχω αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει. Έχω ένα κλιματιστικό 9άρι morris 3 χρόνων inverter στο υπνοδωμάτιο και φέτος στο ζεστό με το που ανάψει λειτουργεί για 2-3 λεπτά κ μετά σταματάει για άλλα 2-3 λεπτά περιστρέφει την περσίδα προς τα πάνω σαν να κάνει defrost και μετά ξανά ξεκινάει και λειτουργεί κανονικά. Να σημειώσω ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάπου στους 10 βαθμούς και μου κάνει εντύπωση αν κάνει defrost με τόσο ψηλά θερμοκρασία γιατί τις προηγούμενες χρονιές δεν το έκανε. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;
mdkamael Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, alexdeskas είπε Στα διαγράμματα είναι με πολλούς αυτοματισμούς που έκανα.... Teach me, sensei!!!!! 👨⚕️
Pan_K Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 58 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν είναι αυτές μονάδες κατανάλωσης. Συγνώμη, στην βιασύνη μου -ταυτόχρονα έκανα κι άλλες δουλειές- έγραψα watt και όχι κιλοβατώρες. Το σωστό είναι ότι το ένα έκαψε 1,1 κιλοβατώρες για τρεις ώρες και το άλλο 1 κιλοβατώρα για 12 ώρες. Το διόρθωσα με edit.
mdkamael Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, G10rgos είπε Καλησπέρα παιδιά, μια απορία που έχω αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει. Έχω ένα κλιματιστικό 9άρι morris 3 χρόνων inverter στο υπνοδωμάτιο και φέτος στο ζεστό με το που ανάψει λειτουργεί για 2-3 λεπτά κ μετά σταματάει για άλλα 2-3 λεπτά περιστρέφει την περσίδα προς τα πάνω σαν να κάνει defrost και μετά ξανά ξεκινάει και λειτουργεί κανονικά. Να σημειώσω ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάπου στους 10 βαθμούς και μου κάνει εντύπωση αν κάνει defrost με τόσο ψηλά θερμοκρασία γιατί τις προηγούμενες χρονιές δεν το έκανε. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει; Ακουγεται για κλασσική ON/OFF-ίτιδα... defrost σιγουρα δεν κανει... τι ζητηση του εχεις?
liakjim Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, G10rgos είπε Καλησπέρα παιδιά, μια απορία που έχω αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει. Έχω ένα κλιματιστικό 9άρι morris 3 χρόνων inverter στο υπνοδωμάτιο και φέτος στο ζεστό με το που ανάψει λειτουργεί για 2-3 λεπτά κ μετά σταματάει για άλλα 2-3 λεπτά περιστρέφει την περσίδα προς τα πάνω σαν να κάνει defrost και μετά ξανά ξεκινάει και λειτουργεί κανονικά. Να σημειώσω ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάπου στους 10 βαθμούς και μου κάνει εντύπωση αν κάνει defrost με τόσο ψηλά θερμοκρασία γιατί τις προηγούμενες χρονιές δεν το έκανε. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει; 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Συγνώμη, στην βιασύνη μου -ταυτόχρονα έκανα κι άλλες δουλειές- έγραψα watt και όχι κιλοβατώρες. Το σωστό είναι ότι το ένα έκαψε 1,1 κιλοβατώρες για τρεις ώρες και το άλλο 1 κιλοβατώρα για 12 ώρες. Το διόρθωσα με edit. Ναι οκ, αλλά το αποτέλεσμα από άποψη θερμοκρασίας του χώρου ποιο ήταν; Υπερθερμανθηκε; Αν ναι, να που πήγε η ενέργεια. Οπότε πρέπει να την ελαττώσεις. Πώς; Είτε θα μειώσεις τη ζήτηση είτε θα φέρεις πιο κοντά ή/και πιο ψηλά το τηλεκοντρόλ. 1
mdkamael Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Oh, well that sums it up...
Pan_K Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alexdeskas είπε Μπορεί να περάσουν και πάνω από 5 με 10 λεπτά... Εγώ που έχω 5 διαφορετικά μοντέλα Inventor δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Περίεργο. Edit: εννοείς ότι το έχεις ρυθμίσει με engineering mode σε χαμηλότερες στροφές, οπότε αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία και να ρίξει τις περσίδες; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα